İyi bir Blackberry kullanıcısı olarak neredeyse tüm modellerini kullandım. Hatta bazı modeller daha türkiyeye gelmeden avrupadan bir kaç ay öncesinden getirterek kullandım. Blackberry Torch 9800 ise satışa sunuldugu gün tarafımdan alındı. Blacberry torch benim için tam bir hayal kırıklıgı yarattı. Telefon muhteşem bir dokunmatik ekrana sahip Bu yüzden cebinizde yada elinizde çok kolay bir şekilde off olabiliyor. Gün de 4 defa ayarlarımı düzltmek zorunda kaldıgım oldu. Diğer bir facia ise ekran ve kasanın kesiştiği anlan çok keskin hatlara sahip. İkinci gün düşürmeme, kılıftan çıkarmama ragmen telefonun boyası dökülmeye başladı. Aldığım yere götürdüm ilk defa böyle bir soruna karşılaşmışlar ( Telefonu Türkiyede satışa sunulduktan sonra alan ilk yüz kişi arasındayım) KVK ya yönlendirdiler. Kullanıcı hatası deyip 554.4 tl masraf çıkardırlar. Üstelik tüm bunlar 1 haftada oldu. Yazıklar olsun diyorum. Bu telefonu kurtarayım satacagım ve eski blacberrymi kullanacagım. Aslında forum yorumlanı inceledim ama telefon daha çok yeni oldugu için kimse bu tespitleri yapamamış.
boyle diorlar acaba tespitler dogrumu?
Kasimdan beri kullaniyorum cihazi ne kilifla kullandim neden fazlaca ozen gosterdim sadece ekranina koruyucu yapistirdim, hicbir yerinde ne boya dokulmesi nede baska bir sorunu var ip4 aldiktan sonra islemcisinin biraz degil baya yetersiz oldugunu anladim ama cok sukur isimi fazlasiyla goruyor ama bb nin diger dokunmatik kizakli telefonu cikana kadar, ozamanda ona terfi ederim derhal, telefondan herhangi bir kuskunuz olmasin gonul rahatligiyla alinabilir.
fotoğraf kalitesi nasıl acaba bu cihazın
iyi
3 aydir kullaniyorum ve kesinlikle pisman degilim.. Sadece dusurmemeye calisin, kullanimi hic zor degil.. Bir telefondan beklenenden fazlasi var.. IP4 te kullandim ve ikisi arasinda secim yapmak zorda olsa 9800 goruntusuyle ve karizmasiyla bence daha iyi =) Ozellikle goruntusuyle ve ekraniyla harika bir telefon..
pil ömru nasıl cihazın arkadaşlar..
9800 aldım..cihaz ilk izlenimi güzel..yalnız avea bis için 32 tl diyor..bis almadan başka bir 3g internet paketi kullanamıyoermuşuz..diğer operatorlerde de aynı mı fiyatlandırma..
quote:
Orijinalden alıntı: drakyuz
9800 aldım..cihaz ilk izlenimi güzel..yalnız avea bis için 32 tl diyor..bis almadan başka bir 3g internet paketi kullanamıyoermuşuz..diğer operatorlerde de aynı mı fiyatlandırma..
turkcellde49 lira ödüyorum ben
diğer paketlerden yararlanamamak garip..10 tl lik paket vart ama bis dışında bir paket kullanamıyoruz
cihaz 2. gün bozuldu arkadaşlar...ekrana bir yazı geldi..bişeyler soruyor...hayır da desem evet de desem kaybolmuyor,,ayrıca öncesinde resim çekmez oldu..toplam 4 fotoğraf çektim sonrasında çakmedi...bir kuzenime verdim düşük fiyatına..bu macera da bitti..........
ben birşey sormak istiyorum torch dan memnununum taki şu arasıra donmaları hariç güzel bir telefon fakat bugünde şöyle bir sorunu ortaya çıktı müzik dosyalarını bazen çalıyor bazense hata oluştu diyip çalmıyor ve telefon zil sesini ve mesaj sesini başka tonlarda çaldırıyor bunu düzeltmem için ne yapmam gerekiyor...teşekkürler yardımınız için !
merhaba; 9800 de arama geldiğinde ;Ekranın alt kısmındda "Zil Sesi Kapalı" (üstünde çizgi olan bir nota işareti var) yazısı çıkıyor bu ibare daha önce çıkmıyordu,nasıl aktif oldu farkında değilim,daha önce sadece telefonun sağ üst kısmında ki sessize al butonu ile yapıyordum bu işi,ekrandan bu seçeneğin çıkmamasını nasıl sağlarım?Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
Bu turkcelliin updateti telefonu yavaslatti
Daha önce xperia x10 kullanıyordum. 9800 çıkınca büyük bir hevesle aldım ancak büyük bir hayal kırıklığı yaşadım. Telefonuma bir ayda 3-4 kere format atmak zorunda kaldım ki kendi kendine resetlemeleri hariç. Çok sık donuyor, Dokunmatiği mesaj yazarken yeterli değil (diğer durumlarda yeterli), dışı çok hassas en ufak şeyde boyası çıkabiliyor...
Bunun yanı sıra cihazın artılarıda var. Mailler anında telefonunuza düşüyor ve hemen cevaplayabiliyorsunuz üstelik imzalı gönderebiliyorsunuz. İnternetteki her işinizi görebiliyorsunz... Özellikler bakımından güzel bir cihaz ama kendi kendime diyorum ki keşke 9800 değilde 9700 modelini alsaydım...
arkadaşlar bu telefonn ile HTC Desire veya samsung galaxy s ile kıyaslarsak hangisi alınmalı sizce?
ben avrupadan özel sipariş ile aldm 9800 kim ne derse desin bence şahane bi telefon kullanmayı bilene :) ha boyası sökülüyo diosunz inşaatta kulanılck telefn değil bu..
Arkadaşlar bende aldım bu cihazdan herşey iyi hoşta zil ve mp3 sesi tatmin etmedi beni elimde iphone 3gs ve e71 var onlardan daha cok ses geliyor :'( videolarda ses gene iyide radyoda ve mp3 de ses kısık gibi
merhaba arkadaşlar... 9800 da menuyü kapatııkdan sonra +18 resimler çıkıyor acaba neden? virüs olabilir mi??? ek olarak mesaj yazıyorum ve gonder deyince göndermiyor onu nasıl hallederiz birde mesaj yazarken t9 u kapatamazmıyız????
quote:
Orijinalden alıntı: tolga68
merhaba arkadaşlar... 9800 da menuyü kapatııkdan sonra +18 resimler çıkıyor acaba neden? virüs olabilir mi??? ek olarak mesaj yazıyorum ve gonder deyince göndermiyor onu nasıl hallederiz birde mesaj yazarken t9 u kapatamazmıyız????
- mesaj göndermeme olayı yazı dilinin türkçe olmasından kaynaklanıyor olabilir, yazı dilini ingilizce yapıp deneyin birde - t9 dediğiniz sanırım kelimeleri düzeltme özelliği, seçenekler> yazma ve giriş> yazım denetimi> "kısaltmaları göz ardı et" kutucuğunu işaretleyin, "yazarken yazım denetimi" kutucuğunda işaret varsa kaldırın - +18 resmini bilmiyorum valla ilk defa duydum, acaba indirdiğiniz bi uygulamanın falan özelliğimiki
Geçenlerde TİM'de denedim, menüsü çok kötü geldi gözüme.