Şimdi Ara

Bloggerı kullanıyorum, domain alsam hosting gerekir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aylardır blogger kullanıyorum. Blogumu kurdum yeterince büyüdüğünü düşünüyorum. Artık daha kaliteli bir görüntü kazanması için alan adı almaya karar verdim. Blogspot olarak ücretsiz gözükmesini istemiyorum. Uzun ve çirkin bir görüntü oluşuyor.

Çok fazla araştırma yaptım bi çok yerde aynı yazılar aynı bilgiler mevcut. Herkes wordpress kullanın diyor. Ama ben şu anda google ile rahatım. Alan adı satın alıp blogger kullanmaya devam etmek istiyorum.

Eğer sıfırdan bir site açıyor olsaydım hostingsiz bu iş olmaz deniyor. Hosting blogger için gerekli midir? Yoksa blogger bana bu hizmeti verecek mi?

Bir diğer merak ettiğim unsur da windows ve linux hostingler. asp ve php kod kullanımına göre seçin diyor. Ben yine blogger kullandığım için html tasarımını google a bıraktım ve onun üstünde küçük değişikliklerle güzelleştirmeye çalışıyorum.

Alanadı hizmetini google da sağlıyor. Ama ben ondan almak istemiyorum eğer hostinge de ihityacım olacaksa ikisini birlikte alarak bir de eposta adresi almak istiyorum. Eposta da önem arz ediyor.

Bilgileriniz ve tecrübeleriniz dahilinde cevaplarını esirgemeyin :)

Bu arada senin blogun nasıl bişey diye meraklanırsanız google a alicansaglam yazmanız yeterli olacaktır. Linkini vermek forumda sorun olabilir.

İyi Forumlar :)

• quote:

Orijinalden alıntı: alicansaglam

Merhaba,

Aylardır blogger kullanıyorum. Blogumu kurdum yeterince büyüdüğünü düşünüyorum. Artık daha kaliteli bir görüntü kazanması için alan adı almaya karar verdim. Blogspot olarak ücretsiz gözükmesini istemiyorum. Uzun ve çirkin bir görüntü oluşuyor.

Çok fazla araştırma yaptım bi çok yerde aynı yazılar aynı bilgiler mevcut. Herkes wordpress kullanın diyor. Ama ben şu anda google ile rahatım. Alan adı satın alıp blogger kullanmaya devam etmek istiyorum.

Eğer sıfırdan bir site açıyor olsaydım hostingsiz bu iş olmaz deniyor. Hosting blogger için gerekli midir? Yoksa blogger bana bu hizmeti verecek mi?

Bir diğer merak ettiğim unsur da windows ve linux hostingler. asp ve php kod kullanımına göre seçin diyor. Ben yine blogger kullandığım için html tasarımını google a bıraktım ve onun üstünde küçük değişikliklerle güzelleştirmeye çalışıyorum.

Alanadı hizmetini google da sağlıyor. Ama ben ondan almak istemiyorum eğer hostinge de ihityacım olacaksa ikisini birlikte alarak bir de eposta adresi almak istiyorum. Eposta da önem arz ediyor.

Bilgileriniz ve tecrübeleriniz dahilinde cevaplarını esirgemeyin :)

Bu arada senin blogun nasıl bişey diye meraklanırsanız google a alicansaglam yazmanız yeterli olacaktır. Linkini vermek forumda sorun olabilir.

İyi Forumlar :)

Merhaba;

Bildiğimiz kadarı ile domain ( alan adı ) satın alsanız da web hosting hizmetiniz olmaksızın yönlendirme yapamayacağınız yönündedir. Şubat ayında yapılan değişikliğe göre tarafınıza yapacağımız teklif ise,

Bizden alacağınız alan adına bir adet hosting hizmeti açabiliriz. Bahsi geçen hosting hizmetini, blogger'a yönlendirmede kullanmanız gerekmektedir. Yani, blogger yönlendirmesi yapabilmeniz için DNS bilgilerine cName ve A Recordu eklemeniz gerekmektedir. Yalnızca bu iş için kullanabileceğiniz bir hosting hizmeti de tarafınıza sağlayabiliriz. Bu sayede alan adınızı blogger hesabınıza yönlendirebilir ve kullanabilirsiniz.

Tekrar hatırlatmak istiyoruz, ücretsiz olarak sağlanacak olan hosting hesabı yalnızca blogger'a yönlendirme yapabilmeniz için sağlanacaktır. Onun haricinde, web sitenizi barındırmak isterseniz, web hosting paketlerimizden herhangi birisini seçmeniz gerekmektedir.

Bilginize...

