Şimdi Ara

BLACKBERRY Z10 | ANA KONU (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.059
Cevap
28
Favori
286.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BB9780 kullanıyorum dolayısıyla fiziksel klavyeye alışkınım. Z10 a geçmeyi düşünüyordum ama fiziksel klavyeli Q10 u duyunca beklemeye geçtim. Fiziksel klavye tecrübesi olup da Z10 a geçtiğinde dokunmatik klavye tecrübesiyle ilgili yorum yapabiliecek arkadaş var mı?
  • Tuşeli telefondan sonra çok ama çok zorlanacaksın....
    3 hafta oldu...daha yeni yeni alışıyorum.... :(
    (9900 kullanıyordum....)
  • Ben de 9700 den geçtim. İlk aldığımda doğru düzgün yazamadım. Bir hafta geçti ama hala tam olarak alışabilmiş değilim. Ama zamanla alışılır diye tahmin ediyorum fakat oldukça bir süre alacak herhalde. Yalnız öneriler gerçekten faydalı oluyor, alışınca hız kazandırır gibime geliyor...
  • Sanal klavye hiç bir zaman fiziksel klavyenin yerini tutamaz. Sadece bir süre kullandıktan sonra alışırsınız ve hızlanırsınız. O kadar. Ikisi tamamen farklı tecrübeler..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kadir Kaan

Sanal klavye hiç bir zaman fiziksel klavyenin yerini tutamaz. Sadece bir süre kullandıktan sonra alışırsınız ve hızlanırsınız. O kadar. Ikisi tamamen farklı tecrübeler..

Sanırım aynı fikirdeyim. Welcome Q10 :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muratcandogan

Arkadaşlar tekrar sorayım bb ile bluetooth üzerinden başka bir telefona dosya ya da fotograf aktarımı yapabiliyormuyum. Ayrıca excell dosyası oluşturabiliyormuyum..

BlackBerry Z10 ile mevcut Word, Excel ve PowerPoint dosyalarını açabilir, değişiklik yapabilirsiniz. Yeni olarak sadece Word ve Excel dosyası oluşturabilirsiniz. Ayrıca BT ile sorunsuz dosya transferi yapabilirsiniz.

• quote:

Sanal klavye hiç bir zaman fiziksel klavyenin yerini tutamaz. Sadece bir süre kullandıktan sonra alışırsınız ve hızlanırsınız. O kadar. Ikisi tamamen farklı tecrübeler..

Katılıyorum....
    Sanırım bende (9790 + 9900 fanatiği bir kullanıcı olarak) büyük bir hevesle aldığım Z10'uma bir türlü alışamıyorum...? (KLAVYE için geçerli...)
    Bende mi bir enayilik var anlamadım...:)
    Ama sanırım (bu kemikleşmiş alışkanlık yüzünden) çıkar çıkmaz Q10'a geçiş yapacağım...
    (Hatta daha vahimi, 9900'a dahi dönüş yapabilirim...Ama bu da aptallık olur herhalde....)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanuzay

quote:

Katılıyorum....
    Sanırım bende (9790 + 9900 fanatiği bir kullanıcı olarak) büyük bir hevesle aldığım Z10'uma bir türlü alışamıyorum...? (KLAVYE için geçerli...)
    Bende mi bir enayilik var anlamadım...:)
    Ama sanırım (bu kemikleşmiş alışkanlık yüzünden) çıkar çıkmaz Q10'a geçiş yapacağım...
    (Hatta daha vahimi, 9900'a dahi dönüş yapabilirim...Ama bu da aptallık olur herhalde....)

Z10 un büyük ekranı önemli bir avantaj, 3 haftadır kulanıyorsan bence bir süre daha kullan baktın alışamıyorsun haklısın, alışırsan da bence değiştirmene gerek yok.

