Şimdi Ara

BİZ TÜRKLER NEDEN HEP KOMEDİ FİLMELERE MEYİLLİYİZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet canımı sıkan bir konu bu arkadaşlar... bunu tartışmaya açmak gerekir bence çünkü baktığımızda tamam sinemalarda türk filmlerinin izlenme oranları baya bir fark atmış yabancı filmlere ancak malesef 1 milyonun üzerine çıkanlar hep komedi filmleri olmaktadır.oysaki daha güzel dram veya farklı bir tarzda cok güzel filmlerimiz var. komedi filmlerinden sıkılmadık mı artık? hem yaptığımız komedilerinde pek iyi olduğuna inanmıyorum
    not: sevindirici bir gelişme idi bu yılın babam ve oğlum'u tabiki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi |m@wci| -- 23 Ocak 2006 21:22:23 >

• komedi filmlerine meyilliyiz cünkü en iyi yapılan film türü bu türkiye de.bilim kurgu filmi yok.aksiyon filmleri artık fazla yapılmıyor.dramatik filmleri de counlukla bayanlar izlio ki erkeklerin bu tür filmlerden fazla hoslanacagını sanmıyorm.geriye bir komedi kalıyor.
  • film çekmek nasıl birşey bilmiyorum ama bence sorunun cevabı komedi filmi çekmenin diğer türlere göre çok daha kolay oluşu
    vasat bir senaryo üzerine komik iki ünlü koydun mu, reklamı da yaptın mı film iyi para kazandırıyor
    zaten türkiye de kaliteli aktör ve aktrist sayısı fazla değil dram oynayabilecek insanlar var ama bir aksiyon filminde başrol oynayabilecek pek isim gelmiyor aklıma
    gerçi aksiyon filmleri çekilse bu rollere uygun insanlar da ortaya çıkar
    ama inanıyorumki yavaş yavaş bu işi bilen yönetmenlerin çektiği kaliteli filmler çıkacak
  • ağlamayı sevmiyoruz
  • Bizde o kadar animasyon gelişemedi yoksa bilim kurgu yaparız yani.
  • Para var mı ki?Kaç tane yüksek bütçelerle harcanan bilim-kurgu,korku filmi var?Dünyayı Kurtaran Adam,Büyü.
  • para yok teknoloji yok, ayrıca cok uyduruk türk filmleri bile oskarlık yabancı filmeri 10 a 15 e katlıyor(hababam sınıfı eternal sunshine ı 100 e katlar heralde seyirci sayısında) bundan dolayı sinemada bir gelisme de yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu kızlar niye böyle?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mehmet ali erbil in oynadiklarini filimden bile saymiyorum ben.Yabanci filimleri gisede gecse ne olur.Televizyondaki popularitesi yuksek olan filim ceviriyor.Basta haber kanallari en alakasiz yerde konusu geciyor filimlerin insanlarda gidiyor.Keloglanin bile icine etmisler duyduguma gore.
  • Çünkü Adam gibi filmden anlamıyoruz. Organize işler gibi bi film 3 günde 500 000 kişiye ulaşıyor. Ama Cannes da 2. olmuş bi türk filmini 30000 kişi izliyor. Hadi uzak'ı bilgi herkeste yok Türevf neden hiç izlenmedi ? İzleyipte anlamayan bi kişi var mı? Yok!
  • Türev izlenmedi çünkü içinde medyatik hiç kimse yoktu.? Filmde iğrenç küfürler olmadığından kimse salya sümükte gülemezdi, böylece filmi 10 000 kişi bile izlemedi
  • Genelde kaliteye değil popülariteye prim veriliyor. "Babam ve Oğlum" dan önce de, "Gönül Yarası" vardı. Dahihane bir film, olağaüstü oyucular... Ama bu filme medya gereken ilgiyi göstermedi. Çünkü ne Şener ŞEN ne de Meltem CUMBUL kanal kanal filmlerini tanıtmadılar, reklamlarını yapmadılar. Ama film Amerika' da en iyi film, en iyi kadın oyuncu ödüllerini aldı. Tüm bunlara rağmen ülkemizde de iyi sayılabilecek izleyici topladı.

