Şimdi Ara

bluetooth sinyalleri... Yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
6.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar eminim birçok kişidede aynı sorun vardır. ev içinde bluetooth sinyalleri heryerde algılanmıyor(bilgisayarda 100 mt mesafeli bluetooth dongle var, bendede hp2210 pda var 10 mt mesafeli).

acaba bu sinyalleri güçlendirmek için pratik bir çözümü olan varmı?

1)duvarların kalınlığı sorun olurmu?yada en azından nekadar sorun olur?(yığma bina olduğu için 40 cm kadar kalınlıkta duvarlar)
    2)dongle ın masanın altında değilde bir usb uzatma kablosuyla yada usb çoklayıcıyla masanın üstünde bir yerlere koysam faydası olurmu?ne kadar faydası olur?

arkadaşlar yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bluetooth Sinyalleri: Yardım ve Güçlendirme

Bluetooth, kablosuz cihazları kısa mesafelerde birbirine bağlayan yaygın bir teknolojidir. Ancak, bazen Bluetooth bağlantıları zayıf olabilir ve bu da sinir bozucu kesintilere ve gecikmelere neden olabilir. Neyse ki, Bluetooth çekim gücünü ve sinyal gücünü artırmak için atabileceğiniz adımlar vardır.

Bluetooth Çekim Gücünü Artırma

• Bluetooth Güçlendirme Programı Kullan: Telefonunuz veya tabletiniz için, Bluetooth sinyal gücünü güçlendirmeyi amaçlayan uygulamalar mevcuttur. Bu uygulamalar, Bluetooth adaptörünüzün ayarlarını optimize ederek bağlantı kalitesini artırabilir.

• Bluetooth Kulaklık Çekim Gücünü Artır: Bluetooth kulaklıklarınızın çekim gücünü artırmak için özel olarak tasarlanmış cihazlar bulunmaktadır. Bu cihazlar, kulaklıklarınız ve cihazınız arasında daha güçlü bir bağlantı sağlayarak kesintisiz bir dinleme deneyimi sunar.

Bluetooth Bağlantısı Güçlendirme

• Bluetooth Sinyali Güçlendirici Kullan: Bluetooth sinyal güçlendiriciler, Bluetooth sinyallerinin menzilini ve gücünü artırmak için tasarlanmış cihazlardır. Bu cihazlar, özellikle geniş alanlarda veya engellerle dolu ortamlarda bağlantıyı iyileştirmeye yardımcı olabilir.

• Diğer Kablosuz Bağlantıları Kapat: Wi-Fi, hücresel veri ve diğer kablosuz bağlantıları kapatmak, Bluetooth sinyalinin parazit olmamasını sağlayabilir. Bu, bağlantı kalitesinde gözle görülür bir iyileşme sağlayabilir.

• Cihazları Yakın Tut: Bluetooth cihazlarını birbirine mümkün olduğunca yakın tutmak, sinyal gücünü en üst düzeye çıkaracaktır. Duvarlar, kapılar ve diğer engeller sinyal gücünü zayıflatabilir.

Bluetooth çekim gücünü ve sinyal gücünü artırmak için bu adımları uygulayarak, daha istikrarlı ve güçlü Bluetooth bağlantıları elde edebilir, kesintileri azaltabilir ve genel kullanıcı deneyiminizi iyileştirebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • masanın üstüne koymanla çok etkisi olur benim telefonum salonda çekmiyodu masamın altında iken bluetooth tavana astım salonun en ucundan bile çekiyor
  • En pratik çözümü usta yazmış. Bunun haricinde bir çözüm sinyalleri güçlendiren bir elektronik devre olur ancak.O da hiç pratik olmaz. Hazır bir güçlendirici satılıyordur belki araştırdın mı hiç?
  • evet birkaç defa gördüm sinyal güçlendirici tarzında ürünler ama çok çok pahalıydı. oyüzden bir daha pek balmadım.ama masının üzerine çıkarmayı denemem lazım herhalde...

quote:

Orjinalden alıntı: GoFe

En pratik çözümü usta yazmış. Bunun haricinde bir çözüm sinyalleri güçlendiren bir elektronik devre olur ancak.O da hiç pratik olmaz. Hazır bir güçlendirici satılıyordur belki araştırdın mı hiç?
  • Yazdığın 2 maddede geçerli, Evet duvarlar mesafeyi oldukça kısaltır, ve usb bluetooth'u bilgisayarın arkasından yukarıda bir yere almak daha iyi olur (100m sadece açık alanda birbirini gören mesafeler için geçerlidir).

