Bu oyunun en büyük dezavantajı,çıkış yaptıktan sonra aradan geçen yıl oluyor. 2-3 yıldır lifeskill kasan adam belki günde 500m-1t arası para kasarken yeni başlayan biri için bu sadece bir hayal. envanter slotlarını açıp,ağırlık problemini çözmüş eski oyuncularla nasıl rekabet edeceksin. Ya da setini hazırlamış hiçbir eksiği kalmamış oyuncularla. şahsen en sevdiğim mmorpg'dir kendisi, 2 sene oynadım ancak geri dönmeye gözüm yemiyor. 1 sene casual oynadım, 6 ay hardgrind baktım yıpranıyorum işten güçten mümkün olmuyor tekrar casual oynamaya başladım . At kas,item kas, lifeskill kas , lvl kas. endgame bir takı için bile en az 1 ay falan adanmış gibi farm yapmak gerek. 1 aylık farmda böyle ortalama 1 sene oynayan biri için geçerli ha. 1-2 aydır oynayan adam için mümkün değil zaten. Bunun içinde işinin gücünün olmaması lazım öyle 9-6 çalışan adam için mümkün değil. en son hatırladığım artık afk farm balıkçılıkla günde 200-250m arası kasıyordum. Tabi yine girip günde 1 saatini harcaman lazım ince işleri bitirmek için. Her bossa alt char koyup boss kovalayacaksın falan filan. Zamanı çok olan , grind meraklısı olan girsin oynasın. Oyun gerçekten mükemmel bir oyun. Ancak ölümüne grind istiyor. Yani parayı bassan bile grind yapmak zorundasın. |
Black Desert Online (118. sayfa)

-
-
2019'dan beri ilk defa bugün girdim oyuna. Sezon sunucusunda Lahn açtım ama grind için iyi bir sınıf mı bilmiyorum. PvP yapmayacağım. Ek olarak, sezon sunucusu ne kadar sürede sıfırlanıyor ve sezon bitince tüm emekler gidiyor mu?
-
Yeni başlayan ve uzun zamandır oyuna girmeyen arkadaşlar için çok iyi bir başlangıç.
Görev ve grindle gelen taşları Tuvala ekipmanlarınızı pen basmak için harcıyorsunuz《pen yapmadan sezon sunucusundan mezun olmayın》
Hiçbirşey boşa gitmiyor,sezon mezuniyeti gelince isteğe göre mezun olup itemleriniz karakterinizde kalıyor.
Ayrıca sitesinde sezon sunucusu diye arattırırsanız daha kapsamlı içerik elde edersiniz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu link https://www.tr.playblackdesert.com/Wiki/Default?wikiNo=240#Sezon%20Sunucusu%20ve%20Sezon%20Karakteri yardımcı olacak sanırım. Çok teşekkürler. Ek olarak, Lahn karakteri grind için uygun mudur? Çok saçma olacak ancak eskiden bir yayında izlediğim sınıf aklımda kalmış. Karakterin etrafında bir şey dönüyordu ve yaratıkları topluca kesiyordu. Büyücü bir snııf mıydı yoksa elinde silah var mıydı hatırlamıyorum. Sadece etrafında fazlaca parlak bir şeyin döndüğünü hatırlıyorum. Tabii karakterin etrafında derken baya genişçe bu halka. Bu sınıf nedir, çıkarabiliyor musunuz? :) Youtube'dan baktım ama bulamadım
-
Şu an düşük ap yüksek hasar veren strıker ve guardıan karakterleri var güzel grind atılır.
Dediğiniz karakteri bilemedim, karakterlerin uyanış ve aktarım skillerine bakıp bulabilirsiniz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
EU'da oynayan var mı aramızda? Varsa ÖM atabilir mi?
-
Oyuna yeni başladım. Biraz acemiyim ve öğrenmeye çalışıyorum.
Akşamları iş sonrası bir kaç saat takılıyorum.
Benim gibi yeni başlayan veya hali hazırda ekip olarak oynayan varsa katılmak isterim.
Veya bu oyunu oynayan türk oyuncuların bulunduğu bir platform vs var mıdır?
-
oyunun kendi discord sunucusu var
orada clan tanıtımları oluyor dm den yazarsın ilanları geçenlerden birisine gelişim clanına girer takılırsın
-
Bende yeni başladım eu da. Menada 285 ap 360dp li hesabımı bıraktım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bu oyun oynanmaz ya
bu kadar çok sınıf mı olur,
bütün sınıflar bir birine benziyor.
her sınıf her şeyi yapabilsin, böyle bir mmorpg mantığı olmaz.
melee dps (assassian / warrior)
ranged dps (hunter / wizard)
support (buffer / healer / magician)
tank (warlord / guardian)
bu sınıflar bir birinden çok keskin bir şekilde ayrı olmalı.
büyücü (ranged dps) ile şu açıklamayı yapmamız lazım, zira bir birine karıştırılıyor.
Wizard - elemental dediğimiz büyücü-sihirbaz, yani ateş, su, hava, toprak elementlerini kullanabilen
Magician - kara büyü, yani bir takım terkip, rune vs. kullanarak kişileri psikolojik olarak etki altına alan büyücüler.
Druid - tabiat varlıklarını kullanarak, onları kontrol eden büyücüler. hayvanları bitkileri vs...
-
Oyun gayet güzel. Aktif olarak oynuyorum.
Menada idim 285ap 360 dp hesabımı bırakıp Eu geçtim.
Şu anda herşey iyi.
BDO EU Hakkında Bilgi :
Eu için artık vpn gerekmiyor bilginize. Hatta ikametgah adresimi dahi Turkey seçtim.
Euda çok fazla oyuncu ve sunucu var.
Merkez pazar çok hareketli.
Gm ler sürekli olarak aktifler.
