Şimdi Ara

Blackberry CEO: Apple, 2007'de harika bir iş yaptı ancak...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Blackberry CEO: Apple, 2007'de harika bir iş yaptı ancak...

Son 3 yıl içerisinde akıllı telefon pazarındaki payı %20'den %3'lere kadar hızla geriledikten sonra yönetim anlayışında değişikliğe giderek tekrardan eski günlerine dönmek için çabalayan ve bu doğrultuda ilk önemli yenilik olan Blackberry 10 platformunu duyuran Blackberry'nin icra kurulu başkanı Thorsten Heins, Avustralyanın finans dergilerinden Australian Financial Review'a verdiği röportajda iPhone ve Playbook konularında önemli açıklamalar yaptı.

Blackberry 10 ve ilk üyesi Z10'a olan talepten oldukça memnun olduğu bilinen Thorstein Heins, Blackberry 10'lu daha gelişmiş Playbook konusuna şimdilik mesafeli yaklaşıyor. Piyasaya başka bir tablet ya da farklı bir tasarımlı tablet sunmak yerine, tablet anlayışını bir adım daha ileri taşımanın önemine vurgu yapan tepe yöneticisi donanım perspektifinden bakıldığında oldukça zor bir iş olduğunu söylediği tablet alanında Apple'ın ciddi bir başarı sağladığını ve pazardaki liderliğine dikkat çekti.

Dergiye verdiği röportajda iPhone hakkında da görüşlerini dile getiren Heins, şunları söyledi:

"Apple, akıllı telefon dünyasına dokunmatik cihazları getirerek inanılmaz bir iş yaptı. Kullanıcı arayüzü ile harikalar yarattılar ve onların tasarım ikonu olduğu bir gerçek. Bizler de bu başarıyı kabul edip saygı göstermemiz lazım.

Fakat tarihin tekerrür ettiğini düşünüyorum. Sektörümüzdeki yenilik hızı inanılmaz yüksek. Eğer siz bu hıza ayak uyduramazsanız, bir bakıyorsunuz eski yerinizde değilsiniz. iPhone'un şu anki arayüzü de, 2007'deki devrimine saygısızlık etmek istemem ancak, 5 yıl önceye ait."

Blackberry 10'un çoklu görev desteği konusunda iPhone'u geri bıraktığını söyleyen Heins, Blackberry 10 sayesinde kullanıcıların tıpkı bilgisayarlarındaki gibi, gerçek çoklu görev desteğinin nimetlerinden faydalandıklarını da sözlerini ekledi.

• Bi bitmedi şu adamlar. Yeni telefon çıkaran Apple hakkında yorum yapıyor. Tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok.
  • Konumunu bilen, saygıyı hiçe atmayan mükemmel bir yorum yapmış kendileri, ders almış gibiler... Takdir ettim

• 5 kişiden 3 ünün elinde iphone var hala pazarda geriledi diyorlar, ben anlamıyorum ki nasıl geriliyor?
  • Bu gerçek multitasking geyiği de iyi sakız oldu milletin ağzına. Gerçek multitasking için büyük ekran gerekli ki aynı anda iki uygulama da ekranda gözüksün ve gerçek multitasking olsun. Multitaskinge atılan uygulamaların bütün apilerinin çalışması hiçbir fayda sağlamaz aksine cihazı yorar ve pil tüketimini arttırır Apple bilmiyor muydu taa iPhone 4S!e 2 gb ram koymayı? Ya da diğer firmalar? 2 gb ram oldukça yüksek ve pil tüketimini de etkiler. "Gerçek" multitaskinge mobil platformda ihtiyaç yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hazan

5 kişiden 3 ünün elinde iphone var hala pazarda geriledi diyorlar, ben anlamıyorum ki nasıl geriliyor?

2007de oyleydi, ama artik o 3kisiden 2si Samsung kullaniyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Apple, akıllı telefon dünyasına dokunmatik cihazları getirerek inanılmaz bir iş yaptı. Kullanıcı arayüzü ile harikalar yarattılar ve onların tasarım ikonu olduğu bir gerçek. Bizler de bu başarıyı kabul edip saygı göstermemiz lazım."

Budur. Samsung'dan da aynı cümleyi duymak isterim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Adam gayet üsluplu bir biçimde konuşmuş. Bize ancak tebrik etmek düşer.

• Herkes iphone'u geride bırakıyor.
    Ancak iphone'un yarışta olmadığının farkında değiller.
    Koşarken önlerinde göremeyince geçtik zannediyorlar...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sormazlarmı adama sen ne yaptın diye ? 2007 den beri aynı arayüzle akıllı telefon pazarında lider blackberryde bildim bileli aynı bu yıl bb 10 u çıkarınca bi halt ettiklerini sanıyolar galiba apple bb gibi 20 tane şirketi satın alır kendine bağlar
  • Konumunu bilen, haddini bilen bir açıklama yapmış gibi bir düşüncem yok, bence yaptığı tespit de doğru, fakat bu doğru tespitin akabinde kendi ürünü ile ilgili yaptığı karşılaştırma çok şüpheli bence.

Bu forumda apple düşmanları ile ilgili bir liste yapsalar ilk beşteyim tahmin ediyorum :) Apple'ı politikalarını eleştirmekten kendimi alamıyorum, ama en azından başka bir marka fanatikliği yüzünden apple eleştirisi yapmıyorum. Sanki forumdaki genel marka düşmanlığının kökünde başka bir marka sevgisi varmış gibi geliyor. Apple'ı eleştiriyorsanız microsftçu :) ya da samsungçusunuz :) Tersi de geçerlidir.

