Şimdi Ara

Black Desert Online (111. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.387
Cevap
26
Favori
141.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyunun kendine has bir çekiciliği var kabul ediyorum, combat sistemi çok güzel ama p2w degil , hatta p2 skip bile yüksek boyutta yok demişsiniz aynı oyundan mı bahsediyoruz acaba hocam? benim oynadığım bdo da haftalık cash shopdan kiyafet çekip pazara atıp 16 t civarı oyun parası yapabiliyosun, pen dande en son 9 t civariydı aynı şekilde tet ogre falan da öle eee sat kıyafeti yap peni, teti, o da mı yetmedi çek kıyafeti crona dönüştür yanma ihtimali olmadan bas tetleri pene, maden p2w degil oyundaki en yüksek gearlı hesaplar neden para babası araplarda?
  • Oyunu oynamak isteyip bir gazla başlayıp devam ediyor olabilirsiniz anlarım ama kitleye yalan söyleyip p2w değil falan demeyin ,oyunu bilmiyorsanız iyice öğrenin öyle yazın bari ama bile bile yazan varsa onların da amacı belli zaten.
    bdo Mena gibi oyuncuyu sömürmeye odaklı oluşumların yüzüne bu gerçekleri çarpmazsak daha çok bekleriz oyuncu dostu oyunları.
    Mena kitlesi olsun yönetim anlayışı olsun tamamen kötü bir örnek.
    Şuan can çekişmesinden de anlayacağınız üzere server zaten sakat doğru ve server kapatılana kadar oyuncu sömürmeye devam edecekelr.Server aktarımını falan da hiç hayal etmeyin,kiliti vuracaklardır.
    Eu kabul etmez zaten.
  • hitleqend kullanıcısına yanıt
    öyle manyaklar olabilir ama kaç kişinin bütçesi buna yeter şüpheli. Şöyle ki atıyorum kostüm 100m kostümün tl bedeli 770 inci oda 500+200 a coin almak lazım oda 80 tl. Şimdi örnek verelim pen kutum alıcaz, tet demiyorum. Ben 2 haftadır oynuyorum 4 parça grunilimi tri dande, kutum, kzarka, serap kolyesini bizzati elimle bastım. Benden bir seviye önde arakdaşımda tet var ki hepsini para kasarak yapmış. Ben oynamaya devam edersem zaten çok uzun olmayan bir sürede en azından kıyafet ve silahımı tet yaparım.

Hadi ben yanlış bileyim 200m/80 tl olsun. %100 ucuzlattım 16 t diyorsunuz 1t 400 tl 10 t 4000 tl 16 t 5600 tl para eder. O kadar parası olan adam da zaten bdo oynamaz galiba.

Devam edelim pen kutum 8.5 t ki bu ucuz. Takıların fiyatları malum. 100m/80 tl. 1t 800 tl 8 t 6400 tl eder. 8.5T 6800 tl para eder. Ogre Ring alsa 33t civarı oda 24000 tl eder.
    Zaten bu kadar para veren varsa buyursun versin. P2w okey ama millete depar atmak için zor bir p2w. full+full olmanız için galiba 500 bin falan gerekebilir bu hesapla.

Bunları yapan yok mu? tabiki var, dediğiniz gibi araplar alıyormuş genelde yüksek hesapları. Ama bu oyun içinde %1 bile değildir bundan eminim.
    Envarter ve ağırlık limiti ve pet mevzusunda biraz mecbur bırakmışlar bu konuda katılıyorum ama istedikleri para da hepsi için taş çatlasın 100-150 tl. Oyun güzel bu açıdan değer. P2w var ama ağır bi p2w yok. Knight gibi değil. Sıfırdan gelip bir yere varmanız çok uzak değil kendimden biliyorum. 15 günlük oyuncuyum 3t lik item yaptım.

