Şimdi Ara

Bizim Takımın En Büyük Taktik Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar buna nedense pek değinen yok ama maçlarda kabak gibi ortaya çıkıyor . Bizim takımın ön önemli sorunu taktik diziliş,yer tutuş ve pozisyon alma. Küçük takımların bile bize kolayca yardırmasının sebebi bu. Bu bize aykut kocamanın bir tanecik aşkı baroni için kalburüstü bıraktığı bir zaaf. Bu zaafları bir kaç madde de gösterebilirim size .

Savunma Zaafları

1_) Yanıltıcı diziliş =

Bizim takımın taktik dizilişi aslında böyle geçiyor maç kanallarında ki bu =

Ama aslında bizim maç içindeki futbolcuların asıl konumlanması bu =

2_) Boş Alanlar =

Bizim takımın canına okuyanda işte bu. Boş alanlar. Hani genelde bizim takım maçların başında iyi başlar ama 10-15 dakika sonra dağılır. İşte bu yüzden. İlk başlarda ekstra güç ile bu alanlar kapanıyor dünki gs maçındaki gibi ama sonra bir kayış koparsa taktiğin dez avantajıyla bir açılıyor sonra karşı takım rahatca o boş alanlara oynayarak orta sahada borusunu öttürüyor. Çünkü o anda atak yiyoruz diye topal stoperin arasına girmiş ve hem alanı boş bırakmış hemde stoperlerin dengesini bozmuş cristian ileride cılız bir pres veya eşleştiği adamla kısa bir koşu yapmış ve bırakmış oluyor . meireleste ordan oraya koşup boş alanda bir şeyler yapmaya çalışıyor arada kuytta katılıyor buna ama nafile . Çünkü o arada özellikle kontra yediğimizde sow webo ve bazen kuyt efendiler ileride biri top atsada gol atsak tüh atak kaçtı ya felan diye takılıyorlar. Peki bu onların suçu mu ? hayır.

Şu boş alanlara bakın =

Dikine hızlı oynayan her türlü takım sizi helak eder. Şuna bakın İleri gidilebilecek bir sürü alan var. İki kişi yan yana bile değil karşısına bir oyuncumuz çıkınca herif ver kaçı yapıp geçiyor.

Birde oldu ki 4-4-2 oynadığımızı düşünelim :

Sadece iki boş alan var o alanlarıda forvet,ortasaha,stoper ikililerinden birinin ileri geri hareketiyle gerektiğinde kapatırsınız(ileri çıkanın yerini yanlar kapatır onlar gelene kadar) ki o alana çıkanın da önü ve arkasında ona baskı yapacak 2 li baraj olur.

3_) Kanatlar =

Biz nedense hep beklerimize yüklenip suç buluyoruz (topuz,hak,kadlec vs. ) ama adamların suçu yok . Çünkü adamların önündeki koridor maçın yüzde 70'inde boş. Üstüne üstlük birde sen bu adamlardan ileri çıkmalarını istiyorsun.Ha birde defansta ters kanat toplarında kale direği kademesine girmesini istiyorsun. Oldu tüm kanatın yükü binsin tek kişiye hemde bu adamlar fizik olarak bir zenci kıvamında olmasın. Sonra sen bu adamlara suç bul .

Caner sizce neden sonradan girdiğinde güzel oynuyor ama ilk 11 başlayınca genelde kötü oynuyor ? İşte bu yüzden . Olayın canerin kişisel kabiliyet ve performansıyla hiç ilişkisi yok . İlk 11 başlandığında canere diyorlar ki abi sen sol forvetsin adam birazda ilk başta biz bastırınca sow gibi oralarda takılıyor. Sonradan girdiğinde ise takım biraz daha geride oynadığından sol kanat gibi kendi insiyatifiyle oynuyor hem hasan alinin önünü kapatıp rahatlatıyor hemde h.ali rahatlayınca birlikte hücuma çıkıyorlar.

Sizce neden bizim sağ kanatın en iyi dönemleri topuz-gökhan dönemiydi ? Çünkü topuz hem orta saha em kanat karakterine olduğundan belki köşe gönlerine giremiyordu ama iyi top tutuyor,iyi basıyor ,orta sahadan topu kolay geçirtmiyor,geriden iyi ortalar çıkarabiliyor ve köşegönlerine inen gökhanın arkada yerini çok iyi tutuyor. Kuyt bey ne top saklayabiliyor ,ne iyi orta açabiliyor,nede topu orta sahadan geçirttirtmiyor (ileride durduğundan adamlar ver kaçla veya pasla geçiyorlar kuyt'ı)veya gökhana bas verip gökhan köşe gönlerine inerken zırp kaleye koşuyor gökhanda kaptırınca geçmiş olsun .Ama adamın suçu değil bu adam second striker huyu bu . Sen o adamı sol kanat gibi olmasını beklersen olacağı bu .

4_) Pres ve orta saha göbeğinde 3 libero sorunu =

Şimdi hepimiz 3 forvet oynatıyoruz diye stoperlere 2-3 kişi basıyoruz sanıyor . Hayır asla böyle birşey olmuyor. Stoperler topu alınca ortadaki forvet stoperlere diğer ikiside beklere basıyor. E bu basmak değil ki . Bu markaj. Halbu ki olayın mantığı nedir 2 veya daha üstü forvet stoperlere bir ani baskı yapar pas alanlarını kapatır topu kaparsınız.

Ayrıca bizim hocalarda şöyle bir korku var aman göbekte 2 kişi oynatırsam beni hoşaf ederler felan diye. Abi sen ne zaman denedin de hoşaf ettiler ? 4-4-2'nin mantığı şudur. orta saha ikilisinde amc olmaz ileri geri oynayabilen 2 mc olur. amc görevini daha çok pres yapıp ve topla alıp basabilen forvet yapar (bizde yoktu ama emenike gelince bir tane oldu ) göbeğe yük binmez çünkü hem öndeki iki forvet stopere pres yaptıgından hemde kanatlarında göbege destek verdiğinden sorun yaşanmaz. Ha birde bu alıp yardıran forvetinin yanında cardozo gibi uzun topları arkadaşlarına kafayla indirecek adamın olursa ne ala.

[simage]Atak Zaafları =[/simage]

Aslında bunu maddelere ayırmaya gerek yok bu basit top taşıyıcı ve top tutucu elemean yok bizde . Peki onlar kimler =

Kafayla top indirebilip cüssesiyle top saklayan pivot santrafor= Yok [Ah cardozo]

Alıp Yardıran top saklayan forvet = Yoktu ama emenike geldi

Kanatlar = Var ama taktik diziliş olarak kullanılmıyor.

Çift Mc = Var ama taktik diziliş olarak kullanılmıyor.

Amc = Yok. Ama kendini amc sanan bir dmc var.

Gördüğünüz gibi hiç birinden faydalanamıyoruz. webo sow demeyin onlar ceza alanı içi son dokunuş forvetleri ilk iki karakterdeki adamla yan yana oynatırsanız müthiş iş yaparlar.Cristianda demeyin o sadece topu olumlu kullanabilen bir mc bu görevlerinden bir kısmı diğerlerinide iyi yapamıyor adam kaybı yani.

Kısaca toparlarsak bizim ne dizilişimiz diziliş buna bağıl yer tutmamız yok . Dizilişlerede oyuncu kalıpları uymuyor. çift forvete geçmeden kanat oynatmadan bizim sorunumuz geçmez. Hani forvete top taşıyabiliyormuşuz ama gol atamıyormuşuz gibi 3 forvet oynuyoruz.

• Aykut hoca bunu göremedi Ersun hocadanda çok ümitli değilim açıkçası yine aynı tas aynı hamam devam ederiz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fusion.

