Şimdi Ara

Blackberry Q10 [ANA KONU] (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.088
Cevap
9
Favori
87.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    o programı sadece Z10 için çıkarmışlar sanırım. Q10'a yüklenmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burn in Hell

quote:

Orijinalden alıntı: ozzytaste

quote:

Orijinalden alıntı: Burn in Hell

Beyler q5 in ana konusu olmadigi icin buraya soruyorum.

q5 in klavyesi curve serisi gibi sert ve yerinden oynuyor mu?

Q5 curve ile kıyaslanmaz. Kalitesi bariz üstün Q5in. Malzeme gerçekten kalite. Rahatlıkla alabilirsin. Ancak değişebilir pili yok, yani sabit.

Denedim geçenlerde, klavyesi 9360 a benzer yerlestirilmis. Evet güzel telefon.

Q5 ile ilgili mesajım ekte. Klavye ile ilgil gözlemlerim sizin de dikkatinizi çekti mi?

Ek:

Bugün teknosa'da ürünü detaylı inceledim. Batarya boş olduğu için q5 kullanamadım ama cihazın mekanik özellikleri ile ilgil gözlemlerimi yazmak istiyorum.
    Cihazın gövdesi plastik ama çok kalitesiz bir malzeme olduğunu söylemek haksızlık olur. Malzeme ne mat ne de parlak, ancak arka kapakta kullananların cilt yağına bağlı parlamalar mevcut ve sanki parlamaların bir kısmı kalıcı gibi. BBRY logosu da teşhir sırasında hafif çizilmiş, ancak cihazın teşhire çok yeni düştüğü gözönünde bulundurulursa zayıflık gibi görünüyor. Sim kart ve sd kart yuvasını kapatan kapak laçka olacak gibi görünmüyor bu da artı puan.
    Cihaz "sealed", yani kullanıcının arka kapağı açması mümkün değil. Birleşim yerlerinde bölgesel hafif açıklıklar mevcut, tüm çerçeve boyunca sımsıkı geçmiş değil. Zamanla gevşeme yapar mı bilinmez. Ses tuşlarının kalitesi fena değil, ancak güç tuşu sanki iptidai tutturulmuş gibi.
    Tuş takımının kullanımı çok rahat. Q10'la kıyaslarsam bu tuş yapısını tercih ederim, demo yazarken q10'a göre daha rahattım sanki. Nokia'ların tuş takımından bu yazıda sözetmeye bile gerek yok, nokia q klavyelerinin hepsi sınıfta kalır. Ama bir tuşa basarken yakın çevredeki diğer tuşların da hareket ettiğini farkettim. Tuş basması biraz klikli, ancak tuşun aşağı indiği mesafe çok fazla değil. Beğenme açısından benim gibi kullanmanızı tavsiye ederim. Bu tuş oynaması zamanla gözünüze batacaksa direk eleyin bu telefonu.
    Telefonu açamadım, pili boştu ancak ekranın parlak olduğunu kimi yerlerde okumuştum, bana da gün ışığında parlayacak gibi göründü. Ancak s. Amoled ekran yerine ips lcd kullanılıyor olması nedeniyle okunabilirlikte sorun olmamalı bence. Ekran camının gorilla glass değil ama bir tür sertleştirilmiş malzeme olduğunu okumuştum. Ekranıtişörtüme silerken(çizik kontrolü amaçlı) yanlışlıkla omuz çantamın metal askısına sürttüm ancak camda çizilme gözlemedim. Ancak kum gibi daha çizici maddelere karşı dayanımı ne olur bilemem.
    Şimdilik gözlemlerim bu yönde. Vatanın kimi günlerde yaptığı %30 indirim günlerinde 900 TL'ye alınabiliyor(hafta sonu 900 iken şimdi fiyatı 1000 TL), bu fiyata alınabilir ama 1000 TL bandında biraz daha iyi bir "build quality" beklerdim açıkcası. Z10'a göre avantajı LTE desteği, daha iyi pil ömrü ve tuş takımı isteyenlerin ihtiyacını karşılayan bir q klavye, ama 1300 TL bandına alınabilen bir Z10 ağır basıyor gibi.

Ayrıca bir tuşa sert basarsanız yakınında yer alan tuşlar da hafif aşağı iniyor: örneğin D harfine sert basarsanı F harfinin hafifçe aşağı indiğini görebilirsiniz. Bir de tuşlar yanal eksende hafif oynuyor. Ama yine de şunu söylüyorum: eğer Q5 build quality olarak biraz daha yukarıda üretilseydi q10'un pazarından çalardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkan0075 -- 6 Eylül 2013; 22:53:29 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozzytaste

quote:

Orijinalden alıntı: İnception77

selam beyler ben yeni 1 telefon almaya karar verdim dokunmatiklerle ile aram iyi değil..
    Q5 ALACAĞIM bununla hemen aynı sanırım o yüzden burada bazı sorular sormak istiyorum
    birkaç sorum olacak size

1.uygulamalar yeterli mi ?
    2.10.2 güncellemesinden sonra gerçekten android uygulamaları kullanabileceğiz mi ?
    3.navigasyon uygulaması varmı ?
    4.internet hizı ve telefonun menüler arası geçiş hızı nasıl ?
    5.mesaj yazarken tuşları yumuşak mı ?
    6.şarz ömrü ne kadar ?

1- En temel ve gerekli uygulamalar mevcut mağazada.
    2- Şu anda bile android uygulamaları yükleyebiliyorsun. Googleda arat 'sideload' diye.
    3- Navigasyon var
    4- Internet hızı olsun geçişler olsun gerçekten çok iyi.
    5- Tuşlar kesinlikle rahat, ancak Q10 tuşları biraz daha rahat. Ama Q5 tatmin edici.
    6- Sjarz ömrü aslında kullanıma bağlı. Ben Q10 yoğun kullanımda 2 gün gidiyor. Q5 pili Q10dan daha yüksek, sıkıntı olmaz yani.

Rahatlıkla al kullan derim....

hocam selam bilgiler için teşekkürler
    ancak şu sideload olayını arattım ancak bir türlü ne olduğunu anlamadım
    biraz açıklama yaparmısınız size zahmet ?

• Arkadaşlar iyi forumlar

Q10 u pasaporta kaydettirdikten sonra detaylı olarak kullanmaya başladım..batarya performansı beni gayet memnun etti..dün öğlen bu saatlerde şarjı %100 den çıkarıp kullanmaya başladım..24 saatten biraz fazla geçti 26 saatte şuanda..

Ekran ışığı max
    Pil tasarrufu kapalı eğer öle bir ayar var ise
    3G Full açıktı
    Ortalama en az 45 dakika görüşme max 75 dk
    Yer yer internet,meil,whats app
    15-20 Dk oyun
    Sonra sıradan menüde gezinme,sms,Bb word vs vs derken şuanda şarjım %68 de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orkan_pp.1 -- 8 Eylül 2013; 12:55:47 >
  • arkadaşlar en son benim msjda kalmış konu..telefonumun şarjı çok yoğun kullanım değil ama (yatış modundada hiç değil ) full 3g açık oyun internet ortalama 2 saat konuşma vs vs tam 56 saat dolaylarında gitti
  • Arkadaslar whatsapp ta profil resmini degıstıremedım ayarlar menüsü yok yoksa benmi bulamadım yardım lutfen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: orkan_pp.1

Arkadaslar whatsapp ta profil resmini degıstıremedım ayarlar menüsü yok yoksa benmi bulamadım yardım lutfen

Ekranın yukarisini aşağı çek whatsappsdeyken ayarlar diye çıkar

• quote:

Orijinalden alıntı: ersins58

quote:

Orijinalden alıntı: orkan_pp.1

Arkadaslar whatsapp ta profil resmini degıstıremedım ayarlar menüsü yok yoksa benmi bulamadım yardım lutfen

Ekranın yukarisini aşağı çek whatsappsdeyken ayarlar diye çıkar

Çok teşekkürler hocam ya valla baya uğraştım çok basılmış sayenızde

• merhaba arkadaşlar bende 2 hafta önce q10 aldım bilgisayarıma desktop manager ve blackberry link yükledim ikisinin de mac için olanı varmış allahtan ama telefonu usb ile bilgisayara taktığım zaman desktop manager cihaz sürümü yüksek gibi şeyler yazıyor bağlanamadı tarzı
    blackberry link i açınca orda görüyor içinde ne var hatta bir kaç şarkı senkronize ettim ama bilgisayarda linki açınca var gözüküyor şarkılar çıkarınca telefonda hiç biri yok sd card kullanmıyorum telefon hafızasına yüklüyorum olmuyor

telefona bilgisayar üzerinden sd card kullanmadan nasıl resim ve müzik atabilirim yardım edebilirseniz sevinirim
  • Blackberry Q10 Videoları :

