Şimdi Ara

Black & Decker VN2200 Torbasız Elektrik Süpürgesi İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçtiğimiz ay eşimle torbasız elektrik süpürgesi almaya karar vermiştik ve evin teknoloji bakanı olarak süpürge konusunu ben araştırdım. Araştırmalarım sırasında bu forumlardan çok yararlandım, bir sürü bilgi edindim. Aldığımız süpürge ile ilgili olarak bu forumda fazla bir bilgi olmaması sebebiyle süpürgeyi kullanan birisi olarak ilk elden buraya gözlemlerimi aktarmayı uygun gördüm.

İlk olarak şunu söylemeliyim ki bu süpürgeyi tercih etme sebebim markanın sağlamlığına olan güvenim ve bir arkadaşımın bu ürünü alıp memnun kalması oldu. Araştırmalarım sırasında senede bir 50 tl'lik filtre masrafı çıkartan süpürgelerden haberdar olunca denenmiş bir ürün almayı uygun gördüm.

Bu ürünü aldık ve evi bir sefer bununla süpürdük. Toz haznesinin yarısından fazlası doldu. Demek ki bundan önceki torbalı süpürgemiz tozu havalandırmaktan başka bir iş yapmıyormuş.

Teknik özelliklerini buraya yazmayacağım, birçok alışveriş sitesinde mevcut. Ben ilk elden yorumlarımı yazacağım ve önce eksilerinden başlayalım:

- Süpürge sesli çalışıyor. Eğer sessizlik arıyorsanız, aradığınız ürün, bu değil. Hele bir de turbo başlıkla iyice sesi artıyor. Ürünün en büyük eksisi sesli çalışması.
    - Motor hız ayarı yok. Emiş ayarı, süpürge sapı üzerindeki bir deliğin açılması ile yapılıyor. Ben şahsen bu yönünü hiç incelememiştim, "500 tl'lik süpürgede vardır artık o özellik" demiştim ama yok. Çok önemli mi, tartışılır. Eski torbalı süpürgemizde vardı, pek lazım değildi. Hep maksimum güç kullanılıyordu.
    - Ürün halı üzerinde tekelek yapısı sebebiyle biraz zor hareket ediyor.
    - Elektrik kablosu bana biraz ince geldi. Dezavantaj mıdır tartışılır. Sonuçta mevcut kablo süpürgenin akım ihtiyacını karşılıyorsa daha kalınına ne gerek var. Ama yine de süpürge genelinde kullanılan kaliteli malzemelerin yanında sırıtıyor.

Artıları ise şöyle:

- Filtresini otomatik temizliyor. Temizliğiniz bittikten sonra süpürge üzerindeki bir düğmeye basıyorsunuz ve alet filtre üzerindeki tozları toz haznesine boşaltıyor. Filtre temizlenebilir diyor kullanma kitabında. Filtre değişim peryodu gibi bir şeyden bahsedilmemiş. Bu da demek oluyor ki öyle 6 ayda bir veya yılda bir yeni filtre alınmayacak.
    - Turbo başlığı anladığım kadarıyla motorlu. Çünkü kendisi ekstradan acayip bir ses çıkarıyor ve halı temizliğini çok kolaylaştırıyor. Aynı noktadan 50 kere geçmeye gerek kalmıyor. Çoğunlukla tek sefer, halı üzerindeki iplik parçası, saç gibi vakumu zor parçaların toplanması için yetiyor.
    - Emiş gücü ev kullanımı için gayet iyi.
    - Aksesuar olarak bir adet turbo başlık, bir adet standart her süpürgede olan başlıklardan, bir adet ince uç ve bir adet fırçalı uç (sanırım koltuk falan süpürmek için) bulunmakta. Bunlar da fazlasıyla yeterli gibime geliyor.
    - Kablosu 8 m. Sürekli sök çıkar yapmanıza gerek kalmıyor.
    - Malzeme kalitesi gayet iyi. Sağlam duruyor.
    - Toz haznesini çıkartmak ve temizlemek kolay.

Süpürge hakkındaki genel görüşlerim yukarıdaki gibi. Daha aklıma bir şey gelirse de sonradan eklerim.