• Şu an zaten bu piyasada item yapmak, gear yapmak aşırı kolay ona bir sözüm yok asıl olay soft cap e geldiken sonra başlıyor hocam yatırılan paralar buradan sonra kendini belli ediyor , kim o kadar para verir diyorsunuz emin olun onlarca kişi veriyor bu paraları Türkler de dahil, belki çok kostüm satmıyorlar ama o kostümü kırıp içerisinden cronu alıp upgrade yapıyorlar ki bu bana göre aşırı p2wlik olayı bu bdonun, bu yüzden insanları bu oyundan soğuttular sen itemi pene yakarken tekrar tet tekrar pene denemen gerekiyor bu döngü pen yapana kadar devam eder ama adam basar cronu gecmez ise yoluna devam eder ceker kostümü tekrar dener aradaki zaman ve emek kısmı cok fazla işte sen pen yapana kadar, adam basar 20 level caprası itemlere gel de ugraş ozaman :D

Sonuç olarak yeni başlayan arkadaşlara sadece şunu tavsiye ederim oynayacaklar ise bdoyu hırs yapmadan casual oynasınlar daha zevk alırlar, en tepedekilere bir an önce ulaşayım cabası olmasın günde 15 saat grind yapmazsan zaten yetişemezsin ,onun için chill bir şekilde oynasınlar oyunu eminim daha eglenceli olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitleqend -- 29 Eylül 2019; 12:5:55 >

• hitleqend kullanıcısına yanıt
    Arkadaşa katılıyorum. Uzun süredir oynamıyorum ve pek de yazmıyorum oyunla ilgili. MENA serverında ekonomi tam olarak nasıldır bilmiyorum EU'da oynadığım için ama en yüksek itemleri alayım, hızlıca gelişeyim mantığıyla oynanacak bir oyun değil. Yeni bir oyuncunun, sürekli oynamış eski bir oyuncuya yetişmesi imkansız. Çünkü oyunda olduğunuz her an pasif ve/veya aktif bir şekilde para ve item akışı oluyor. Ve her ne kadar p2w itemleri ile progress/ilerleyiş hızlandırılsa da oyuncunun oyuna harcadığı süre ve oyun içinde yaptığı aktiviteler her zaman ilerlemesini sağlıyor. Yani ne sadece para vererek en üst noktaya hızlı bir şekilde ulaşılabiliyor, ne sürekli oynayarak. Ama bu ikisini yapan oyuncular her zaman diğerlerinden önde oluyor.

O yüzden oyuna yeni başlayacaksanız en büyük tavsiyem; istediğinizi yapın, istediğiniz klasları oynayın, istediğiniz aktivitede zamanınızı harcayın. Oyun sadece sürekli grind yaptım, para/item düşürdüm, üzerimdekileri geliştirdim olayından ibaret değil. Bir sürü sayılamayacak kadar görev var, NPCler ile ilişkiler var, eventlar var, Knowledge kısmı var özellikle achivement avcıları bayağı bir zaman harcayabilir buraya. Sadece grind yapan ve bundan zevk alanlar var, sadece lifeskill ile tarlaydı, ticaretti uğraşan var, bunları mixleyip oynayan var. Yani oyunu oynamanın ve oyundan zevk almanın bir sürü yolu var. Emin olun bu şekilde, hırs yapmadan, kendinizi kastırmadan oynarsanız çok daha fazla zevk alırsınız oyundan.

• quote:

Orijinalden alıntı: hitleqend

Şu an zaten bu piyasada item yapmak, gear yapmak aşırı kolay ona bir sözüm yok asıl olay soft cap e geldiken sonra başlıyor hocam yatırılan paralar buradan sonra kendini belli ediyor , kim o kadar para verir diyorsunuz emin olun onlarca kişi veriyor bu paraları Türkler de dahil, belki çok kostüm satmıyorlar ama o kostümü kırıp içerisinden cronu alıp upgrade yapıyorlar ki bu bana göre aşırı p2wlik olayı bu bdonun, bu yüzden insanları bu oyundan soğuttular sen itemi pene yakarken tekrar tet tekrar pene denemen gerekiyor bu döngü pen yapana kadar devam eder ama adam basar cronu gecmez ise yoluna devam eder ceker kostümü tekrar dener aradaki zaman ve emek kısmı cok fazla işte sen pen yapana kadar, adam basar 20 level caprası itemlere gel de ugraş ozaman :D

