Şimdi Ara

bizden neden parlak projeler cikmiyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
1
Favori
2.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: vayacondıos

Şu bizim milletimiz tembel önyargısını bir kaldıralım artık. Birilerinin bizden iyi bir şey yaptığını görünce hemen bu bahaneye sığınmayalım.Örneğin Amerika ile kıyaslayalım ülkemizi çünkü sektöre yön veren projeler genelde onlardan çıkıyor. İlk neden Amerika'nın ülkemize nazaran daha iyi bir ekonomik yapı içerisinde olması ekonomi her şeyi etkiler. Örnek vermek gerekirse siz orada bir proje için başvurduğunuzda size hem maddi destek hem de profesyonel danışmanlık hizmetleri sunuyorlar sizin tek yapmanız gereken işinize konsantre olabilmek bizim ülkemizde ise ciddi projeler düşünüp yapacak teknik kapasiteye sahip insanlarımız olmasına rağmen biz bunları sağlayamıyoruz bu tarz şeyler yapmak isteyen insanlara destek verilemediği için projeyi yaparken ek bir işte çalışması gerekiyor, iş yapacak ortamı bulamıyor nasıl bir yol izleyeceği konusunda profesyonel destek alamıyor böylece proje tamamlanamıyor.Düşünün bir projeye herhangi bir gelir elde etmeden 1-2 yıl çalışacaksınız ve sonucunda belki de hiç bir getirisi olmayacak. Bu nedenle insanlarımız az olsun öz olsun diyerek bir şirkete girip çalışmayı seçiyor.Son yıllarda hem devletin hem de özel kurumların verdiği destekler sayesinde bu durum değişme eğiliminde.Kim ne yapmış derseniz son 2 yıl içerisinde silikon vadisinde yatırım alan projelerimizden bahsedebiliriz sanırım. Yani bahane üretmeyelim kendimizi gerizekalı, 2.sınıf insan yerine koymaktan vazgeçelim.

Bizim niye yapamadığımız sorusu sadece buna bağlı değil elbette. Bu ülkeler bizden gelişmişlik açısından daha iyi durumda olduklarından Türkiye'de şöyle bir durum oluşuyor kendini yorup.risk alarak tüm dünyada yeni bir şey yapmak yerine yurt dışında yapılmış,sonucunda başarılı olmuş, kullanıcı tepkilerinin belli olduğu işleri ülkemize getiriyorlar.Böylece hem daha hızlı hem de yeni bir şey yapmaya göre daha risksiz bir yöntemle para kazanmış oluyorlar.Ayrıca sonuç olarak o da ülkemiz için bir yenilik oluyor. Bu sadece bilgisayar,bilişim sektöründe değil neredeyse tüm sektörler de böyle ne yazık ki.Örneğin Acun Ilıcalı' da bunu televizyon sektöründe uygulayarak milyon liralar kazandı.

vayacondıos hocam boşuna uğraşma sabahtan beri anlatmaya uğraşıyorum ama yapamadım yani üstteki yorumlarımı görmüşsündür arkadaş kendisi tembel araştırmıyor okumuyor yatıyor diye Türk halkındaki herkesi tembel olarak nitelendirdi microsoft,facebook gibi şirketlerde çalışan çok paşarılı mühendislerimiz var yani o projelerde bizim oluyo böyle insanlar yüzünden ülkemiz hiç bişey yapmıyor gibi gösteriyo bunun gibiler çok ama yinede büyük şirketler burayı izliyo ve başarılı mühendisleri kapıyo ayrıca yukarda birsürü örnek verdim kendi şirketini kuranlardan yani bunlar bi öğrenmiş microsoft,facebook bu ülkeye böyle önyargılı insanlar değil okuyan,araştırangelişip, geliştiren insanlar lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dracos

şu 13-18 yaş aralığı tayfasının attığı saçma sapan mesajları gördükçe nedense aklıma bu video geliyor

Videoyu yeni izledim harbi iyiymiş

Yanlız kimse yanlış anlamasın kimseye küfür etme gibi bi niyetim yok sadece videoyu beğendim o kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taha Sanay -- 16 Temmuz 2014; 4:17:08 >

