Şimdi Ara

Bluetooth ve wifi çakışması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
2
Favori
39.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aynısı benim laptopumda mevcut. bluetoot mause bağlayınca wifi kesilip duruyo.
  • tamam beyler üreticinin yayınladığı sürücüyü yükledim düzeldi. windows 10 nun sürücüsüne güvenmeyin.
  • Merhaba

Bu sıkıntı bugün benim de canımı sıktı. Çakışma yetmezmiş gibi bir de bluetooth cihaz da seçiyor, şöyle ki;

Düne kadar Logitech T630 bluetooth mouse ile sorunsuz çalışan Wireless bugün hevesle aldığım Logitech M720 yi bluetooth ile bağlayınca ping dahi atamıyorum.

Yeni çözüm önerisi var mı acaba, maalesef ofis interneti olduğu için wi-fi kanal değiştiremiyorum. M720 yi de kendi alıcısı ile kullanmak istemiyorum (usb işgal etmesin)

Şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ta2mtf

Merhaba

Bu sıkıntı bugün benim de canımı sıktı. Çakışma yetmezmiş gibi bir de bluetooth cihaz da seçiyor, şöyle ki;

Düne kadar Logitech T630 bluetooth mouse ile sorunsuz çalışan Wireless bugün hevesle aldığım Logitech M720 yi bluetooth ile bağlayınca ping dahi atamıyorum.

Yeni çözüm önerisi var mı acaba, maalesef ofis interneti olduğu için wi-fi kanal değiştiremiyorum. M720 yi de kendi alıcısı ile kullanmak istemiyorum (usb işgal etmesin)

Şimdiden teşekkürler

https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-networking/wifi-limiteddisconnected-when-bluetooth-is-enabled/8871aae8-d975-4906-88b7-a62ce3127df4

• Şimdi yeni çakışma;

Hadi mouse'u kendi alıcısıyla çözdüm, şimdi de bluetooth kulaklığı bağlayınca wi-fi gidiyor. Son zamanlarda bu sıkıntıyı yaşayanlar varsa paylaşalım, belki çözüm bulan olmuştur.@AjanHaKaN
  • Konuyu hortlatmak gibi olmasın ama ben sorunu Bluetooth dongle alarak çözdüm

• Bende bi hort yapayım bari.
    Huawei P10 lite telefonum var. Ve bu telefon Bluetooth ile Gear S2 saatime bağlı. Telefonla saat birbirine bağlıyken telefonumun interneti çok yavaşlıyor , ne zaman bluetooth bağlantısını kesersem o zaman düzeliyor. bluetooth bağlantısını kesince de saatin bir anlamı kalmıyor...
    Deli oldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KNTLG -- 20 Aralık 2017; 17:5:29 >
  • Laptopun yanında bluetooth ile çalışan başka cihazlar varsa jammer etkisi yapıyor adeta. Sinyal kesiliyor direk. Modemin 5G özelliği varsa onu kullanarak nispeten bu çakışmadan kurtulmak mümkün.
  • Son çıkan xbox one wireless kolu aldım, güzel güzel bluetouthla ile eşletirip oyunları oynarım diye, kolu aldığımdan beri internet felç geçiriyor meğer sıkıntı buymuş bluetouthu kapattığım zaman sıfır sıkıntı 70 mbit hız, açında 1.5 mbit kopmalı bağlantı

Tabi hiç bir online oyun oynayamıyorsunuz bağlantı gidik olduğundan, logitech f710 almadığım için keriz gibi hissediyorum kendimi, bu yetmez mi gibi birde androide kısıtlama koymuş xbox bluetouth eşleşmesi bile yapmıyor telefonla ve android tv ile. Bilgisayarla da durum üstte anlattığım gibi, hepsiburada olumsuz yorumları yayınlamıyor başkası bilsin istedim ama yayınlamıyor yorumu, muhtemelen benden önce birileri yine yazdı bu sıkıntıları ama yayınlamadılar bizde düştük oltaya.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Wifi kartları bluetooth ile tümleşik yapıda oluyor ve bu sorun yaşanabiliyor. Üreticinin sitesinden en güncel driveri yüklemeyi deneyin. Sorun çözülmezse yapabileceğiniz 2 şey var. Ya wifi kartını sorunsuz bir model ile değiştireceksiniz yada harici bir bluetooth dongle alarak dahili olanı iptal edip kullanacaksınız.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu gün farklı bir şey denedim bilgisayar bluetouth bağlantısını komple kapattım, xbox kolunu açtım sadece, hiç bir yere bağlı değil kol sadece açtım ve anında internet bağlantısını bitirdiğine şahit oldum yine.

