Şimdi Ara

BLACKBERRY Z10 | ANA KONU (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.059
Cevap
28
Favori
286.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Darkchild

Sorularım var arkadaşlar...

1.Blackberry üyeliği yapmak gerekiyo mu.. yaptınız mı ? Ne gibi faydaları var ?

2. Sadece Qwerty klavye şeklinde mi kullanabiliyoruz msj yazarken?.. abc def şeklinde klavye seçimi yok mu bunda ?

3.Bugün daha önce attığım bir msjı düzenlemek istedim ve başka bir kişiye yollamak istedim ama bunu yapamadım ? mümkün mü bu?

4. Mobil şebeke kısmındaki "veri servisleri" bende kapalı.. bu ne işe yarıyo tam olarak ? açık mı kapalı mı olması gerekiyo ?

5. Arkadaşlar melodi mi yok bu telde telefon arama ve msj seslerine geliyorum seçmek için ve 3-4 tane seçenek var en fazla ?

6. Sistem ses düzeyi ve Bildirimler'deki ses seviyesi diye 2 farklı ses seviyesi türü var.. hangisi neyi ifade edyo ?

1) Blackberry üyeliği derken, Blackberry ID'yi mi kastediyorsunuz?

2) Maalesef dediğiniz gibi bir klavye biçimi yok.

3) Attığınız mesajın üstüne gelin ve parmağınızla basılı tutun.Sağ tarafta bir bar belirecek, onu ortaya doğru çekin.İstediğiniz ayarları göreceksiniz.

4) Veri servisleri aslında mobil internet demek.Açarsanız 2G veya 3G olarak internete erişebilirsiniz.

5) Sistemdeki zil sesleri ve bildirim sesleri dediğiniz gibi 3-4 tane.Ama istediğiniz bir melodiyi Müziğe Gözat seçeneğiyle veya BB World'deki uygulamalarla atayabilirsiniz.

6) Ortam ses seviyesi, uygulamalardaki ses düzeyini belirler.Bildirimlerdeki ise metin mesajları ve telefon araması gibi bildirimlerin ses düzeyini belirler.

quote:

Orijinalden alıntı: 41fb4141

bebuzz tam sürüm aldım kullanamıyorum acaba yardımcı olur musunuz bilen biri? bide bu program hep açık mı kalıcak ayar yok mu

Uygulama hakkında bir bilgim yok ama bu tip uygulamaların çalışabilmesi için sürekli arka planda açık olması lazım galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oricalcus -- 22 Mayıs 2013; 1:01:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: oricalcus

quote:

Orijinalden alıntı: Darkchild

Sorularım var arkadaşlar...

1.Blackberry üyeliği yapmak gerekiyo mu.. yaptınız mı ? Ne gibi faydaları var ?

2. Sadece Qwerty klavye şeklinde mi kullanabiliyoruz msj yazarken?.. abc def şeklinde klavye seçimi yok mu bunda ?

3.Bugün daha önce attığım bir msjı düzenlemek istedim ve başka bir kişiye yollamak istedim ama bunu yapamadım ? mümkün mü bu?

4. Mobil şebeke kısmındaki "veri servisleri" bende kapalı.. bu ne işe yarıyo tam olarak ? açık mı kapalı mı olması gerekiyo ?

5. Arkadaşlar melodi mi yok bu telde telefon arama ve msj seslerine geliyorum seçmek için ve 3-4 tane seçenek var en fazla ?

6. Sistem ses düzeyi ve Bildirimler'deki ses seviyesi diye 2 farklı ses seviyesi türü var.. hangisi neyi ifade edyo ?

1) Blackberry üyeliği derken, Blackberry ID'yi mi kastediyorsunuz?

2) Maalesef dediğiniz gibi bir klavye biçimi yok.

3) Attığınız mesajın üstüne gelin ve parmağınızla basılı tutun.Sağ tarafta bir bar belirecek, onu ortaya doğru çekin.İstediğiniz ayarları göreceksiniz.

4) Veri servisleri aslında mobil internet demek.Açarsanız 2G veya 3G olarak internete erişebilirsiniz.

5) Sistemdeki zil sesleri ve bildirim sesleri dediğiniz gibi 3-4 tane.Ama istediğiniz bir melodiyi Müziğe Gözat seçeneğiyle veya BB World'deki uygulamalarla atayabilirsiniz.

