Şimdi Ara

Black Mesa - [Steam Sürümü] Türkçe Yama Çalışması [Yayınlandı] (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
13
Favori
12.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bende yama çalışmadı maalesef, oyun açılış ekranında duruyor, menüler görünmüyor...
  • hocam yapman gereken bms klasörünün içine custom diye bir klasör oluşturmak sonrasında ise içine tr yama dosyasını at. bms içindeki dosya orijinal haliyle dursun ama. sonra bms klasörünün içinde gameinfo.txt dosyasını bulup şu şekilde metni eklemen.

Black Mesa - [Steam Sürümü] Türkçe Yama Çalışması [Yayınlandı]

game+mod bms/custom/*

• bu dosya inmiyor

şunu full türkçe yapıpı düzenleyip tekrar yükseniz olmaz mı oraya custom diye klasör aç buraya şunu at millet yüksele oynasa
  • alptheirish A kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler deneyeceğim...
  • 1.0 çıktı yama uyumlumu deneyen var mı acaba?
  • 1.0 için güncel çeviri bekliyoruz :)
  • ben yamayı daha önceden kurmuştum. güncellemeden sonra bozulmamış gibi duruyor. menüler hala Türkçe. xen bölümünde olduğum için henüz bir konuşma sahnesine denk gelmedim ama.
  • Yusuf GÖL kullanıcısına yanıt
    güncellemeden sonra da efekt hala aynı. değişme olmadı.
  • Merhaba arkadaşlar. Ben yamayı kurmayı başardım. Menüler dahil türkçe. Fakat seslerde sıkıntı var. Örneğin askerlerin konuşmaları duyulmuyor.
  • Ben ilk önce yukarıdaki mesajların birisinde linki olan tr_mod.vpk dosyasını bms klasörünün içine oluşturduğum custom klasörünün içine attım. Ardındanda bms klasörünün içinde gameinfo.txt e game+mod bms/custom/* diye bir satır ekledim. Yukarıdaki mesajlardan birisinde resmini koymuş bir arkadaş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YusufGL

Arkadaşlar öncelikle yamayı yapan oyun çeviri ekibine ve 2012 sürümünü mevcut sürüme güncelleyen ve düzenleyen wizi_emre arkadaşımıza, ardından yamayı 0.9 güncellemesine uyarlayan swathack arkadaşımıza teşekkürler ederiz.

Bu kaynaklardan yola çıkarak bende 14 bölümlük çeviriyi tekrar gözden geçirdim, çevrilmemiş veya unutulmuş bir kaç satırı çevirdim. çevirisinde sıkıntı olan satırları orjinalinden tekrar çevirdim. elbette benimde gözden kaçırdığım yerler olmuştur, hatta sonrasında gördüğüm ve üşendiğim bir çok yazım yanlışı olan anlam bozukluğu olan yerler var. hepsini kontrol etmek gerçekten zor, sırf altyazıların yani konuşmaların geçtiği belge 7750 satırdan oluşuyor, menüler, itemler ve npcler derken toplam 9500'e yakın satır çıkıyor :D neyse konumuza dönelim.

- tr_mod
    - Diğer 6 bölümde çevrilmiştir.(xen haritaları) çok bir çeviri yoktu zaten 210 satır civarıydı. Gman konuşması haricinde diğerleri yaratıklardı.
    - Eski menüler %98 çevrildi. diğer %2'lik kısmı bende bulamadım, yazıyı nereye gömdülerse aradım yani :D
    - 0.9 güncellemesiyle gelen yeni arayüz menüsü (-newgameui) çevirisi yapıldı, bu %100 tamamlandı.
    - Menü logoları eski ve yeni arayüze göre çevrildi.
    - Logoları ve çevirileri oyun dosyalarına tek tek gömmek yama boyutunu arttıracağından mod olarak tek klasöre düzenledim.
    - Şuan oyunu henüz oynamadım, oynamış kadar oldum :D oyun içi çevirilerde hata var mı bilmiyorum tam sürümü bekliyorum.
    - Yeni son güncellemenin gelmesiyle. oyunu erken erişimden çıkartıp tam sürüm olarak sunacaklar, yakın zamanda paylaşım yaptılar buradan bakın;
    -https://steamcommunity.com/games/362890/announcements/detail/1707362418744405955
    - Oyun tam sürüme geçince yamayı v.1.0 sürümüne güncelleme yaparız.
    - İyi oyunlar

- İNDİRME LİNKİ
    -https://drive.google.com/file/d/1rJ0TFFLDW-NiQXWPl6awth01_SMRqk3x/view?usp=drive_open

- KURULUM VE DOSYALAR
    - tr_mod\tr_mod.vpk
    - gameinfo.txt
    - bu dosyaları (blackmesa\bms) klasörüne kopyalamak yeterli. 2. dosya içinde değiştirme talebine evet deyin.
    - yeni arayüze geçmek isteyenler veya eskiyle devam etmek isteyenler (Yapılandırma ayarları.ini) dosyasına resimdeki mevcut yere (-newgameui)yazması veya silmesi yeterli olacak

- OYUN İÇİ GÖRSELLER

ben bu arkadasın duzenleyip paylastıgı yamayı kurdum sorunsuz oynuyorum. Ayrıca duzenleyen arkadasa ve ceviren arkadasa tesekkur ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B_R_A_V_E -- 9 Mart 2020; 21:4:48 >

• YusufGL kullanıcısına yanıt
    yeni arayüze geçmek isteyenler veya eskiyle devam etmek isteyenler (Yapılandırma ayarları.ini) dosyasına resimdeki mevcut yere (-newgameui)yazması veya silmesi yeterli olacak

bunu nereye yazacağız görsel görünmüyor
  • 1.0 Çıkmış ama daha betada :D erken erişimden düşmüş hiç yoktan. bu gün gördüm çıktığını oyunu indirip yamaya tekrardan göz atacağım ;)
  • Dört gözle bekliyoruz.
  • xen de crash yaşayan var mı benden başka

edit: evet mod aktifken sırt çantamızı dolduran hava aparatlarında oyundan atıyor bilginize

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hands0meJack -- 16 Mart 2020; 1:16:52 >
  • yama çalışıyor mu yeni sürümde?
  • Yamanın son hali ne durumda hocam arkadaş belli bir yerde atıyor demiş ?
  • Yerleştirme bitti, yeni sürüme uyarladım. Ama harita yükleme yerlerinde arasıra atıyor. Bazen atmıyor oyundan. Deniyorum test ediyorum. Yama isteyen varsa test için atayım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • YusufGL kullanıcısına yanıt
    Kolay gelsin, bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YusufGL

Yerleştirme bitti, yeni sürüme uyarladım. Ama harita yükleme yerlerinde arasıra atıyor. Bazen atmıyor oyundan. Deniyorum test ediyorum. Yama isteyen varsa test için atayım
    Atarsan seviniriz.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.