Şimdi Ara

Bizden önce teknolojide daha ileri gitmiş medeniyetler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hep kafamı kurcalamıştır.Dünyamız şuanda 4.5 milyar yaşında bu mantıkla aklıma şu soru geliyor;

İnsanlık tarihinde şuan ki teknolojimizden daha ileriye gitmiş ama tarih içerisinde silinmiş bir medeniyet olma ihtimali var mıdır sizce?

Yapılan kazılarda ve haberlerde bazen bilmem kaç yıllık pil bulundu bilmem kaç yıllık kristal bulundu şuan ki teknoloji ile mümkün değil diye,

Benim düşüncem Eğer en az bizim kadar ileri gidebilmiş bir teknoloji olsa illa ki bir yerlerde basit mi kalıntı bile bulunabilinirdi. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

• Olabilir ama çok zor olması. Eğer olsaydı bulunurdu zaten, kaç milyon yıl önceki şeylerden, canlıların ne yaptıklarını bulabiliyorlar sonuçta, öyle bir teknolojiyi mi bulamayacaklar?

Bulunanlar var mı, var. Mesela piramitler ama bunların şu anki teknolojiden daha önde olduğunu sanmıyorum.

Evrimsel olarak da düşündüğünde, böyle bir şeyin olması çok zordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HIGHER -- 18 Temmuz 2018; 21:5:28 >
  • 4.5milyar yıllık dünyada 1 milyar yıllık bile olsa yaşama elverişli dönemde insanın modernleşecek kadar evrimleşmiş tek tür olduğu gerçeğini bilime rağmen eski bir müslüman olmamdan kaynaklı olsa

kabul edemiyorum..

belkide en az bir medeniyet bir dönem yaşanan felaketlerden dolayı atalarımız hala maymuncukken gemilerle yükselip başka gezegenlerde yaşama devam etmeye giderken atalarımızında yer aldıüı tüm canlıların yok olacağını hesapladılar.

ama yanıldılar..

düşüncesi bile güzel..

bir gün dönüp kulübelerini işgal eden maymunları görürcesine bizi kovarlarsa çok ilginç olabilirdi..
  • Hocam bende o şekilde düşünüyordum ama sonra okuyunca farkettim ki öyle değilmiş.

Dünya 4.5 milyar yada daha fazla bir süredir var. İlk canlı belirtisi şuan ki bulgulara göre 800 milyon yıl önce meydana geldi.

İnsanlar ise sadece 150-200 bin yıldır var.

Mesela insanın kafasını karıştıran şey eski anıtlarda piramitlerde yada mezarlarda veya kitabelerde ortaya çıkan gökyüzü ile alakalı gözlemlerdir.

Tarihte bunları yapanlar genellikle rahipler olmuştur. Gök cisimleri ayın şekilleri ve diğerleri takip edilerek not edilmiştir.

Bunun sebebi ise ki bunu yapanların tamamı yerleşik hayata sahiptir. Tarım için yapılıyordur keza hangi mevsimlerde ekim yapılacak hangi zamanlarda hasat yapılacak bu hesaplanıyordu. İnsanlar avcı toplayıcılıktan yerleşik hayata geçince topraga tapınmaya ve onu kadına benzetmeye başlamış bunu heykellere ve dini inançlara yansıtmıştır.

Kısaca toparlamak gerekirse dünya bilimi insanlık için şuan zirve noktadadır. Bu ifadenin dışında ki herşey tamamen teoriktir ve çürütülmeye her şekilde açık iddaalardır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.