Şimdi Ara

Blender Benchmark (Güncel) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
623
Cevap
11
Favori
37.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İ5 2450 3 dk 40 sn , Önemli olan katılmaktı tabi.

AMD testi yaparken neden hızları eşitleyip yapmamış?
  • i3-350M 2.26ghz 05:07:82

Blender Benchmark (Güncel)
    https://store.donanimhaber.com/ad/48/f0/ad48f02080c97b776f3b5b2e3c1316ab.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Led Zeppelin -- 29 Ocak 2017; 3:8:8 >

• tabii ki onemli olan katilmak.3 dk 40 sn sonuc aldiniz diye sizi ona gore bir yere eklemedim atis sirasina gore ekliyorum yani 20 saniye de yapsaydiniz yine ayni yere yazacaktim.

islemci modeliniz dikkat cekebilir i5 2450 nasil 3.40 alir mumkun degil diye.soyle ki 2450m yani notebook islemcisi o yuzden bu sonucu alabilir ve sample ayarini 100 yaptiginizi tahmin ediyorum kimseyi acemi yerine koymayalim yorum yaparken.

amd iki kere test yapti 6900k ile sample ayarlari farkli olarak.hizlari esitleyip yapmistir belki tam hatirlamiyorum simdi ama stok halinde turbo murbo calisirken 6900k daha iyi sonuc aliyor o kadarini biliyorum bu durumda saat hizlarini esitlemis ya da turboyu kapatip yaptirmis olabilir 6900k'ya.

Led Zeppelin

dostum seninki de mobil islemci ve i3 olunca hani yine merak konusu olabilir intel nasil alir bu sonucu diye.ben yine de sorayim ilk mesajdaki sample ayarini 100 yaptin degil mi?
  • İ5 2450M Notebook kullanıcısıyım. İki test yaptım aralarında "30 sn" fark var.
    1. deneme:Blender Benchmark (Güncel)
    2. deneme: Blender Benchmark (Güncel)

• Evet, konuda p8700 ile aynı almış kıyas için, i3 350m zaten ona alternatif çıkmıştı, daha düşük hızda benzer performans veriyordu(2.6 vs 2.26ghz). 7 yıllık notebook ancak bu kadar alabiliyor :)
  • basit bir recorder programiyla kayit alabilir misiniz?programin bug'unu bulduysaniz gormek isterim.benim bu programla ilgili genel goruslerim su sekilde:

windows'a gore farkediyor 10-7 %5 civari.
    windows'un temiz bakimli altta calisan program olup olmamasina gore degisebilir.ben bakimsiz windows diye bir kavrami bilmedigim icin ne kadar farkeder bilemiyorum.
    arka arkaya test etmek %5 bile fayda etmiyor siz %13 diyorsunuz.
    sample ayari tabii ki 100 150 200 yapmaniza gore degisir.

ben yaptim 30 saniye fark cikti diye kesip atarsaniz burada infial yaratirsiniz.herkes arka arkaya yapiyor %10 bile farketseydi fx kullanicilari bu acigi bulup 1 dakika alti sonuc atardi.

Led Zeppelin

sıkıntı yok ben zaten garipsememistim sonucu ama bakanlar intel nasil boyle alir demesin diye sordum yoksa dedigin gibi 7 yillik notebooktan cok iyi sonuc bekleyen olmaz bu aciklamandan sonra.
  • İnfial uyandırmak gibi bir maksadım yok. Arka plan veya ayarda sorun yok. Bence kabul edilebilir bir fark. Çünkü sistem 4 senelik ve soğutucum olmadığı için ısınma probemi yaşıyorum. Bilgisayarın uzun süre çalışır durumda olması veya yeni açılması bu farka neden olabilir.

Bu arada Ryzen ne kadar iyi olsa da Dolar 4 lira. Ancak bakabiliyoruz.
  • Cinematör C kullanıcısına yanıt
    mantikli.. notebook islemcilerinin isininca performans dusurdugunu biliyoruz muhtemelen sebep budur.

