Şimdi Ara

Blog’unuzun okunurlugunu artirmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eger blog’unuzu gizli ve kisisel olarak yazmiyorsaniz önemli olan ziyaretçilerinizi sürekli okuyuculariniz haline nasil getireceginizdir.

Aslinda bir blog açildiktan sonra bir sürü kisi tarafindan ziyaret ediliyor olabilir, baska siteler sizin blogunuza link veriyor olabilir. Ben bu konuda özellikle eski ve profesyonel blogger’lari okurken, yazarin beni sürekli kendisini takip eder hale getirmek için neler yaptigina bakiyorum. Bu konuda profesyonel tavsiyeleri okuyorum. Bunlarin bir kismi sizler için derlemeye çalistim;

Sohbet
    Ziyaretçiler kendileri ile sohbet eden yazilari severler. Eger ziyaretçilerle bir sohbet yakalayabilirseniz onlarin yorum yazmalarini saglarsiniz. (Ben hala yeterince burada bahsettigim sohbeti yakalayamadim.) Yorumlara mutlaka yanit verin, ziyaretçilerinizle iletisim kurmaya çalisin ve onlari blogunuza geri gelmek konusunda cesaretlendirin.

Sen, sen ve yine Sen
    Siz blogunuzun sahibisiniz ama okuyuculariniz olmadan bir hiçsiniz. Bencil olmayin, okurlarinizin sizden istedikleri seyleri yapmaya, onlara yardimci olmaya çalisin.

Içerik
    Içeriginiz okuyucularinizi size geri getirecek olan anahtardir. Ama isterseniz dizi mantiginda bir yazi dizisi ile de okuyucu çekebilirsiniz.

Essiz
    Baskalarinin yazmadigi ya da deginmedigi noktalarda yazilar hazilayin. Eger yaziniz essiz olursa ilgi çekecektir. Aslida önemli olan yazdiginiz blogun insanlari düsündürebilmesi, konusturabilmesi, tetikleyebilmesidir.

Beklenmeyen
    Yazilarinizi sikici olmaktan çikarin ve insanlari sasirtin. Acaba bugün, bu hafta ne yazdi diye merak edilir oldugunuzda blog isinde oldukça güçlü bir adim atmis olacaksiniz. Eger yazilariniz okuyucularinizi heyecanlandirirsa iki yönlü fayda olacak: Hem sürekli okuyucunuz olacaklar ve belki de onlarda kendi bloglarini yazmaya baslayacaklar.

Kullanisli
    Yazdiginiz seylerin okuyucular tarafindan kolay anlasilir olmasini saglamalisiniz. Eger okunmasi anlasilmasi zor seyler yazarsaniz tekrar sizi okumayi tercih etmeyeceklerdir.

Eger sizinde sürekli okuyucu yaratma konusunda önerileriniz varsa buraya yorum olarak gönderebilirsiniz.

Melih Özdemir melihozdemir.blogspot.com

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.