Şimdi Ara

BLUETOOTH SAGLIK TEHLIKESI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Simdi bu telefon 0.9 Ghz ( TCELL ve TELSIM ) ve 1.8 Ghz ( AVEA ) frekanslarinda calisiyor;

Buna istinaden kulak ile direkt temas halinde 5 dakikadan sonra beyne zarar vermekte. SAR raporlarinda boyle yaziyor onlarin yalancisiyim.

Arac kullanilirken cep telefonu ile konusmanin yasak olmasinin sebeblerinden biri de bu ( digerleri elbet de bir elin kullanilmasi gibi sebebler tabii ...)

Simdi gelelim BLUETOOTH a 2.4 Ghz frekansinda calisiyor, ve surekli kulaginda !!!!!!!

Bence bu muthis derecede TEHLIKELI ! ve kesinlik le Yasaklanmali

Arkadaslar klasik kullaklikda veya arac kitini kullanmaya devam edin ve Bluetooth u olabildigince kapali tutun..... Allah askina.

Toplumsal ve kitlesel beyin zarari ben dusleyemiyorum, yok bazilari yok beyinimiz yikaniyor falan diyor ama bu olay resmem cinayet....

Bu konuda bilgisi olan var ise lutfen yazin

• sana katılmamak elde değil....haklısın...

ama BLUETOOTH un yaydığı dalgalar radyo dalgası 2.4 GHZ değeri bugün evdeki telsiz telefonlarında dahi var....

cep telefonundan bile zararsız ....gözünüzde büyütmeyin...

sadece düşük frekanslı radyo dalgası ...

bu günümüzde sokakta veya herhangi biryerde oturuken sürekli maruz kaldığımız bişeeee....

o yüzden lütfen ndişelenmeyin....

cep telefonu daha zararlı...
  • Evet cep telefon çok daha zararlı. Ben artık kulağıma tam dayamadan konuşuyorum çünkü beyin kanseri riski çok yüksek.

Ayrıca ona bakarsan, yediğimiz gıdalardan tut kullandığımız çamaşır suyuna, kablosuz ağdan tut etraftaki baz istasyonlarına kadar çevremizde bize zarar vermeyen şey kalmadı. BT'nin verdiği zarar nedir ki bunların yanında?
  • yasaklanma falan saçmada dikkatli olmak gerek teknolojinin yan etkileri
  • aynen yasaklanmamaı zaten bu dünyada hersey zararlı değilmi o zaman biz hiç yasamayalım

• frekansla beraber sinyalin gücü de önemli bluetooth kaç watta yayın yapar bilmemde tahammül edilebilir sınır 1 watt civarı yanlış hatırlamıyorsam. sadece frekansa bakma yani.
  • Bunu bende duymuştum ama bu kadar kapsamlı bilmiyordum olayı....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TV de Bluetooth kulaklık kulanmak
    geçen ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • cep telefonunun hayatımıza gireli bildiginiz üzere uzun yıllar oldu... Şimdiye kadar cok konuşuldu yazıldı çizildi zararları üzerine
    Ama gariptirki şimdiye kadar bu zarardan etkilenen bir allahın kulunu ne görduk ne duyduk. Nesnel bir sonuç bile yok elde...
    En basitinden ben 8 yıldır kullanıyorum.
    Babam çıktıgından beridir. Eger zararları gerçekten abartıldıgı gibi olsaydı muhakkak herhangibir sorun çoooktan aksetmişti şimdiye kadar...

Söyleyin bi Hanginizin arkadaşı veya ailesinden birinin beyni telefonla konuşmaktan zarar gordu
    Yada kime herhangibir rahatsızlıgından dolayı Cep telefonu ile konuşmak yasaklandı veya bundan kaynaklı bir teşhis koydu ?

Araştırma sonuçları şimdiye kadar elde nesnel bir sonuç getirmedi....
    Büyütmeyin derim okadar gözunuzde
  • rf dalgalarından zaten şu anda bile etkileniyorsunuz. radyo sinyalleri heryere gidiyor. ama zararı önemsenecek kadar değil.
    bluetooth un yaydığı dalgalar da yaklaşık radyo yayını kadar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: umutcan15

rf dalgalarından zaten şu anda bile etkileniyorsunuz. radyo sinyalleri heryere gidiyor. ama zararı önemsenecek kadar değil.
    bluetooth un yaydığı dalgalar da yaklaşık radyo yayını kadar.

