Şimdi Ara

Bizim apartman 60 lı yıllarda yapıldı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muge anli 1998 -- 28 Eylül 2019; 8:57:24 >

• Beton dikkat et de c4'e dönüşmesin depremde
  • İmkansız.Bizimde 83 de yapıldı deniz kabuğu falan var 99 depremine nasıl dayandı ben ona şaşıyorum şuan.
  • bizim binada 96 da yapildi ve 99 depremine dayandi.Ama ben buna binanin o zaman yeni yapildigina yoruyorum.Simdi curumus mudur sizce demirler kolonlar,yoksa olasi bir depremde dayanir mi gene ?
  • Arkadaşlar 99 dan önce yapılan binalar zaten bi 99 depremi yani şiddetli bir deprem görmüş.
    Artı üzerinden tam 20 yıl geçti,
    O binalarda hem beton yorgunluğu da var.
    İkinci bir depremi ne yazık ki kaldıracağını düşünmüyorum.
    Allah herkesin yardımcısı olsun, inşallah bir şey olmaz.
  • sana söyleyeyim 0, SIFIR.
  • Normalde betonarme binalara 100 yıl ömür biçilirken Türkiyede 40 yıl.
  • İnşaat mühendisi olarak söylüyorum;

%0

Demir bile nervürlü değildir.

Bir yapı min. servis ömrü 50 yıl olarak tasarlanır. Şahsi görüşüm 50 yılı dolan binaların yıkılması gereklidir. Çünkü tüm hesaplar minimuma göre yapılır.
  • Bizim bina full deniz kumu çocukken halıfleksi kaldırır altındaki betondan deniz kabuğu koparır oynardım ama bina sağlam 99da yıkılmadı bir 99 daha olsa gene yıkılmaz
  • İnşaatta bir süre çalışmış biri olarak şunu söyleyebilirim 2010 yılında yapılmış bir binalar bile dayanıklı değil. Resmen mütahitler malzemeden çalıyor belirttikleri malzeme kullanılmıyor.7 ve üzeri bir depremde çoğu binanın çökeceğini düşünüyorum buna avm ler de dahil. Bu ihaleler tanıdık(siyasi parti) vasıtası ile alınıyor mütahitte, inşaatt firmasıda, aracı olan siyasilerde kazanıyor.
  • Bizim apartmanda Avcılar'da 1987'de yapılmış.7 ve üzerine ne kadar dayanabilir acaba ne yapmak lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.