Şimdi Ara

BLACKBERRY Z10 | ANA KONU (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.059
Cevap
28
Favori
286.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu bahsediloen ayarı yapabilen var mı ..benimkinde öyle bir seçenek de yok da.. ? Yabancı sitelerde bulduğum yazılara göre batarya ömründe bariz fark yaratıyormuş....

""1) Go into settings
    2) Open Network Connections
    3) Open Mobile Network
    4) Open Network Technology
    5) Click on HSPA+/UMTS""

BLACKBERRY Z10 | ANA KONU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 21 Mayıs 2013; 0:57:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Darkchild

Bu bahsediloen ayarı yapabilen var mı ..benimkinde öyle bir seçenek de yok da.. ? Yabancı sitelerde bulduğum yazılara göre batarya ömründe bariz fark yaratıyormuş....

""1) Go into settings
    3) Open Mobile Network
    5) Click on HSPA+/UMTS""

kardeşim eğer yanılmıyorsam ; o baktığın yabancı sitelerdeki LTE model olan blackberry alt yapısı olmadığından dolayı hindistan ve TÜRKİYE lt-101 modelini (seninkide yurt içi cihaz ise tabi ) göndermiş..evet bilgi doğru lte modeli olan yurt dışı cihazlarında sarj sorunu mevcut bizim cihazlar bunlara göre sarj ekonomisi bakımından bir tık daha önde..fakat hız olarak da çok hafif de olsa bu lte olan yurt dışı cihazları bir tık önde.şimdi bende bunu diyorum sen şimdi spora git bir hareket yap ..başka bir gün git birden fazla hareket yap..senin enerjin ikisinde de aynı olur mu? tabiki hayır ...işte bu örnegımde kı gıbı bu akıllı telefonlar da ne kadar cok ıslem yapar ve ozellıgını kullanırsan o kadar çok şarjı gider.saygılar

• quote:

Acil sorularım var.. bu Z10 da geri tuşu denen bir şey yok biyere girdiğimiz zaman nasıl geri dönüş yapıcaz ? ve şuan menülerin arasında kaybolmak değil de.. menü mantığını anlamadım.. nasıl desem site haritası manasında bana da menü haritası lazım.. birşeye girdiğim zaman ana ekrana nsıl döneceğim? BB HUB denen şey ne işlev görüyo vs.. bir türlü çözemedim valla teknoloji ile aram çok çok iyi ama bu telde resmen çuvalladım... ama tel çok şık ve hızlı çok sevdim... çözmekse adeta benmi için zevk olucak...

her menüye girdiğinde blackberry yazısından yukarı dogru atarak çıkarsın..BB HUP ise tüm sosyal ağ,msj bbm msj,pın msj,çağrı,e-posta v.s gelen tüm uygulamaları bir yerde tutmak ve hepsine birden ulaşıp tek seferde tek seferde hepsınden faydalanabılmek içindir.saygılar

• quote:

Acil sorularım var.. bu Z10 da geri tuşu denen bir şey yok biyere girdiğimiz zaman nasıl geri dönüş yapıcaz ? ve şuan menülerin arasında kaybolmak değil de.. menü mantığını anlamadım.. nasıl desem site haritası manasında bana da menü haritası lazım.. birşeye girdiğim zaman ana ekrana nsıl döneceğim? BB HUB denen şey ne işlev görüyo vs.. bir türlü çözemedim valla teknoloji ile aram çok çok iyi ama bu telde resmen çuvalladım... ama tel çok şık ve hızlı çok sevdim... çözmekse adeta benmi için zevk olucak...

Hemen Update yap neden bekliyorsun.
    Update birçok şeyi duzeltıyor.
    Teknoseyir deki bbz10 ıncelemesını ızle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parcali -- 21 Mayıs 2013; 7:49:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Bu bahsediloen ayarı yapabilen var mı ..benimkinde öyle bir seçenek de yok da.. ? Yabancı sitelerde bulduğum yazılara göre batarya ömründe bariz fark yaratıyormuş....

""1) Go into settings
    3) Open Mobile Network
    5) Click on HSPA+/UMTS""

Ayarlar > Ağ Bağlantıları > Mobil Şebeke > Şebeke Modu

Eğer 2G olarak ayarlarsanız batarya tasarrufu daha fazla olacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: oricalcus

quote:

""1) Go into settings
    3) Open Mobile Network
    5) Click on HSPA+/UMTS""

Ayarlar > Ağ Bağlantıları > Mobil Şebeke > Şebeke Modu

Eğer 2G olarak ayarlarsanız batarya tasarrufu daha fazla olacaktır.

bizde biliyoruz bunu kardeşim..arabam mercedes ımkanım var benzınlı araca neden ben tup taktırayım kı o zaman ben mercedese bınmezdım..bu telefonun ozellıklerını sarjı bıtcek dıye kullanmıcaksanız atın o telefonları 1100 alın 4 gun gıdıo sarjı.saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: 41fb4141

bizde biliyoruz bunu kardeşim..arabam mercedes ımkanım var benzınlı araca neden ben tup taktırayım kı o zaman ben mercedese bınmezdım..bu telefonun ozellıklerını sarjı bıtcek dıye kullanmıcaksanız atın o telefonları 1100 alın 4 gun gıdıo sarjı.saygılar

Bence yanlış bir benzetme yapmışsınız, mesela ben mobil veriyi sık kullanan birisi değilim.3G'yi seçmem benim için avantaj değil dezavantaj.