Sonuç olarak yeni başlayan arkadaşlara sadece şunu tavsiye ederim oynayacaklar ise bdoyu hırs yapmadan casual oynasınlar daha zevk alırlar, en tepedekilere bir an önce ulaşayım cabası olmasın günde 15 saat grind yapmazsan zaten yetişemezsin ,onun için chill bir şekilde oynasınlar oyunu eminim daha eglenceli olacaktır.
    Evet işte bu yüzden diyorum hocam yeni başlayanlar kesin konuşmasın diye, adamlar bir itei bir kere yapmakla hemen o şekilde en üst seviyeye kadar gelebileceklerini sanıyorlar malesef, halbuki kaç kere denemesi gerekecek, sıfırdan başlaması gerekecek para yatırmadan.
    Ayrıca şunu da belirteyim oyunun daha ilk günü 20.000 tllik inci eşyası satanları biz gözlerimizle gördük,o zamanlar sınır bile yoktu,protesto edenler sayesinde sınır geldi fakat sınırı ceza niyetine buff paketlerine de uyguladılar,madem protesto ettiniz 30 günlük paketleri de almayı zorlaştırdık dediler oyunculara.
    Yaptığınız hesaplar boşa çünkü her geçen gün diğer günden çok daha pahalı hale geliyor inci eşyaları.Bütün sistemi çözdüm zannedenler buraya gelip oyun sonu yaptım yazıyorlar genelde malesef.

• hangi serverda başlayalım tr black desert 'da
  • Hala oynamayı düşünen kalıcı paket sahibi olmayan varsa F2B1-CD3E-137F bu kodu kullanıp oyunu satın almış gibi olur ( ben oynamıyorum mail e gelmiş belki birine yarar dedim uzun süre önce bıraktım tavsiyede etmiyorum aslında ) kod tek kullanımlık kullanan alıntılayıp ben kullandım derse mesajı editlerim başkası uğraşmasın
  • Mobile geldi mobilde pc ile birebir aynı mi içerik olarak!? İndiren oynayan var mı mobilde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bigbooss

Mobile geldi mobilde pc ile birebir aynı mi içerik olarak!? İndiren oynayan var mı mobilde
    Farklı oyunlar hocam. Yani mekanlarin, npclerin, itemlerin isimleri aynı ama islevleri farklı. Combat, upgrade vs oyun komple farkli bi oyun. Mesela upgrade iteminin ismi yine Kara Taş ama kullanma şekli bdodan farkli. Yani normal BDO oynadiysaniz yabancılık cekmezsiniz, alışmaniz kolay olur mobile. Ben üç gündür ikisini birden oynuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChelseaSmile -- 28 Ekim 2019; 16:24:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bigbooss

Mobile geldi mobilde pc ile birebir aynı mi içerik olarak!? İndiren oynayan var mı mobilde
    Pc deki oyunu almışlar bir sürü şeyi değiştirmişler. Karataşların isimleri tipleri bile farklı. Bdo değilde başka bir mmorpg oynuyormuş gibi hissettim çok sarmadı. Denemekten zarar gelmez. Markete çok bakmadım ama p2w diyorlar. Potlar çok pahalı geldi başlangıç için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 30 Ekim 2019; 1:43:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChelseaSmile

Farklı oyunlar hocam. Yani mekanlarin, npclerin, itemlerin isimleri aynı ama islevleri farklı. Combat, upgrade vs oyun komple farkli bi oyun. Mesela upgrade iteminin ismi yine Kara Taş ama kullanma şekli bdodan farkli. Yani normal BDO oynadiysaniz yabancılık cekmezsiniz, alışmaniz kolay olur mobile. Ben üç gündür ikisini birden oynuyorum

Alıntıları Göster
    Anladım bende oynuyorum ama bir türlü sarmadı beni. , ragnorak tam bir açık dünya mesela ama bu oyun mobilde baya Kırpılmıs gibi düşündüm, canlılık yok oyunda, etrafta gezen insanlar göremiyorsun filan mmog rpg havasını alamadım bu yüzden sordum.

