Bildirim
Bluetooth ve wifi çakışması
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
sorun hala çözülmedi yardımlarınızı bekliyorum :/ -
Up up
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
cihaz laptop ise üreticinin driver larını kur .quote:
Orijinalden alıntı: arslancan94
Up up -
Evet laptop hp marka zaten direk olarak hp nin sitesinden kurduğum driverler.
Ne yazık ki bahsettiğiniz sorun bende de var. Kaç gündür bir anormallik var internette diyorum. Sonra farkettim Bluetooth u kapadığım anda internet bağlantısı geliyor. Şimdi bluetooth driverını silip bir daha kurmayı deneyeceğim. Bu arada ilginç şekilde evdeki wifi ağında bu sorun oluyor. Diğer wifilerde denemedim ama telefonun hotspotunu açtığımda hiç bir sıkıntı yok. Neredeyse modemi resetleyecektim ki modeme bağlı diğer cihazlarda sorun olmadığı için herhangi birşey yapmadım. -
dandik laptop wireless/bluetooth kartlarında bu durum mevcut olabiliyor ne yazıkki. pek bir çaresi yok. bluetooth kullanmamak ya da harici bluetooth dongle almak en ucuz çözüm çinden falan 2 dolara alıp 1 ay beklerseniz en ucuz çözüm -
Frenkansları aynı olduğu için ( 2.4 ghz ) bluetooth ile wi-fi sinyal çakışması oluyor -- sorunu şu şekilde düzeltmeyi deneyin modeminizin kanalını değiştirin ve pc ile tekrar bağlanın , frekans değişeceğinden dolayı çakışma olmayacaktır . -
quote:
Orijinalden alıntı: gtagamer
dandik laptop wireless/bluetooth kartlarında bu durum mevcut olabiliyor ne yazıkki. pek bir çaresi yok. bluetooth kullanmamak ya da harici bluetooth dongle almak en ucuz çözüm çinden falan 2 dolara alıp 1 ay beklerseniz en ucuz çözüm
Aslında sorun yaşadığım cihazlar pek dandik sayılmaz. İlk defa bu sorunu yaşadığım için ben daha çok Windows 10 kaynaklı olduğunu düşünüyordum. Notebookum da Bluetooth 4.0 teknolojisi var ve henüz 1 aydır kullanıyorum. İlk defa Bluetooth klavye bağlantısı yaptım. Araştırmalarım sonucunda sorunun frekans çakışmasından kaynaklandığını tespit ettim. Öyle ki, laptopun Bluetooth u açıkken elimdeki iPadin bile wifi bağlantısı kesiyor. Bluetoothu kapadığım anda modem ile bağlantı tekrar geliyor ve internet hızlanıyor. Yani sorun sadece laptopda kalmıyor, etrafındaki cihazları da etkiliyor. Yine Bluetooth açıkken, 2 kat aşağıdaki komşunun modemine %50 sinyal ile rahatça bağlanabilirken, alt kattaki %80 sinyalle çeken modeme bağlanmaması da farklı bir sorun olduğunu gösteriyor. Yabancı sitelerde sorunun modemin kullandığı kanal ile ilgili olduğunu yazmışlar. Kanalları değiştirerek sonuca ulaşanlar var fakat bende o da işe yaramadı. Şuan Bluetooth açıkken, modemimin 5 Ghz bağlantısı sayesinde internete girebiliyorum. 5 Ghz bağlantısının en önemli handikapı da sinyalin 2.4 Ghz e göre oldukça zayıf olması. Bundan dolayı bağlantı seri ama koptu kopacak şekilde çalışıyor. Bu sorunu yaşayanlara belki bir faydası olur.