• Eğer büyük ekranın pek bir ehemmiyeti yoksa sizin için, ve aynı zamanda BB10 için var olan uygulama yetersizliği için de sabrederim diyemiyorsanız, bence geri dönebilirsiniz eski cihazınıza. Uygulama konusunda sabredebilirim diyorsanız Q10'u bekleyin.
    Yine de bence ekran önemli bir unsur ve Z10 gerçekten çok güzel.
    Saygılar.

• Klavyesi mükemmel ön yargılarınızı parçalayın arkadaşlar. Yıl 2013 oldu millet tuşu bıraktı ekrana dokunmuyor artık siz hala tuş diyorsunuz. Klavyesi süper akıllı sizin en çok kullandığınız kelimeleri hafızasına alıyor öncelikli olarak onları tahmin ekranına getiiyor. Parmağınızın büyüklüğüne göre kendini ayarlıyor dokunma hatalarını en aza indiriyor. İsterseniz 3 farklı dili ayarlabiliyorsunuz sizin için 3 dilde kelime tahmini üretiyor. Yok ben yinede yapamıyorum diyorsanız konuştuğunuz algılayıp oldukça başarlı olarak çeviriyor. Yinede memnun kalmadım sizi fırat'ın bahtiyar'ına emanet ediyoruz :)
  • Güzel yazmışsınız tebessümle okudum elinize sağlık. Tamamen katılıyorum yazdıklarınıza. Bununla beraber klavye tecrübesi gerçekten farklı bir şey. Yıllarca klavye kullanmış biri olarak gerçekten uzun bir süre ikilemde kaldım. Palm Treo 650, Treo 680, Centro, HP Veer kullandıktan sonra BlackBerry Z10'a çok kısa bir sürede alıştım. Fevkalade bir klavyesi var. Yine de tamamen birbirinden farklı deneyimler olduğunda ısrar ediyorum. Bundan sonra klavyeli bir telefon kullanırmıyım? Sanmıyorum. Ancak klavyede ısrar edenleri de çok iyi anlıyorum. Ben klavyeyi ekrana kurban edenlerdenim...
    Vesselam.
  • Blackberry bugüne kadar iş telefonu olarak kullandım günde 30 adt mail yazıyorum sms, watsap hariç. Burda klavyenin benim için öncelikli sırada gelmesi doğal. Z10 ise Blackberry nin kalıplarını yıkıp iş telefonu olmasının yanısıra diğer alanlara da hiptap etmesi alınabilirliğini arttırıyor, bis bes zorunluluğu olmaması gibi. Ben hala sosyal medyayı çok kullanmayan biri olarak eimdeki telefondan daha güçlü donanımlara sahip klavyeli bir Q10 u tercih edeceğim sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rosebud32

Blackberry bugüne kadar iş telefonu olarak kullandım günde 30 adt mail yazıyorum sms, watsap hariç. Burda klavyenin benim için öncelikli sırada gelmesi doğal. Z10 ise Blackberry nin kalıplarını yıkıp iş telefonu olmasının yanısıra diğer alanlara da hiptap etmesi alınabilirliğini arttırıyor, bis bes zorunluluğu olmaması gibi. Ben hala sosyal medyayı çok kullanmayan biri olarak eimdeki telefondan daha güçlü donanımlara sahip klavyeli bir Q10 u tercih edeceğim sanırım.

Ben sizinle aynı fkirdeyim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanuzay

quote:

Orijinalden alıntı: rosebud32

Blackberry bugüne kadar iş telefonu olarak kullandım günde 30 adt mail yazıyorum sms, watsap hariç. Burda klavyenin benim için öncelikli sırada gelmesi doğal. Z10 ise Blackberry nin kalıplarını yıkıp iş telefonu olmasının yanısıra diğer alanlara da hiptap etmesi alınabilirliğini arttırıyor, bis bes zorunluluğu olmaması gibi. Ben hala sosyal medyayı çok kullanmayan biri olarak eimdeki telefondan daha güçlü donanımlara sahip klavyeli bir Q10 u tercih edeceğim sanırım.

