Şimdi Ara

bizden neden parlak projeler cikmiyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
1
Favori
2.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bak kardeşim abim lütfen birbirimizi daha kırmayalım yani birbirimize laf atcaz kime yararı olcak bu konuyu kapatalım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MüminKardeş

Mesela facebookinstagram gibi projeler aklima geliyor yemek sepetini bizim yaptigimiz ender projeler arasina katabiliriz. Aklima gelmeyen baska proje varmi bilemiyorum ama bizden niye cesitli isler cikmiyor mesela kickstarterda neler yapiyor millet

Eğitim sisteminden kaynaklanıyor. Bilgisayar mühendisiyim okulda hep zorunlu dersler bişeyler insana ilgi duyduğu konularda çalışması sağlanmıyor. Bi alanda uzmanlaşmak istesen ona çalışsan zorunlu bir sürü ders var yok derslere çalışsan bu sefer de istediğin alanla ilgilenemiyorsun.. Ben şahsen şuanda yapmak istediğim 3 proje var taslak halinde ama angarya işlerden gerçekleştirecek vakit bulamıyorum malesef. İşte bundan tr den birşey çıkmıyor.

Bir de mesela örnek vereyim. Ösym de dil sınavına girdim verdikleri kalem traşda made in germany yazıyor bir kalem traş dahi üretemiyormuyuz da gidip onu dahi başkalarından alıyoruz. Para içerde duracağına dışarı gidiyor ..

• Arkadaşlar bu işler biraz da ekip işi değil mi ? Bir çok proje insanın başından tek başına kalkamaycağı projeler. Ekip oluşturmak bir takım olmak konusunda sıkıntılarımız var. Güven konusunda da sıkıntımız var. Bir çoğumuz belki kafasında proje var ama hem tek başına işin altından kalkmanının zor olduğu için hem de birilerinden yardım istese bir takım kursa bu sefer de kimseye güvenemediği için bu projemi çalarlarsa diye düşünüyor. Bence öncelikle bu işin ekip işi olduğunu öğrenmeliyiz. Yazılım işiyle uğraşan insanlardan öncelikle kendimize bir çevre oluşturup projelerimizi ortaya döküp en uygulanabilir olanı uygulamak. Mesela bu forumda böyle bir şey ben göremedim. Burada herkes yetkinliğini yazsa 3-4 kişilik gruplar kurulup projeler hayata geçirilebilir.
  • çok milletli kültürler her zaman daha etkin olmuşlardır. türkiyede herkes tek tip olduğu için birbirimizi tamamlayamıyoruz. bknz: abd,rusya,çin .
    Proje açısından üstün olduğumuz yerlerde gelişebiliyoruz. Teknoloji gibi dallarda geriyiz. Kafa yapımız, fikir üretmeye dayalı YAPMAYA ve ÇALIŞMAYA değil.
    o büyük projeleri yapanların hepsi çok milletli şirketlerdir.

. (nokta)
  • Güzel bi noktaya değinmiş .fcan hocam
  • Dracos D kullanıcısına yanıt
    Yıldız teknik KOM düşünüyorum hem makinelere ilgim var hem yazılıma erasmus programına dahil yada tam burslu boğaziçi bilgisayar düşünüyorum puanı biraz yüksek ama bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: .fcan

çok milletli kültürler her zaman daha etkin olmuşlardır. türkiyede herkes tek tip olduğu için birbirimizi tamamlayamıyoruz. bknz: abd,rusya,çin .
    Proje açısından üstün olduğumuz yerlerde gelişebiliyoruz. Teknoloji gibi dallarda geriyiz. Kafa yapımız, fikir üretmeye dayalı YAPMAYA ve ÇALIŞMAYA değil.
    o büyük projeleri yapanların hepsi çok milletli şirketlerdir.

. (nokta)

koca israili tek cümlede yere serdin yani, %98 israil kökenli adamlar şu an orda sektörde, çok uluslu sisteme geçiş için çalışmaları var elbette daha fazla proje çekebilmek gelişebilmek adına ama işin özü kültür köken falan değil, bariz devlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlleinMann

Arkadaşlar bu işler biraz da ekip işi değil mi ? Bir çok proje insanın başından tek başına kalkamaycağı projeler. Ekip oluşturmak bir takım olmak konusunda sıkıntılarımız var. Güven konusunda da sıkıntımız var. Bir çoğumuz belki kafasında proje var ama hem tek başına işin altından kalkmanının zor olduğu için hem de birilerinden yardım istese bir takım kursa bu sefer de kimseye güvenemediği için bu projemi çalarlarsa diye düşünüyor. Bence öncelikle bu işin ekip işi olduğunu öğrenmeliyiz. Yazılım işiyle uğraşan insanlardan öncelikle kendimize bir çevre oluşturup projelerimizi ortaya döküp en uygulanabilir olanı uygulamak. Mesela bu forumda böyle bir şey ben göremedim. Burada herkes yetkinliğini yazsa 3-4 kişilik gruplar kurulup projeler hayata geçirilebilir.

nda imzalat güzel kardeşim, geç de olsa oturdu sayılır sistem, seve seve imzalayacaksın bunu dersin başta adama, bir de iş sözleşmesi çakarsın biter, bütün ar-ge sektörü böyle çalışıyor artık

• sorun bizim ırkımızda değil 5 milyonluk almanyadaki türk nüfusundan mesüt özil çıkıyor 65 milyon türkten bir şey çıkmıyor mesela. ülke olarak geriyiz destek yok anlayışımız hayat kurtarma üzerine doktor olup yatıp para kazanma üzerine en iyisi olma hırsı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dracos

quote:

Orijinalden alıntı: Taha Sanay

Dracos hocam çok zengin değiliz normal kazançlı bi aileyiz yazılım işinden kazanıp o parayla gitmeyi düşünüyorum yada orda bi şirkete girip öyle gitmeyi düşünüyorum ülkemizdeki vergiler gerçekten aşırı o kadar vergi vermeye hiç niyetim yok umarım yurtdışına çıkmayı başarabilirim

o zaman çalışıp adam gibi bir üniversite kazanacaksın erasmus ile 2 yıl gideceksin, yazılım işi öyle sandığın kadar kolay değil, hele hele böyle yaşam kurmak için başka ülkeyi geçtim başka şehre gidecek kadar para biriktirebilmen için ciddi şekilde senior veya mid-size sıfatında olman gerek, istisnalar elbette olabilir bu söylediğimin dışında gelişen hatta umarım seninki de öyle olur ama çok güvenme derim, freelance piyasasının sağı solu belli olmaz, eskisi gibi değil artık ortalık

14 yaşındayım bunu yazayım öncelikle. Yazdıklarınızı çok beğendim aynı benim düşündüklerimi yazmışsınız. Ülkenin geçmişi, şimdisi, geleceği her şeyi batık gözüküyor zaten. Adamlar sistemi rayına oturtmuşlar. Başımıza dikdatör bi lider gelip bunları temizlemedikçe bu ülkeden adam çıkmaz. Cahillik, biraz da ortadoğu üzerinde uygulanan politika bizim ilerlememize engel oluyor biraz da. İnsanları koyunlaştırıyorlar. 80'lerden sonra uygulanan eğitim sistemi de buna ortam hazırlıyor tabi.

Benim yaşım genç daha önümde çok yol var. Liseye henüz yeni başlayacağım ancak ben kafama koydum. Yurt dışında yaşayacağım ileriki zamanlarda. Mümkünse üniversiteyi yurt dışında okurum. Maddi sıkıntı yok, ailemin durumu gayet iyi ancak sürekli aileye yük olmaktansa kendi kontrolüm altında bir para olursa elbette daha iyi olacaktır. Başladık işte yazılım işine 4 tane oyun yayınladım geçen gün. Uygulama da yayınlayacağım bu akşam umuyorum. Oyunlarım para amaçlı olduğundan saçma olabilir ben adresi vereyim bakarsınız:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gb.sahin

Geliştiricinin diğer ürünlerinden bakabilirsiniz :)...