2G benim için daha ideal, hem bulunduğum yerde daha iyi çekim gücü alıyorum hem de gereksiz yere batarya israfı yapmamış oluyorum.

Tabii sürekli mobil veriyle işi olanlar için 3G daha avantajlı.

Kısacası, bu avantaj-dezavantaj durumunu " Kullanım Tercihleri " belirliyor.
  • Ya bu bahsettiğiniz şey sırf internet hızıyla alakalı değil mi ? 2G 3G seçimi tamamen internetle alakalı diye düşünüyorum.. şebeke çekim gücü ile ne alakası var anlamadım kusura bakmayın ?
  • quote:

Ya bu bahsettiğiniz şey sırf internet hızıyla alakalı değil mi ? 2G 3G seçimi tamamen internetle alakalı diye düşünüyorum.. şebeke çekim gücü ile ne alakası var anlamadım kusura bakmayın ?

Dediğiniz gibi bariz fark internet hızı.Çekim gücünden kastım konumunuzla alakalı.Mesela benim bulunduğum yerde 3G'ye aldığımda maksimum 1 diş çekiyor, ara ara kopmalar oluyor, bazen hiç çekmiyor.2G'ye aldığımda ise tam çekiyor.
  • Anladım ama 2G de full çekiyorsa 3G'de de hayli hayli full çekmesi gerekmez mi ? :) yanlış mantık mı yürütüyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 21 Mayıs 2013; 16:31:07 >
  • quote:

Anladım ama 2G de full çekiyorsa 3G'de de hayli hayli full çekmesi gerekmez mi ? :) yanlış mantık mı yürütüyorum :)

3G giderek yaygınlaşıyor ama Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı rakamlarına göre 3G baz istasyonu sayısı hala 2G baz istasyonu sayısından az.

Yürüttüğünüz mantık pek doğru değil.Ülkemizde 2G daha köklü.
  • quote:

quote:

Bence yanlış bir benzetme yapmışsınız, mesela ben mobil veriyi sık kullanan birisi değilim.3G'yi seçmem benim için avantaj değil dezavantaj.

2G benim için daha ideal, hem bulunduğum yerde daha iyi çekim gücü alıyorum hem de gereksiz yere batarya israfı yapmamış oluyorum.

Tabii sürekli mobil veriyle işi olanlar için 3G daha avantajlı.

Kısacası, bu avantaj-dezavantaj durumunu " Kullanım Tercihleri " belirliyor.

o zaman kardeş bu telefonu alarak telefona yazık etmışsın.cunku bu telefon gunumuzun en hızlı mobıl tarayıcısına sahıpte ondan...

• quote:

o zaman kardeş bu telefonu alarak telefona yazık etmışsın.cunku bu telefon gunumuzun en hızlı mobıl tarayıcısına sahıpte ondan...

Telefonu büyük bir memnuniyetle kullanıyorum, sürekli Wi-Fi'ye bağlıyım, tarayıcıyı çok beğeniyorum ve bolca kullanıyorum.

Gerçekten yazık mı ediyorum ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oricalcus -- 21 Mayıs 2013; 17:01:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: corrino1

quote:

Orijinalden alıntı: sindirgi

quote:

Orijinalden alıntı: corrino1

quote:

Orijinalden alıntı: pena

quote:

Orijinalden alıntı: dyler

1,5 Haftalık Z10 tecrübemden özetler...

- Takılma, donma vs. kesinlikle yok.

-Uygulama mağazasında fazla çeşit olmayabilir belki ama her gün yeni bir uygulama geliyor ve çeşit giderek artıyor

-Z10'a dosya göndermek yada almak için her seferinde bilgisayara kablo ile bağlamanıza gerek yok Blackberry link programını ile sürekli bağlı olarak kalıyor ve ağ konumunda HDD gibi görüntülenebiliyor.

-Ağ'a bağlı Smart TV nize o anda izlediğiniz video yada fotoğrafı anında kablosuz olarak aktarabiliyorsunuz.