Ben sizinle aynı fkirdeyim...

yalnız Q10'da 9900 daki gibi track pad yok, bu klavye hızını olumsuz anlamda etkiler mi bilmem, deneyip tecrübe etmek gerek.

• EVET...
    + YES / NO TUŞU DA YOK... bakmak lazım...
    Z10 ile yola devam....:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeadPoets

quote:

Orijinalden alıntı: ertanas

İlk önce ayarlardan sesli yönlendirme açık olması lazım "harita açıkken alta doğru çekin ayarlar çıkıyor" sonra bulunduğun konumdan herhangi biryere gitmek isterken adresde bulduğun yeri ilk önce git get in root diyo sonra başlat diyosun daha sonra bulunduğu noktaya göre ingilizce turn the left turn the right felan diyor

ayarlara daha önce girmiştim ancak bahsettiğiniz şeyi göremiyorum, başlat denilecek bir yer de yok ve giderken konuşma ayarı açık olduğu halde konuşmuyor sanırım anlamadığım bir şeyler var, daha sonra müsait olunca bahsettiğim ayarlar kısımının ekran görüntüsü koyarım, oradan tarif ederseniz sevinirim.

Bu arada; konu sahibi aktif ise z10 sahibi olanların listesini yapsak, ilk sayfaya eklesek nasıl olur. Veya yeni bir konu ile klüp açabiliriz. Ortak bir imza düzenlenebilir. Benim imzamdaki z10 resminin daha küçük png boyutlusunu aradım bulamadım, ben resize edince bozuluyor.

Hocam ne desem bilemedim şimdi ayarlarda sesli yönlendirme seçeneği olması lazım, harita açıkken haritayı aşağıya çektiğinizde ayarlar kısmı çıkıyor o bölgede olması gerek ama bilemedim şimdi bende

• quote:

Orijinalden alıntı: DarkEternal

Ben de gayet memnunum fakat görüntü ağırlıklı oyunları oynayınca telefon çok fazla ısınıyor, sizde de aynı problem var mı acaba?

Hocam bende beach buugy blitz oynarken yapıyor ama şöyleki mesela ilk turda 2 bin küsür şu altıncıklardan topluyorum sonra ikinci turda bir okadar daha yapmaya çalışırken cihaz zaten haklı olarak yavaşlamaya başlıyor, daha s3 de oynarken s3 de ısınıyordu fakat takılmalardan yüzünden çok zevk alamıyordum sonra aynı oyunu sony xpreia s dede oynadım onda ilk bölümde 2 bin küsürlü altınları toplamak hayaldi 1500 lerde aşırı takılma yapıyordu. ama en akıcı oynatan yinede z10 bu oyunu. birde ortam sıcaklığı önemli

• quote:

Orijinalden alıntı: ertanas

quote:

Orijinalden alıntı: DarkEternal

Ben de gayet memnunum fakat görüntü ağırlıklı oyunları oynayınca telefon çok fazla ısınıyor, sizde de aynı problem var mı acaba?

Hocam bende beach buugy blitz oynarken yapıyor ama şöyleki mesela ilk turda 2 bin küsür şu altıncıklardan topluyorum sonra ikinci turda bir okadar daha yapmaya çalışırken cihaz zaten haklı olarak yavaşlamaya başlıyor, daha s3 de oynarken s3 de ısınıyordu fakat takılmalardan yüzünden çok zevk alamıyordum sonra aynı oyunu sony xpreia s dede oynadım onda ilk bölümde 2 bin küsürlü altınları toplamak hayaldi 1500 lerde aşırı takılma yapıyordu. ama en akıcı oynatan yinede z10 bu oyunu. birde ortam sıcaklığı önemli

evet, takılma falan hiç yok ama oldukça fazla ısınıyor, bende merak etmiştim sorun sadece bende mi diye :)

• Selam Z10 kullanıcı arkadaşlar;

Geçen hafta telefonu 2. el olarak aldım, ilk aldığımda radyo var zannediyordum olmadığını görünce baya bir moralim bozulmuştu, sonra navigasyon konusundaki kullanışsızlığı (iphone 5'e göre) ve offline (Wireless-3G internet kapalı - 3 sene önce S2 bile buluor) olarak yer bulamadığını görünce iyice sinirlerim bozulmuştu.