• Bence bu tür meseleleri konuşmak güzeldir evet hatamızı görüyoruz vs.
    Ama hatalarımızı konuşmak hangi insan olursa olsun bitmeyecek bir şeydir bence bizde neden çıkmıyor demek yerine hemen kendine yakın hisettiğin bir alana atılıp hayal gücünle bişeyler ortaya koyabilirsin.Yanlış anlama sakın,seni eleştirmek için yazmıyorum sadece herkese bir tavsiye.Ancak bu şekilde hem ülkemiz hemde biz zengin olabiliriz bu tür şeyler ortaya koyabiliriz.
  • Aynen öyle hiç bişey yapmayıp emek harcamadan acımasızca,araştırmadan,anlamadan,dinlemeden yapılan emek verilen şeyleri eleştirmek çok yanlış
  • Cahil kalmışız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dracos

şu 13-18 yaş aralığı tayfasının attığı saçma sapan mesajları gördükçe nedense aklıma bu video geliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Taha Sanay

quote:

Orijinalden alıntı: vayacondıos

Şu bizim milletimiz tembel önyargısını bir kaldıralım artık. Birilerinin bizden iyi bir şey yaptığını görünce hemen bu bahaneye sığınmayalım.Örneğin Amerika ile kıyaslayalım ülkemizi çünkü sektöre yön veren projeler genelde onlardan çıkıyor. İlk neden Amerika'nın ülkemize nazaran daha iyi bir ekonomik yapı içerisinde olması ekonomi her şeyi etkiler. Örnek vermek gerekirse siz orada bir proje için başvurduğunuzda size hem maddi destek hem de profesyonel danışmanlık hizmetleri sunuyorlar sizin tek yapmanız gereken işinize konsantre olabilmek bizim ülkemizde ise ciddi projeler düşünüp yapacak teknik kapasiteye sahip insanlarımız olmasına rağmen biz bunları sağlayamıyoruz bu tarz şeyler yapmak isteyen insanlara destek verilemediği için projeyi yaparken ek bir işte çalışması gerekiyor, iş yapacak ortamı bulamıyor nasıl bir yol izleyeceği konusunda profesyonel destek alamıyor böylece proje tamamlanamıyor.Düşünün bir projeye herhangi bir gelir elde etmeden 1-2 yıl çalışacaksınız ve sonucunda belki de hiç bir getirisi olmayacak. Bu nedenle insanlarımız az olsun öz olsun diyerek bir şirkete girip çalışmayı seçiyor.Son yıllarda hem devletin hem de özel kurumların verdiği destekler sayesinde bu durum değişme eğiliminde.Kim ne yapmış derseniz son 2 yıl içerisinde silikon vadisinde yatırım alan projelerimizden bahsedebiliriz sanırım. Yani bahane üretmeyelim kendimizi gerizekalı, 2.sınıf insan yerine koymaktan vazgeçelim.

Bizim niye yapamadığımız sorusu sadece buna bağlı değil elbette. Bu ülkeler bizden gelişmişlik açısından daha iyi durumda olduklarından Türkiye'de şöyle bir durum oluşuyor kendini yorup.risk alarak tüm dünyada yeni bir şey yapmak yerine yurt dışında yapılmış,sonucunda başarılı olmuş, kullanıcı tepkilerinin belli olduğu işleri ülkemize getiriyorlar.Böylece hem daha hızlı hem de yeni bir şey yapmaya göre daha risksiz bir yöntemle para kazanmış oluyorlar.Ayrıca sonuç olarak o da ülkemiz için bir yenilik oluyor. Bu sadece bilgisayar,bilişim sektöründe değil neredeyse tüm sektörler de böyle ne yazık ki.Örneğin Acun Ilıcalı' da bunu televizyon sektöründe uygulayarak milyon liralar kazandı.

vayacondıos hocam boşuna uğraşma sabahtan beri anlatmaya uğraşıyorum ama yapamadım yani üstteki yorumlarımı görmüşsündür arkadaş kendisi tembel araştırmıyor okumuyor yatıyor diye Türk halkındaki herkesi tembel olarak nitelendirdi microsoft,facebook gibi şirketlerde çalışan çok paşarılı mühendislerimiz var yani o projelerde bizim oluyo böyle insanlar yüzünden ülkemiz hiç bişey yapmıyor gibi gösteriyo bunun gibiler çok ama yinede büyük şirketler burayı izliyo ve başarılı mühendisleri kapıyo ayrıca yukarda birsürü örnek verdim kendi şirketini kuranlardan yani bunlar bi öğrenmiş microsoft,facebook bu ülkeye böyle önyargılı insanlar değil okuyan,araştırangelişip, geliştiren insanlar lazım.

