Şimdi Ara

Blade and Soul [AÇILDI] (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.222
Cevap
16
Favori
48.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyunun kendi sitesinde geri sayım var. Hiç mi girip bakmadın?http://www.bladeandsoul.com/en/ Oyun 19 saat sonra açılıcak!
  • quote:

Orijinalden alıntı: grkankot2

Beğenen çok olduğu için acaba oyunu ben mi yanlış anladım, bilmediğim ne var, nereyi kaçırıyorum... diye düşünmeye başladım. Oynayanı çok ve popülerliği çok. Yıllardır takip ediyorum ama çok tutulan bi mmorpg bulamadım halen.
    25-30 seviyeye kadar 3 sınıf oynamıştım betada. evet oyunun seviye atlama kısmı sarıyor.Öğrenme aşaması güzel.Ama bu skilerle pvp nasıl olur diye düşününce ve bir de pvp videoları izleyince hayal kırıklığına uğruyorum.Herkesin kendi sınıfına uygun savaşa girdiği, pozisyon aldığı taktik geliştirdiği bir oyun değil gibi.Ne bileyim pusuda bekleyen asasinler, önden ilerleyen tanklar, grup halinde alan skillerini hazırlayan elementaller... Oyun bundan ziyade "gördün mü bir yığını biliyosan kombonu boşalt bilmiyosan random bas skillere çık mekandan" modunda. hele bir de havaya zıplatıp orda vurduğu skiller Allahım aklıma geldikçe kahkaha atasım geliyor. Tekkeni mmorpg yapmışlar resmen. Mmorpg'den ziyada savaş sanatı/teknikleri gibi oyunun skilleri. Yanılıyor muyum ?

edit:genelde bu tarz yorumlara çok sert tepki verilir.Ama ben oyunu anlamaya çalışıyorum şuan ve siz de terslemeyip yardımcı oluyorsunuz.Teşekkür ederim.Diğer arkadaşlar da yanlış anlamasın, ben forumdaki ilk konusunda eleştirdiğim oyunları da yeri geldi 2 hafta aralıksız oynadım

Hocam B&S yi beğenenin çok olması senin beğeneceğin anlamına gelmez. Demekki B&S senin tarzına uygun değil. Ben senin yazılarından anladığım kadarı ile sen Openworld pvp ye dayalı bir oyun seviyorsun. B&S daha çok 1v1 veya 3v3 ilerki versiyonda gelecek olan 6vs6 ye dayalı bir oyun kısaca battleground pvp. Senin anlatıkların ise Open world pvp yi tarif ediyor. Mesela senin seveceğin oyunlar Knight Online, Aion, GW2 tarzı hani groupca klanca büyük topluluklar ile yapılan oyunları seversin. Eğer senin tarzını yanlış anlamadıysam senin B&S yi sevmenin ihtimali yok. Boşa zaman kaybetme. Zaten B&S nin tarzını anlamayan büyük umutlarla başlayıp sonradan aradığı oyun olmadığını anlayan ve oyunu bırakacak çok kişi olacak. Umarımda öyle olur. Serverların biraz eksilmesi lazım. Oyuna girmek için sıra beklemekten kanser olcam. Sen oyun ararken Open world pvpsi sağlam oyun aramayı dene. Senin ilacın orda. Çok tutulan bir mmorpg arıyorsanda WOW un eline kimse su dökemez. gerçi onunda grafiklerinden oynanmıyor. Lego gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuwobe -- 18 Ocak 2016; 12:56:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: limon2015

quote:

Beğenen çok olduğu için acaba oyunu ben mi yanlış anladım, bilmediğim ne var, nereyi kaçırıyorum... diye düşünmeye başladım. Oynayanı çok ve popülerliği çok. Yıllardır takip ediyorum ama çok tutulan bi mmorpg bulamadım halen.
    25-30 seviyeye kadar 3 sınıf oynamıştım betada. evet oyunun seviye atlama kısmı sarıyor.Öğrenme aşaması güzel.Ama bu skilerle pvp nasıl olur diye düşününce ve bir de pvp videoları izleyince hayal kırıklığına uğruyorum.Herkesin kendi sınıfına uygun savaşa girdiği, pozisyon aldığı taktik geliştirdiği bir oyun değil gibi.Ne bileyim pusuda bekleyen asasinler, önden ilerleyen tanklar, grup halinde alan skillerini hazırlayan elementaller... Oyun bundan ziyade "gördün mü bir yığını biliyosan kombonu boşalt bilmiyosan random bas skillere çık mekandan" modunda. hele bir de havaya zıplatıp orda vurduğu skiller Allahım aklıma geldikçe kahkaha atasım geliyor. Tekkeni mmorpg yapmışlar resmen. Mmorpg'den ziyada savaş sanatı/teknikleri gibi oyunun skilleri. Yanılıyor muyum ?