Bahsi geçen cihazlar:
Dell XPS 15 9550 Laptop
Asus DSL-N55U Modem
Logitech K810 Bluetooth Klavye
-
aynı sorun bende de var bluetooth kulaklık bağlayınca pcye net çok yavaşlıyo ben bir çözüm bulamadım kulaklığı pcye kabloyla bağlayıp oyle kullanıyorum artık acaba pcdeki modem kartını değiştirsek düzelmi yoksa bütün modem kartları böyle mi -
Belki çözüm olabilir tabi. Ama kanal değiştirmeyi, driver güncellemelerini de muhakkak yapmak lazım. Kimisinde driver güncellemesiyle de çözülebiliyor. Şuan bilgisayardaki Bluetooth ufak çaplı bir jammer gibi çalışıyor. Açıldığı an etrafındaki sinyalleri alt üst ediyor. Notebookda ne yazık ki kart değişimi gibi durumlar söz konusu olmadığı için yazılımsal bir çözüm beklemekten başka yapacak birşey yok. Ya da en iyi ihtimal modemi değiştirmek gerekecek. Çünkü farklı modemlere bağlanırken çalışıyor. Misal benim modemim 11 kanalını kullanıyor, komşunun modemi 9 kanalını. Daha uzakta olmasına rağmen o ağa sorunsuz bağlanabiliyor. Not: Modemim Asus marka, komşununki Zyxel sanırım. -
çıkan bütün driver sürümlerini denedim sorunu çözmedi benim bahsettğim kart bunlara benzer birşey hem wi fi hem bluetooth var üzerinde wireless&sf=2www.gittigidiyor.comKlavye, Mouse Fiyatları & Modelleri - GittiGidiyorhttp://www.gittigidiyor.com/dizustu-donanim-hardware/diger-dizustu-donanim?k=kablosuz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrbl0000 -- 16 Kasım 2016; 15:36:33 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: summi
quote:
dandik laptop wireless/bluetooth kartlarında bu durum mevcut olabiliyor ne yazıkki. pek bir çaresi yok. bluetooth kullanmamak ya da harici bluetooth dongle almak en ucuz çözüm çinden falan 2 dolara alıp 1 ay beklerseniz en ucuz çözüm
Aslında sorun yaşadığım cihazlar pek dandik sayılmaz. İlk defa bu sorunu yaşadığım için ben daha çok Windows 10 kaynaklı olduğunu düşünüyordum. Notebookum da Bluetooth 4.0 teknolojisi var ve henüz 1 aydır kullanıyorum. İlk defa Bluetooth klavye bağlantısı yaptım. Araştırmalarım sonucunda sorunun frekans çakışmasından kaynaklandığını tespit ettim. Öyle ki, laptopun Bluetooth u açıkken elimdeki iPadin bile wifi bağlantısı kesiyor. Bluetoothu kapadığım anda modem ile bağlantı tekrar geliyor ve internet hızlanıyor. Yani sorun sadece laptopda kalmıyor, etrafındaki cihazları da etkiliyor. Yine Bluetooth açıkken, 2 kat aşağıdaki komşunun modemine %50 sinyal ile rahatça bağlanabilirken, alt kattaki %80 sinyalle çeken modeme bağlanmaması da farklı bir sorun olduğunu gösteriyor. Yabancı sitelerde sorunun modemin kullandığı kanal ile ilgili olduğunu yazmışlar. Kanalları değiştirerek sonuca ulaşanlar var fakat bende o da işe yaramadı. Şuan Bluetooth açıkken, modemimin 5 Ghz bağlantısı sayesinde internete girebiliyorum. 5 Ghz bağlantısının en önemli handikapı da sinyalin 2.4 Ghz e göre oldukça zayıf olması. Bundan dolayı bağlantı seri ama koptu kopacak şekilde çalışıyor. Bu sorunu yaşayanlara belki bir faydası olur.
Bahsi geçen cihazlar:
Dell XPS 15 9550 Laptop
Asus DSL-N55U Modem
hocam öncelikle dandik kart derken dandik kart her türlü cihazda bulunur isterseniz 8000 liralık laptop alın yine o modelde dandik bir wireless cardı olaibilir. mesela acer v7 oldukça pahalı modelleri olan pro bir laptop ama gelgelim içindeki atheros wireless kartı çöp çıktı ne yazıkki. v7 sahiplerinin bayağı bir kısmı dertli, dışardan ek wifi dongleı falan kullanıyorlar.
wifi dongle ları en iri antenli model olmadığı sürece performanssız ve daha pahalı. bu yüzden wifi nızı kullanıp extra bluetooth dongle alın dedim.
frekans çakışması mümkündür, ama bluetooth cihazınızın frekans ayarı yoktur büyük ihtimal. belki modeminizde bir iki opsiyon olabilir. ek olarak 5ghz sorunsuzsa kullanmak iyi fikir olabilir. neden 5ghz wifi ınızın sinyal seviyesi düşük acaba. routerınızda 2-3 anten varsa bunlardan sadece biri 5ghz antendir. bu anten yanlış yöne çevrik vs olabilir. 5ghz ye yönelmeyi deneyin isterseniz.