• quote:

Orijinalden alıntı: zirve011

sorun bizim ırkımızda değil 5 milyonluk almanyadaki türk nüfusundan mesüt özil çıkıyor 65 milyon türkten bir şey çıkmıyor mesela. ülke olarak geriyiz destek yok anlayışımız hayat kurtarma üzerine doktor olup yatıp para kazanma üzerine en iyisi olma hırsı yok.

+96849818486197187*846941964986413641789848668468118128+626846814829641641521321775414181823178313212314251551425155251454143554254351354525462435253122
    51331532514532542543254352313523512531455234553455234153215325341545451851791579851789157895175193175389537411893574315841535635415385173891578953785375
    937518975389671538745385317496ı381539473584751554753185647536841536478535473851854741389634434851474318631441856471353144769

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi any77 -- 18 Temmuz 2014; 16:09:14 >
  • Bizden iyi projeleri ASELSAN TÜBİTAK çıkartıyor. Onlarda kısmen gizli oluyor. Oyun için ise özel şirket lazım.
    Bilgisayar konusunda büyük projeler başka ülkelerin saldırısına uğruyor varsa bile gizli tutuluyor.
    ASELSAN PROJELERİ
    AAS 44 Aviyonik Nişancı Termal Görüş Sistemi
    ACAR Gözetleme Radarı
    ADOP-2000
    ALPER Gemi LPI Radarı
    AN - AVS 6 Pilot Gece Görüş Gözlüğü
    Arama Kurtarma Telsizleri
    ARMADOR Akustik Veri Yönetimi/Görev Planlama Sistemi
    ARSLAN-Mobil Sınır Güvenlik Sistemi
    ASELFLIR 200 Aviyonik Termal Görüntüleme Sistemi
    ASELFLIR 200 Termal Görüntüleme Sistemi
    ASELFLIR 300T Aviyonik Termal Görüntüleme Sistemi
    ASELFLIR 300T Termal Görüntüleme Sistemi
    ASELFLIR-200 Termal Görüntüleme Sistemi
    ASELFLIR-300T/D Termal Görüntüleme Sistemi
    ASELPOD Hedefleme Sistemi
    ASELSAN Çekili Sonar
    ASELSAN HIZIR Su Üstü Gemileri için Torpido Karşı Tedbir Sistemi
    ASIR Termal Görüntüleme Sistemi
    ASIR-D Termal Görüntüleme Sistemi
    Askeri Uydu Haberleşme Sistemleri
    Ateş İdare Cihazı (AİC)
    ATILGAN Kaideye Monteli Stinger Sistemi
    ATS-T T Serisi Termal Nişangahı
    Aviyonik Haberleşme Sistemleri
    Aviyonik Merkezi Kontrol Bilgisayarı
    Batarya Ateş İdare Sistemi
    BATUR Tabur Görev Kuvveti Muharebe Yönetim Sistemi
    BOA Termal Silah Dürbünü
    BORA Hava Savunma Füze Fırlatma Sistemi
    BTR Termal Nişangahı
    CDU 900 Uçuş Yönetim (Seyrüsefer) Sistemi
    CHDD-268 Çok İşlevli Gösterge
    CMDS
    COMBAT - Silah/Sensör Kontrol Sistemi
    ÇDLMBC-D Çok Darbeli Lazer Mesafe Bulma Cihazı
    Çok Darbeli Laser Mesafe Ölçüm Cihazı
    Çok Namlulu Roket Atar Ateş İdare Sistemi
    Çok Namlulu Roket Atar Atış Kontrol Sistemi
    Deniz Ataletsel Navigasyon Sistemi