• Güzel inceleme olmuş, bir kaç foto ile destekleseydiniz tadından yenmezdi.
  • Arkadaşlar 7 ay kullanımdan sonra hortumu yırtıldı, şu an orjinal hortum aramaktayım, piyasada bulunan o spiral hortumlarda olmuyor çünki hortum dan boru girişine bir klipsli aparat eşliğinde bağlantı olduğundan ööle önünüze gelen hortumla değiştiremiyorsunuz. Böyle iyi bir markanın bence biraz daha kaliteli ve destekli spiral hortum kullanması yerinde olurdu diye düşünüyorum. Cihaz genel olarak iyi ama biraz ağır. servis ve yedek parça sorunu var. Servisi aradığınızda yurt dışından sipariş edileceğini ve ücret bilgisinide en az 2 veya 3 günde vereceklerini söylüyorlar bakalım bir hortum kaça değişecek merakla bekliyor. Tercih etmek isteyen arkadaşlarada tavsiyem üstüne biraz daha koyup dyson almalarını tavsiye ederim..
  • Merhaba,

ilker80'in yorumlarina %100 katiliyorum. Supurge cok iyi temizliyor ama 1 sene icinde hortumu yirtildi, cihaz 9 kg, cok agir, hortum ve cevre aksesuarlari cok kalitesiz bence almayin.

Tesekkürler
  • Arkadaşların yorumuna tamamen katılıyorum. Hortum ve aliminyum boru çok kalitesizmiş 3-4 ayda dağıldı, spiral boru tel tel oldu elimle çektiğim yerden ayrılıyor. Hatta aldığım media mark mağazasına götürdüm, satan eleman bile şaşırdı. Bu kdar kalitesiz malzeme mi olur diye. Ayrıca parça bulamadım, bir süpürge tamircisinde uyduruk boru taktırdım şimdi de verim alamıyoruz.
    Servisle tam bir hırdavatçı mantığı ile çalışıyorlar . Müşteri menuniyeti umurlarında bile değil.
    Haberiniz olsun.
  • ürünün servisi olarak, makinenin genel müşteri şikayetlerı uzatma borusu klips kırılması ve hortum yırtılmasıdır, ürünün bütün paçaları mevcuttur. şu an teleskopik uzatma borusu firmanın ve Black&Decker merkezde mevcut değil.

ürün iç ve dış filitrelerini 6 ayda bir değiştirmek gerekiyor. çıkış filtresi çabuk deforme oluyor tozu alınmadığı taktirde. emiş gücü olarak üstün fakat sesli çalışan bir makine.
  • konstantinoux K kullanıcısına yanıt
    Güzel inceleme olmuş aklıma takılanları ortadan kalktı resimleri var mıdr acaba
  • Yaklaşık 5 senelik bir kullanım sonunda teleskobik boru kırıldı. Kritik bir zaman olduğu ve süpürge lazım olduğu için ben boruyu saplama ile geçici olarak tamir ettim ama bu sefer de saplama etrafında biriken tozlar sebebiyle motor hava alamayıp yandı. Motoru değiştirebildik ama teleskobik boruyu yurtdışında dahi bulamıyorum. Sadece İngiltere merkezli sitelerde var, onlar da ülkemize gönderim yapmıyorlar.

Yedek parça sorunu yaşamak gerçekten çok canımı sıktı. Yine bu ülkede bir şey alırken servis ağının, ürün kalitesinden bile daha çok önemsenmesi gerektiğini görmüş oldum.
  • Aradan uzun zaman geçmesine rağmen, sırf bu paramparça olan hortum yüzünden atıl durumda olan ve haydi artık şunu çalıştıralım yazık günah dediğim makine için 1 haftadır yedek malzeme arıyorum.

Ama yok, gerçekten lanet olsun. 20 yıl önce üretilen bir aletin bile hemen her parçasını bulabiliyoruz.

Araba filan neyse de, bu tür ev elektronik aletlerinde bilinirliği yüksek ve rüştünü önceden ispatlamış markalardan şaşmamak gerektiğini çok iyi anladım. Örn. Philips..

*Makine herhangi bir aksesuarı olmadan, sorunsuz çalışır vaziyette satılıktır. İhtiyaçı olan yedek parça veya bu şekilde kullanabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin makinenin supurme agzi satilik mi ..nasil ulasabilirim size

• AktasarimTr kullanıcısına yanıt

Bende supurgenin ayak kismini ariyorum sizde var mi acaba..nasil alabilirim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.