-
quote:
quote:
quote:
Bahsi geçen cihazlar:
Dell XPS 15 9550 Laptop
Asus DSL-N55U Modem
hocam öncelikle dandik kart derken dandik kart her türlü cihazda bulunur isterseniz 8000 liralık laptop alın yine o modelde dandik bir wireless cardı olaibilir. mesela acer v7 oldukça pahalı modelleri olan pro bir laptop ama gelgelim içindeki atheros wireless kartı çöp çıktı ne yazıkki. v7 sahiplerinin bayağı bir kısmı dertli, dışardan ek wifi dongleı falan kullanıyorlar.
wifi dongle ları en iri antenli model olmadığı sürece performanssız ve daha pahalı. bu yüzden wifi nızı kullanıp extra bluetooth dongle alın dedim.
frekans çakışması mümkündür, ama bluetooth cihazınızın frekans ayarı yoktur büyük ihtimal. belki modeminizde bir iki opsiyon olabilir. ek olarak 5ghz sorunsuzsa kullanmak iyi fikir olabilir. neden 5ghz wifi ınızın sinyal seviyesi düşük acaba. routerınızda 2-3 anten varsa bunlardan sadece biri 5ghz antendir. bu anten yanlış yöne çevrik vs olabilir. 5ghz ye yönelmeyi deneyin isterseniz.
Evet bazı sorunları yaşamadan anlayamıyoruz ne yazık ki. Açıkçası alırken de içindeki wifi kartı nedir ne değildir araştırma gereği duymamıştım. Sadece ağ kartının 802.11 AC etiketini ve Bluetooth 4.1 teknolojisini desteklemesini yeterli gördüm. Harici bir Bluetooth dongle için maalesef yeterli USB portum yok. Sadece 2 port var. Şu an USB Type-C den USB 3.1 e dönüştürücü aldım fakat onda da mouse için wifi dongle takılı. Kısacası bu durumla bir şekilde başa çıkmam gerekiyor :) 5 GHZ in genel sorunu çekim mesafesinin 2.4 GHZ göre oldukça az olması. Açıkçası bunun için yapacak çok bir şey yok. Dediğiniz gibi antenlerin konumları şuanki bilgisayarıma bakacak şekilde ayarlanmış durumda. Modemin içindeki ayarlardan da sinyal frekansını 40 MHZ ye çıkardım. Kablosuzu modunu N/AC Mixed olarak değiştirdim. Eskiden sinyal şiddeti 5-10 arası değişirken şuan 10-15 arası değişiyor.
Son durumu da aktarayım. Denemelerim sonucunda modeme en uygun kanalı 13 (2.4 GHz için) olarak ayarladım. Şuan Bluetooth klavyemi, Bluetooth kulaklığı ve interneti aynı anda kullanabiliyorum. %100 verim ile çalıştığı söylenemez tabii. Ama şu an hepsi aktif olarak çalışıyor. Bakalım bir süre böyle deneyeceğim. Sadece klavyede yazarken 0.5 sn kadar bir gecikme var. İnternette haliyle ping oldukça yüksek. Hızında da en az %50 bir kayıp var. Ama zaten bu üçlü kombini aynı anda kullanırken ciddi bir hıza ihtiyaç duymuyorum. Günlük kullanım şartlarında idare edilebilir seviyede. Başta kanal değiştirmenin kendi modemim de işe yaramadığını söylemiştim fakat bütün kanalları denemek gerekiyormuş. Umarım bu sorunu yaşayanlara da faydası olur.