Konuya dönersek, incelik, arayüz, çoklu-işlem gibi parametreler firmaların tartışmasını istediği parametreler, Gerçeğin önünü kapayan özelliklerdir bence. Gerçek şu ki, insanların arayış içinde oldukları özellikler kompakt yapı ve sistem bütünlüğü ya da sistem potansiyelidir. Ortada kocaman bir store, os, telefon ve aksesuarlar varken aslında her firmanın çok iyi bir noktada olduğu arayüz konusunda seçiciliği vurgulamak bana saçma geliyor. Holistik düşünmek lazım... Apple alınca bu bütünsel yapının hepsini satın aldığını hissediyor insan (eleştirilecek çok yanı var). Appleboyların ukalalığını bir tarafa bırakınız efendim, objektifliğinizi etkilemelerine izin vermeyiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 18 Mart 2013; 23:12:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Statistik

quote:

Orijinalden alıntı: Hazan 5 kişiden 3 ünün elinde iphone var hala pazarda geriledi diyorlar, ben anlamıyorum ki nasıl geriliyor?

Blackberry'den bahsediliyor orada, iPhone'dan değil.

Okuduğunuzu anlasanız bir de...

• quote:

Orijinalden alıntı: gokooo

Bu gerçek multitasking geyiği de iyi sakız oldu milletin ağzına. Gerçek multitasking için büyük ekran gerekli ki aynı anda iki uygulama da ekranda gözüksün ve gerçek multitasking olsun. Multitaskinge atılan uygulamaların bütün apilerinin çalışması hiçbir fayda sağlamaz aksine cihazı yorar ve pil tüketimini arttırır Apple bilmiyor muydu taa iPhone 4S!e 2 gb ram koymayı? Ya da diğer firmalar? 2 gb ram oldukça yüksek ve pil tüketimini de etkiler. "Gerçek" multitaskinge mobil platformda ihtiyaç yok.

Sanki iphone 4s in pili 3 gün gidiyor da pil performansını düşürecek koydukları ram. Adamlar niye cok yüksek donanım koysunlar ki. Guncel cihaz almaya yoneltecekler herkesi tabiki.

• Arayüzü gerçekten sıkmaya başladı. Mesela Android'in arayüzleri gayet benzer, ancak zamanla eklemeler yapıldı HTC Sense, Samsung Touchwiz vb. arayüzler telefon üretici markalar tarafından geliştirildi. Ancak bunlar geliştirildikçe RAM ihtiyacı, CPU ihtiyacı, GPU ihtiyacı vb. arttı. Daha büyük bataryalar lazım oldu. iOS'de Notification Bar eklendiğinde canavar gibi çalışan A4'lü Apple cihazları kasmaya başladı. Kullanımı kolaylaştırmak için Siri eklendi. iOS 4 ile menünün arkaplan resmini değiştirme seçeneği eklendi. Başka da bir görselite eklenmedi eğer yanlış hatırlamıyorsam.

Uzun lafın kısası: Apple görseliteden çok kullanımı kolaylaştırmak için çalışmalar yaptı. Ama iOS kullanıcısıyım ve dürüst olayım: Jailbreak yapıldıktan sonra yükleyebildiğimiz temalar, geçiş efektleri, widgetlar vb. standart olarak işletim sisteminde gelmeli veya Appstore'da satışa sunulmalı.

• Blackberry'e sorarlar sen n'apıyordun o sırada? Hâlâ piyasada uygulama yükleyince telefonu yeniden başlatan telefonların dolu. 2 telefon tanıttın da Z10'un Türkiye'deki o fiyatı nedir? Cihaz güzel de o fiyatı hak etmiyor.
  • Reklam kokan hareketler bunlar konunun ne oldugu belli BlackBerry :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Statistik

quote:

Orijinalden alıntı: Hazan 5 kişiden 3 ünün elinde iphone var hala pazarda geriledi diyorlar, ben anlamıyorum ki nasıl geriliyor?

size öyle geliyor..

aple 3 aylık periyotta 33 milyon İphone 5 10 milyon iphone 4s 7 milyon da iphone 4 sattı.

samsung ise bir yılda 50 milyon S III 10 milyon note sattı. bakıldığında bırakın iphone 5'i 4 ile 4s in yıllık toplamı kadar satış yapmış samsung..

• blackberry Apple'a sarmış konuyu tartışan arkadaşlar konuya androidi de katıp Android'ide eleştirilmişler. Demek ki Android artık olmazsa olmaz olmuş:)

• quote:

Orijinalden alıntı: bozisik

quote:

Orijinalden alıntı: gokooo

Bu gerçek multitasking geyiği de iyi sakız oldu milletin ağzına. Gerçek multitasking için büyük ekran gerekli ki aynı anda iki uygulama da ekranda gözüksün ve gerçek multitasking olsun. Multitaskinge atılan uygulamaların bütün apilerinin çalışması hiçbir fayda sağlamaz aksine cihazı yorar ve pil tüketimini arttırır Apple bilmiyor muydu taa iPhone 4S!e 2 gb ram koymayı? Ya da diğer firmalar? 2 gb ram oldukça yüksek ve pil tüketimini de etkiler. "Gerçek" multitaskinge mobil platformda ihtiyaç yok.

Sanki iphone 4s in pili 3 gün gidiyor da pil performansını düşürecek koydukları ram. Adamlar niye cok yüksek donanım koysunlar ki. Guncel cihaz almaya yoneltecekler herkesi tabiki.

öncelikle 4s dememin sebebi son çıkan cihaz olmaması.

Güncel donanıma yükseltme konusunda cpu ve gpu ya ağırlık veriliyor ramden daha gerekli oldukları için

• Müthiş yorum

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.