Keşke olsa Türkçe,hem kime ne zararı olur ki ? En azından artık oyuncular bu oyunun role play bazlı olduğunu unutmazlar,oyunu anlamaya,ne yaptığını bilmeye başlarlar. Şahsen ben yani uzun süredir oynamıyorum ama testten beri oynayan birisi olarak elimden geldiğince rp yapıyordum,hatta rp pvp sunucularında oynadım zaten pre*tbc karakterlerimin hepsi rppvp sunucularında. Tabi ufak tefek aksaklılar olur,malum dilimizi pek iyi kullanamıyoruz,e doğal olarak da ona zarar veriyoruz,elbet bu oyundan bir çok şeyi türkçeleştirelim derken yabancı kelimeleri bol bol monte edebilir,zarar verebiliriz dilimize. Ama genel olarak,oyunculara,wow oyuncularına farklı bi ruh getireceğine inanıyorum. Çünkü şu an ortadaki tablo,rp yi tamamen raidden ibaret kılıp pvp yi ön plana çıkarmak tarzı şeyler. Keşke,,,neyse çok şey yazarım da amaaan iyi akşamlar. Yorumları pek gözüm tutmadı ama bazen kendi haline bırakmak en iyisi
quote:
Orijinalden alıntı: Ywizzle
@Yazuach
Warcraft kitaplarını okudum.Evet orada olayların anlatılış tarzı vs. herşey çok güzel ama kitabı bir çeviren bir kişi var.Yani oyun çevirmekle kitap çevirmek aynı şey değil, daha çok emek ister, daha çok uğraştırır.Oyunu çevirecek kişilerde kitabı çevirenler gibi tercüman diploması veya sertifikası olan kişiler olmalıdır yoksa bir anlamı kalmaz.Herhangi bir tercümana gidip bir sayfa yazıyı çevirir misin diye sorduğunda senden belli bir miktar para ister.Oyundaki çeviriler için ne blizzard para harcar, ne de bir tercüman hayrına çeviririm der.
Daha önce dediğim gibi portekiz realmleri açılacakmış.Bu blizzarda portekizce bilenlerin olduğunu ve çeviriyi onların yapacağını gösterir, yoksa kimse tercümanlara yığınla para harcamaz.Yine dediğim gibi blizzardda türk çalışan yok, bu da oyunun türkçe olmasının önünde başka bir engel.
Daha önce dediğim gibi bitireyim, bu tamamen kişisel birşey.Ben türkçe olmasını istemem, sevmem ama sen sevebilirsin.Burada kişisel düşüncemin yanında teknik detaylara girdim biraz, yinede hâlâ bir umudun varsa ölmesin, bakarsın yarın sen tercüman olur hayrına sen çevirirsin
blizzard bir ara birkaç tane türkçe bilen eleman arıyordu.hatta bizim forumdan birisi de başvurmuştu.ama niye aldıklarını bilmiyorum.blizzard istese hiç çekinmeden bastırır parasını en iyi tercümanları tutaar çevirisini yaptırır ama bunun için hem yüksek talep lazım hem de daha fazla türk oyuncu olması lazım
Konuyu açan arkadaş başından beri yazıyor "Türkçe dil seçeneği" ama konu hep başka yerden yorumlanıyor, Türkçe dil seçeneğinin olması her yönden iyi olurdu Türk oyuncusunun önemini gösterirdi.
Şahsen böyle dünya çapında, güçlü ve kaliteli bir oyuna benim konuştuğum dilin eklenmesi hem beni gururlandırır hemde Türk oyuncusuna (geçte olsa) verilen değeri artırır tüm oyun sektöründe...Gelecekte her oyunun Türkçe dil seçeneği ile sunulmasını kim istemezki?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme