Şimdi Ara

Bizimkisi bir DV6 1144ET hikayesi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

27 gün oldu alalı :) Ne çabuk geçmiş...Bende almadan önce 1 ay normal bir araştırma, 1 hafta ise kapsamlı bir araştırma yaptım.Malum öğrenci adamız gözümüz doymaz fakat cepte fazla da para yoktur. Hep mağazadan almayı düşünüyordum ürünü alacağımdan 1 gün önceye kadar internete bakmamıştım bile. İnternete bi göz gezdirdiğimde hem taksit olanakları hem de fiyatın ucuzluğu dolayısıyla şok olmuştum.Millete hangi marka diye sorduğumda asus ya da dell diyodu ama bu markaların ekran kartlarında iş yoktu.Ekran kartı iyi olan hp ve acer vardı.Arkadaşım acer'ın servisinden çok sorun yaşadı.Alsaydım beni döverdi herhalde.Tüm karışıkların içinde ereyondan siparişimi verdim.Hp Pavillion dv6 1444et yola çıktı.

Gelişme

Ürün 3 günde elime geçti.Öncelikle internet alışverişinden korkanların korkularının boş olduğunu söyleyeyim.Ben hiçbir mağazada böyle bir ilgi ile karşılaşmamıştım.Laptopu ilk aldığımda çok heyecanlandım.Çünkü 6 aydır laptop almayı bekliyodum.Her şey çok güzel gözüküyordu.Tek sorun şarj aletinden çıkan sesti.Bu sese belki katlanırım dedim fakat bi gün çıldıracak seviyeye geldim ve ereyonu aradım ve hemen gönderin dediler, bende koydum pakete yolladım karşı ödemeli olarak şarj aletini.6 gün sonra şarj aleti geldi hem de sağlam bi tane. Evimde internet yoktu o zaman.Hep içimde bi korku vardı çok geçmeden bi deneyim şu interneti diye.Neyse götürdüm bi yere ve kablolu olarak denedim.Bir türlü internete bağlanamadım üzerinde 6-7 saat uğraştım olmadı.2 ayrı bilgisayarcıya gösterdim wireless oldu ama kablolu bağlanmıyodu.En sonunda birisi format at dedi.Bende recovery menünün kolaylığı ile formatımı attım.Denedim artık internet çalışıyordu.Günün sonunda internetten Wireless ta ani kopmalar yaşamaya başladım ve tekrar bağlanmamı gerektiriyordu.10 dk da 1 kopuyordu internet.Başka bilgisayarla denedim sorun modem de değil bilgisayardaydı.Dayanamadım buna da ve bir format daha geldi ardından.Bu formattan sonra recovery dvd lerini de yaptım ayrıca, hep heyecandan unuturdum. Artık her şeyin düzelmesi gerekiyordu fakat yine aynı sorun vardı.Bilgisayarı servise yollucaktım son bi kez bi konu açayım dedim donanım haberde.Sorunumu anlattım bazı arkadaşlar güncel driverları indir dediler.Wireless ile ilgili olan driverları indirdim ve sorunum çözüldü.Bu sefer tamamdı galiba..Artık bilgisayarı içim rahat kullanabilirdim.

Sonuç

Bilgisayar şu anda benim bütün isteklerimi karşılıyor.Tek sorunumuz ısınma sorunudur herhalde.Ki bence bilgisayara zarar vermedikçe bu sorun değildir.Altına bir kitap koyuyorum ve nette gezerken müzik dinlerken ısınma sorununu atlatıyorum.Oyun oynarken ise altına ne koyarsan koy sağlam ısınıyor sol taraf.Onun için oyun oynarken klimalı bir odayı tercih ediyorum.Bunun dışında hdd bölme işine girmedim bu sefer.Çünkü çok korkuyorum bi sorun yaşarım diye artık.Biraz kullanayım şöyle rahat rahat bi ara bölerim.Bu fiyata böyle bir laptop imkansız sanırım.Bakın ben bile bu kadar acı bu kadar sorun yaşadıktan sonra bile iyi ki bu laptopu almışım diyosam vardır bi doğru tarafı. Bazıları diyor altı üstü bi laptop al geç. Bu düşüncenin çok çok yanlış olduğunu düşünüyorum.Dediğim gibi kaliteli ve fiyatı uygun olması lazımdı benim için.Zaten 180 tl bursumun 170 tl si gidiyor :) neyse helal olsun artık ne diyelim.Bazı arkadaşlar kamera ile ekran arasındaki boşluktan söz etmiş.Ben oraya hiç dokunmuyorum şahsen.Evet bi boşluk var kapatırken ya da açarken o boşluktan tutmazsın olur biter.Şarjdayken fan hep çalışıyor nedenini bilmiyorum ama bana bi zararı yok.ayrıca ses kalitesi mükemmel.Parmak izi kaliteli.