    Deniz Platformu Haberleşme Sistemleri
    Deniz Platformu Radar Elektronik Destek (ED) Sistemi ARES-2N
    Denizaltı Radar Elektronik Destek Sistemi ARES-2SC/NS
    Denizaltı Savunma Harbi (DSH) Roketi Atıcı Sistemi
    DNTSS Gündüz Gece Termal Nişangah Sistemi
    EJDERHA Yüksek Güçlü Elektromanyetik Sistem
    Emniyetli IP Telefon ve Taşınabilir Haberleşme Sistemi
    ENGEREK Lazer Mesafe Ölçme Cihazı
    Feribot Ücret Toplama Sistemleri
    GERGEDAN Taşınabilir RF Aktif Köreltme/Karıştırma Sistemi
    GÖZCÜ Elde Taşınabilir Entegre Elektro-Optik Sensör Sistemi
    GÜNGÖR Gündüz Görüş Kamerası
    GÜNGÖR-D Gündüz Görüş Kamerası
    Güvenli Disk Kriptolama Ürünleri
    Hareketli Araç Ağırlığı Ölçme Sistemi
    Hava Platformu Lazer Hedef İşaretleme Cihazı
    Hava Savunma Silah Sistemi Atış Kontrol Radarı
    Hava Savunma Silah Sistemi Mobil Arama Radarı
    Havan Ateş İdare Sistemi
    HAVAN ATIŞ KONTROL SİSTEMLERİ
    Hedef Koordinat Belirleme Sistemi
    HERİKKS Hava Savunma Erken İkaz ve Komuta Kontrol Sistemi
    HERKÜL-04D
    HERKÜL-10D
    HERKÜL-1D
    HERKÜL-4D
    HEWS
    Hibrit Görevsayar
    HİSAR-A ALÇAK İRTİFA HAVA SAVUNMA FÜZE SİSTEMİ
    HİSAR-O ORTA İRTİFA HAVA SAVUNMA FÜZE SİSTEMİ
    HT-7244
    HT-7250
    IGLA Fırlatma Sistemi
    İleri Gözetleyici
    KALKAN Hava Savunma Radarı
    Kamu Güvenliği ve Acil Durum Haberleşme Çözümleri
    KAPLAN BOMBA İMHA ROBOTU
    KAPLAN İNSANSIZ KARA ARACI AİLESİ
    Kartalgözü Atış Kontrol Nişangah Sistemi
    Kartlı Ücret Toplama Sistemleri
    Kaska Entegre Kumanda Sistemi
    KDU-44 Klavye Gösterge Birimi
    Kırmızı Işık İhlal ve Hız İhlal Denetim Sistemleri
    KİRPİ Yazılım Tabanlı RFEYP Karıştırma Sistemi
    Kompakt Radar ED / ELINT Sistemi ARES-2LC/E
    Komuta Kontrol Sistemleri Taktik Alan Haberleşmesi
    KORKUT Kundağı Motorlu Namlulu Alçak İrtifa Hava Savunma Silah Sistemi
    KULAÇ - İskandil Sistemi
    KUNDAĞI MOTORLU (K/M) FIRTINA OBÜSÜ ATIŞ KONTROL SİSTEMİ
    Kuzgun
    Lazer Güdümlü Bomba Kiti
    Leopard 1 Modernizasyon Konfigrasyonu (Volkan)
    Leopard 2 Modernizasyon Konfigürasyonu
    LEVENT İnsansız Su Üstü Aracı
    LİAS Lazer İkaz Alıcı Sistemi
    LİS Lazer İkaz Sistemi
    LMM Füzesi Atıcı Sistemi
    LN 100G GPS Gömülü Ataletsel Seyrüsefer Sistemi
    LN 270 Kara Ataletsel Seyrüsefer Sistemi
    LN 93 Ataletsel Seyrüsefer Sistemi
    LN-260 Fiber Optik Jiroskoplu Ataletsel Seyrüsefer Sistemi
    LN-270 Deniz Ataletsel Navigasyon Cihazı
    LWR
    Man-Pack ESM/ELINT System ARES-2LC/T
    Mayın Tespit Sonarı (MATES)
    MFD 268C5 Çok İşlevli Gösterge
    MFD 268E Çok İşlevli Gösterge
    Minyatür Telemetri RF Modülü