KOmediye gençler eğilimli.. Yapımı ucuz, senaryo için kafa patlatmak gerekmiyor. 8-10 seri skeçle film bağlanıyor. 3-5 de popüler oyuncu ile iş kotarılıp, para kazanılyor. Riski yok. Oysa ben bu gece izleyebildim.. Mustafa Hakkında Herşey güzel bir filmmiş. Sinemada da izlemek isterdim. Uğur YÜCEL' in Yazı Tura sına da gidemediğimden hala içim içimi yer.
  • insanları ağlatmak kolay ancak güldürmek zordur, bizimkiler ise zoru başardılar hep ama gerçekten yeter artık yaw, babam ve oğlum filmiyle birlikte inşallah birazdaha artar başka dallarında tutacağı inancı. birazda para kazanmaktan çok iyi bir iş yapmayı düşünseler bu iş olucak ben inanıyorum
  • bence sadece para sorun değil arkadaşlar yönetmen eksikliği, manken kültürü ben buna gerçi petek dinçöz kültürü diyorum hep, teknik eksikliği ve kısadan köşe dönmeyi amaç edinmiş film yapımcıları... bunlar coğalır ama buna kim dur diyecek... bazen "bu sene amma türk filmi vizyona girdi" diye övünüyoruz ama nasıl filmlerin olduğu üzerinde pek durmuyoruz..dışarda ödül kazanmış filmleri anlamıyoruz kıymet bilmiyoruz
  • geyik bir milletiz de ondan
  • komedi filmi yapması ucuzda ondan fazla bi sermaye gerektirmiyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: adnaneker

komedi filmi yapması ucuzda ondan fazla bi sermaye gerektirmiyo

arkadaşım büyük yönetmenlerin dediği bir şey vardır en zoru komedi filmi çekmektir diye fatih akınında böyle bir röpörtajı vardı... bizim komedilerin zor bir yanı yokki bayatlaşmış anlamsız espriler. espriyi belaltından yakalama hevesidir sürüp gidiyor. şimdi hırsız var hababam sınıfı son versiyonları gibi filmler tamamen para kazanma uğruna gişeye oynanan filmlerdir
  • İzleyecek baska bir şey yoktu ondan
  • bence yaniliyorsun..film zevki ve film secimi kultur ile alakalidir..ve sinemada hic komedi filmi olsunda cok gulelim die her hafta afiş takip eden hic gormedim.komedi filmi sadece alternatitir.

ayrica hic de komik olmuyorlar ancak 50 tanede 1 tanesi

bunlara hababam sınıfı son serileri maskeli beşler flnda dahil..sadece film yapmak icin yapilan ordaki oyuncularin bir sure daha aclik cekmemesi icin para kazanmasi icin vizyona giren filmler..

yoksa kaline yok..

ben kendi adıma DRAM derim.sinemada beni cekecek konu budur.komedi filmnine para bile vermem.
  • Bence başka bir nedeni de insanların normal hayatlarında stresten biraz olsun çıkmak için komedi filmlerini tercih ediyor. Babam ve oğlumun bu kadar seyirci toplaması çıkış zamanı bu komedi flimlerinin arasına ve tatile denk gelmesidir bence.
    Bakalım korku filmi olarak Dabbe var aksiyon olarak Kurtlar Vadisi var. Kurtlar vadisi dizinin finali olduğu için herkes gidicek ve gişe rekorları kıracak. ama dabbe için aynı şeyi söylemek zor. Belki çoğumuz bilmiyor bu filmi. Açıkçası ben The cemin imzasında gördüm ilk sonrada Hababam Sınıfı 3.5 a gittiğimde gelecek program olarak gördüm dabbeyi. Bakalım ne olacak vizyona girdiğinde
  • komedi filmini herzaman tercih ederim saçma aksiyon filmlerinden iyidir.gerçi komedi filmleri de saçma ama sonuçta konusu komedi olduğundan pek saçmalığı umursanmıyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.