6) Ortam ses seviyesi, uygulamalardaki ses düzeyini belirler.Bildirimlerdeki ise metin mesajları ve telefon araması gibi bildirimlerin ses düzeyini belirler.

quote:

bebuzz tam sürüm aldım kullanamıyorum acaba yardımcı olur musunuz bilen biri? bide bu program hep açık mı kalıcak ayar yok mu

Uygulama hakkında bir bilgim yok ama bu tip uygulamaların çalışabilmesi için sürekli arka planda açık olması lazım galiba.

sanırım öle bende açık bıraktım zaten ...tşkkürler

• acil oldugu için arastıramadım kusura bakmayın.. rehberi nasıl senkronıze edebılırım?
    google veya i-cloud olarak vcf dosyam hazır ..
  • arkadaşlar bu BEBUZZ gibi programları arka plandan kaldırıpta işlevini sürdürebiliyor mu ? nasıl ?
  • programı ekranda yukarı it ilk sayfadaki multi tasking bölümüne atar oradan da kapatmazsan orda çalışıyor vatiyette bekler
  • quote:

Orijinalden alıntı: jashuatree

programı ekranda yukarı it ilk sayfadaki multi tasking bölümüne atar oradan da kapatmazsan orda çalışıyor vatiyette bekler

onu zaten biliyorum kı olee kullanıyorum zaten..benım amacım o arka planda kalıp ram yemeden programı calıstırmak...arka planda kalmadan da calısmıyor sanırım
  • Arkadaşlar,

BB 9900 da; çok raha şekilde ve sürekli "grup mesajı" göderebiliyordum. SMS. (Örneğin; Rehberde "İş Arkadaşlarım" diye bir klasör oluşturup, gönderilen kısmına eklediğimde bir mesajı tek tuşla (15-20 kişiye) gönderebiliryordum?
    Z10 da ise bu seçeneyi nasıl yapacağımı bulamadım bir türlü??? Beceremedim belkide?
    (Aynı mesajı çoklu kişiye göndermek istediğimde: Tek tek ilgili kişileri eklemek zorunda kalıyorum..?)

Nasıl yapacağım konusunda fikri olan varmı? Lütfen yardım...?
  • tabi ram yiyor ama daha az. başka yolu olduğunu sanmıyorum
  • quote:

tabi ram yiyor ama daha az. başka yolu olduğunu sanmıyorum

crakberry maıl bıle attım baska formulu yokmuş zaten.ılgılendıgın ıcın tşkkur ederım
  • quote:

quote:

crakberry maıl bıle attım baska formulu yokmuş zaten.ılgılendıgın ıcın tşkkur ederım

Tabi ki de ram yiyecek arka planda çalışsa O pencerede gozukmese de ram yiyecek.
    Sadece görsel bır yanılgı at arka plana çalışsın. 10.2 Update ıle headless applications desteği geleceği söylendi, yani tam dediğin gibi arkada çalışacak penceresi görünmeyecek. Arka planda çalisan yazılımları bir arayuz ıle açıp kapatıcaz. Tek farkı penceresi cızılmedıgı ıcın daha az ram kullanacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: parcali

quote:

quote:

Tabi ki de ram yiyecek arka planda çalışsa O pencerede gozukmese de ram yiyecek.
    Sadece görsel bır yanılgı at arka plana çalışsın. 10.2 Update ıle headless applications desteği geleceği söylendi, yani tam dediğin gibi arkada çalışacak penceresi görünmeyecek. Arka planda çalisan yazılımları bir arayuz ıle açıp kapatıcaz. Tek farkı penceresi cızılmedıgı ıcın daha az ram kullanacak.

Bu özelliğin gelmesi çok iyi olur. Eski modellerinde bile bu özellik varken Z10 da neden böyle yapıldı aklım almıyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: parcali

quote:

quote:

bencede benımde dedıgım bu işte ya bu blackberry turkıyede tutmadı sanırım herkes ıphone 5 e ıkıncı el 3 aylık cıhaza 1400 verıyor blackberry z10 ıse 1000 tl verıo halbukı sıfırların arasında 100 tl fark var..

