Şimdi Ara

Black Ops FPS düşmesi ve donma sorunu çözülmeyen arkadaşlar [içeri]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
12.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle beklenen oyun geldi.Fakat ne geliş! Yanında da bissürü hata getirdi :) Yapımcılar bunu patch ile düzeltmeye çalıştılar ama daha beter oldu.Bende sorunu kendim çözmeyi denedim.Steam forumlarını karıştırmaya başladım.Eğer sizde gezdi iseniz "Bende yaradı" "Bende olmuyor!" diyen çok insan var.Evet malesef ki hataların çözümleri bazılarında olur iken bazılarında olmuyor.Açıkçası bende de olmuyordu.Fakat sonra gezerken bir konu ya rastladım.Bugüne kadar çıkmış düzeltmeleri bir konu altında birleştirmişlerdi.Başta denediğim zaman yaradı fakat akıcı olmuyordu.Bende biraz kendi bilgim birazda Google sorarak sonunda yaptım.Oyun şuanda neredeyse hiç takılmıyor.Ani fps düşmeleri genellikle olmuyor.Fakat bazı serverlarda takılmalar olabiliyor.Ayrıca aynı şekilde bazı serverlarda başta iyi iken sonradan takılmalar başlıyabiliyor.Fakat bunlar büyük takılmalar değil :) Belirtmeliyim ki çözümler herkezde olcak diye birşey yok! Benim sistemim de oldu büyük ihtimal sizde de olur.

Denenen Sistem; ( kendi sistemim )

Radeon HD 2900 Ekran Kartı
    intel core 2 quad @6600 2.40 ghz işlemci
    2 GB Ram

Başlamadan önce söyleyim Oyunun config dosyası ile ilgili çok uğraşacağız! Config dosyası Hard Diskiniz\Program Files\Steam\SteamApps\common\call of duty black ops\players klasörünün içindedir.

1)Oyunu açtığımız zaman Ctrl+alt+Delete combinasyonu ile oyunu alta çekip,görev yöneticisini açıyoruz.İşlemler kısmından Steam.exe yi bulup,sağ tıklıyoruz.Öncelik ata>Düşük'ü seçiyoruz.Bunu herseferinde yapmamak için;

Yeni bir Not defteri açıyoruz.İçine;

cmd /c start /low "runlow" "***\Steam\Steam.exe"

*** yerine Steam in yüklü olduğu yeri yazıyoruz.Mesela benimki;

quote:

cmd /c start /low "runlow" "C:\Program Files\Steam\Steam.exe"

Daha sonra farklı kaydet diyoruz.Burda dikkat etmeniz gerek şey dosyanın adını yazdıkdan sonra .bat uzantısını koymanız.Örnek olarak "Steam.bat".İsmi koyup kaydettikden sonra kapatıyoruz ve kolay ulaşabileceğimiz bir yere atıyoruz.Daha sonra başlat>Çalıştır>msconfig yazıp>Başlatma sekmesi altından Steam.exe'yi bulup kapatıyoruz.Tamam diyerek çıkın.Bilgisayarınızı yeniden başlattığınız zaman Steami yarattığımız Bat dosyasına tıklayarak açın!

Ayrıca şu programı yükleyip bilgisayarızı yeniden başlatırsanız,ayarladığınız ayar kalıcı olacaktır.
    Link ;

Dikkat: Bazı kişilerde bu çözüm daha beter yapıyormuş.Böyle bir duruma düşmemek için Önce denemenizi önerir olursa .Bat dosyasını oluşturun derim.

2)Bu genel olarak patch çıktığı zaman arkaplan seslerinin takılmasını engellemek için.Fakat bu hatadan ziyade oyunda büyük performans artışı sağlıyor.(Ayrıca bazen sesi düzeltemeyebiliyor)

Oyunu açıp bir servera girdiğiniz zaman,consolu açıp /snd_restart yazıyoruz ve entera basıyoruz.Bunu belirli aralıklarda yapmanızı öneririm.(Servera göre değişiyor.Bazen hiç yapmanıza bile gerek olmuyor :) Fakat genel olarak oyun takılmaya hafifden başladığı zaman yapmanızı öneririm.