USB Bluetooth antenini değiştirerek mesafe sorununu kolayca çözebilirsin. Aşağıdaki adreslerde bu işin nasıl yapılacağı resimlerle izah ediliyor. Özellikle 2.4 Ghz anten kullanarak güzel mesafelere ulaşılabilir.

http://www.popsci.com/popsci/how20/51460e0796b84010vgnvcm1000004eecbccdrcrd.html
    http://www.bluedriving.com/linksys-mod.htm

Herhangi bir elektronik devre ile mesafeyi artırabileceğini hiç sanmıyorum bluetooth I ve II spesifikasyonlarında mesafeler 10m ve 100m ile sınırlıdır (kabaca). Fakat anten tipleri ile çok çeşitli sonuçlar alabilirsin. Abartıp çanak anten kullanarak bu mesafeyi çok daha fazla artırmak bile mümkündür. Mesela 802.11 kablosuz networkte standart ekipman + çanak anten kullanılarak, Las Vegas'ta bir çölde 11Mbps ile 190km mesafeye bile ulaşıldı...

• quote:

Orjinalden alıntı: febalci

Yazdığın 2 maddede geçerli, Evet duvarlar mesafeyi oldukça kısaltır, ve usb bluetooth'u bilgisayarın arkasından yukarıda bir yere almak daha iyi olur (100m sadece açık alanda birbirini gören mesafeler için geçerlidir).

USB Bluetooth antenini değiştirerek mesafe sorununu kolayca çözebilirsin. Aşağıdaki adreslerde bu işin nasıl yapılacağı resimlerle izah ediliyor. Özellikle 2.4 Ghz anten kullanarak güzel mesafelere ulaşılabilir.

http://www.popsci.com/popsci/how20/51460e0796b84010vgnvcm1000004eecbccdrcrd.html
    http://www.bluedriving.com/linksys-mod.htm

Herhangi bir elektronik devre ile mesafeyi artırabileceğini hiç sanmıyorum bluetooth I ve II spesifikasyonlarında mesafeler 10m ve 100m ile sınırlıdır (kabaca). Fakat anten tipleri ile çok çeşitli sonuçlar alabilirsin. Abartıp çanak anten kullanarak bu mesafeyi çok daha fazla artırmak bile mümkündür. Mesela 802.11 kablosuz networkte standart ekipman + çanak anten kullanılarak, Las Vegas'ta bir çölde 11Mbps ile 190km mesafeye bile ulaşıldı...

Herhangi bir elektronik devreyle mesafe artıracağını sanmıyorum ne demek dostum??

Bluetooth sinyali motorla mı oluşuyor?

• forumun eski topikleri arasında nasıl anten yapılacağını anlatan bir topikte vardı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    USB'den ses çıkışı (yardım)
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sevgili GoFe,
    elektronik devre aracılığıyla bluetooth sinyallerini artırma aşamasında, bluetooth spesifikasyonlarını değiştirmek ve başka bir protokol kullanmak gerekmektedir. O zaman da receiver bluetooth devrelerinde de değişiklik yapmak gerekir ki, o zaman bu iş bluetooth olmaktan çıkar. Önceki paragrafta bahsettiğim 190km 802.11b rekoru 205km mesafe ile kırıldı fakat standart 802.11 devreleri üzerinde değişiklik yapılarak tamamen farklı bir protokole geçildi. Basit bir anten eklentisi yerine yeni bir bluetooth spesifikasyonu yazmak istersen o senin bileceğin iş...

Bu arada tamamen ilgisiz olmak ile birlikte cep telefonu fırlatma dünya rekoru da 65,80m imiş, telefonun markası belirtilmemiş...
  • febalci F kullanıcısına yanıt
    anten ne anteni oldugu fark edermi 2,4 ghz wifi anteni iş görürmü
  • quote:

Orijinalden alıntı: febalci

Sevgili GoFe,
    elektronik devre aracılığıyla bluetooth sinyallerini artırma aşamasında, bluetooth spesifikasyonlarını değiştirmek ve başka bir protokol kullanmak gerekmektedir. O zaman da receiver bluetooth devrelerinde de değişiklik yapmak gerekir ki, o zaman bu iş bluetooth olmaktan çıkar. Önceki paragrafta bahsettiğim 190km 802.11b rekoru 205km mesafe ile kırıldı fakat standart 802.11 devreleri üzerinde değişiklik yapılarak tamamen farklı bir protokole geçildi. Basit bir anten eklentisi yerine yeni bir bluetooth spesifikasyonu yazmak istersen o senin bileceğin iş...

Bu arada tamamen ilgisiz olmak ile birlikte cep telefonu fırlatma dünya rekoru da 65,80m imiş, telefonun markası belirtilmemiş...

aga konuyu 15 yıl kadar hortlatıcam ne kadar sağlam birşey yazmışsın iyi anlıyorsun bu konudan belli çünkü şuan benimde işim 15 yıl sonra biri gibi buna düştü kablosuz ses bombamın menzilini nasıl arttırıcam online pek arttırıcı bulamadım çok pahalı ise 15 yıl sonra bile yine almam ama pratik bir yöntem arıyorum. 20 metreye çıkarsam yeter 10 metreden menzilini.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.