edit:genelde bu tarz yorumlara çok sert tepki verilir.Ama ben oyunu anlamaya çalışıyorum şuan ve siz de terslemeyip yardımcı oluyorsunuz.Teşekkür ederim.Diğer arkadaşlar da yanlış anlamasın, ben forumdaki ilk konusunda eleştirdiğim oyunları da yeri geldi 2 hafta aralıksız oynadım

Hocam B&S yi beğenenin çok olması senin beğeneceğin anlamına gelmez. Demekki B&S senin tarzına uygun değil. Ben senin yazılarından anladığım kadarı ile sen Openworld pvp ye dayalı bir oyun seviyorsun. B&S daha çok 1v1 veya 3v3 ilerki versiyonda gelecek olan 6vs6 ye dayalı bir oyun kısaca battleground pvp. Senin anlatıkların ise Open world pvp yi tarif ediyor. Mesela senin seveceğin oyunlar Knight Online, Aion, GW2 tarzı hani groupca klanca büyük topluluklar ile yapılan oyunları seversin. Eğer senin tarzını yanlış anlamadıysam senin B&S yi sevmenin ihtimali yok. Boşa zaman kaybetme. Zaten B&S nin tarzını anlamayan büyük umutlarla başlayıp sonradan aradığı oyun olmadığını anlayan ve oyunu bırakacak çok kişi olacak. Umarımda öyle olur. Serverların biraz eksilmesi lazım. Oyuna girmek için sıra beklemekten kanser olcam. Sen oyun ararken Open world pvpsi sağlam oyun aramayı dene. Senin ilacın orda. Çok tutulan bir mmorpg arıyorsanda WOW un eline kimse su dökemez. gerçi onunda grafiklerinden oynanmıyor. Lego gibi

Blade and soulde open world pvp yok mu videolarda görmüstüm halbuki

• quote:

Orijinalden alıntı: Fhaor

quote:

Orijinalden alıntı: limon2015

quote:

Blade and soulde open world pvp yok mu videolarda görmüstüm halbuki

Open world pvp var ancak oyuncu sayısı çok olduğundan tadı olmuyor. her yer insan her yer adam. çok kalabalık. şöyle 10vs10 tarzında kapışabilceğin ortam az. open world pvpsinin tadı çıkması için oyuncu sayısı azalması lazım. inş kısa zamanda çok oyuncu oyunu bırakırda bizde tadını çıkartarak oynarız. az olsun öz olsun.

• @onur45520 hocam baslıgı günceller misn bugün acılıyor diye
  • hocam saat da ekler misin. 19 ocak 07:00 diye
  • Hangi serverda oynamayı düşünüyorsunuz ?
  • Neden blade soul dediğim kişiler oynanışı iyi falan diyor.Benim için grafik oynanış 2. planda.Umarım genel olarak tüm özellikleriyle beni tatmin eder.
  • mmorpg tutkunu olarak uzun süredir beklemekteyim bu oyunu. kore sunucusunda denemiştim fakat ping yüzünden sıkıntı olmuştu ve oynayamamıştım. bir kaç gündür twitchten takip etmekteyim. izlediğim kadarıyla inanılmaz derecede abartı geldi bana. guild wars 2 mekanik olarak çok daha rahat ve özgür bir hareket imkanı sunuyor. oynayanlar gw2 ile kıyaslayabilir mi? ayrıca end game için ne tür seçenekler sunuyor oyun? 45 olduktan sonra neler var?

black dessert çıktığında oyuncu bırakmaz diye düşünüyorum bns de.
  • hagi10best kullanıcısına yanıt
    Uzun süredir Gw2 oynuyordum, geçenlerde kişisel bir sebepten dolayı bıraktım sayılır çok az giriyorum şu sıralar.B&S güzel zamanda denk geldi, iyice inceleme fırsatım oldu bayadır bekliyordum.Gerçi diğer sunucularda biraz denemiştim ama ping sıkıntısından dolayı çokta üstelemedim ama forumlarını falan düzenli takip ediyordum.