-
quote:
Orijinalden alıntı: sa ve as
Frenkansları aynı olduğu için ( 2.4 ghz ) bluetooth ile wi-fi sinyal çakışması oluyor -- sorunu şu şekilde düzeltmeyi deneyin modeminizin kanalını değiştirin ve pc ile tekrar bağlanın , frekans değişeceğinden dolayı çakışma olmayacaktır .
Bu önerimi denediniz mi ? Denediyseniz sonuç nedir ? -
Bu arada dediğiniz gibi harici bir Bluetooth Dongle bularak yeniden denedim. Sanırım Windows 10 driver sorunundan dolayı çalışmadı. Hatta laptopun dahili iki USB 3.0 portunda da çalışmadı. Yani taktığımda bir tepki vermedi. Harici USB Type-C den USB 3.1 e dönüştürücüye taktığımda tepki verdi ama ünlem işareti çıktı. Sorunu çöz dediğimde USB 3.1 portun geriye yönelik uyumunun olmadı yazdı. Netice de ne yazık ki harici dongle da çözüm olmadı. Şuan bulabildiğim en sağlıklı çözüm: Daha önceden modemden laptopa kadar gelen bir ethernet kablom vardı. Buna kenarda duran Airties modemi access point modunda bağlayarak sorunu çözüme kavuşturdum. Şanslıyım ki modemin 5 Ghz desteği de varmış.(En az 5 yıllık modem ama daha yeni farkettim :D ) Özünde kanal değiştirme ile aynı mantık ama her zaman doğru kanal bulunmuyor veya her modemde bu yöntem işe yaramıyor. 5 Ghz modemler daha yüksek haneli kanallardan yayın yaptığı için Bluetooth ile çakışma ihtimali kalmıyor.
-
quote:
Bu arada dediğiniz gibi harici bir Bluetooth Dongle bularak yeniden denedim. Sanırım Windows 10 driver sorunundan dolayı çalışmadı. Hatta laptopun dahili iki USB 3.0 portunda da çalışmadı. Yani taktığımda bir tepki vermedi. Harici USB Type-C den USB 3.1 e dönüştürücüye taktığımda tepki verdi ama ünlem işareti çıktı. Sorunu çöz dediğimde USB 3.1 portun geriye yönelik uyumunun olmadı yazdı. Netice de ne yazık ki harici dongle da çözüm olmadı. Şuan bulabildiğim en sağlıklı çözüm: Daha önceden modemden laptopa kadar gelen bir ethernet kablom vardı. Buna kenarda duran Airties modemi access point modunda bağlayarak sorunu çözüme kavuşturdum. Şanslıyım ki modemin 5 Ghz desteği de varmış.(En az 5 yıllık modem ama daha yeni farkettim :D ) Özünde kanal değiştirme ile aynı mantık ama her zaman doğru kanal bulunmuyor veya her modemde bu yöntem işe yaramıyor. 5 Ghz modemler daha yüksek haneli kanallardan yayın yaptığı için Bluetooth ile çakışma ihtimali kalmıyor.
hocam bluetooth dongle ınızın kendi driver cd si yok mu? ya da marka model ile aratıp indirin...
-
Bu kadar olur ya, aynı problem mevcut.
-
ben de hala çözemedim ama sorunun kaynağını sanırım buldum. Benim wifi ile bluetooth kartı aynı kart qualcomm atheros qca9500 olarak geçiyor ikisi bir arada gibi bir şey. koskoca qualcomm ikisinin çakışacağını düşünememiş hayret ediyorum. Gittim bluetooth dongle aldım sonunda. ve gelelim 2. mevzuya ben kendi bilgisayarımdan download yapıyorum 50 mbit i zor buluyor, arkadaş kendi bilgisayarını getiriyor son sınır olan 64 mbit ile download yapabiliyor. Küfür etmekten ağzım yamuldu artık
Benzer içerikler
- anakart neden yanar
- disk yönetimi konsol görünümü güncel olmadığı için işlem tamamlanamadı
- windows pin unuttum
- akıllı tahta format atma
- laptopa su döküldü açılmıyor
- laptop menteşe tamiri
- ekran kartı resetleme
- windows ekran görüntüsü alma
- bilgisayar hızlandırma
- ekran videosu alma
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X