Şimdi Ara

Bluetooth Dongle Kurulumu & Kullanılması (DERS)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
11.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu makalede bluetooth hakkındaki herşeyi öğrenebilirsiniz. Öncelikle bluetooth unuzu bilgisayarınızın usb girişine takıyorsunuz.

Bunu yaparken bilgisayarınızın açık veya kapalı olması farketmez.
    Eğer açıksa, bluetooth u taktıgınızda ´´Yeni donanım buldu´´ diyecektir.
    Sonra bluetooth unuzun cd sini cdrom a takıyoruz. Sonra isterseniz yeni donanım buldu yazısından ´´ileri´´ deyip yüklersiniz, isterseniz ´´iptal´´ deyip ´´bilgisayarım´´ bölümünden cdrom sürücüsüne çift tıklatıp açıp ordan setup adlı exe dosyasından yükleyebilirsiniz.

Genellikle cdrom u taktıgınızda ´´auto run´´ yani bi kaç sn sonra cd otomatik yükleme asistanını açacaktır.
    bu asistanı kullanarak çok kolay bir şekilde bluetooth unuzu bilgisayarınıza tanıtabilirsiniz.Kurulum tamamlandıktan sonra bilgisayarınızı restart(kapa-aç)yapınız.
    Aksi taktirde bluetooth u bilgisayar tanımayacaktır. Bilgisayar kapanıp açıldıktan sonra desktop(masaüstü) ta ´´my bluetooth places´´ öğesine çift tıklatıp açılan klasörden ´´add bluetooth connection´´ yazısına çift tıklatıyoruz. (cep telefonunuzun bluetooth u acık bu arada)
    Bir süre sonra bilgisayar telefonunuzu tanıyacak ve alt tarafta ´´ileri´´ yazısına bir kez tıklatıyoruz.Sizden bir pin kodu isteyecek. Bu bölüme öyle uzun şeyler yazmanıza gerek yok bir rakam yazıp ´´ileri´´ diyoruz.
    Ve bilgisayarınız sizin biraz önce bilgisayara girdiginiz pin kodunu telefon a gelen bir mesajla size soracak. Siz pin kodunu telefondan doğruladıktan sonra bilgisayarınızın alt tarafında ´´son´´ butonuna tıklatıp telefonunuzu da bilgisayarınıza tanıttıktan sonra artık herşey tamamlanmış oluyor.

Şimdi bluetooth unuzun keyfini çıkarabilirsiniz.
    program,oyun yada mediaların bulundugu adresden(Örn:mobiletechtr.com) indirdiğiniz uygulamaları zip veya rar dosyalarından çıkarıp telefonunuza yollayacağınız programın üzerine sağ tıklayıp ´´gönder´´ ögesinin üzerine geliyoruz. Bluetooth a tıklatıp bekliyoruz. Telefonunuza bilgisayarınızdan teyit mesajı gelecektir. Bu mesaj a ´´evet´´ diyoruz ve uygulama telefonunuza geliyor.
    Her şey bu kadar basit. Kolay gelsin

Saygılar..[afro]

• Modem olarak kullanmak için extra bir şey gerekiyor mu peki?
  • S60 telefonlarda GPRS e baglanmak diye bisi yazmıstım bi foruma, 3660 ile GPRS e baglanmayı uzun uzun , simdi onu buraya paste yaptım, sizler sizde hangi işletim sistemli telefon varsa ona uygun uyarlayın hangi adaptör var sa da hemen hemen aynı ! Tabiki yine sorunlarınız olursa buraya!!

evet söle sizlere açıklayabilirim dostlar;

<u>3660 ile Bluetooth baglantısıyla GPRS e girme,</u>

*Önce PC ile telefonu BT ile etkileştirmen lazım ?Bunu da Bluetoooth dongle in içinden çıkan yazılım cd si ile yapacaksın yani BT yi bilgisyara takıp BT nin cd sindenki setup u kuracaksın, bu bittiginde makinene restart atacaksın , sonra telefonunun BT menüsüne geleceksin eşleşmiş aygıtlar / yeni aygıt ekle diyeceksin makine tarayacak senin makinenei bulacak sonra esleştir diyeceksin .. su an makine ile cep telfonu eşleşti kardesim.. sonra GPRS e girme konusu;;

*Önce yazılım cd sinden çıkan modem setup u çalıstır ve nokia modem options kurulsun .!
    *sonra makinene restart at, Bluetooth (BT) yazılımında kendiliginde dial up networking wizard diye bi seke vardır genelde? yani dial up baglantı sihirbazı? herseyi o program ayarlayacaktır?yeni bi baglantı olusturacaktır yönergeleri takip edersen ve en sonunda o baglantıya baglna diyerek baglanabileceksin GPRS e..