Mekanik olarak evet Gw2 her türlü daha iyi, sadece mekanik olarak değil.Leveling kısmı, genel hissiyat, scenery vs.
    B&S combatı piyasadaki çoğu mmorpg'den çok çok daha iyi.Ve gerçekten karakterinizi öğrenirseniz, emeğinizin karşılığını alıyorsunuz.Genede Gw2'nin combatını tercih ederim.
    Pve-leveling kısmı standart.Tera oynadıysanız zaten az çok ne göreceğinizi tahmin ediyorsunuzdur.Açıkçası ölümcül bayık geliyor artık bu şekilde görev yapmak ama combat-upgrade-story 3'lüsü idare ediyor bir şekilde (Evet oyunun hikayesi ve işlenişi fena değil)
    End-game'de sanırım şu anda çok fazla bir opsiyon yok, blackram supply chain ve birkaç dungeon daha var.Ama Doğu tarafını yakalamak için biraz hızlı getirecekler patchleri, level 50, Warlock, yeni dungeonlar, legendary skiller, legendary weapon vs. bayağı birşey eklenecek.(Atladığım veya yanlış bildiğim yerler olabilir, daha tecrübeli arkadaşlar düzeltsin)
    Open world pvp'yi, Gw2'nin WvW'si ile karşılaştırırsak Gw2 daha önde.Gerçi HoT çıktığından beri bayağı bir rezalet durumda WvW (düzeltecekler yakında) ama mekanik ve oyun motoru açısından Gw2 daha iyi.Gerçi B&S pek OWpvp'si ile öne çıkmadığı için karşılaştırmaya gerekte yok pek.

Gelelim pvp'ye.Açıkçası her 2 oyunun pvp kısmı ön plana çıksada ve e-sport düzeyinde turnuvuları olsada pek karşılaştırılmasını doğru bulmuyorum.Gw2 combat mekanikleri ve harita/klas dizaynından dolayı biraz daha taktiksel ve takım oyununa bakıyor.B&S'da genel denge 1v1 üzerine her ne kadar 3v3 ve yanlış bilmiyorsam EU/NA'da şu anda olmayan 6v6 olsada.B&S daha çok kişisel beceri ve el/göz kombinasyonuna bakıyor ve çok daha fazla dikkat gerektiriyor Gw2'ye kıyasla.

Black Desert kısmına girmiyorum zaten Türkiye IP blocklu, muhtemel ayrı server açacaklar bura için.Zaten biri standart theme park, öbürü open world ama dediğinize kısmen katılıyorum.Black Desert, B&S'ye göre daha fazla oyuncu çekecektir kendine ama şimdiden birşey söylemek yanlış olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem3463 -- 19 Ocak 2016; 1:54:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hagi10best

mmorpg tutkunu olarak uzun süredir beklemekteyim bu oyunu. kore sunucusunda denemiştim fakat ping yüzünden sıkıntı olmuştu ve oynayamamıştım. bir kaç gündür twitchten takip etmekteyim. izlediğim kadarıyla inanılmaz derecede abartı geldi bana. guild wars 2 mekanik olarak çok daha rahat ve özgür bir hareket imkanı sunuyor. oynayanlar gw2 ile kıyaslayabilir mi? ayrıca end game için ne tür seçenekler sunuyor oyun? 45 olduktan sonra neler var?

black dessert çıktığında oyuncu bırakmaz diye düşünüyorum bns de.