Aykut hoca bunu göremedi Ersun hocadanda çok ümitli değilim açıkçası yine aynı tas aynı hamam devam ederiz...

Ersun hoca ilk başta 4-1-4-1 denedi . Ama oyuncuların kanına aykut zehri öyle bir işlemiş ki biraz bocaladılar psv maçında . Bu hemen gitmez . Birde 4-1-4-1 de ilerideki forvet ya emenike gibi alıp yardıran top saklayan yada cardozo,drogba gibi orta saha atağa kalkarken top saklayabikecek ve kafa ve ayakla onlara pas servis edebilecek biri olması lazım .
  • hay eline sağlık, üşenmeseydim bu dizilişle ilgili açacaktım aynı konuyu, mahalle takımları bile böyle değil la, kimin kafasından çıkıyor böyle bir diziliş yeminle anlamıyorum, dünya futbolunda bir tek bizde vardır herhalde.

bu dizilişte emenike oynayamaz.

para kazanan t.d bunu göremiyorsa biz ne yapalım yeter artık valla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KIYAMETT

hay eline sağlık, üşenmeseydim bu dizilişle ilgili açacaktım aynı konuyu, mahalle takımları bile böyle değil la, kimin kafasından çıkıyor böyle bir diziliş yeminle anlamıyorum, dünya futbolunda bir tek bizde vardır herhalde.

bu dizilişte emenike oynayamaz.

para kazanan t.d bunu göremiyorsa biz ne yapalım yeter artık valla.

Onu geçtim o kadar yardımcı td var ne işe yarıyorlar.
  • Benim gönlümdeki kadro bu.Hocaya saygımız var ancak biz taraftarız isteriz :).Sen fenerbahçe gibi buyuk bi takımın basındaysan o oyuncu oynatmazsam sorun çıkarır oynatıyım ayagına yatmıcaksın.Bu takımda emrede kuytta crisde yedek kalır bana göre.Bu adamlarda heyecan yok yoruluyolar buna veboda dahil.

----------------Volkan--------------------

G.Gönül---Egemen---Alves---H.Kaldırım

-------------------Topal---------------------

----meireles----------------Alper----------

------------------Salih-----------------------

-----------Emenike--Sow-------------------

4 yabancılı + olarak 2de yedekde kuyt vebo olabilir.Veya holhem onuda düşünüyodum 11de ama suan ne derece iyi onu göremedik.Yapılan yorumlara göre 11de yazabilirdim dedim.
  • Boş alan ne ya? Adamlar çivi gibi kalmıyor yerinde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir Tek Bizim Hayatımız Kötü
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arkedios

Boş alan ne ya? Adamlar çivi gibi kalmıyor yerinde

Rakip oyuncularda sap gibi beklemiyor. Senin adamın orayı kapatmaya gidince asıl kapatması gereken yer açılıyor ordan lırp giriyor top ilerliyor adam. Onun dışında ileri 3 lü maçın yüzde 50 sinde ileride topal defansın arasında cılız markelerin adamı cristian biraz adamla düz koşu yapıp bırakıyor emre veya meireles ne yapsın .
  • nefis hazırlamışsın . altına imzamı atarım
  • kesinlikle katılmakla birlikte sormak istediğim , yahu bunu anca g.saray maçından sonra mı farkettiniz.? şimdiye kadar nerdeydiniz. kaç yıldır o dizilişlerle ve yanlış oyuncularla dolu halde bireysel işlerle 2 ileri 1 geri devam ediyor. hemde kaç yıldır. bunu farketmeniz niye bu kadar sürdü anlayabilmiş değilim en çok tuhafıma giden bu. 2 kanat adamı temin edip eldeki çer çöp transferleri paketlemeden bu takımda kim iyileşirse kimin cezası dolarsa dolsun işler yoluna girmez.