* he bulamadım dersen,YANİ HAZIR BAGLANTI SİHİRBAZINI CALİSTİRMADIM DERSENİZ ELLE YAPACAGİZ..
    işimizi saglama alalım uzun uzun anlatalım diger yolu

-denetim masasına gir modem lere tıkla yeni modem ekle de, işte marka model nokia 3660 Bluetooth modem yükle diyeceksin COM baglantı noktasını TECOM markalarda COM7 ye yüklüyorsunuz .! COM 7 de 3660 bT modem görünüyorsa burada olayımız bitti.!
    -sonra denetim masasında Nokia modem options a girin arkadaslar, orda nokia 3660 bluetooth modem diye bisi belirecek işte en altta da erişim noktası ADI diye bi yazı yazabileceginiz biyer avr simdi dikkat
    Aria,Tcell için o kısıma: internet
    Telsim için:telsim
    Aycell için:aycell yazılacak ve tamam diyilip kapatılacak
    -simdi isimiz yeni baglantı olusturmakta dial uptan girenler bilirler, ag baglantılarım/ yeni baglantı olustur : bi isim verin , modemi 3660 olarak seçin, çevirilecek numara kısımına :*99# yazın .. kullanıcı adı: sifre: bos olacak.. baglantıyı olusturun bitti diyin tamam..

-sonra girin çevirmeli ağ baglantılarım a o baglantıyla baglan diyelim bitsin arkadaslar.! bu kadar.!

<b>Sorularınızı her zaman beklerim bu konuda ve her konuda</b> SAYGILAR SEVGİLER

• Arkadaşlar nokia 3660 telefonum var dongle bluetooth aldım win.98 işletim sistemini kullanıyorum bluetoothu kurdum pc suiteyi de kurdum telefonla eşleştirdim fakat resim yollayamıyorum error veriyor nerde hata yaptım bilmiyorum telefonu alır almaz bluetoothu aldım kurdum sorunsuz çalıştım sonra kendi kendine bozuldu pc ye format atııktan sonra tekrar yükledim ama hala resim yollayamıyorum yardımlarınızı bekliyorum.. teşekkürlerr
  • eror verince telefondan silcen bt kaydını bidaha yolluycan bidaha bt kaydı yapılcak
  • arkadaşlar selam acil bir yardıma ihtiyacım var bir bluettoh dongle aldım ve bilgisayarıma anlattığınız şekilde kurdum telefonum 6600 telefondan bilgisayara resimleri aktardım ancak bir türlü bilgisayardan telefona dosya aktarımını başaramadım söylediklerinizi denedim new devices tan telefonun ismini girdim tanıdı ancak hala göndermiyor windows blueetooth aygıtı bulamadı diye hata veriyor acil yardımlarınıza ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim.... ne yapmam gerekir eksiğim nerde ....şimdiden teşekkür ederim...
  • Bu topic de nie bu kadar az paylaşım var,ben anlayamadım bu işden..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bluetooth ve wifi çakışması
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben bluetooth umu kuruyorum. Yerel ağ bağlantısı da kuruyor (sanırım bu yuzden çünkü normal internet bağlantımda çevirmeli degil, yerel ağ bağlantısı). ondan sonra internet bağlantım bitiyor. hiç birşey çalışmıyor (MSN,Mozilla;explorer vs). bunu çözmenin bir yolu var mı?? şimdiden yardım edenlere teşekkurler.

bluetooth: LiOn (Bimeks ten almıştım)
    PC: Windows xp SP2
  • yaa bende ayrı bir sorun var bluetooth adaptoru usb ye takıyosun pc yı kapatıp acınca kendı gormuyo kırmızıısık yanmıyo yanı tekrar cıkarıp takman gerekıyo bunun ıcın ne yapmam lazım ayrıca dongle ın tr si var bende isteyenlerle paylaşabilirim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.