Şimdi Ara

su sayacının buharı nasıl giderilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
5.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • su sayacımız buharlı.. 4 aydır fatura gelmiyor.. ne yapmak lazım? nasıl giderilir bu buhar.. adam okumadan gidiyor..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Su Sayacının İçindeki Buhar Nasıl Giderilir?

Su sayacının içinde buhar oluşması, genellikle sıcak suyun soğuk su borularına karıştığında meydana gelir. Bu, ölçüm hatalarına ve sayacın arızalanmasına neden olabilir. Su sayacındaki buharı gidermek için şu adımları uygulayabilirsiniz:

• Muslukları açın: Soğuk ve sıcak su musluklarını tamamen açarak sıcak suyun soğuk su borularına karışmasını önleyin.
    • Su sayacının tekerleklerini kontrol edin: Su sayacının ön camında bulunan tekerlekler hareket ediyorsa, buhar oluşumunu doğrulayacaktır.
    • Su sayacını kapatın: Su sayacının ana vanasını kapatarak su akışını kesin.
    • Su sayacının camını çıkarın: Su sayacının ön camını çıkarın ve nemli bir bezle silin.
    • Su sayacının içini kontrol edin: Buhar olup olmadığını kontrol etmek için su sayacının içine bakın. Buhar varsa, bir saç kurutma makinesi kullanarak su sayacının içini dikkatlice kurutun.
    • Su sayacını yeniden monte edin: Camı ve ana vanayı yeniden takın.
    • Muslukları kapatın: Soğuk ve sıcak su musluklarını kapatın.

Su sayacındaki buharı giderdikten sonra, ölçüm hatalarını önlemek için sayacın uygun şekilde çalışıp çalışmadığını kontrol etmek önemlidir.

İpuçları:

• Su sayacınızı düzenli olarak temizleyin ve buharlaşmayı önlemek için kuru bir yerde saklayın.
    • Su sayacının ön kısmına bir yalıtım malzemesi uygulayarak buharlaşmayı azaltabilirsiniz.
    • Su sayacının etrafındaki boruları yalıtmak, sıcak suyun soğuk su borularına karışmasını önlemeye yardımcı olur.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • up
  • benim saatime olunca üstüne kaynar su döküyordum :D ama sen bi ara araştır :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: asmadam121

benim saatime olunca üstüne kaynar su döküyordum :D ama sen bi ara araştır :D

googleda falan araştırdımda birşey çıkmadı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.