    Monitörler
    Monoküler Gece Görüş Gözlüğü
    MP-7260
    Mühimmat Transfer Sistemi (MTS)
    MWS
    Nakit Ücret Toplama Sistemleri
    Otomatik Ücret Toplama Sistemleri
    ÖNCÜ Termal El Dürbünü
    PENÇE 25 mm UZAKTAN KOMUTALI SİLAH İSTASYONU
    Piton Termal Silah Dürbünü
    Plaka Tanıma ve Aranan Araç Tanıma Sistemleri
    Platforma Entegre Manga Haberleşme Sistemi
    PRC/VRC 9661 Yazılım Tabanlı Telsiz
    PRC-5712 Manga İçi Haberleşme Telsizi
    PRC-9651 Yazılım Tabanlı Taktik El Telsizi
    Radar Elektronik Destek (ED) Sistemi
    Radar Elektronik Taarruz (ET) Sistemi
    Rapier MK2B Füzesi Alt Takımları
    RFJ
    RWR
    Sahil Gözetleme Sistemi
    SAPAN Programlanabilir Aktif/Reaktif Elektronik Karıştırma Sistemi
    SARP Uzaktan Komutalı Stabilize Silah Sistemi
    Sentetik Açıklıklı Radar (SAR)
    SERDAR Sahil Gözetleme Radarı
    SERHAT Havan Tespit Radarı
    Sınır Güvenliği Sabit Sistemler
    SMART-S Mk2 Deniz Platformu Üç Boyutlu Arama Radarı
    Spews-II
    STINGER Güdüm Takımı
    STINGER Termal Nişangahı
    STİNGER FIRLATMA SİSTEMİ (SFS)
    Şahingözü Elektro-Optik Sensör Sistemi
    TAKS Tank Atış Kontrol Sistemi
    Taktik Ateş İdare Sistemi
    Taktik Radyolink Cihazları
    Tanıma Tanıtma Sistemleri (IFF)
    Tank Komuta Kontrol Muhabere ve Bilgi Sistemi
    TARSUS Taktik Topçu Yer Ölçme Sistemi
    Termal Sürücü Periskobu
    Tesis Güvenliği Sistemleri
    Trafik İzleme
    Trafik Yönetim Sistemi
    Uydu Sistemleri
    VHF/UHF Analog/Sayısal Profesyonel Telsiz Sistemleri
    VMFD-68 Çok İşlevli Ekran
    ZARGANA - Denizaltı Torpido Karşı Tedbir Sistemi
    ZIPKIN Kaideye Monteli Stinger Sistemi
    ZOKA - Torpidolara Karşı Akıllı Akustik Savunma Dekoyu
    105 mm Havadan Taşınabilir Hafif Çekili Obüs (HTHÇO) Atış Kontrol Sistemi
    12.7 mm STAMP Uzaktan Komutalı Stabilize Makinalı Tüfek Sistemleri
    155 mm PANTER OBÜSÜ ATIŞ KONTROL SİSTEMİ
    2034 Demet Kripto Cihazı
    2049 PCMCIA ve USB Kripto Cihazı
    2062 Senkron Veri Kripto Cihazı
    2064 IP Kripto Cihazı
    2080 Elektronik Anahtar Yönetim Sistemi
    2083 ADM-DT Anahtar Dağıtım Terminali
    2110 Milli Emniyetli Cep Telefonu
    2180 Sanal Hava Boşluğu Sistemi (SAHAB)
    25 mm STOP Uzaktan Komutalı Stabilize Top Sistemi
    30 mm MUHAFIZ Uzaktan Komutalı Stabilize Top Sistemi
    35 mm Hava Savunma Topu
    35 mm Parçacıklı Mühimmat
    3U-Görevsayar
    3x Gece Görüş Dürbünü
    4x Gece Görüş Silah Dürbünü
    6104 Taktik Saha Muhabere Sistemi (TASMUS)
    6200 Sahra Telefonu
    6680 Sayısal İç Konuşma Sistemi
    6U-Görevsayar
    6x Gece Görüş Dürbünü