+1

telefonla kiyaslanamaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rottweiler -- 1 Mayıs 2005, 14:55:25 >
  • BLUETOOTH UN YAYDIĞI DALGALARLA TELEFONUN Kİ ARASINDA PEK Bİ BENZERLİK YOK.

AMA BU TELEFONUN ZARARLARI VARDIR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

BEN ÇOK UZUN TELEFONLA KONUŞUYORDUM CEP PARTNER İLE Bİ KAÇ SAAT.

ŞİMDİ KONUŞMUYORUM O KADAR.AMA BİKAÇ DAKİKA BİLE KONUŞSAM HEMEN BAŞIM AĞRIYOR.

ÇOK SAKAT VALLA.
  • teknoloji bu kadar ilerlemişken radyasyondan kaçmamız olanaksız.daha önceleri çok konuşuldu ama yinede başlığı açan arkadaşa duyarlılığından dolayı çok teşekkür ediyorum.seyrettiğiniz tv bile radyasyon yayıyor.bu bakımdan zararı minimuma indirmemiz gerekiyor.benim tavsiyem bluetoothunuzu açık tutmamanız ve telefonla arama yaparken kafanızdan uzak tutup numarayı aramanız ve tam bağlandığı vakit kulağınıza koymanız.bağlandığınıda nokia telefonlarda telefon ikonu kare şekil aldığında anlayabilirsiniz.diğer telefonlarda nasıldı şu an aklımda değil.
  • Blueetooth 0.1 mW civarında bir enerji ile yayın yapar ve bu dalga en fazla 10 mt uzağa ulaşabilir.
    Ayrıca cevremizde o kadar cok elektromanyetik dalga var ki blueetooth'un zararı onların yanında sıfır kalır.
    Radyo sinyalleri,TV yayınları, Radarlar, Uydu yayınları, dect telefonlar,Wireles network cihazları,IR uzaktan kumandalar,yüksek gerilim hatları bu listeyi uzatmak mümkün.

Saç kurutma veya traş makinesi, televizyon, micro dalga fırın, hatta duvarların içinden geçen elektrik kabloları.

Yani anlayacağınız kaçış yok.
    Reha Muhtar ne diyor "... kaçınılmazsa zevk almaya bakın."
    quote:

Orjinalden alıntı: mutimuti

frekansla beraber sinyalin gücü de önemli bluetooth kaç watta yayın yapar bilmemde tahammül edilebilir sınır 1 watt civarı yanlış hatırlamıyorsam. sadece frekansa bakma yani.

• +1

• beyler kafanizi gibin mikrowave firina sokun bakalim neolacak ;;;;; kim nederse desin bluetooth kesinlikle tehlikelidir... evlerde kullandigimiz telsiz telefonlarda ayni sekilde.... kisacasi telsiz olan ve radyo dalgalari ile calisan butun cihazlar insan sagligi acisindan cok tehlikeli.... WI-FI internet kablosuz ayni sekilde.... uydular baz istasyonlari cok ama cok tehlikeli .....
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ş@H!N

aynen yasaklanmamaı zaten bu dünyada hersey zararlı değilmi o zaman biz hiç yasamayalım

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MORGAN -- 2 Mayıs 2005, 12:37:28 >
  • beyler dikkat edin de yağmur yağdığında başınız ıslanmasın....beyler bu ne yaa...deli saçması yazılar yazmayın...öyler bi yazı gördümki topic in girişindededim elektron patlaması var galiba kaçmamız lazım yani...beyler bugüne kadar bildiğiniz derin ağır zarar gören biri varmı cep telefonundan ya bluetooth dan ya da wi-fi den ...yok...olamaz da...saçmalamayalım lüften....lüfteeeeeennnnnnnn
  • Var tabi gecen gun bu topicteki arkadaşlardan biri "bluetooh zararlı mı diye" düşünürken kafası patladı.
    Ayrıca gecen gun baska biriside cep telefonunu yuttu bogazına yakılınca bogularak öldü....
    Kesin yasaklanmalı bence...
    Kullanmasını bilmeyenlere verilmemeli bu aletler. Mazallah başlarına birçok şey gelebilir.

quote:

Orjinalden alıntı: patesi

beyler dikkat edin de yağmur yağdığında başınız ıslanmasın....beyler bu ne yaa...deli saçması yazılar yazmayın...öyler bi yazı gördümki topic in girişindededim elektron patlaması var galiba kaçmamız lazım yani...beyler bugüne kadar bildiğiniz derin ağır zarar gören biri varmı cep telefonundan ya bluetooth dan ya da wi-fi den ...yok...olamaz da...saçmalamayalım lüften....lüfteeeeeennnnnnnn

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.