Ragnorak mobile çıktı kesinlikle deneyin derim birebir aynısını getirmişler keşke bunuda öyle yapsalarmış,

Yani kısacası oyunu tek başına oynuyormuş gibi hissediyorum sorun bu benim için,

• Ben aksine normal oyunu bıraktım mobile devam ediyorum :) Normal oyunu az bir süre oynadim (lvl56 oldum) ancak oyunda pve adına olan tek şeyin slot dönmek ve slot kavgası olması beni sıktı. Ne dungeon var ne raid var. Açıkçası 727772 saat ayni slotu dönmek bu yaştan sonra benim kafamın kaldırabilecegi bir şey değil. Grind severim ama amaçsız exp kas, çöp sat grindi beni bayiyor. Grind olacaksa path of exile gibi, diablo 2 gibi grinda can feda :) Mobil pve açısından çok daha zengin solo boss rushlar, parti dungeonlar, guild dungeonlar vs. Mobilin arayüzü çok başarılı, mesela npcye gidip sell junk deyip bütün çöpleri satabiliyorsun. Inventory kasa market hepsi daha kullanışlı. Çanta hemen dolmuyor, ağırlık limiti yine var ama bdo gibi üç dakikada bir base e gitmeniz gerekmiyor İşçi-ticaret sistemi daha anlaşılır ve basit. Tabii pvpsi bdo gibi değil, zaten Pvpsi bdo gibi olan oyun yok :).

Mobil p2w evet. BDO da p2w, ayni oranda p2w iki oyun da. Tek fark şu mobilde shop fiyatları mena gibi değil avrupa gibi. Global versiyon tam sürüm çıkınca fiyatların düşmesi bekleniyor

Aslında mobilin kore versiyonu çıkali bir yil oluyor, o oyunu birebir yapsalar yeterdi. Kore versiyonu çok daha oyuncu dostu, korede burdaki shopta satilan bir çok itemi oyun içi para ile de alabiliyorsunuz, ayrica korede etkinlik zamanlarinda shop parası dagitiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChelseaSmile -- 2 Kasım 2019; 19:10:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ChelseaSmile

Ben aksine normal oyunu bıraktım mobile devam ediyorum :) Normal oyunu az bir süre oynadim (lvl56 oldum) ancak oyunda pve adına olan tek şeyin slot dönmek ve slot kavgası olması beni sıktı. Ne dungeon var ne raid var. Açıkçası 727772 saat ayni slotu dönmek bu yaştan sonra benim kafamın kaldırabilecegi bir şey değil. Grind severim ama amaçsız exp kas, çöp sat grindi beni bayiyor. Grind olacaksa path of exile gibi, diablo 2 gibi grinda can feda :) Mobil pve açısından çok daha zengin solo boss rushlar, parti dungeonlar, guild dungeonlar vs. Mobilin arayüzü çok başarılı, mesela npcye gidip sell junk deyip bütün çöpleri satabiliyorsun. Inventory kasa market hepsi daha kullanışlı. Çanta hemen dolmuyor, ağırlık limiti yine var ama bdo gibi üç dakikada bir base e gitmeniz gerekmiyor İşçi-ticaret sistemi daha anlaşılır ve basit. Tabii pvpsi bdo gibi değil, zaten Pvpsi bdo gibi olan oyun yok :).

Mobil p2w evet. BDO da p2w, ayni oranda p2w iki oyun da. Tek fark şu mobilde shop fiyatları mena gibi değil avrupa gibi. Global versiyon tam sürüm çıkınca fiyatların düşmesi bekleniyor

Aslında mobilin kore versiyonu çıkali bir yil oluyor, o oyunu birebir yapsalar yeterdi. Kore versiyonu çok daha oyuncu dostu, korede burdaki shopta satilan bir çok itemi oyun içi para ile de alabiliyorsunuz, ayrica korede etkinlik zamanlarinda shop parası dagitiliyor.
    Anladım hocam eyvallah peki bu oyun tam versiyonu değil mi hâlâ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigbooss -- 3 Kasım 2019; 19:32:57 >

• ChelseaSmile kullanıcısına yanıt
    yorum çok iyi fikir vermek açısından @can sungur inanılmaz baltaladı bu oyuna başlamak isteyenleri
    ben bdo tr yerinde olsam dava açarım
    ama hocam ben pvp sistemini izlediğim kadarıyla hiç beğenmedim siz rakipsiz yazmışsınız pvp açısından ne diyorsunuz

ex kasmayı seven adamım ama amaçsız ese karşıyım
    zaten trade mantığı pek kafama yatmadı item satışı yoksa ben oynamam zaten de merak ediyorum genede
  • bigbooss kullanıcısına yanıt
    Değil hocam. Soft launch deniyor buna, kapalı beta gibi düşünülebilir. Şu an oyun sadece İrlanda, İsveç, Türkiye, Malezya, Avusturalya, Kanada ve Şili'den erişilebilir durumda.Bu yüzden farklı ülkelerde olanlar vpnle oynuyor oyunu şimdilik.Tüm dünyada global olarak çıkışını aralık ayınca yapacak.

