Şimdi Ara

Bizden bir önceki nesil suçlumu...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Bizden bir önceki nesil suçlumu...

(En Son Oy Tarihi: 21.2.2005)
Giriş
  • Arkadaşlar bence değişik bir anket ama ince,önemli bir anket...Lütfen seçimlerinizi ve yorumlarını bekliyorum...Anketten kasıt bir önceki nesille aramızdaki kopukluklar,farklılıklar,bağlantılar ve benzerlikler.Ülkemizin bana göre şu anki ekonomik,siyasi,ahlaki v.b. durumunda iki nesilin rolleri sizce nedir???

• hocamın bir sözü vardı;
    ben otobüste yaşlılara yer vermem çünkü bu otobüsleri bizlere onlar bıraktı.onlar görevlerini rahat yapsaydı şimdi kimse ayakta gitmezdi.(tabiki istisnalar hariç.)
  • .....:::: Tam olarak böyle bir genelleme yapılamaz bence.
  • quote:

Orjinalden alıntı: universty

.....:::: Tam olarak böyle bir genelleme yapılamaz bence.

katılıyorum.
  • kendi suçumuzu ve bizden sonrakilerin bizi nasıl göreceğini bilmiyoruz henüz...

ama bir çok açıdan bizden önceki nesil suçlu...
    sahip oldukları hakları özgürlükleri kötüye kullandıkları için suçlu...

çalışıp-çabalayıp haklarına razı olmaktansa kolaya kaçıp tembellik ettikleri için suçlu...
    30 ile 50 yıl önce kore ve tayvan bizimle aynı seviyede iken bugün onlar köşeyi döndü...
    ama bizim ülkemizde insanlar tembellik ettiler...
    poltik haklarını kötüye kullandılar...
    tamam sana oy vereceğim ama :
    bana devlet kapısından bir arpalık ver...
    bana tekelde bir iş ver
    gecekonduma ruhsat ver
    ürünüme yüksek başfiyat ver...
    vs vs ....

onların hataları iyi politikacıları eleyip kötüleri yükseltti ülkeyi hırsızlara verdiler namuzsuzlara verdiler...
    sonunda ülke borca battı ve hala kalkınamadı....

gerçi sadece bize bağlı değil... başta abd ve avrupa olmak üzere bugünün sanayileşmiş ülkeleride
    1950 lerde menderesin kuyusunu kamakla başlattıkları süreçte bizim ilerlememize engel oluyorlar ama
    aynı şeyler kore ve taywan içinde geçerli olduğu halde onlar sağlam değerlere sahip halkları
    sayesinde bu engellemeleri aştılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barsgan -- 20 Şubat 2005, 19:15:25 >

• sucsuz... kendiniz yapin yapin sora suclari baskalarina atin .. war mi ole yagmaa..
  • biz gencler(tabi benim nesilim için konuşuyorum)ne suçu işlemişiz.tamam bizde gelecek nesiller için bir şey yapmıyoruz ama bu ülkede herşey kendin için olmuş böylede devam edecek.Ayrıca yukardaki yazımda istisnalar vardır yazdım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • neslin alayı suçlu deil yöneticileri suçlu sadece
  • belki de bizden sonrakiler aynı başlığı açıcak bunun için ne yaptınkı ?
  • AAA bay geldi ama.
    Her nesil, aynı topik.
    Kaç nesildir, böyle nesil görmedim.

Bu soruya evet diyenler, tümden gelimle, homo sapiense ulaşırlar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: barsgan

kendi suçumuzu ve bizden sonrakilerin bizi nasıl göreceğini bilmiyoruz henüz...

ama bir çok açıdan bizden önceki nesil suçlu...
    sahip oldukları hakları özgürlükleri kötüye kullandıkları için suçlu...

çalışıp-çabalayıp haklarına razı olmaktansa kolaya kaçıp tembellik ettikleri için suçlu...
    30 ile 50 yıl önce kore ve tayvan bizimle aynı seviyede iken bugün onlar köşeyi döndü...
    ama bizim ülkemizde insanlar tembellik ettiler...
    poltik haklarını kötüye kullandılar...
    tamam sana oy vereceğim ama :
    bana devlet kapısından bir arpalık ver...
    bana tekelde bir iş ver
    gecekonduma ruhsat ver
    ürünüme yüksek başfiyat ver...
    vs vs ....

onların hataları iyi politikacıları eleyip kötüleri yükseltti ülkeyi hırsızlara verdiler namuzsuzlara verdiler...
    sonunda ülke borca battı ve hala kalkınamadı....

gerçi sadece bize bağlı değil... başta abd ve avrupa olmak üzere bugünün sanayileşmiş ülkeleride
    1950 lerde menderesin kuyusunu kamakla başlattıkları süreçte bizim ilerlememize engel oluyorlar ama
    aynı şeyler kore ve taywan içinde geçerli olduğu halde onlar sağlam değerlere sahip halkları
    sayesinde bu engellemeleri aştılar...

Çok doğru söylediklerin.

Bugünkü yöneticiler de bu kötü gidişi engellemek için eğrisiyle doğrusuyla birşeyler yapıyorlar ama birileri hepsine tu kaka diyorlar.
    Kimse yanlışla doğruyu ayırt etmiyor.
    SSK senelerdir arpalık olmuş. Düzeltmeye çalışıyorlar. Hep bir ağızdan "satılıyor" nakaratları söyleniyor.
    SEKA İzmit tesisi kapatılıyor. Yine hep bir ağızdan "peşkeş" nidaları yükseliyor.
    Önümüzde ki günlerde Maliye de düzenlemeler yapılacakmış. Bu defa da benzer bağırtılar duyulacak. Vergi daireleri revize edilecek, bir kısım memurlar farklı yerlere gönderilecek, personel nitelikli olanlardan seçilecek, birçok işlem internet ve bankalar üzerinden yapılacakmış.

"İmdaattt memleketi soyuyorlar"

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.