• BB Z10'nun birden tutmasını beklemek ne derece mantıklı?
    Android 2.yılında bile tutmamıştı, cihazlarının hem fiyatları çok düşüm hem ikinci elde para etmiyordu,
    Diğer platform kullanıcıları ısrarla Android tutmaz diyordu
    ancak yıllar geçti ve çoğunluğu ele geçirdi

sırayla , Sony Ericson 910i, iPhone 3g, Galaxy S, Galaxy Note, iPhone5 kullandıktan sonra Z10 test cihazını kullanmaya başladım, ve iPhone5'i çekmeceye koyarak Z10 kullanmaya başladım
    Elbette eksikleri çok, ancak hangisinin tam, Android'den nefret ettim, güvenlik sıfır, arka plan çöplük, google bu konuda yıllarca hiçbirşey yapmadı, iPhone başarılı ancak klavyesi, dayatmaları bazen geriyor, birde ekran dar yazması zor,
    Z10'u beğendim sonuçta adamların daha ilk versiyonu, BB kafayı kullanır yazılım işine ağırlık verirse bu 6aylık dönemde, ciddi Updateler ile eksiklerini kapatırsa kendine ciddi yer edinecektir piyasada, ben cihazı başarılı buldum,
    tutmadı demek çok mantıklı değil. 2 ay içerisinde tüm akıllı telefon piyasasını elegeçirmesi beklenmiyor herhalde

• quote:

Orijinalden alıntı: ybatuhan

BB Z10'nun birden tutmasını beklemek ne derece mantıklı?
    Android 2.yılında bile tutmamıştı, cihazlarının hem fiyatları çok düşüm hem ikinci elde para etmiyordu,
    Diğer platform kullanıcıları ısrarla Android tutmaz diyordu
    ancak yıllar geçti ve çoğunluğu ele geçirdi

sırayla , Sony Ericson 910i, iPhone 3g, Galaxy S, Galaxy Note, iPhone5 kullandıktan sonra Z10 test cihazını kullanmaya başladım, ve iPhone5'i çekmeceye koyarak Z10 kullanmaya başladım
    Elbette eksikleri çok, ancak hangisinin tam, Android'den nefret ettim, güvenlik sıfır, arka plan çöplük, google bu konuda yıllarca hiçbirşey yapmadı, iPhone başarılı ancak klavyesi, dayatmaları bazen geriyor, birde ekran dar yazması zor,
    Z10'u beğendim sonuçta adamların daha ilk versiyonu, BB kafayı kullanır yazılım işine ağırlık verirse bu 6aylık dönemde, ciddi Updateler ile eksiklerini kapatırsa kendine ciddi yer edinecektir piyasada, ben cihazı başarılı buldum,
    tutmadı demek çok mantıklı değil. 2 ay içerisinde tüm akıllı telefon piyasasını elegeçirmesi beklenmiyor herhalde

haklısın kardeş de benım cok begenerek kullandıgım telefonu eger dershanem ıcın satarsam ne kadara gıder dıye bı gırdım ve sankı adamlar 100 tllık telefon gıbı davranması moralımı bozdu oysa telefondan bende cok memnunum..bu arada sende haklısın

• Blackberry Z10 hakkındaki önizlenimlerim...

4 gündür falan kullanıyorum.. Tipinden başlarsak.. her ne kadar köşelerinin yuvarlak olması iphone'u andırsa da yine de bana göre daha güzel ve şık tipi var... beyaz kullanıyorum ve dikkat çekiyo.. boyut olarak ideal.. ne küçük ne de büyük.. şarj süresi benim için önemli idi... 2 günü tamamlıyo... tabi ben yoğun olarak nete girmiyorum ve oyun oynamıyorum ama çok konuşuyorum msjlaşıyorum.. telefondan yazı okuyorum pdf word ve mail okuyorum ve yazı okuyabileceğim sitelere giriyorum... ekran ışığı ortada ve şebekeyi 2G ye ayarlanmışken şarj baya iyi gidiyo... menü geçişlerine alışmak biraz zorladı beni açıkcası.. ana ekran gibi birşey yok bunda ve bazı durumlarda geri tuşunun olmaması ve ve menü tuşunun olmaması biraz zorladı beni..

android almadığıma pişman değilim çünkü çöpçü gibi afedersiniz program yüklemek istemiyorum bu hem zihnimi hem de gözümü yoruyo o yüzden zamanında siemens sx1 deki symbiandaki gibi onlarca tonlarca oyun program yüklemek hiç bana göre değil ve ilgimi çekmiyo.. sadece ihtiyacım olan türden programları araştırıp entegre etsem yeter... yani android olmaması çok büyük bir eksiklik gibi gösteriliyo ancak bunu umursayacağımı hiç zannetmiyorum sanırım oyun ve proıgramlara ilgimin kalmamasından dolayı... Bu açıdan biraz doymuş biriyseniz android olmamasını eksiklik olarak görmezsiniz diye düşünüyorum...