Bu üstekiler sadece aselsan tarafından geliştirilen.
    Burada bizim için bir şey olmasa da devlete lazım her türlü yazılım geliştirliyor

TÜBİTAK

- Teknolojiler ve Çözümler -
    Güvenli Haberleşme Çöz.
    Veri Kıymetlendirme Çöz.
    Sivil Havacılık Çözümleri
    Raylı Ulaşım Sistemleri
    Elektronik Belge ve Arşivleme Çöz.
    - Teknolojiler ve Çözümler -
    Sualtı Savunma Sistemleri
    Savunma Sistem Çöz.
    Yüksek Güç Mikrodalga Sis.
    Bulut Bilişim Çözümleri
    - Araştırma Bölümleri -
    Karar Destek ve Akıllı Ulaşım Sistemleri
    Anayurt Güvenliği
    Savunma Teknolojileri
    Sensör ve Radar Sistemleri
    Ulusal Destekli
    TRUBA
    ULAKNET-2
    EKUAL
    PARDUS
    DergiPark
    Avrupa Birliği Destekli
    GN3, GN2 GN3Plus
    EGI-InSPIRE
    GEN6
    PRACE-2IP
    e-IRGSP3
    Uydu Projeleri
    GÖKTÜRK-2
    RASAT
    BİLSAT
    Altsistem Projeleri
    GeoPortal
    HALE
    Veri ve Görüntü İşleme Projeleri
    AGS
    BALİSTİKA EGM
    BALİSTİKA SUBA
    BALİSTİKA PSUP
    LİDAR
    CONTROLS
    DÜPT
    RTUK SKAAS
    KAVTAN
    Haberleşme Sistemleri
    USTAR
    SAYFA-2
    Bilimsel Araştırma Projeleri
    EOPOWER
    GAMALINK
    THOR
    COGSENSE
    P2-ROTECT
    SEOCA

Bu tip özel şirketler var ama bu kadar geniş çalışma alanları yok ne yazık ki

GTA5 CoD gibi oyunları devlet yapmaz şirketler yapar bizim açığımız burada. Böyle Türk yapmımı olacak Türk şirket yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre_ermag155 -- 19 Temmuz 2014; 0:51:33 >

• aslında herkesin aklına facebook twitter gibi projeler geliyo ama daha fazla reklamını yapan öne çıkıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • türkiye'de böyle bi iktidar ,böyle bir bakan olduğu sürece hiçbişey olmaz.

http://www.youtube.com/watch?v=DD6VeZU4bCI
  • Buluta aburcubur dolduracak. Sistematik değil. Kafayı fazla zorlarsan sıyırırsın.

Herife bak nimetlerinden yaralaran ama geliştirme diyor... kafayı sıyırmışız.
    bu video ile mahkemeye verilir bu adama ülkenin gelişmesini önlüyor bide bakanı.

• emre_ermag155 E kullanıcısına yanıt
    Mahkemeye vermekle olacak iş değil hangi mahkeme bu zihniyeti değiştirebilir çözüm yurtdışı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taha Sanay -- 20 Temmuz 2014; 0:20:46 >
  • Bizde aslında parlak fikir çıkar ancak icraat önemli işte peki icraat için ne gerekli bence bir kere genellikle yapılan projelere bakıldığında tek başına yapılmıyor hep bir arkadaş grubu olduğunu farkettim aslında forumların bir amacıda bu kendi kafadarını bul faceden zor bulunur ve son söyliyeceğim hadi proje arkadaşlarını buldun projeyi bir şekilde yaptın ama bizde genellikle girişimci beyni ve ruhu yok bir kere yaptığın proje her ne kadar garibde olsa onu insanların vazgeçilmezi yapabilmen lazım be daha da geliştirmen lazım bilgisayar ilk çıktığında direk benimsenmediki hatta saçma denildi ama şimdi vazgeçilmez mesele ileriyi ve ihtiyaçları iyi görmek ayrıca dahada geliştirmek demiştim şimdi herhangi bir mobil app markete giriyorum bizim türkler genellikle V1.0 diyor kalıyor ne geliştirme ne kullanıcı feedback mesela facebookun ilk hali ile şimdiki bir evrim araştırın lütfen aslında uzun lafın kısası bu millete daha çok girişimci gerekiyor projeyi bir mühendis yapar ama girişimci onu kullanıcıya hizmetine sunar sevdirir ve onu hayatın parçası yapar mesela bill Gates iyi bir girişimci örneğidir ama onun arkadaşı ve aynı okulda bill gatesden daha üstün olmasına rağmen microsoftta başarılı bir mühendis bill Gates CEO,kurucu ve yönetici... İYİ OKUMALAR