Oyuncular yardımsever ve toxiclik hiç yok denecek kadar az.
Eu serverı Hollanda'da. Mena serverı nerede bilmiyorum.
Mena avantajı şu : İnci dükkanı fiyatları olarak eu'ya göre kurlar nedeni ile daha iyi. Oyuncuların çoğunluğu türk sohmet muhabbet güzel.
Fakat eu'dada yeni oyunculara güzel indirim kuponları ve inci paketleri sunuluyor. Onlarla ben kamp, pet işlerimi çözdüm bile.
Eu'da p2w yok denecek kadar az. Kostüm fiyatları yüksek. Etkinlik ve kuponlarla ben kostüm işini çözdüm bile.
BDO Mena Hakkında Bilgi :
İnci dükkanı fiyatları EU'ya göre çok iyi.
Oyuncuların %90'ı türk. Kendi anadilinizde sohbet chat var. Eu'dada Türkler var fakat mena'daki kadar fazla değil. Ben EU'da Türk klana girdim mesela.
Mena'yı öneririm eğer maddi durumlar müsait değilse. Müsait ise Eu mantıklı olabilir. Eu'dada türk klanlar var.
Arkadaşlar Belki bende Mena dönebilirim. Malum 285 ap 353 dp li mena'da hesabım var. Eu'yu birazda merak ettiğim için kayıt olmuştum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VEGETTO -- 12 Temmuz 2023; 17:5:11 >
-
eu da indirimli alamıyormuyuz oyunun paketlerinden nerdeyse orta paketi 1176 tl
-
payment.naeu.playblackdesert.com
Black Desert NA/EU – New Update: Maegu's Raging Power of Foxfire | Pearl Abysshttps://payment.naeu.playblackdesert.com/en-US/Pay/Packageevet tl deki ciddi değer kaybından dolayı maalesef fiyatlar bu şekilde.. İndirim ara ara geliyor paketlere.Eu da kamp şu anda 49 usd. İndirim kuponu veriyor tabiki oyun ara ara
Ben kampı %50 indirim kuponu ve 1000+1000 inci : 10 usd etkinliğinde 22 usd civarına almıştım.
mesela 1000+1000 inci 10 usd gibi aralarda güzel indirim etkinlikler oluyor.
EU'da değerli paket : 1.500 inci 15 usd yani %20 indirim kuponu ile 12 usd ye düşüyor.
Mena'da değerli paket 330 inci yani 35 tl civarına denk geliyor.
Mena'yı öneririm eğer maddi durumlar müsait değilse. Müsait ise Eu mantıklı olabilir. Eu'dada türk klanlar var.
Belki bende Mena dönebilirim. Malum 285 ap 353 dp li mena'da hesabım var. Eu'yu birazda merak ettiğim için kayıt olmuştum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VEGETTO -- 12 Temmuz 2023; 17:4:6 >
-
3000 sadakatler koduymuş hayırlı olsun
51396B81F5184A09
-
Sıfırdan başlayacak arkadaşlar bu yazımı okuyun ;
Ne EU ne de TR(mena) bunlara kesinlikle başlamayın. Gidin GameZ BD'nin serverına , zaten minimum 2 ay acemilik süreci yaşayacaksınız.O süreçte bir sürü hata yapacaksınız vs vs. , hadi avrupa sunucusuna başlayabilirsiniz ama mena'ya kesinlikle başlamayın. Market yavan, toxic kitle hat safhada.
En azından para vermeden (inciye,oyunun kendisine, kostümlere ya da inci ile alınacak herhangi bir malzemeye) oynayın. Hatta beğenirseniz devam edersiniz, server zaten sürekli inci dağıtıyor, sitenin adresini direkt vermek reklama girebilir , gamez bd yazın zaten en başta çıkıyor. Deli gibi oyuncusu var. Acemilik dönemini orada atlatın, oyunu öğrenin. Zaten inci veriyor oyun sürekli bedavaya. Biriken inciyle marketi tecrübe edin. 3-5 ay takılın baktınız oyun sardı, EU'ya geçersiniz ya da canınız ne yapmak istiyorsa.
Oyuna başlamayı düşünen herhangi birine yapılacak en büyük iyiliği yapıyorum.
-
Para vermeden bu oyun oynanıyor mu hiç bir şey anlamadım :)
Gamez bd dediğin heralde private sunucu ? Oyunda aylık ödeme yok sanırım orjinalde oynamak mantıklı değil mi
-
Bizim oynayabilecegimiz düşük pingli iki tane resmi sunucu var avrupa ve tr , steamden satin aldığında direkt mena(tr) serverina giriyorsun. Avrupa sunucusu icin sanırım resmi websitesinden client indirerek oynuyorsun emin degilim.
Envanterdeki ağırlık limiti - envanterdeki eşya saklama slotunu arttirmak vesaire hemen hemen herşeyin limitini para vererek inci dukkanindan arttiriyorsun. Youtube'dan rehber izleyerek başlayın, bu oyun karışık , kompleks bir oyun. Dümdüz girip lvl kasayim- skill acayim değil, cok fazla detayi var. Acemilik dönemini private serverlarda hizlandirilmis sekilde atlatin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
envanterdeki eşya saklama slotunu arttirmak vesaire hemen hemen herşeyin limitini para vererek inci dukkanindan arttiriyorsun
Bu kısmı oyun içinden kazanmak mümkün mü yoksa çöptür zaten çin mmo su mu bu.
-
sıfırdan başlamak istiyorum oyuna sezon muhabbeti falan çok canımı sıkıyor habire farklı hesap aç kas. beraber başlamak isteyenler yazabilir.
-
Paranız çoksa eu'da başlayın. Değilse mena da başlayın. Dünyanın en iyi mmorpg oyunlarından biridir..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X