Foto ve video kalitesi benim için yeterli.. en azından ışıksız ortamlarda berbat performans sergilemiyo... telefon olduğunu unutmamak lazım... menü geçişleri yeterince hızlı ve tatmin edici ama telin açılış kapanış biraz zaman alıyo... sanırım bu da güvenlik nedeniyle açılışta yaptığı prosedürlerden ileri geliyomuş.. hotmailımı senkronize ettim.. ve güzel bir şekilde maillerimi kontrol edebiliyorum.. tarayıcısını kullanmadım ama çok hızlı bir tarayıcı olduğunu söylüyordu buradaki arkadaşlar...

Bir diğer önemli unsur bana göre telefonla olan konuşma ses seviyesi netliği ve yüksekliği.. bence bu konuda Nokia X3 ümden daha iyiğ.. nokia x3 ne alaka demeyin o da telefon ve duymakta zorlandığım insanları artık daha rahat duyabiliyorum .. yüksek bir konuşma ses seviyesi sunuyo ve daha net geliyo ses bana göre.. Blackberry HUB menüsü işlevsel gerçekten .. dolanmadan msj ve aramaları görebiliyoruz geri dönüş yapıp yanıtlayabiliyoruz... Foto çekimindeki adını hatırlayamadığım tek basma ile birden fazla poz çekip istediğimiz kare/frame'i kaydetmemizi sağlayan özellik gerçekten muhteşem.. bu sayede her anın ortamın en güzel karesini seçerek kaydedebilirsiniz... (diğer kareleri tamamen siliyo)

Klavye açsından sadece qwerty klavye mevcut.. keşke tuşlu tellerdeki gibi ABC DEF tarzında klavye de olsaydı diyorum.. açıkcası bu telefonda eskisi kadar hızlı msj yazabileceğimi düşünemiyorumj.. T9 dan daha hızlı olabilecek bir özellik var msj yazma açısından ama onları anlık görüp seçimek ve yukları doğru itmek lazım... açıkcası X3 den sonra baya zorlanıyorum ... zamanla hızlanırım ancak ABC DEF tarzında klavye hızında olmicak gibi sanki.. Ekranı orta parlaklıkta kullanıyorum ve gayet tatmin edici böylece pilinin erken bitmesini de engellemiş oluyorum.. ki default olarak ayarlarıda öyle gelkdi ben kısmadım hiç... bu arada bu bahsettiğim herşey 10.0.10.82 yazılım sürümünde .. belki yeni yazılımı yüklesem bazı açılardan daha iyi olucak ama ben bir süre böyle kullanmak istiyorum ki.. yeni yazılımdan sonra neler değişmiş tam olşarak görmek istiyorum.... Ankarada olduğum için çekme sorunu yok o yüzden çekme ve sinyal gücü hakkında yorum yapamicam... Telefon kullanılmayı öğrenildiğinde gerçekten zevkli bir hale dönüşüyo kullanmak konuşmak msjlaşmak... Eğer Blackberry Z10 a göre fazla program yokum ş muhabbetine takılıyosanız bazılarınız için iç rahatlatıcı cümle olarak şunu söyleyebilirim... "bugün blackberry app.worldden yüzden fazla yazılıma baktım... çoğu işe yaramaz (bana göre) ihtiyaç fazlası program . adnroid de böyledir eminim.. bu sebeple yazılım yok fazla olayına takmayın.. istediğiniz teürden bir yazılım illa ki bulursunuz yoksa da port" denilen program convert" yöntemine başvurursunuz... o da olmadı mı bırakın telefonunuzun keyfini sürün boşverin... 1 yazılım yüzünden bu kadar şık akıllı telefonu heba etmeyin derim...

Bu arada msj ve aramaların hangi gün geldiğini aralarına büük kalın çizgiler çekere ayırması çok iyi olmuş... zira göz yormadan hemen ayırt edilebiliyo... yatarken alarm kurmak kolay oluyo hemen ekranın yukarıdan aşağı çekince alarm ekranı geliyo ve pratik bir şekilde ayarlyıosunuzz...

Uyarı LED'i çok işe yarıyo! Msj geldiğinde ve aramalarda yada mail vs. bildirim geldiğinde yoğun ve farkedilir şekilde kırmızı yanıp sönerek kendini belli ediyo hemen... Diğer tellerde var mı bilmiyorum ama dikaktimi çekti.. birini arıyorsunuz diyelim.. çalarken veya konuşurken kulağınıza götürdüğünüzde ekran ışığı sönerken telefonu indirip ekrana baktığınız ekran görülebilir hale geliyo.. batarya tasarrufu için güzel bir düşünce...