ya işte bu kompleks aslanım, dünya kupası bitiyor adamlar cüneyt çakır türk hakemdi gururumuzdu diyor, elalem takımı finale çıktı kupa aldı diyor biz hakemimiz orda görev aldı maçta çok da takdir edildi falan diyoruz, hemen ülkeyi temsile bağlıyoruz

100km yi 1 litre yakıtla giden araba yaptı türk öğrencilerin müthiş başarısı falan diye çıkıyoruz, herif 1.5 tonluk araba yapıyor 5lt/100km yakıt tüketimi oluyor, o çoluk çocuğun yaptığı araba internette tonla sketch ile anlatılmış, youtube da tonlarda videosu var olan projeler oluyor

lidyana demişsin, bu konsept zaten 2008-2009 yıllarından beri yurtdışında var olan bir konsept, gümrük vergileri böyle absürd değilken çok şey alırdım parfüm oyun kıyafet gözlük vs. ordan biliyorum bu tarz siteleri, dışarıda var olan burada olmayan birşeyi getirmek girişimciliktir, ama her girişimcilik fikri illa ki inovatif bir yön taşımaz

mühendisin bir projede çalışması onu inovatif ya da başarılı yapmaz görevli personel yapar, o iş ile sen de prim yaparsın elbette ama o sana referans olur sadece, yoksa sony de ps için çalışan türk mühendis de var, microsoft da windows 8 in ekibinin başında çalışan türk de var, bunlar kişisel başarıdır ama türk şöyle türk böyle diye ülkeye mal edilebilecek birşey değildir

ha niye böyle konuşuyorum, ben mesela kendi projemi yapıyorum ar-ge inovasyon temalı bir yapı eyvallah ama bizim ülkemizde yok, dışarıda adamlar seri üretimde olmasa bile prototiplerini hazırlamışlar, ister istemez eşek gibi baz alıyorsun çünkü adam otomotiv üreticisi, standardı o belirliyor sen ona göre kendi yapını süreç yeniliği ve iyileştirme bağlamında düşünerek getiriyorsun, ilgili alanda akademik destek verebilecek üniversite yok ya ülkede, böyle bir saçmalık olabilir mi yani, oluyor

bu işler karışık işler, yaşınız küçük, facebook ile lidyana ile ülkeyi bir noktaya getiremezsin, vatan millet sakarya havalarını geçin yani, türkiyede ar-ge projeleri her zaman ciddi risk olarak görülür, ar-ge için alınan paralar hibe edildiği için nasıl daha fazla para yeriz diye bakılır, işin fail durumunda devlet tahsilata geçer, haliyle de hibe miktarı küçük olursa eğer işadamı olarak gördüğünüz 50 yaş üzeri açgözlü kitlenin derdi her zaman için ya inşaat ya da al-sat olur, ortadoğu ülkesi olmanın, eğitimsiz olmanın, vizyon sahibi olmamanın getirdiği dezavantajlar bunlar, herşey öyle niye şöyle oluyor niye böyle oluyor ile açığa kavuşacak şeyler değil

en basiti adam hurda ihalesine giriyor 15 milyon liraya alıp 20 milyon liraya başka yere satıyor niye kasayım diye bakıyor olaya, hak veriyorum da eyvallah çünkü türkiye piyasası bir risk, yarın ne olacağın belli değil

• quote:

Orijinalden alıntı: Belriez_RT

Cahil kalmışız.

vay be, 13 yaşında çözdün yani ülkeyi ha, aferin sana
  • quote:

Orijinalden alıntı: MüminKardeş

quote:

Tembellik değil cahillik var bilmiyolar bilmeyen insan bişey yapamaz yukarda verdiğim örnekler belki %1 dir bizim projelerimizin böyle söylemek davranmak bi işe yaramaz insanları eğitmek gerek öğretmek gerek siz burda konuşunca insanlar öğrenmiyo ayrıca o arkadaş müminkardeş te çok büyük bi yazzılımcıymış özgün fikirlerle dünyayı sallamış gibi davranmasın eğer yapılan iyi şeyleri eleştiriyosan daha iyi olmalısın güncel gözükmek öyle olmuyo ben robot.txt kullanmıyorum ayrıca ajansım yok sadece okuyup yorumluyorum ingilizcemi geliştirmeye ve haberleri yakından takip etmeye çalışıyorum sen bi bloğu düzgün yapamamışsın yapılan projeleri eleştiriyosun hemde acımasızca yani

Niye bloguma benim dusuncelerime katilmadigin icin hakaret ediyorsunki ben dogru duzgun tartismak istedim sadece ben soyle boyle yaparim diye iddiadada bulunmadim.

Ki milletimi savunurum gerektigi yerde ama benim sordugum sorunun disina ciktiniz gibi geldi bana. Benim sordugum facebook gibi instagram gibi bircok insanin hayatindan bir parca olan harikulade fikirler neden bizden cikmazdi.

niye çıkmaz biliyor musun, bizdeki toplum ve sosyallik algısı dışarıdakinden çok farklı çünkü

en basit örnek, facebook mobil uygulaması bugün senin bütün mesajların kontakt listene falan erişebiliyor, find friends dalgası ile bütün rehberin adamların sunucusunda kayıt ediliyor, o kadar resim yazı vs. paylaşıyorsun

düşün ki bunu bir türk yaptı, ilk yiyeceği damga nedir, "akp/chp adam fişliyor", "kişisel özgürlükleri kısıtlıyor" vs. vs., amerikalı yapınca sıkıntı olmaz çünkü o amerikalı

ülkenizi tanıyın önce, sonra böyle sorularınızı sorun, ozan abinizi kızdırmayın gençler

bizden neden parlak projeler cikmiyor

• Dracos D kullanıcısına yanıt
    Hocama katılıyorum ama bi şekilde bu gidişat değiştirilmeli değilmi hocam böyle geldi böyle gider demek yanlış olmazmı
  • Türklerden bir iş çıkmaz keşke osmanlı olsaydı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hocama katılıyorum ama bi şekilde bu gidişat değiştirilmeli değilmi hocam böyle geldi böyle gider demek yanlış olmazmı

abicim bu devletin ele alabileceği bir iş, yıllarca ab fonları alındı alındı fetoculara hibe edildi, araları bozulunca şimdi diğerleri yeme yolunda, kamu bilgi işlem departmanlarında hep bu adamlar vardı, ihale hazırlıyor herif tıkır tıkır şartname kendi adamına göre yazılmış, fiyatını uygun versen ıvır zıvır birşey bulup gene eliyordu falan, sıkıntılı işler yani açıkçası, sanayi bakanlığının elektronik tabanlı bir yazılım projesini "web sitesi ve hazır yazılımların geliştirilmesi desteklemiyoruz" dediğini gördüm yani bizzat, kendi başvurduğum yeni mezun dönemlerimde isminin açıklanmasını istemeyen kazananlar falan vardı, temiz bir ülke değiliz yani ar-ge işi kafanın rahat olduğu yerde yapılır, yok malzemeni personelini karşılarım kiranı karşılamam, yok seri üretime destek vermem, yok bu ödenek sana fazla git şurdan şunu al yarısıyla öyle yap işini falan, ne acayip tipler var inanamazsın yani, kendin otur da yap o zaman şerefsiz diye herifin suratına çarpasın gelir işi, kamuda yetkilidir herifin iki dudağına bakar projenin akibeti diye ağzını açamazsın, zaten verdikleri para kuş gibi, adamın sana işi yap ürün çıkar herşey dahil bu paraya diye verdiği hibe, dışarıda sırf akademik araştırma için verilen paranın %10 u falan oluyor, sonra proje niye pert oldu diyor adamlar gelip özel sektöre zaten lafım yok, onu bu hale getiren de devlet, zor yani çok güzel fikirler var çok da komik maliyetlerle hem de, ama kimse suratına bakmıyor somut birşey değil diye vs. vs.

kosgebe güvenip sağdan soldan borç para alarak proje yapmaya çalışan çok kişi oldu bir ara, kurum hepsini batırdı paramız yok şu an diye vaad ederek harcattığı parayı vermeyince, o yüzden diyorum işte bu ülkede yarın ne olacağın belli değil

• Dracos D kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten üniversitesiyi yurtdışında okumayı düşünüyorum sonra okuduğum ülkede işe girerim yada kendi işimi kurarım bende farkındayim bu ülkede insan gelişemez izin vermezler o yüzden gelişmeye açık bi ülkede yaşamak daha iyi bence

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Türklerden bir iş çıkmaz keşke osmanlı olsaydı.