kadronda emenike de olsa cardoza da olsa , Gökhan da katılsa, egemen de iyileşse , hiçbirşey değişmeyecek. eldeki kadrodan Caner hariç kimse kanatta iş yapamaz, veya hasan ali. Caner de zaten verimsiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sedoman34

kesinlikle katılmakla birlikte sormak istediğim , yahu bunu anca g.saray maçından sonra mı farkettiniz.? şimdiye kadar nerdeydiniz. kaç yıldır o dizilişlerle ve yanlış oyuncularla dolu halde bireysel işlerle 2 ileri 1 geri devam ediyor. hemde kaç yıldır. bunu farketmeniz niye bu kadar sürdü anlayabilmiş değilim en çok tuhafıma giden bu. 2 kanat adamı temin edip eldeki çer çöp transferleri paketlemeden bu takımda kim iyileşirse kimin cezası dolarsa dolsun işler yoluna girmez.

kadronda emenike de olsa cardoza da olsa , Gökhan da katılsa, egemen de iyileşse , hiçbirşey değişmeyecek. eldeki kadrodan Caner hariç kimse kanatta iş yapamaz, veya hasan ali. Caner de zaten verimsiz.

Daha önceden beridir gözüme çarpıyordu da yazınca uefa kopasında yaru fenaldeyiz re rö ro diye çıkışıyorlardı.

• Daha önceden sağlı sollu forvet ile oynayıp, Fenerbahçeye gelince tek forvet e dönenin, tek forveti bu takıma getirenin Allah bin türlü ......... versin.
  •  Bizim Takımın En Büyük Taktik Sorunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: diabolicfb

Daha önceden sağlı sollu forvet ile oynayıp, Fenerbahçeye gelince tek forvet e dönenin, tek forveti bu takıma getirenin Allah bin türlü ......... versin.

zico getirdi bela okuma adama çok güzel uyguluyordu adam

yerden pas oyunuyla oyuncular hiç çakılı kalmayacak şekilde rakibin başı dönüyordu ve alex gibi bir adam vardı.

ayrıca kondisyon problemi de var takımda. 2. yarı gömülüyoruz 18'e. bu son 5-6 yıldır hep böyle... görünmeyen ama cok buyuk bir problem bence.

bizim takım en son daum döneminde taş gibiydi kondisyon konusunda. o çizgiyi bir türlü bulamadık.

• quote:

Orijinalden alıntı: Legadema

Raul solda oynamaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En basitinden, Aykut hoca varken, adam Alex'siz bir oyun sistemi yaratmaya çalışacağım deyip durmuştu. Alex gönderildi, onun mevkisinde ofansif orta saha olarak Baroni oynuyor. Taktiksel olarak değişim yok. Ne anladım ben bu işten? Nereden kaptık bu illeti de anlamış değilim. Bu takım kendimi bildim bileli tek forvet...4-4-2'ye dönecek ilk hocayı, ölmeyip o günleri görüp, sağ kalırsam ellerinden öpmek için bizzat tesislere gideceğim.
  • Belkide aziz.yapıyor kadroyu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adını unuttum Çek asıllı bir İtalyan hocamız vardı. O günden beri 4-3-3 oynayan herhangi bir takımın maçını izleyemiyorum. Bence de ideal sistem 4-4-2 olmalı. Yukarıda arkadaşımızın boşlukları anlattığı yerde sow ve Kuytun arkaları işaretlenmiş ama bu arkadaşların oldukları bölge sağları solları da bence ölü bölge oluyo. Çünkü Sow kanat adamı değil, Kuyt da çok güçsüz ve çoğu pozisyonda etkisiz.
    Hazır konu açılmışken rahatsızlığını duyduğum bir hususu dün sevgili Rıdvan Dilmen dile getirdi. FB en büyük özelliği olan paslaşmayı bırakıyo. Direk uzun paslarla sonuca gitme üzerine bi anlayışa doğru kayış var.
    Ben hayretle beklemedeyim. Ama en büyük umudum da şu; Sonuçda taktik ne olursa olsun futbolcuda bitiyo iş veya futbolcunun kondüsyonunda. Ersun Hoca buna çok önem verir. Yani ben 2 ay kadar bir süre sonra takımda güç patlaması (çoğunuzun anlayacağı dilde stamina larda düzelme) bekliyorum. Yani 4-3-3 deki sıkıntıları kondüsyonla aşabiliriz diye düşünüyorum. Ama oyuncu seçimi de önemli tabii. İsim yazmıyım şimdi de bazı futbolcuların bizim takımda ne işi var anlamış değilim.
    Hadi bunu da söyliyeyim de içimde kalmasın. Geçen eski maçları gösteriyolardı. Sevgili Zico yu da sevgiyle ve özlemle andık. Bi de o dönemleri hatırlayanlar varsa ilk 8 e kaldığımız o sezon Zico hangi oyuncuları kendi istemiş-aldırmıştı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Doritoch