ProIrc Hosting ve Internet Hizmetleri
    Web/Ticket:http://www.proirc.net/
    destek@proirc.net / 0 506 965 84 25
    Alper İZGÜDEN

• quote:

Orijinalden alıntı: ProIrc

Merhaba;

Bildiğimiz kadarı ile domain ( alan adı ) satın alsanız da web hosting hizmetiniz olmaksızın yönlendirme yapamayacağınız yönündedir. Şubat ayında yapılan değişikliğe göre tarafınıza yapacağımız teklif ise,

Bizden alacağınız alan adına bir adet hosting hizmeti açabiliriz. Bahsi geçen hosting hizmetini, blogger'a yönlendirmede kullanmanız gerekmektedir. Yani, blogger yönlendirmesi yapabilmeniz için DNS bilgilerine cName ve A Recordu eklemeniz gerekmektedir. Yalnızca bu iş için kullanabileceğiniz bir hosting hizmeti de tarafınıza sağlayabiliriz. Bu sayede alan adınızı blogger hesabınıza yönlendirebilir ve kullanabilirsiniz.

Tekrar hatırlatmak istiyoruz, ücretsiz olarak sağlanacak olan hosting hesabı yalnızca blogger'a yönlendirme yapabilmeniz için sağlanacaktır. Onun haricinde, web sitenizi barındırmak isterseniz, web hosting paketlerimizden herhangi birisini seçmeniz gerekmektedir.

Bilginize...

Alper İZGÜDEN

bilgi için teşekkürler. Demek oluyor ki alan adı içeren bir hosting paketi almam şart oldu. Peki ya siteme uygun hosting paketini nasıl seçmeliyim. Aylık trafiğim kaç GB bunu nasıl öğrenebilirim? Aldıktan sonra bir de çökme işlemleriyle uğraşmamak için büyümeyi de varsayarsak ne kadar olmalıdır? Bu bilgileri edinebileceğim bir ölçüm sitesi var mıdır acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: alicansaglam

quote:

Orijinalden alıntı: ProIrc

Merhaba;

Bilginize...

Alper İZGÜDEN

bilgi için teşekkürler. Demek oluyor ki alan adı içeren bir hosting paketi almam şart oldu. Peki ya siteme uygun hosting paketini nasıl seçmeliyim. Aylık trafiğim kaç GB bunu nasıl öğrenebilirim? Aldıktan sonra bir de çökme işlemleriyle uğraşmamak için büyümeyi de varsayarsak ne kadar olmalıdır? Bu bilgileri edinebileceğim bir ölçüm sitesi var mıdır acaba?

Merhaba Ali Bey;

Web hosting hizmeti konusunda tarafınıza hizmet vermekten memnuniyet duyacağımızı belirtmek isteriz.

İlk olarak, bütçenize uygun bir hosting paketini seçebilirsiniz. Bilmenizi isteriz ki, hosting paketiniz ihtiyaçlarınızı karşılamaması durumunda sorunsuzca ve ekonomik fiyatlara bir üst pakete geçişi yapılabilmektedir.

Web sitenizin çökmesine karşı yedeklerinizi hem siz hem de sağlayıcı olarak biz almış olacağız. Onun haricinde, trafiksek yoğunluk için de tarafınıza gerekli desteği zamanında sağlayacağımızı söyleyebiliriz.

Bilginize...

www.proirc.net / destek@proirc.net
    Alper İZGÜDEN

• Hayır gerekmiyor blogger alt yapısını kullanarak başka bir domaine geçebilirsin.
  • istediğim cevapları aldım teşekkürler :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: [Eren]

Hayır gerekmiyor blogger alt yapısını kullanarak başka bir domaine geçebilirsin.

nasıl oluyor ustad, biraz daha detay verir misin?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Balea

quote:

Orijinalden alıntı: [Eren]

Hayır gerekmiyor blogger alt yapısını kullanarak başka bir domaine geçebilirsin.

nasıl oluyor ustad, biraz daha detay verir misin?

Ben de kullaniyorum blogger .comlu domaine tasidim. Mobilim fazla detaya giremiyorum ama Ayarlar kisminda var domain tasima googledan bakarsan detayli anlatimlar var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Blogger alt yapısını kullanıyorsun .com .net .org istediğin uzantılı domain alıp yönlendirme yaparak blogger ını kullanmaya devam edebilirsin takıldığın bir yer olursa yardımcı olurum
  • Ben zaten domaini google aracılığıyla almayı düşünüyordum. Zaten bloggerda bulunan linkle aldığımızda google sayesinde otomatik yönlendirme yapılıyor ve sorunsuz kullanabiliyoruz. Bunları biliyordum daha önceden de. Ama ben wordpress ile ilgili gerekli bilgileri edindikten sonra altyapıyı değiştirmeyi düşünüyorum o nedenle hosting de alıp aradan çıkartmak istedim. Çünkü bloggerın sunabileceği şeyler malum ama wordpress biraz daha geniş bir ortam vaad ediyor. Hem ikisini de aynı firmadan (bu firma Türk olacak, sorun olduğunda hemen çözelim diye) alarak 1 sene rahat etmek istiyorum.

Eğer bloggerı hala ....blogspot .com olarak kullanan varsa kumanda Paneline girerek sol alttan ayarlar bölümünden yapabilirler hatta bir kaç dk içinde satın alıp yönlendirmeyi google'a bırakabilirler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.