Bildiğiniz jammer etkisi yapıyor hemde anında, uyuz olduğunuz birileri varsa kolu açın bağlantılarını bitirsin.
  • Bu sorun bende de var. Bendeki farklı.

Telefon ve akıllı bileklik arasında bluetooth bağlantı yaptığım an, telefon wifi internet 0,1 mbps.
    Telefon ve Sinema Sistemi arasında bluetooth bağlantı yapınca sorun olmuyor.

Anlamadım.
  • Sorun belki de yeni Bluetooth protokolleriyle(Bluetooth 4.x) alakalı olabilir. Farklı cihazlarda da bu sorunun yaşanması bunu güçlendiriyor. Modemin ve bağlanan cihazın 5 GHZ desteği varsa bağlantı biraz daha iyileşiyor. Daha geniş bant üzerinden yayın yaptığı için bağlantı hızı muhtemelen daha az etkileniyor.
  • ben aygıy yöneticisinden m modemin kullandığı kanalları değiştirerek sorunu çözdüm.
  • Sorunun işletim sistemleriyle bir ilgilisi yok arkadaşlar, uzun zamandır Linux Ubuntu kullanıyorum, aynı sorunlar bunda da oluyor. Realtek tümleşik wifi bluetouth kart var bilgisayarda, çöp leş bir kart tam adı: realtek 8723be, olurda bir gün bilgisayar alacak olursanız bu dandik kart içindeyse tercih etmeyin.
  • çok güzel bir konu. bu konuya farklı bir yön katıyorum izninizle.

evimdeki tv wireless üzerinden modeme bağlanıyor ve 24mb hızlı internetimde ultra hd yayınlar izleyebiliyorum.

ancak wireless bir klavye mouse bağladığımda internetim 1mb'e düşüyor. çıkarınca hemen normale dönüyor.

çakışma olduğunu idrak ettim ve internette araştırmaya başladım eski ancak güzel bu konuya rastladım.

kanal değiştirmek çok mantıklı ancak bunu tvden nasıl yapacağım?
  • bluetooth kulaklık aldım alalı internet felç oldu telefonu kullanamıyorum ne yapmam gerekiyor bilemiyorum wifiyi kapatınca bir sorun olmuyor

• zaliminsan kullanıcısına yanıt
    Kanal değişikliği modem üzerinden yapılıyor ve modeme bağlanan tüm cihazlar otomatik olarak adapte oluyor duruma. Ekstra bir işlem yapmanıza gerek yok. Bazen uç kana seçimleride (1,2,3 veya 13 gibi) bazı cihazlar tanımamazlık yapabiliyor. Böyle durumlarda farklı bir kanal ile deneme yapmak gerek.

Bluetooth ile Wifi çakışmasını kanal değiştirerek çözememiştim ben. Bu arada Intel AC-7265 kullanıyorum. Bir kaç ay sonra çıkan güncel driveri yüklediğimde sorun çözülmüştü.
  • noesisnoeseos kullanıcısına yanıt
    Wifi kartınızın en güncel sürücüsünü yüklemeniz gerekmekte. Tabi önce eskisini elle kaldırmanız iyi olur.
    Eğer çözülmezse yapabileceğiniz pek bir şey yok. Eski driver versiyonlarını denersiniz veya işletim sisteminizi değiştirebilirsiniz.
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    cevap için teşekkürer dediginizi yaptim hiz ciddi şekilde arttı hatta normale döndü bile sandım. ancak hala azicikda olsa bi yavaslik soz konusuydu bende urunu iade ettim

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.