dolar 3 lira da olsa ryzen'in tepe modellerine yine bakacaktik bence cunku 500 dolar gibi rakamlardan bahsediyorlar.benim umudum daha ucuz modellerinin i7 performansi vermesi.cok da kirpmayacaklardir bence ama cikinca gorecegiz.
  • bu testtende anlaşıldığı gibi ryzen 6900k yı geçmiş demekki bu sefer olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: vurucutim2

bu testtende anlaşıldığı gibi ryzen 6900k yı geçmiş demekki bu sefer olmuş

6900k'da turbo kapatildigi icin ayni sonuc cikmis ya da bir saniye fark olabilir o onemli degil.6900k ile esit bu render olayinda diyelim ama oyunda neye esit bilmiyoruz.bu testte 6900k'ya esit olan ryzen kac para olacak ulkemizde gomecekler mi bu da bildigimiz bir sey degil.render herkes icin onemli bir sey degil bu forumda daha cok oyun performansina gore degerlendiriliyor islemciler.misal fx islemciler sevilmiyor oyunlarda tek cekirdek basarimi isteyen durumlarda kotu diye ama renderde iyi mesela fx'ler ama bu testte iyi performans gosteremediler nedense.o yuzden soyle toparlayayim onu bunu gecmis degil de ryzen'in tepe modelinin neredeyse 5 bin liralik 6900k ile anilmasi umut vaadediyor.
  • Peki sizce bu durum intelin alt seviye işlemcilerinde de fiyat düşüşüne sebep olur mu? (i3 veya i5)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wilson Fisk

quote:

Orijinalden alıntı: vurucutim2

bu testtende anlaşıldığı gibi ryzen 6900k yı geçmiş demekki bu sefer olmuş

6900k'da turbo kapatildigi icin ayni sonuc cikmis ya da bir saniye fark olabilir o onemli degil.6900k ile esit bu render olayinda diyelim ama oyunda neye esit bilmiyoruz.bu testte 6900k'ya esit olan ryzen kac para olacak ulkemizde gomecekler mi bu da bildigimiz bir sey degil.render herkes icin onemli bir sey degil bu forumda daha cok oyun performansina gore degerlendiriliyor islemciler.misal fx islemciler sevilmiyor oyunlarda tek cekirdek basarimi isteyen durumlarda kotu diye ama renderde iyi mesela fx'ler ama bu testte iyi performans gosteremediler nedense.o yuzden soyle toparlayayim onu bunu gecmis degil de ryzen'in tepe modelinin neredeyse 5 bin liralik 6900k ile anilmasi umut vaadediyor.

http://wccftech.com/amd-ryzen-processor-6-core-model-700-usd-rumor/ istersen bu sayfaya bi bak bazı sorularına cevap bulabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vurucutim2 -- 31 Ocak 2017; 0:29:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: hgwxx/7

Peki sizce bu durum intelin alt seviye işlemcilerinde de fiyat düşüşüne sebep olur mu? (i3 veya i5)

zannetmiyorum.intel zaten giris seviyesinde amd'nin gelisini ongordu.HT olan pentium, carpan kilidi acik i3 filan cikardi intel haybeye boyle hediye verir gibi cikarmaz amd geliyor diye bunlar.bunun gibi seyler yapabilir fiyat dususunden ziyade.
  • vurucutim2 kullanıcısına yanıt
    ben 500 dolar olacak diye bekliyordum tepe modeli ama verdigin linke bakarsak daha da pahali olabilirmis.
  • quote:

ben 500 dolar olacak diye bekliyordum tepe modeli ama verdigin linke bakarsak daha da pahali olabilirmis.

Evet yani ucuza işlemci almayı beklerken çoğumuz hüsrana uğrayabiliriz tepe modelleri 2500-4000 TL arası olabilir ama 6900k dan iyi performans verecekse yada aynı performansı verecekse amd 6900k fiyatına bile satsa amd alırım 2010-11 de aldığım fx 4100 sistemli pc duruyor bende halen gta 5 ı orta ayarlarda bazı ayarlar high takılmadan oynatıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pentium G4560 işlemci. Bence skor bir Pentium işlemci için çok iyi.

• ozgboy kullanıcısına yanıt
    1.5 dk bence de cok iyi.stok halde 3.5 ghz kullaniyorsun turbo murbo dahil degil mi?
  • quote:

1.5 dk bence de cok iyi.stok halde 3.5 ghz kullaniyorsun turbo murbo dahil degil mi?

Herşey stok. Auto'da.
  • ozgboy kullanıcısına yanıt
    Beklenildiği gibi bir skor vermiş. İ3 6100 1:23 dk idi. 200 mhz daha düşük frekans 1.30 normal.
  • Cok degişik bir sonuc yok fakat işlemci cesidi olması icin atıyorum.

7700k stok voltaj.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.