Adını unuttum Çek asıllı bir İtalyan hocamız vardı. O günden beri 4-3-3 oynayan herhangi bir takımın maçını izleyemiyorum. Bence de ideal sistem 4-4-2 olmalı. Yukarıda arkadaşımızın boşlukları anlattığı yerde sow ve Kuytun arkaları işaretlenmiş ama bu arkadaşların oldukları bölge sağları solları da bence ölü bölge oluyo. Çünkü Sow kanat adamı değil, Kuyt da çok güçsüz ve çoğu pozisyonda etkisiz.
    Hazır konu açılmışken rahatsızlığını duyduğum bir hususu dün sevgili Rıdvan Dilmen dile getirdi. FB en büyük özelliği olan paslaşmayı bırakıyo. Direk uzun paslarla sonuca gitme üzerine bi anlayışa doğru kayış var.
    Ben hayretle beklemedeyim. Ama en büyük umudum da şu; Sonuçda taktik ne olursa olsun futbolcuda bitiyo iş veya futbolcunun kondüsyonunda. Ersun Hoca buna çok önem verir. Yani ben 2 ay kadar bir süre sonra takımda güç patlaması (çoğunuzun anlayacağı dilde stamina larda düzelme) bekliyorum. Yani 4-3-3 deki sıkıntıları kondüsyonla aşabiliriz diye düşünüyorum. Ama oyuncu seçimi de önemli tabii. İsim yazmıyım şimdi de bazı futbolcuların bizim takımda ne işi var anlamış değilim.
    Hadi bunu da söyliyeyim de içimde kalmasın. Geçen eski maçları gösteriyolardı. Sevgili Zico yu da sevgiyle ve özlemle andık. Bi de o dönemleri hatırlayanlar varsa ilk 8 e kaldığımız o sezon Zico hangi oyuncuları kendi istemiş-aldırmıştı?

Tamamiyle katılıyorum

• Demiştim demiştim demiştim. Maçı iyi izlediyseniz bizi önde yakaladıklarında boş alanlarımızı nasıl kullandıklarını ve diğer zamanlarda da tek defans anlayışımızın kendi ceza sahamıza gömülmek olduğunu gördük. Önde bas diye bir şey yok. Yine emenike yani merkez forvet tek başına önde bastı ama görünüşte 3 forvet oynuyor. 1 keresinde sow da oralardaydı ikisi bir bastı çok büyük tehlike oldu. Diğerinde de emre kendi insiyatifiyle yardırdı az kalsın alıyordu topu.

Abi yap 4-4-2 yi 2 forvet bassın ileride işte kol kola sanki onları aşınca adam kaleye gidecek değil ya daha orta saha var stoperler var kaleci var. Ne kadar korkak ve aptal bir sistem ya. Sahaya yayılma sıfır. Tabi baglatı kopar.

Hep bu aykut efendi yüzünden.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.