Blackberry'yi sosyal çevresinden ötürü tercih edenler genellikle BlackBerry Messenger* uygulaması için tercih ediyor. BlackBerry Messenger, BlackBerry'ler arasında BIS Servisi üzerinden (Kontratlı şekilde)* Ücretsiz mesajlaşmayı sağlayan ücretsiz bir yazılım. Bu yazılım aracılığı ile insanlar birbirlerinin BlackBerry PİN ( Her telefonun kendi kodu) numarası sayesinde ekleyip iletişim kurabiliyorlar.
iPhone'da ise böyle bir sistem yakın zamanda deneme aşamasında WhatsApp uygulamasıydı. Fakat WhatsApp, Blackberry'de de aktif oldu şuanda. Yani Blackberry ile iPhone arasında WhatsApp aracılığı ile ücretsiz görüşmek mümkün.
Bununla birlikte dilerseniz iPhone'dan iPhone'a da ücretsiz konuşmak mümkün.
Programı kurduğunuzda size cep telefonu numaranızı soruyor bu sizin BBM* deki Pin numaranıza eşdeğer bir olay, yani kişileri telefon numaraları aracılığı ile buluyorsunuz.
Konfirmasyondan sonra listenize WhatsApp kullanan kişiler ekleniyor. Bu kişiler sizin hali hazırda Adres Defterinizde olan kişiler. Numara ile bağlantı kuruluyor.
Detaylı bilgiyi sitesinden edinebilirsiniz,
http://www.whatsapp.com/
Blackberry 9700 kullanıyorum, program stabil birşekilde çalışmaktadır. iPhone'lar ile iletişm gayet sağlam : )
Programın özelliklerine gelecek olursak; Anlık durum değişimi , Sesli Not Gönderme , Fotoğraf transferi , Mesajın Okundu Bilgisi , Adres Defterine Program Üzerinden Ulaşım.
Blackberry'den direk download yapmak için aşşağıdaki adresi tarayıcınıza yazınız:
http://www.whatsapp.com/download/
karşınıza gelen ekrandan download'u seçebilirsiniz.
Ücretlendirme ise program TRİAL yani Deneme Sürümü olarak gözükmekte. İlerde bir ücretlendirmesi olurmu bilemiyorum şuanda ücretsiz indirim/kullanım yapılmakta.
Blackberry BIS Servis dahilinde olduğundan ücretsiz. iPhone'da ise Data Kullanımı Alıyor.
Umarım Verilmemiştir yada Verildiyse bile işinize yarar.
Sevgiler.
Yusuf.
tesekkurler,android de kullaniyorum harika uygulama.
iphone için ücretsiz nasıl yükelebilirim sitesine giriyorum indir diyorum fakat BUY yazısı çıkıyor ?
quote:
Orijinalden alıntı: canoo
iphone için ücretsiz nasıl yükelebilirim sitesine giriyorum indir diyorum fakat BUY yazısı çıkıyor ?
iphone için 0.99 dolar program, net paketin de varsa hemen al kesinlikle değer
Bunların bir çoğu zaten iphonedaki live messenger'da var ama görüntülü konuşma hariç ses,müzik,dosya, vs daha da aklıma gelmiyor ama kullanıyorum.
ARKADASLAR BLACKBERRY 8520 CURVE VAR VE BUNU COK ACIL INDIRMELIYIM YARDIMCI OLURMUSUNUZ ?????
8520 için, blackberry app world'e gir search bölümünden whatsapp yaz indir. çalıştır, numaranı gir, olaya başla.