-Fotoğraf çekim ekrana elinizi dokundurarak yada ses tuşlarına basarak yapılıyor ve elinizi çekmediğiniz sürece arka arkaya sürekli çekim yapıyor (benim denemem de tek seferde 100 tane birden çekebildim )

- 6 Aylık bebeğim var ve time shift özelliği sayesinde cep telefonu ile fotoğraf çekiminde artık hiçbir anı kaçırmıyorum.

- Cihaz pilim tam 1 gün yetiyor

- Bis paketimi iptal ettirdim ama 6 tane şirket mailim kurulu ve sıkıntısız gelip gidiyor.

- Ekran parlaklığı ayarlanabiliyor ayrıca ortam durumuna göre kendisi de otomatik olarak parlaklık ayarı yapıyor.

- Tarayıcı gerçekten inanılmaz hızlı

Aklıma geldikçe yazacağım..

Bizde sirkete z10 alip bis paketlerini iptal ettirip normal paket aldık ama sirket emaillerini tanıtamadık. Hotmail kurulumunda bir sorunyok. Sirket emailleri icin farklı bir seymi yapmamız gerekiyor. Bis veya bes e gerek yok dediler satarken

turkcell platinumdan bir teknik servis yardımı yolladılar fakat o da maalesef 2 saat uğraşmasına rağmen
    şirket maillerimi z10'a tanıtamadı.

Blackberry'nin bu sorunu çözmek için yeni bir güncelleme yayınlaması gerektiğini söyleyip gitti :)

Yani kimse bu sorunu çözecek gibi gözükmüyor ben sanırım galaxy s4 çıkınca ona geçiş yapacağım bu gidişle.

Bireysel kullanıcılar için bis kalktı ama kurumsallar için bes devam ediyor bes paketiyle sorununuz çözülür umarım

teşekkürler fakat ben daha önce kullandığım gibi şahsi hattımda şirket maillerini cevaplamak isterdim,
    blackberry yenilik yapacağım, batmaktan kurtulacağım derken varolan iyi yönlerini ortadan kaldırmak ile neyi amaçlıyor bunu çözemedim.

Arkadaşlar bu dediğiniz tüm sorunlar yeni güncelleme ile halledildi son güncelleme ile mail konusunda eskisinden daha iyi oldu Z10 ;)

• quote:

quote:

Telefonu büyük bir memnuniyetle kullanıyorum, sürekli Wi-Fi'ye bağlıyım, tarayıcıyı çok beğeniyorum ve bolca kullanıyorum.

Gerçekten yazık mı ediyorum ?

ya az oncekı yazınla tezat konusuyorsun kardeş bı kullanmam bı kullanırım dıyorsun her neyse benım burdakı amacım su pıl sorununu telefona lanse etmeyın senın dedıgın gıbı sana yetmez bana yeter ok.
  • ben de 2g ile kullanıyorum, batarya konusunda gerçekten farkediyor. 3g lazım olduğu durumlarda devreye almak bir kç saniyelik iş. malum ekran parlaklığı da batarya sarfiyatında çok farkettiriyor.
  • quote:

ya az oncekı yazınla tezat konusuyorsun kardeş bı kullanmam bı kullanırım dıyorsun her neyse benım burdakı amacım su pıl sorununu telefona lanse etmeyın senın dedıgın gıbı sana yetmez bana yeter ok.

Yazdıklarımı bir kez daha okuyun lütfen, ben mobil veriyi pek sık kullanmıyorum dedim ama Wi-Fi'yi sıkça kullandığımı belirttim, ikisi farklı şeyler o yüzden 2G benim için ideal.

Ayrıca ben pil sorunu olduğunu düşünmüyorum.
  • o zaman hepimiz hem fikir oldugumuza göre SORUN YOK NUMBER ONE Z10...
  • Sorularım var arkadaşlar...

1.Blackberry üyeliği yapmak gerekiyo mu.. yaptınız mı ? Ne gibi faydaları var ?

2. Sadece Qwerty klavye şeklinde mi kullanabiliyoruz msj yazarken?.. abc def şeklinde klavye seçimi yok mu bunda ?

3.Bugün daha önce attığım bir msjı düzenlemek istedim ve başka bir kişiye yollamak istedim ama bunu yapamadım ? mümkün mü bu?

4. Mobil şebeke kısmındaki "veri servisleri" bende kapalı.. bu ne işe yarıyo tam olarak ? açık mı kapalı mı olması gerekiyo ?

5. Arkadaşlar melodi mi yok bu telde telefon arama ve msj seslerine geliyorum seçmek için ve 3-4 tane seçenek var en fazla ?

6. Sistem ses düzeyi ve Bildirimler'deki ses seviyesi diye 2 farklı ses seviyesi türü var.. hangisi neyi ifade edyo ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 21 Mayıs 2013; 23:42:03 >
  • bebuzz tam sürüm aldım kullanamıyorum acaba yardımcı olur musunuz bilen biri? bide bu program hep açık mı kalıcak ayar yok mu
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.