Daha yazıcak çok ayrıntı var ama aklıma gelen ve öncelik verdiğim şeyler bunlar idi... eksiğim varsa kusura bakmayın... almayı düşünenler varsa rahatlıkla tavsiye ederim.. ben Nokia X3ten geçtiğim için zorlandım biraz... ama zevk alarak öğrendim teknolojiye meraklı olduğum için.. sonuç olarak kısa incelemem bu :)

BLACKBERRY Z10 | ANA KONU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 25 Mayıs 2013; 13:01:55 >

• Arkadaşlar izmir de oturuyorum ve vodafone kullanıyorum. Şimdiye kadar hiç H+ olmadı net bağlantım. Hep H olarak gözüküyor. H+ olması için bir ayar mı gerekiyor? Müşteri hizmetleri H bağlantı hızında bile haberdar değil 3G bağlantı sunuyoruz diyorlar sadece. H nin zaten 3G olduğunu ama daha hızlı bir versiyonu olduğunu bile anlatamadım adamlara. Z10 ve vodafone kullanan biri yardımcı olabilir mi? Vodafone'da İzmir de H+ yok mu, bir ayar falan mı gerekiyor yoksa Vodafone'un hizmeti mi kalitesiz?
  • İstanbul'da da hiç bir noktada H+ olmuyor vodafone hattıyla. Tabi bu Turkcell'de olabilir bilmiyorum ama sanırım Vodafone, Z10'da H+ sağlamıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: netherilian

Arkadaşlar izmir de oturuyorum ve vodafone kullanıyorum. Şimdiye kadar hiç H+ olmadı net bağlantım. Hep H olarak gözüküyor. H+ olması için bir ayar mı gerekiyor? Müşteri hizmetleri H bağlantı hızında bile haberdar değil 3G bağlantı sunuyoruz diyorlar sadece. H nin zaten 3G olduğunu ama daha hızlı bir versiyonu olduğunu bile anlatamadım adamlara. Z10 ve vodafone kullanan biri yardımcı olabilir mi? Vodafone'da İzmir de H+ yok mu, bir ayar falan mı gerekiyor yoksa Vodafone'un hizmeti mi kalitesiz?

mrb arkadaşım...şimdi kısacası hat ile alakalı bu durum.mesela hep akıllı telefon kullanırım hatta z10 ile iken ilk etap vadofone kullanırken başladım genelde 3g ve arada h olurdu..bende turkcell transfer olunca anladım H+ da varmış demek diye..konum aynı telefon aynı ama hat degiştirdim H+ oldu...kim ne derse desin TURKCELL kalitesi bambaşka evet pahalı ama hak ediyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: netherilian

Arkadaşlar izmir de oturuyorum ve vodafone kullanıyorum. Şimdiye kadar hiç H+ olmadı net bağlantım. Hep H olarak gözüküyor. H+ olması için bir ayar mı gerekiyor? Müşteri hizmetleri H bağlantı hızında bile haberdar değil 3G bağlantı sunuyoruz diyorlar sadece. H nin zaten 3G olduğunu ama daha hızlı bir versiyonu olduğunu bile anlatamadım adamlara. Z10 ve vodafone kullanan biri yardımcı olabilir mi? Vodafone'da İzmir de H+ yok mu, bir ayar falan mı gerekiyor yoksa Vodafone'un hizmeti mi kalitesiz?

Aynı soruyu ben de sordum. Adminler buna geniş anlamda bir açıklama getirirse seviniriz. Ben Avea kullanıyorum ve bende de sadece H var.müşteri hizmetlerine sordum halen 3G de olduklarini saniyorlar:-) ben Gprs Edge 3G H ve H+ anlatım büyük bir ilgiyle dinlediler:-) ilginç. Şimdi note 2 kullanırken vodafonda H+ oluyordu z10 avea da sadece H. AVEA KULLANAN VE H+ OLAN VAR Mİ YA DA VIDAFONE YA DA TURKCELL. Z10 da H+ var mi yok mu? Teşekkürler...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 2-3 ay oldu kullanmayalı başlayalı şu ana kadar kullandıklarımın içinde gerçekten en iyisi.
    Print to go yazılımını mac için bulamamam ve pil sorununu saymazsak gayet memnunum.
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.