Şimdi Ara

Bizi Bölücülükle Suçlayanlara!! (KAPAK 1)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son Diyarbakır maçında, tahrikler sonucu bizim tribünlerden slogan atıldı. Fakat bu slogan, bazı kesimlerce ilk defa yapılmış gibi gösterilerek, ne kadar çamur atsak kardır mantığıyla, bu olayı kendi malum forumlarında bulandırıyorlar. Bu sloganı bizim yarattığımızı ön görerek, bölücülük sıfatını taraftarlarımıza yamamaya çalışıyorlar.

İşte bu konuda Fblilerin malum forumlarından bazı sataşmalar! ;

""suclama cok buyuk,sahaya atilan sis,sahaya atlayan taraftar isini parayla gecistirebilirler ama,boluculuk suclamasini ASLA!""

""Utanmadan PKK dışarı diye bağırdılar...bu nedemek yaa böle bişi olabilirmi_?Siz kendiniz nesiniz _? sizde katilsiniz...T F F duy bunları duyyyy...""

""kahrolsun pkk diye bağrılmış..
    kim arkadaşım orda pkk'lı.. kime bağrılmış.. rakibe.. sapına kadar bölücü tezahürat.. ne demek diyarbakır = pkk..
    çok ciddi bir suç bu.. cumhuriyet savcısının olaya müdehale etmesi ve soruşturma başlatması gerek..
    bağıranlar her kimse mahkemede cezası 8 yıldan başlar..
    çarşının yemediği bir bu halt kalmıştı zaten.. bir de bölücülük çıkardılar..
    sadece bu bile o sahayı bu sezon kapatır..
    ama federasyon bu konuyu gündemden çıkartıcaktır.. yapmamız gereken bu konuyu sıcak tutmak..""

""Aslında çok büyük cezası var dediğin gibi..
    "Halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek, tahrik etmek" gibi birşeydi galiba kanunda yazan fıkrası..""

""En az 3 maç seyircisiz oynama cezası verilmeli.. O da en az.
    Bunu sadece sahaya girdikleri için,sahaya şiş attıkları için değil;Diyarbakırspor Klübü ve Diyarbakır halkıyla PKK yı bir tuttukları için söylüyorum.""

İşte böyle..
    Şimdi aşağıdaki gazete alıntılarına bir bakalım, Diyarbakırspor bunu İstanbul'da ilk defa nerde yaşamış? Maçları bütün ülkede naklen yayınlanan, geniş kitleye hitap eden bir takımın stadyumlarından, üstte iddia edildiği gibi "bölücülük" yapılmış. Bakalım nerde ?

Tarih 4 Mayıs 2002. Yer: Şükrü Saraçoğlu stadyumu. Fenerbahçe-Diyarbakırspor maçı sonrası, gazetelerde yansıyanlar.

Sabah Gazetesi;

F.Bahçeli taraftarlar kaçan şampiyonluk nedeniyle maça fazla ilgi göstermedi. Hafta başından beri planlanan 'şaibesiz şampiyonluk' kutlamaları da bu yüzden suya düştü. Beraberlik golünden sonra sevinen D.Bakırlı yöneticiler, "PKK dışarı!" tezahüratı üzerine stadı terketmeye kalktı.
    Kaynak:http://arsiv.sabah.com.tr/arsiv/2002/05/05/s2804.html

Hürriyet Gazetesi;

Tribünde kavga
    DİYARBAKIRLI Deniz'in attığı golün ardından protokol tribününde kavga çıktı. Bir grup F.Bahçe taraftarı, sevinç gösterileri yapan konuk takımın yöneticilerine yabancı madde attı. Çıkan arbedede Diyarbakır kafilesinden 2 kişi yaralandı.
    Kaynak:http://www.hurriyetim.com.tr/haber/0,,sid~14@tarih~2002-05-05-m@nvid~123411,00.asp

Akşam Gazetesi;

F.Bahçe özür diledi
    Diyarbakır'ın golü sonrası Fenerli taraftarlar, Diyarbakırlı taraftar ve yöneticilere tepki gösterip, yabancı madde attılar. İki kulüp yöneticileri arasında da tartışma yaşandı. Durumu protesto eden konuk ekip başkan ve yöneticileri stadı terk ederken F.Bahçeli yönetici Atilla Kıyat özür dileyen bir açıklama yaptı.
    Kaynak:http://www.aksam.com.tr/arsiv/aksam/2002/05/05/spor/spor5.html

Yeni Şafak Gazetesi;

Tribünde olay var
    Diyarbakır'ın beraberlik golünün ardından yöneticilerin sevinmesine taraflarlar tepki gösterdi. F.Bahçeli taraftarların "PKK dışarı" tezahüratları D.Bakırlı yöneticilerin tepkisine neden oldu. 70. dakikada konuk ekip yöneticileri olayı protesto ederek tribünü terkettiler. Olayların büyümesini federasyon delegesi Murat Aksu önledi.
    Kaynak:http://www.yenisafak.com/arsiv/2002/mayis/05/s2.html

Evet, bölücülük var , bu iş Cumhiriyet Savcılığına düşer , sırf bu suçtan sahalarının sezon sonuna kadar kapatılması lazım diye böğürenler.. Daha fecisini 3 yıl önce yaptıklarını unuttunuz mu? Yoksa bizim unutacağımızı varsayarak İnönü'ye gelmemek için bunu da mı bahane ediyorsunuz?
    Üstelik bu yaşanan olaylarda o sloganı yiyenlerin suçu; Tribünlerin önünde kümelenip, hem hakeme hem de evsahibi futbolcularına yaptıkları agresif davranışlar değil, tek suçları "gol atmak". Adamların gol atmalarına ve sevinmelerine tahrik olmuş bu sağduyulu beyfendiler!!!
    Davamız sahamızın kapatılmaması değil, davamız adalet! Yoksa 2 maçın da Kadıköy'de oynanmasının, bize bir zarar getirmeyeceği yıllardır ortada..

Bu sloganı kullanarak orda doğru birşey yaptığımızı asla savunmuyorum. Fakat bu toplumsal bir sorun. Diyarbakırspor takımı malesef çoğu deplasmanlarında bunu yaşıyor...

İşte bazı örnekler;

• Togay Bayatlı (Milliyet): Gaffar Okkan, Diyarbakırspor’u 1. Lig’e taşımak gibi bir amaca da ulaşmak istedi. Geçen yıl Diyarbakır’da oynanan Galatasaray-Antalyaspor Türkiye Kupası finalinde de merhum Okkan’ın etkisi çok. Diyarbakır’ın dışında her deplasmana gitti. Futbolcularının haksız olarak işittiği küfürlere ve ‘PKK’lılar’ şeklindeki ithamlara göğüs gerdi."
    Kaynak ve yazıların devamı:http://www.milliyet.com/2001/05/29/cumartesi/cum02.html

Konya’da futbol ayıbı

Diyarbakırspor’a bölücü örgüt muamelesi yapılması büyük tepki topladı
    Kaynak:http://www.milliyet.com.tr/2000/04/04/spor/spo04.html

Ve aşağıda vereceğim linkte yazan haberler, bu sorunu apaçık ortaya koyuyor. Kayıtsız kalmayan Diyarbakırspor taraftar, Konyaspor taraftarlarına "Hizbullah dışarı" diye tezahurat yapıyor.

Kaynak :http://www.radikal.com.tr/2000/05/02/spor/bar.shtm

Onur Belge'nin bu konularla ilgili bir yazısı;
    İşte Diyarbakır'daki, Kocaeli'deki, Erzurum'daki ve diğer yerlerdeki olaylar. Ne ilk ne son. Çanakkale Dardanelspor Teknik Direktörü Fuat Yaman, "Diyarbakır'da bizi koruyacak olan polisler de tartaklayanlar arasındaydı" demişti. Susturuldu, sözleri örtbas edildi.
    Gelelim madalyonun diğer tarafına. Konya'daki ve bazı yerlerdeki Diyarbakırspor'a karşı yapılanlar daha mı masum? Oralarda koro halinde Diyarbakırspor'un günahsız futbol takımına "PKK dışarı" sloganı.
    Kaynak:http://www.radikal.com.tr/2000/05/02/yazarlar/onubel.shtml

BU KAPAK 1

not: alıntıdır (www.forzabesiktas.com )

• Fenerbahçe taraftarının oradaki tutumu yanlış ama orta da bir gerçek var
  • quote:

Orjinalden alıntı: ege_

Fenerbahçe taraftarının oradaki tutumu yanlış ama orta da bir gerçek var

gerçek fenerin yaptığında ceza almayıp beşiktaş yapınca ceza alacağı mı çok bilen fenerli arkadaşlar okuyup gitmeden yorum yaparsa sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi header_reloaded -- 2 Eylül 2005, 11:56:30 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: header_reloaded

quote:

Orjinalden alıntı: ege_

Fenerbahçe taraftarının oradaki tutumu yanlış ama orta da bir gerçek var

gerçek fenerin yaptığında ceza almayıp beşiktaş yapınca ceza alacağı mı çok bilen fenerli arkadaşlar okuyup gitmeden yorum yaparsa sevinirim

• mad imzanı düzelt istersen herkez değil HERKESolacak
  • quote:

Orjinalden alıntı: sercfb6

mad imzanı düzelt istersen herkez değil HERKESolacak

işine bak çorbanı kovala

• quote:

bence sen gerçekçi imzalar kullan bak benim imzam nasıl imla ve gerçekçilik olarak
    senin gibi aptalca şeyler yazmıyorum
    herkes fenerli olursa yazık bu kadar ezilmesin insanlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: sergen_baba

quote:

bence sen gerçekçi imzalar kullan bak benim imzam nasıl imla ve gerçekçilik olarak
    Sergen baba topiclere göz atarken hep sen varsın ve hakaret ediyorsun....Yaş kaç?Nickine bakarak yorumu yapıyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: Wolqanyc

quote:

quote:

Sergen baba topiclere göz atarken hep sen varsın ve hakaret ediyorsun....Yaş kaç?Nickine bakarak yorumu yapıyorum

yaş 1903
    ben hakaret etmiyorum ayrıca
    ama fenerliler küfür ediyor

• hangi FENERLİLER küfrediyor?
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Wolqanyc

quote:

quote:

yaş 1903
    ben hakaret etmiyorum ayrıca
    ama fenerliler küfür ediyor

sen hakaret etmiyorsun habana 30dk.önce beyinsiz diyen sendin be hani bana hakaret etmesen "saygılı adam"diyecem ama neyse bu arada hepiniz rakibi FENER mesela sen imzanda pancu,koko profilinde bir yerlerde Fenerle ilgili yazı var yeter artık bizimle uğraşmayın bizim tek rakibimiz kendimiz imzamı ŞAMPİYON FENERBAHÇE yapsam nasıl olur siz 10 senede bir şampiyon oluyorsunuzda EĞER bir de hangi Fenerliler'in küfretdiğini linkiyle beraber verebilir misin?

• küfür linkte kalırmı sence ?
    adminler siliyor ama banlamıyor onları anlamıyorum
    az önce topikte birisi oral ile bişilerden bahsediyordu kim olduğunu ve ayrıntıya girmiyim
  • ben sana inanmıyorum eğer küfür ettiyse ceza alırdı kimmiş onu söyleyemezsin önce kendine bak ve konuşmalarında seviyeli ol!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.