B&S ve GW2 ikisinide oynadım. İkiside çok farklı oyunlar. Kıyaslanması zor. GW2 aslında güzel bir oyun ancak openworld pvpsinin bir anlamı yok amacı yok rekabeti yok. ordan oraya koş kale al ne bir rank ne bir ego boşa zaman kaybı ben sevmedim gw2 yi. ilk çıktığında başladım. 2 ay oynadım baydım. bundan 4 ay önce yin ebaşladım belki bir değişlik vardır die gene aynı gene baydım. gw2 de item yapma heycanı yok bir kere. hani senin guildini rank sırasına sokacakları seni rank sırasına sokacakları bunları oyun içinde görebileceğin bir sistem yok. lol gibi cs go gibi oyna çık ortada bir sonuç yok böyle olunca mmorpg mantığına ters düşüyor bir zaman sonra sıkıyor. ilk başladığımda 2 ay dayanabildim. sonra belki düzelmiştir diyip başladığımda ise 1 ay dayandım. aşırı light bir oyun. oyunda bir gram amaç yok. pve desen ölü zaten. oyundaki tek güzel şey 5vs5 maçları. oda 1 ay sonra bayıyor zaten. gir çık gir çık ortada bişey yok. B&S gelirsem gw2 den çok farklı oyun genel olarak 1v1 , 3v3 ve 6v6 ya dayalı. kişisel becelerin daha ön planda. oyunun %80 ini solo olarak oynayabilirsin. combat sistemi daha güzel. pvp sininde bir amacı var. rank sistemi var. puan kasıp bir üstündekini geçmeye çalışıyorusn. item yapmadaki heycanıda gayet güzel. zaten mmorpg de insanı oyuna bağlayan en önemli unsur item yapmadadır. pve sine gelirsem gw2den herhalde 10 kat daha iyi diyebilirim rahatlıkla. gw2 ile bns kıyaslaması zor ancak ben gw2 2 aydan fazla oynayamamışken bns private gibi berbat bir sunucuda 5 ay sıkılmadan oynamıştım. orjinal çıkacağı açıklandıktan sonra bıraktım. yoksa halen oynardım. zevkler ve renkler tartışılmaz. burdaki yazılanlarla bişeye varamazsın kendin deneyip göreceksin. ikisinde 10 üzerinden puan vermem gerekirse. gw2 ye 5/10 , b&s ye ise 8/10 veririm.... Blackdesert gelirsek bu oyun her türlü gw2 den iyi bir oyun hatta kıyaslanması bile blackdesert e hakaret olur. black desert ve bns kafa kafaya kapışır. zira korede ikisininde oyuncu sayısı bir birine çok yakındı. gerçi son zamanlarda her ne kadar black desert oyuncusu korede düşsede ben yine black desert in bns den çok azda olsa bir tık iyi olduğunu düşünüyorum. ama türkiyede blocklu. bu nedenle boşa konuşmaya gerek yok :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackbull42 -- 19 Ocak 2016; 8:49:20 >

• ekleyin birlikte oynayalım
  • Rikkaa 3 arkadas basladık ekleyin oynarız
  • Arkadaşlar oynayıpda end-game seviyesine gelen biri varsa sorum onadır

Oyun tera gibi ömür çürüten cinsten mi? Yani ömrünü hayatını gerekirse paranı verip yaptığın itemler 6 ay sonra çöpe dönüşen cinsten mi? Daral geldi artık 1 aylık pvp zevki için 5 ay item kasmaktan.(Tera mağduruyum ) Smite gibi fazla uğraşmadan pvp zevki yapabileceğim bi oyun arıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdominis -- 19 Ocak 2016; 10:56:47 >
  • Vakit Buldukça Güncellenecektir.

Paket olduğu için ayın 15 de başladım oyuna zaten bütün betalarına da katılmıştım.Uzun zamandır beklediğim bir oyun olduğundan zevk alarak betadan beri oynuyorum.Şimdi yeni başlayacaklar ve hala kararsız kalanlar için bir kaç ip ucu vereyim;

1-Sınıflar arasında gariptir ama beklenilmeyecek derecede bir denge var.Öyle bu class OP denebilecek hiç bir duruma ben raslamadım.(Betada summoner ve Blade master hariç hepsini 45 lvl e kadar kastım) Ama şöyle bir gerçekte var oyunda zaten class ekranında gösteriyor bazı class lar diğerlerine göre oynaması biraz daha zor.Ama burada ki zorluk senin oyun tarzından kaynaklanıyor.Sana zor gelen bana kolay gelir mantığı ön planda.

2-Karakter yaratma ekranı çoğu mmo ya göre daha güzel,çok ince detaylara girmenize izin veriyor.Buda istediğinizi yaratmanız kolaylaşıyor.(Özellikle anime karakterleri betada yaratıp kaydetmiştim benim gibi animeye ilginiz varsa tüyo vermiş olayım.)

3-Oyun 19.01.2016 tarihi itibari ile ücretsiz bu tarihten önce paket almış olsaydınız bir takım avantajlara sahip olacaktınız örneğin;

4-Oyun her mmo oyuncusuna hitap etmiyor öncelikle bunu bilmeniz lazım.Biraz abartıyı seven vurdulu kırdılı bir oyun.

5-.Oyunun PvP alanına girdiğinizde tüm şartlar eşitleniyor .(Lvl ve can farkları ) Bu noktada karakterine yeteneklerine hakim kişiler öne çıkıyor.

6.Oyuna paket alarakta başlasanız para da bassanız kozmatik hariç pek bir avantaj sağlamıyor.

lnitiate pack ;
    Oyunun bütün betalarına katılma hakkı ve oyuna 15.01.2016 saat 20:00 da başlama hakkı.
    20.800 Premium point (Oyun içinde alışveriş yapmak için premium seviyesi var bu pakete sahip olanlar 0 dan başlayanlara karşı bir avantajlı oluyor.Pre lvl leri aynı zamanda exp seviyesini artırma gibi avantajlarada sahip.