Ana fikir

Bilgisayarı alacak arkadaşlar benim yazdıklarımdan olumsuz etkilenmesinler çünkü elektronik bir şans işidir ve ben çok şanssızdım.Ben şu anda laptoptan memnunum.Yeni alacaklarında memnun kalması dileğimle...

• Hpler çok ısınıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemsaglam

Hpler çok ısınıyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: cemsaglam

Hpler çok ısınıyor.

Hp'ler diye genelleme yapmayın.Kullanmadan hemen önyargı!!
    Sadece kronik olarak DV6xxx(DV6-11xx ile karışmasın aynı değil) ısınıyordu o da seri üretim hatası olduğu için
    9600M GT,HD4650 gibi kartlar tabi ki ısınacak.Önemli olan gücünü yansıtması.Bilgisayarın düzenli olarak güncellemeleri yaparsan ve fanı temizlersen bir sorun olmaz ce_za arkadaşım
    Şu an yaz sıcağında altını kaldırıp Crysis oynuyorum yüksek ayarlarda gpu overclocklu haliyle 75 dereceyi geçmiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: aslanemre58

quote:

Hpler çok ısınıyor.

Sadece kronik olarak DV6xxx(DV6-11xx ile karışmasın aynı değil) ısınıyordu o da seri üretim hatası olduğu için
    9600M GT,HD4650 gibi kartlar tabi ki ısınacak.Önemli olan gücünü yansıtması.Bilgisayarın düzenli olarak güncellemeleri yaparsan ve fanı temizlersen bir sorun olmaz ce_za arkadaşım
    Şu an yaz sıcağında altını kaldırıp Crysis oynuyorum yüksek ayarlarda gpu overclocklu haliyle 75 dereceyi geçmiyor

Alıntıları Göster
    ya bu havada ve o konfigurasyondaki bir makinenin ısınması çok normal bence...en iyisi güzel bir soğutucu almak

• quote:

Orijinalden alıntı: halloven

ya bu havada ve o konfigurasyondaki bir makinenin ısınması çok normal bence...en iyisi güzel bir soğutucu almak

Alıntıları Göster
    ısınmayan laptop varsa onu alın.. hem performans bekliyorsunuz hemde sogukluk.. yok hpler cok ısınıomuş.. 10 numara alet alan pişman olmaz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dewr

ısınmayan laptop varsa onu alın.. hem performans bekliyorsunuz hemde sogukluk.. yok hpler cok ısınıomuş.. 10 numara alet alan pişman olmaz..

Alıntıları Göster
    ısınmayan laptop ısteyen laptopu hıc calıstırmasın ben sımdı quad ıslemcıye ısınma dersem yazık degılmı 7200 rpm hdd var ısınmadan calıssın ıcındekı fan ne kadarkı ne sogutucak elbette ısınacak.Bızım mıllet oyle seyler ıstıyorkı akıl almıyor ısınmasın ses cıkarmasın super performans eee baska hpde oyle 1-2 model ısınmıs markanın ısmı cıkmıs hanı derlerya adın cıkacagına canın cıksın ben kullanan cok gordum hepsıde memnun bır ıkı tane model ısındı dıye tum hepsını bu sınıfa sokmaya gerek yok. laptopta oyun oynayacaksan bu zıkkım ısınacak kardesım otesı yok bunun masaustundekı sogutmayı tak laptopa ozaman ısınmaz takabılıyorsan tabı

• quote:

Orijinalden alıntı: wolleskaan

ısınmayan laptop ısteyen laptopu hıc calıstırmasın ben sımdı quad ıslemcıye ısınma dersem yazık degılmı 7200 rpm hdd var ısınmadan calıssın ıcındekı fan ne kadarkı ne sogutucak elbette ısınacak.Bızım mıllet oyle seyler ıstıyorkı akıl almıyor ısınmasın ses cıkarmasın super performans eee baska hpde oyle 1-2 model ısınmıs markanın ısmı cıkmıs hanı derlerya adın cıkacagına canın cıksın ben kullanan cok gordum hepsıde memnun bır ıkı tane model ısındı dıye tum hepsını bu sınıfa sokmaya gerek yok. laptopta oyun oynayacaksan bu zıkkım ısınacak kardesım otesı yok bunun masaustundekı sogutmayı tak laptopa ozaman ısınmaz takabılıyorsan tabı

Alıntıları Göster
    bende yeni aldım hp. masada ekstra monitör ve klavyeyle kullanmama rağmen daha az ısınsın ömrü uzasın diye laptop sehpası (fanlı oluyor ya altına koyuyorsun) almayı düşünüyorum. Hem ekonomik hem de mantıklı bir çözüm gibi geldi bana

• sanırım forumda bu laptopu ilk alan benim. uzun süredirde kullanıyorum. Şimdiye kadar bir şikayetim yok. sanırım ısınma nedeniyle şikayet etmiş millet. ama o kadar ısınmadığını şiddetle iddia ediyorum.
  • quote:

quote:

Hpler çok ısınıyor.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: aslanemre58

quote:

Hpler çok ısınıyor.

3 pc değişmi yaptılar farlı modellerde kullandım ücret iadesi bekliyorum en düşük gördüğüm işlemci sıcaklığı 55 dereceydi p sserisi işlemcide hemde amd işlemcili öodelinde 97 derece gördüm ki bu bir rrekor

• quote:

quote:

quote:

Hpler çok ısınıyor.

3 pc değişmi yaptılar farlı modellerde kullandım ücret iadesi bekliyorum en düşük gördüğüm işlemci sıcaklığı 55 dereceydi p sserisi işlemcide hemde amd işlemcili öodelinde 97 derece gördüm ki bu bir rrekor

Alıntıları Göster
    bilgisayarın ekranı kapatınca internet gidiyor.güç seçeneklerinden plan ayarlarını değiştirdim hepsini hiçbir zaman yaptım..ama yinede kapağı kapatınca internet gidiyor..unuttuğum ne olabilir?

• quote:

quote:

quote:

Hpler çok ısınıyor.

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

quote:

Hpler çok ısınıyor.

Amd'li olanlar çok ısınır ama bios sürümünden de oldukça fark eder.Örneğin yeni çıkan F16 biosta sıcaklıklar hiç 55'in altına inmezdi şimdi F11 biosla soğutucusuz en fazla 50 derece

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hpler çok ısınıyor.

Amd'li olanlar çok ısınır ama bios sürümünden de oldukça fark eder.Örneğin yeni çıkan F16 biosta sıcaklıklar hiç 55'in altına inmezdi şimdi F11 biosla soğutucusuz en fazla 50 derece

Alıntıları Göster
    HP PAVILION dv5-1020et cihazı servis verdim fan sesi yüzünden 30 iş günü dolduğu için muadil olarak,HP Pavilion dv6-1144et Entertainment teklif edildi özellik olarak HP Pavilion dv6-1144et işlemci,ram,ekran kartı olarak üstün gözüküyor.Tavsiye edermisiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: caglade

HP PAVILION dv5-1020et cihazı servis verdim fan sesi yüzünden 30 iş günü dolduğu için muadil olarak,HP Pavilion dv6-1144et Entertainment teklif edildi özellik olarak HP Pavilion dv6-1144et işlemci,ram,ekran kartı olarak üstün gözüküyor.Tavsiye edermisiniz

Alıntıları Göster
    mayıs ayından beri kullanıyorum 1115et modeli. Bir sürü oyun oynadım. Saatlerce de oynarım, hiç bir şikayetim olmadı. Tek memnun kalmadığım yünü wb cami. Biraz daha iyi yapılabilirdi. ama webcam kullanmayan biri olduğum için benim için sorun yok.