Her seferinde yazmak istemiyorsanız;

Config dosyalarının olduğu bölüme gidiyoruz.Ordan config_mp dosyasını açıyoruz ve "bind" komutlarının olduğu(Başlangıçta) bölümlerinden bir yere;
    bind F5 "snd_restart"

yazıyoruz ve kaydedip çıkıyoruz.Oyunda "F5" tuşuna bastığınız zaman oyun kendisi uygulayacaktır.

3)Bu çözüm biraz garip :) Oyunda bazen ani kilitlenmeler oluyor bunada çözüm bulurken bu arada da büyük Performans artışı sağlıyor.. ( Bendeki sorun bu sayede çözüldü )
    Video - Mode'u kendinize göre ayarlayınız bende 1280 x 1024

Burda önemli olan Anti-Aliasing'inizi 2X veya Off yapmanız.Sync Every Frame'i Off yapmanız ve kilitlenmeler için,Fexture Filter'i Trilinear,Texture Quality'i sisteminize göre seçmeniz(High şiddetle önerilir),Shadow'u kapatmanız ve Field of view ve Anisotropic filtering i düşürmeniz.(Tamamiyle kapatmanız şiddetle önerilir).

4)Buda ses ayarlarınızı oyun ile aynı KHZ ile olmasını sağlamak.Bazı çökmelere çözüm buluyor.

Denetim Masası>Donanım ve Ses>Kayıttan yürüt seçeneği altında kullandığınız ses sistemini seçin>Özellikler>Gelişmiş>2 kanalı,16bit,48000 Hz(Dvd Kalites) i seçip tamam diyip çıkın.

Dikkat: Ayrıtten ses kartı olanlar ses kartınızın programı ile yapmaları gerekir!(Creative v.b)

5)Oyunun config dosyasından şu ayarı bulup değiştiriyoruz.
    seta com_maxfps "250"

Ve Black Ops Config Editor programını indirip açıyoruz.
    Program link ;

Açtıkdan sonra;

Load Config'e tıklayıp,Config dosyanızı seçin.(config_mp)
    MultiGpu kapatıyoruz(Ekran kartınız SLI veya Crossfire sa kapatmayın)    
    MultithreadedDevice i açıyoruz.(Tek çekirdekli işlemciniz varsa kapatın.)

Network Settings altından;
    quote:

Maximum Packets:100
    Rate:25000
    Snaps:30 yapın

Sonra Save Config diyerek kapatın..

Merlininkazanı forumundan Alıntıdır.
    Tarafımdan denenmiştir sorunsuz oynamaktayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V.Vasquez -- 6 Ocak 2011; 12:49:39 >

• Deniyorum hemen teşekkürler hafif kasma var bakalım yok edecekmi
  • üye olmak zorundamiyim kardesim bu siteye?paylassana burdan ne yapilacaksa yapalim!!!!
  • Denedikten sonra sonuçlarıda yazalım lütfen.
  • Kilitlenme sorunu bende de var, bi deniycem bakalım çözecek mi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LUZz -- 3 Ocak 2011; 23:06:56 >
  • Denedim, hiç biri işe yaramıyor.......sonuncusu dışında :D

Config editör programcığıyla Multi GPU'yu kapatıp MultithreadedDevice seçeneğini açtım. Şu anda sorun yok görünüyor, olursa yazarım.
  • ya arkadaşlar başka bir başlıkta yazmıştım ama yine buraya da yazayım. ben 5 gün önce denedim ve 5 gündür donma diye birşey görmedim deneyin.
    önce BlackOpsMP.exe'yi silin, daha sonra
    1-C:\Program Files\Steam\steamapps\common\call of duty black ops\players\ açın
    2-config_mp.cfg dosyasını notepad ile açıp seta r_multithreaded_device "0" bulun ve "0" rakamını "1" olarak değiştirin.
    3.çıkarken kaydetsinmi diye sorunca evet deyin ve şimdi oyuna girip deneyin.