• Bizdeki sıkıntılar kullanıcılarda yabancı özentiliği var.
    Mühendis ben maaşımı alıyorum geçiniyorum gidiyorum.
    O işle kim uğraşacak.
    İşi bilmeyen birisi kafayı sıyırsın bırak.
    Birisi buluta aburcubur doldurmaya kalkar.
    Birisi der kullan ama geliştirme.(üzümü ye bağını sorma misalı)
    Anne oyun oynamayan oğluna oynadığını sanarak hadi oğlum bilgisayarı bırak der.
    Bir çok kişi bilgisayarı oyuncaktan başka birşey olarak görmüyor.
    Anket yapılsa excel ne diye acaba yüzde kaçı office programı diyecek.
    Bide bilgisayarın windowsdan ibaret olduğunu sananlarda var.
    Ben kendi yaptığım programları aile gösterince oyun oynamasana diyor hoca beni tebrik ediyor yaptığımdan.
    Ama kimsenin haberi yok bu telefonlardaki yazılımlardan klimanın yazılımına kadar bilgisayar mühendisleri uğraşıyor.
    Şu anda türkiyede adam akıllı yazılım üreten iki şirket var TÜBİTAK-ASELSAN başka da adam akıllı yazılım üreten şirket bilmiyorum aselsan şu anda orduyla kafayı bozmuş olsa da tübitağın vatandaşlara yarar projeleri var ama duyurulmuyor. Başta PARDUS insan reklam yapar komuspotu olarak ama oda yok. Kaç milyon öğrenciye tablet dağımtaya başladı işletim sistemi android tablet made in chine varmı böyle bişey. Tübitak var ver bir proje tablet için işletim sistemi yapsınlar. Tabletler çinden gelsede bari yazılımı türk olsun. Bi aralar vestel dağıtıyordu tabletleri ne güzeldi.
    Sen başlat devlet kuruluşlarında pardus zorunluluğu millet merak edip yavaş yavaş zaten pardusa geçer ama sen ilk önce devlet kuruluşlarında başlat bu işi.
    Varya alınan her bilgisayar için 80 TL den hesaplayın ne kadar windowsa para gidiyor leptop alınca içinde çoğunlukla oluyor ve bu bedava değil.
    Şirketler zaten orjinal windows kullanıyor giden parayı düşünün windowsa sadece türkiyeden bu para türkiye de kalır işte
    İnanın bir çok kişinin pardustan haberi yok.

• programlama bilgisi ve dersi için bir teşvik yok ortada.
    İnsanların aklına nasıl fikirler geliyordur da belki de yok olup gidiyordur. Yani icraat yok.
    Crytek var bu arada
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre_ermag155

Buluta aburcubur dolduracak. Sistematik değil. Kafayı fazla zorlarsan sıyırırsın.

Herife bak nimetlerinden yaralaran ama geliştirme diyor... kafayı sıyırmışız.
    bu video ile mahkemeye verilir bu adama ülkenin gelişmesini önlüyor bide bakanı.

Türkiye işte bu yüzden gelişmiyor.Sen otur,hiçbir şey üretme ,geliştirme sürekli hazıra kon.bir süre sonra ekonomide çöker,herşey çöker

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.