31 sene borç ödedin lan salak, 1954 yılına kadar o osmanlının borcunu ödedin, fatihin 1400 lü yıllarda döktürdüğü toplarla 1800 lü yıllarda savaşıyordun, 1800 lerde gelişen savunma sanayisi trendine yüklü miktarda borçlara karşılık ateşli silahlar alarak katıldın, borçları ödeyemedin düyun-u umumiye kuruldu bilmem ne ananı ağlattı o osmanlı, bütün o dönemlerde saray erkanı yine sefa sürüyordu bugünkü gibi, 10-15 seneye kalmaz yine aynı şeyleri yaşadığınız zaman öğrenirsiniz hanyayı konyayı
  • quote:

Hocam zaten üniversitesiyi yurtdışında okumayı düşünüyorum sonra okuduğum ülkede işe girerim yada kendi işimi kurarım bende farkındayim bu ülkede insan gelişemez izin vermezler o yüzden gelişmeye açık bi ülkede yaşamak daha iyi bence

izin vermezler değil, kendi paran varsa veya arkanda sana destek olacak birileri varsa yaparsın, siyasi destek sağlayacak birileri olur, çevre anlamında destek sağlayacak olur, maddi anlamda olur, yani bu tarz birşey olursa olur ya da bir diğer alternatif bu elemanların köfteyi çakmadığı bir ab hibe fonlu proje ile olur, kickstarter indiegogo vs. bir proje yaz $1M al örneğin destek, ertesi gün maliye gelir tepene bu para nerden geldi vergisini öde diye, bu ülke böyle yani o yüzden söylüyorum

imkanın varsa defol git lan tabii ki ne işin var burada ama dışarıda da yaşam o kadar kolay değil, ciddi maliyetlerin var burada gözüne batmayıp orada gözüne sokulan, heriflerin kazancı da doğru orantılı olarak yüksek olunca tabii ki onlara koymuyor da buradan mesela amerikaya gidenlere yaşam giderleri genelde koyar imkanın varsa dediğim gibi şimdiden kanadayı araştırmaya başla bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dracos -- 16 Temmuz 2014; 22:13:38 >

• Siyaseti karıştırmayalım.

• Dracos hocam çok zengin değiliz normal kazançlı bi aileyiz yazılım işinden kazanıp o parayla gitmeyi düşünüyorum yada orda bi şirkete girip öyle gitmeyi düşünüyorum ülkemizdeki vergiler gerçekten aşırı o kadar vergi vermeye hiç niyetim yok umarım yurtdışına çıkmayı başarabilirim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Dracos hocam çok zengin değiliz normal kazançlı bi aileyiz yazılım işinden kazanıp o parayla gitmeyi düşünüyorum yada orda bi şirkete girip öyle gitmeyi düşünüyorum ülkemizdeki vergiler gerçekten aşırı o kadar vergi vermeye hiç niyetim yok umarım yurtdışına çıkmayı başarabilirim

o zaman çalışıp adam gibi bir üniversite kazanacaksın erasmus ile 2 yıl gideceksin, yazılım işi öyle sandığın kadar kolay değil, hele hele böyle yaşam kurmak için başka ülkeyi geçtim başka şehre gidecek kadar para biriktirebilmen için ciddi şekilde senior veya mid-size sıfatında olman gerek, istisnalar elbette olabilir bu söylediğimin dışında gelişen hatta umarım seninki de öyle olur ama çok güvenme derim, freelance piyasasının sağı solu belli olmaz, eskisi gibi değil artık ortalık

• quote:

Siyaseti karıştırmayalım.

ha kusura bakma ergen paşam, senin yatma saatin çoktan geçti diye rahat konuşuyorduk, biraz daha çeki düzen veririz kendimize
  • Türkiyede yaşanmaz vergisinden tut insanına hepsinde fabrika ayarları bozuk git amerikaya ben türkiyede yaşamıcam.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.