Ama telefonun şıklığı, farklı oluşu, led uyarı ışığı, inanılmaz klavye özellikleri, hub ın süper kullanışlı olması, çoklu uygulama desteği, NFC, android den daha stabil, ios dan daha açık işletim sistemi sunması (rahatlıkla android uyg. port edilmesi, bluetooth kullanımı), değiştirilebilir pil, artırılabilir hafıza

...gibi özellikleriyle rahatlıkla android telefonlara tercih edilebilecek bence en iyi seçenek...

Uygulama marketi her ne kadar az olsa da öz olduğunu çok iyi anladım, bi kaç tane uygulama kaldı onlar da gelirse süper olacak, hala görüntülü konuşma yapamadım.

IOS a göre alınacak çok yol var, elimin altında sürekli bir iphone 5 olduğu için her şeyde karşılaştırıyorum, IOS her zaman önde ama olsun Blackberry doğru bir yolda....

Sıfır fiyatı bence çok yüksek olsa da ikinci elde çok uyguna bulunabilecek ve bu fiyatın çokk çokk üzerinde bir performans sergileyecek bir telefon.

Keşke bu telefon;

13 mpx ve bir kaç extra özelliklerle beraber kamera ile
    en az 2500 mah pil ile
    ve lütfen aynı boyut ile tekrar üretilse inanın hiç değiştirmeyeceğim bir telefon olur.

Telefonun boyutu benim için çok ideal, iphone 5 in genişliği her zaman garip gelmiştir. (z10: Kenar bantları jestlerin kullanım özelliği yüzünden çok az geniş olsa da)

SORU:
    Video kayıt formatını değiştirebiliyor muyuz?

navigasyon a bir çözüm, offline haritaya bir çözümmmm??

Görüntülü konuşmaya bir çözüm?

Telefonun arka kapağında üst tarafta çok az içe doğru bir boşluk gibi demeyeyim de elinle sıkınca küçük bir gıcırtı geliyor. Kameranın ordan kontrol edebilirsiniz? Kameranın altında 1-2 mm boşluk var mı? Basınca oynuyor (yani 2. el aldığım için telefon düşürülmüş mü onu anlamaya çalışıyorum)
    Bu problemden dolayı KVK ya göstereyim mi?
    Çözüldü: Sanırım sorun pilin çok az milimetrik şişkin olması ve tam oturmaması (eskiden hani 3310 ların pilleri oturmazdı da kağıtla sıkıştırırdık) Aynen çok küçük bir kağıt sıkıştırdım sorun nispeten çözüldü

Dağınık bir yazı oldu kusura bakmayın, okuyup sorularıma cevap verebilirseniz çok sevinirim.

Saygılarımla

Gartel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sgartel -- 17 Nisan 2013; 18:50:07 >

• uygulamalarda;

"gps maps for google maps" 1,99 usd
    "gps maps for google maps pro" 4,99 usd

bunlardan indirip kullanan var mı ? farkları nelerdir ? edinilmeli mi ?

bir de şunu soracağım.
    video çekerken ara verip (pause) sonra kaldığımız yerden devam edemiyor muyuz ? yani video çekerken başlamak için ekranda bir yere veya dokunmak veya telefon yanında bulunan ses arttırıp azaltan mandala dokunmak gerekiyor, başladıktan sonra videoyu sonlandırmak değil de daha sonra devam etmek üzere beklemeye almak için ekranda bir pause simgesi yok, ekrana veya mandala dokunduğunuzda video çekimini bitiriiyor.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.