Cihaz Değiştirme :
    Http://www.facebook.com/photo.php?v=308063342667285

HUB :
    Http://www.facebook.com/photo.php?v=308018362671783

Akıllı Telefon Arayüzü :
    Http://www.facebook.com/photo.php?v=308023772671242

Ekran Paylaşımlı BBM Video
    Http://www.facebook.com/photo.php?v=308031122670507

Temel Tarayıcı Özellikleri :
    Http://www.facebook.com/photo.php?v=308035236003429

Takvim :
    Http://www.facebook.com/photo.php?v=308043972669222

Foto Zaman Kaydırma :
    Http://www.facebook.com/photo.php?v=308048316002121

Bilgisayar Bağlantısı (Blackberry Link) :
    Http://www.facebook.com/photo.php?v=308057202667899

Klavye ve Yazma :
    Http://www.facebook.com/photo.php?v=308067016000251

Telefonu Kişiselleştirme :
    Http://www.facebook.com/photo.php?v=308072632666356

Hatırlayıcı (Blackberry Remember) :
    Http://www.facebook.com/photo.php?v=308085245998428

Döküman Gönder :
    Http://www.facebook.com/photo.php?v=308087612664858

• allah aşkına birisi şu sayfayı türkçeye çevirebilir mi ?
    http://crackberry.com/how-put-android-apps-your-blackberry-10-device
  • Selamlar,

Dun aksam telefonum ikinci kattan dustu ve paramparca vaziyette duruyor :(

Servise gondersem sizce ne kadar bir masraf cikar? Ekrani kirildi ve yerinden cikti, kamera kismi yerinden cikti kirilarak ayrica kasanin her yeri ezikler icinde, sadece klavye saglam kaldi kisacasi

Sizce servise gondermeli miyim? Buyuk masraf cikaracaklarini dusundugum icin gonderip gondermeme konusunda kararsiz kaldim.

• 10.2 güncellemesi ne zaman gelecek? Şu sayfada bir güncelleme indirmekten, bahsetmiş ama resmi bir şey mi?

http://developer.blackberry.com/blackberry10devalpha/devalpha_update.html
  • https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=81418728 satilik 9900 essiz

• dewilmaycry07 D kullanıcısına yanıt
    Henüz belli değil,bildiğim kadarı ile yılbaşından önce dağıtılacak,o resmi sürüm değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: dewilmaycry07

10.2 güncellemesi ne zaman gelecek? Şu sayfada bir güncelleme indirmekten, bahsetmiş ama resmi bir şey mi?

BB'nin yol haritasına göre resmi sürüm z30 ile birlikte gelecek. yani 24 Eylül

• quote:

Orijinalden alıntı: Echo54

quote:

10.2 güncellemesi ne zaman gelecek? Şu sayfada bir güncelleme indirmekten, bahsetmiş ama resmi bir şey mi?

24 Eylül ise iyi, bi şey kalmamış, zaten o tarihe kadar gelmezse Leaked versiyonu yükleyecem... Şu an için biraz çekiniyorum....

• quote:

Orijinalden alıntı: Kef14

quote:

Orijinalden alıntı: Echo54

quote:

24 Eylül ise iyi, bi şey kalmamış, zaten o tarihe kadar gelmezse Leaked versiyonu yükleyecem... Şu an için biraz çekiniyorum....

bugün haberi çıktı. 10.2 ekimin ilk haftası dağıtılmaya başlanacakmış. leaked yükleyebilirsin ben yükledim sorunsuz kullanıyorum.

• Bende bir şey sormak istiyorum, acaba hala BIS paket gerekliliği devam ediyor mu bu işletim sisteminde? Şu anda curve 9220 sahibiyim ve faturalı hatlarda BIS uygulaması olmadığı için sıkıntı çekiyorum.
  • herscher H kullanıcısına yanıt
    normal internet paketiniz ile kullanabiliyorsunuz blackberry 10 işletim sisteminde,bis zorunluluğu yok.
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.