Oyun tam sürüm değil henüz, 55 level sınırı var ve awakening(uyanış) henüz açık değil. Korede bu içerik mevcut. Bu yüzden ana karakterinin buildini bitirenler aile cpsını yukseltmek için yan karakter kasmaya başlamışlar. Günde 12-15 saat deli gibi oynayanlar var, ben daha ana karakteri olması gerekenin yarısına bile getiremedim

Fırsat bulursam mobilin konusunda küçük bir inceleme yazmak niyetindeyim. Oyun hakkında sorusu olan varsa elimden geldiğince yardımcı olurum.

• errorman_cem kullanıcısına yanıt
    Amaçsızsa exp kasmayı sevmiyorsanız bu oyun pek sizlik değil haberiniz olsun.Zira oyunda 56 lvldan sonra kasmanın tek yolu slot kesmek. Sadece level değil para için de slot kesmeniz gerekiyor. Ya da afk balık tutacaksınız.

Pvp açısından oyun gerçekten farklı. Skilleri tuşlara koy sırayla bas mantığının çok ötesine geçmiş ve gerçekten özgün bir pvp sunmuş bizlere bdo. Ciddi anlamda mortal kombat, street fighter gibi bir dövüş oyunu oynuyorsunuz hissi veriyor. Combolar ve zamanlamaya, karatere hakim olmak vakit istiyor ve bu da pvpyi güzelleştiriyor. Oynadıkça gelişiyorsunuz.

Pvp konusunda oyunun gördüğüm eksiği, yere düşmenin/düşürmenin etkisi çok fazla. Karşısındakini ilk yere düşüren yüzde 80 kazanıyor pvpyi. Bir kaç buff/nerf ile düzeltilebilir bir eksik.

İtem satışı var oyunun pazarı da aktif. Oyuncular birbiriyle birebir takas yapamıyor sadece. Pazar fiyatları da manupule edilmemesi için oyun tarafından belirleniyor. Kıymetli bir iteminiz olsa bile kafanıza göre astronomik rakamlara satamıyorsunuz. Ya da elinizdeki değerli itemi çok ucuza satıp piyasa dengesini bozamıyorsunuz. Oyunun trade sistemi bu açıdan fena değil. Eksikleri var, mesela oyundaki petler çok kıymetli, oyunun pet için uygun gördüğü fiyat 20m gibi komik bir para. Bu yüzden pazara pet düşerse anında botlar tarafından çekiliyor. Halbuki bu tarz itemlerde piyasa serbest olsa peti belki 1tye (1000m) alabilecek insanlar var oyunda

• ChelseaSmile kullanıcısına yanıt
    aslında söylemye çalıştığım şey çok fazla büyüler ,ışıklar ,elektirkler pvp içinde bunlar olmamalı item ön planda kalmalı
    bdo pvp yazdığım zaman etrafta kaçışan insan mı?mob mu belli olmayan şeyler görüyorum sonra biri düşüyor diğerleri de peşinden gidiyor sonra biz kazandık diyip gidiyorlar kim kime vurdu kim kaçtı anlamıyorum.

bu arada 56dan sonra zor olma mantığı şöyle komple sfırdan çok zor olsa benim için daha iyi olur.
    kinght online gibi 80 olup bırakıyorsun ama 83 olmak imkansıza yakın herkes 80de bırakırdı özellikle warior için pek faydası yoktu
    bdo item satışıda olmayan bir oyun bazı yönleri tam bana göre ama bu pvp ile bu iş olmaz acrhage benzeri kimin ne yaptığı belli olmayan bir pvp sistemi zaten bu kadar popüler bir oyunda 3-5 pvp videosu çıkıyor
  • oyunu betadan beri takip ediyordum,görüyorum ki balonu sönmüş,fazla abartılıyordu.
  • Eu serverında oynayan varmı ? 59 lvl ranger solo pve takılıyorum. Zaman geçirmek için oynayan birileri varsa iyi olur .

• 
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.