Disciple Pack:
    Oyunun bütün betalarına katılma hakkı ve oyuna 15.01.2016 saat 20:00 da başlama hakkı.
    34.400 pre point (lvl 3 yapıyor buda )
    30 günlük premium üyelik ayın 11 de isim rez hakkı (geçmiş zaman artık bir işe yaramıyor)
    Bir takım oyun içi yardım paketleri (Can potları,kasaları açmak için anahtarlar vb)
    2.adet fazladan karakter yaratma alanı
    2.400 ncoin (Oyun içinde ki markette kullanılıyor her türlü giysi,anahtar,pre üyelik tarzı işlemlerde kullanılıyor.Bu ncoin aynı zamanda ayrı olarakta satın alına biliyor.400 ncoin 5 eu fiyata sahip.

Master Pack:

48.400 Premium point (Oyun içinde alışveriş yapmak için premium seviyesi var bu pakete sahip olanlar 0 dan başlayanlara karşı bir avantajlı oluyor.Pre lvl leri aynı zamanda exp seviyesini artırma gibi avantajlarada sahip.Master paket direk olarak lvl 4 den başlıyor buda %120 exp bonus demek.
    90 günlük premium üyelik ayın 11 de 2 adet isim rez hakkı (geçmiş zaman artık bir işe yaramıyor)
    5 adet fazladan karakter yaratma imkanı (Toplamda 7 adet karakter yarata biliyor master paket sahipleri.
    7.200 ncoin (Oyun içinde ki markette kullanılıyor her türlü giysi,anahtar,pre üyelik tarzı işlemlerde kullanılıyor.Bu ncoin aynı zamanda ayrı olarakta satın alına biliyor.400 ncoin 5 eu fiyata sahip.
    Oyun içinden elde edilemeyecek 2 adet kostüm ve silah skini (Kostümler bütün karakterlere ortak ama silah sadece bir kez veriliyor.)

Tabi artık oyun açıldığı için bu paketleri satın almanız için süreniz kalmadı. Neler kaçırdığınızı biraz görün diye yüzeysel yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alkımm -- 19 Ocak 2016; 11:04:00 >

• Oyunun sanırım bi absürt yanı var güzel severim. Yorumlar da iyi geldi bu akşam deneyeceğim oyunu. Nasıl bir yol izleyeyim hangi server'dır vb. ufak bilgier aktarabilecek var mıdır?
  • shadowz61 kullanıcısına yanıt
    1. Windrest; tüm oyuncuların %31.15'i burada!

2. Frostgipfel [DE] ; %18.87

3. Dokumo [FR] ; % 10.55

4. Starfall Crater; %8.15

5. Ebon Hall; %6.95

6. Wild Springs; %5.49

7. Bambusdorf [DE] ; %4.54

8. Windweide; %3.97

9. Cardinal Gates; %3.38

10. Hao District; %2.89

11. Ogogng [FR]; %2.89

12. Hoggdonny [FR]; %1.14

Sunucu yoğunlukları bu şekilde ben Windrest'te başlamayı düşünüyorum çoğu Türk orda başlayacaktır. Kötü yanı oyuna girerken sıra beklememiz olucak.
  • Herkes gibi denedim oyunu. Yaklaşık olarak beklediğim seviyede bir oyun. Combat olarak çok fazla birşey sunmuyor. Herhalde içeriği çok farklı ki insanlar seviyor. Onun dışında hala git şu kadar şundan öldür, git şu kadar şundan topla tarzı görevleri içeriyor olması bu kadar abartılan bir oyun için komik olmuş. Zamanla göreceğiz artık.
  • Wild Springs'de başladım oyuna katılmak isteyenler eklesin id:Rzenma
  • quote:

Orijinalden alıntı: hagi10best

Herkes gibi denedim oyunu. Yaklaşık olarak beklediğim seviyede bir oyun. Combat olarak çok fazla birşey sunmuyor. Herhalde içeriği çok farklı ki insanlar seviyor. Onun dışında hala git şu kadar şundan öldür, git şu kadar şundan topla tarzı görevleri içeriyor olması bu kadar abartılan bir oyun için komik olmuş. Zamanla göreceğiz artık.

"Combat olarak çok fazla birşey sunmuyor. " Yok artık. Daha Neler .... Herhalde bu yorumu 10 lvl de yaptın.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.