HDD sesi diyen arkadaşlar var bende hiç ses yok. Toshiba HDD takılı pc ye aşırı ısınma ve ses yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

mayıs ayından beri kullanıyorum 1115et modeli. Bir sürü oyun oynadım. Saatlerce de oynarım, hiç bir şikayetim olmadı. Tek memnun kalmadığım yünü wb cami. Biraz daha iyi yapılabilirdi. ama webcam kullanmayan biri olduğum için benim için sorun yok.

HDD sesi diyen arkadaşlar var bende hiç ses yok. Toshiba HDD takılı pc ye aşırı ısınma ve ses yok.

Alıntıları Göster
    Şu an bu makineden nerede bulurum? Fiyat hakkında bilgisi olan varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: muzi_ko

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: muzi_ko

Novabilgisayar(ankaradaysan)(ayrıca online da çalışıyorlar ben oradan aldım dün) ,ve ereyon tavsiye ediliyor genelde bu model için. Açıkçası online alışverişe karşı bir soğukluğum ve güvensizliğim olduğu için ben gittim kendim aldım .Alırken mutlaka kutuyu açtır ve mümkünse şarj cihazını çalıştır .Tiz bir ses geliyor benimkinden mesela.Bunun dışında fiyatı 1783 lira nakit olarak novabilgisayarda.
    http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=209838 bu da ereyondaki fiyatı.

• quote:

Orijinalden alıntı: afatsum123

quote:

Novabilgisayar(ankaradaysan)(ayrıca online da çalışıyorlar ben oradan aldım dün) ,ve ereyon tavsiye ediliyor genelde bu model için. Açıkçası online alışverişe karşı bir soğukluğum ve güvensizliğim olduğu için ben gittim kendim aldım .Alırken mutlaka kutuyu açtır ve mümkünse şarj cihazını çalıştır .Tiz bir ses geliyor benimkinden mesela.Bunun dışında fiyatı 1783 lira nakit olarak novabilgisayarda.
    http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=209838 bu da ereyondaki fiyatı.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: afatsum123

quote:

Arkadaşım Nova Bilgisayar'la falan uğraşmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Geçtiğimiz cumartesi Kadıköy'deki Eksen'den aldım nakit fiytıyla 1735 lira artı yeni serilerde HP çanta vermemesine rağmen bir orijinal çantasını hediye aldım. Tavsiye ederim...

• quote:

Orijinalden alıntı: gkngnr

quote:

quote:

Arkadaşım Nova Bilgisayar'la falan uğraşmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Geçtiğimiz cumartesi Kadıköy'deki Eksen'den aldım nakit fiytıyla 1735 lira artı yeni serilerde HP çanta vermemesine rağmen bir orijinal çantasını hediye aldım. Tavsiye ederim...

Alıntıları Göster
    arkadaslar ben bu dv6-1144 modelini eksen bilgisayardan alıcam nasıldır güvenilir mi?
    bir de arkadaşımın kartına daha avantajlı gorundugunden onunla almak istiyorum.fatura nın onun adına olması,herhangi bir sorun oldugunda servisle problem yaşatır mı bana.
    ya da eksen bilgisayar ın web sayfasından faturayı kendi adıma kestirsem kredi kartı onayında bir sorun olur mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: muratseyy

arkadaslar ben bu dv6-1144 modelini eksen bilgisayardan alıcam nasıldır güvenilir mi?
    bir de arkadaşımın kartına daha avantajlı gorundugunden onunla almak istiyorum.fatura nın onun adına olması,herhangi bir sorun oldugunda servisle problem yaşatır mı bana.
    ya da eksen bilgisayar ın web sayfasından faturayı kendi adıma kestirsem kredi kartı onayında bir sorun olur mu ?

Alıntıları Göster
    ankarada 1 tane mağazada yok diline yandığımın makinası....

• quote:

Orijinalden alıntı: Caesar06

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Caesar06

ankarada nova bilgisayarda var...

• quote:

Orijinalden alıntı: afatsum123

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

doğru var ama 12 taksitle 1960 liraya geliyor çok geçiriyorlar

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.