ingilizce bilenler burdan da bakabilir:
    forums.steampowered.com
    Steam Community :: Discussions
    http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=1693836

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FAR CRY 3 DONMA SORUNU? YARDIM!
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben de o değişikliği yaptım zaten o ufak programcıkla. Silme vs. işleriyle uğraşmaya gerek yok, linktekini indirip 2 sn'yede halledebilirsiniz.

quote:

Program link ;

Açtıkdan sonra;
    Load Config'e tıklayıp,Config dosyanızı seçin.(config_mp)

Network Settings altından;
    quote:

Maximum Packets:100
    Rate:25000
    Snaps:30 yapın

Sonra Save Config diyerek kapatın.

• teşekkürler..bende evde deniyeceğim bu programı bakalım aniden donmaları önleyecekmi..
  • Bir kaç arkadaşım daha uyguladı, onlarda da başarılı oldu. Mutlaka dene
  • Benim yaptığım :

bu ayarlar ve
    bu programı indirip

bunları yaptım. Sorun çözüldü bende ve birkaç arkadaşımda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V.Vasquez -- 6 Ocak 2011; 12:51:44 >

• Konu merlinin kazanında bana ait :D
  • benim sorunum sadece çevre (su, rüzgar, börtü böcek...) seslerindeki titreklik cızırtı gibi bir şey.

"Denetim Masası>Donanım ve Ses>Kayıttan yürüt seçeneği altında kullandığınız ses sistemini seçin>Özellikler>Gelişmiş>2 kanalı,16bit,48000 Hz(Dvd Kalites) i seçip tamam diyip çıkın. "

bunu denemiştim ama çözüm olmamıştı.Snd_restart'da sadece mp de işe yarıyor.Sp için ses sorununu çözecek bir yöntem bilen varsa lütfen paylaşsın..
  • Tesekkürler ise yaradi üstelik verilen ayarlardan sadece birkacini yaptigim halde.Ama simdi oyun dosyalarinda degisiklik yaptik diye banlanmayalim oyun orjinal hesaptada baska oyunlarda var..
  • quote:

Orijinalden alıntı: allpino

Konu merlinin kazanında bana ait :D

Havan kime allpino :D (Cengaver)
    Arkdaşım o kadar Büyük bi fark olduki inanamassın Cok teşekkürler.
  • işe yaradı gibi gerçekten ama tam olarak ne kadar artış olduğunu öğrenmek için fps komutu neydi ? konsola yazmak için
  • quote:

Orijinalden alıntı: denn1s33

işe yaradı gibi gerçekten ama tam olarak ne kadar artış olduğunu öğrenmek için fps komutu neydi ? konsola yazmak için

cg_drawfps 1
    veya
    cl_drawfps 1 ikisinden biri.
  • off bu yöntemlede işe yaramadı menüde 45-50 fps oyuna girince 30da sabitleniyor helikopter gelirse 21 oluyor böyle saçma bir oyun görmedim ben ya.ps2 emulatörü kurdum pc ye o bile tüm ps2 oyunlarını en az 45 fps de oynatırken bu mal oyunda fps en fazla 30u görüyor. .keşke ayrı hesapta alsaydım satardım şimdi .treyarch gitsin kumda oynasın daha onun yaptığı bir oyunu almicam.
  • kardeş
    ALLah razı oLsun bunu yapandan,,,,
    hiçbi dosya iLe ugrasmadım sadece sistem ayarLarını arkadsın deddiği gibi yaptım we dediği programı indirdim
    offfffffffffffffffff multiplayer oyunda akıyorum ALLaaaaaahhh razı oLsun kardeşimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
  • Beyler kasılmalar bende de mevcut.

Multiplayer oyunda kasılmalar takılmalar oluyor.Single game'de böyle birşey yoktu...

Şu anda en güncel çözüm nedir acaba ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.