Şimdi Ara

Bluray Filmlerimizi Değerlendirelim (24. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21.863
Cevap
121
Favori
963.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kumlanma olaı ile ilgili özet fikirlerim şöyle;

Blu Ray süre açısından çıkması gerekenden çok önce çıktığı için -ki bunu hd dvd yi kaçırmamak için yaptı -bazı teknik kayıplar kabul edildi.
    Özellikle ilk çıkan baskılar oldukça başarısız. Son çıkan filmlere doğru hem hd dvd hem blu ray film eleştirilerini okuduğumda artık bir fark görünmüyor ve hep aynı yıldızı alıyor iki formattaki aynı filmler.Türkiye'ye gelen filmlerin hemen hemen hepsi blu ray emekleme devri baskıları. O nedenle kumlanma ki en büyük nedeni transfer kalitesidir bu filmlerde yüksek.

Saygılar,
  • Benim denediklerim, in to the blu ve fifth element idi ve beşinci element çok beğenilir, ama kumlanma bariz var,
    aynı filmi olan arkadaşlar varsa fikirlerini öğrenmek isteriz.

Bu arada mesajımı aldın mı ?
    quote:

Orjinalden alıntı: semsal01

Arkadaşlar kumlanma olaı ile ilgili özet fikirlerim şöyle;

Blu Ray süre açısından çıkması gerekenden çok önce çıktığı için -ki bunu hd dvd yi kaçırmamak için yaptı -bazı teknik kayıplar kabul edildi.
    Özellikle ilk çıkan baskılar oldukça başarısız. Son çıkan filmlere doğru hem hd dvd hem blu ray film eleştirilerini okuduğumda artık bir fark görünmüyor ve hep aynı yıldızı alıyor iki formattaki aynı filmler.Türkiye'ye gelen filmlerin hemen hemen hepsi blu ray emekleme devri baskıları. O nedenle kumlanma ki en büyük nedeni transfer kalitesidir bu filmlerde yüksek.

Saygılar,
  • quote:

Orjinalden alıntı: Thai-Fun

Benim denediklerim, in to the blu ve fifth element idi ve beşinci element çok beğenilir, ama kumlanma bariz var,
    aynı filmi olan arkadaşlar varsa fikirlerini öğrenmek isteriz.

Bu arada mesajımı aldın mı ?
    quote:

Orjinalden alıntı: semsal01

Arkadaşlar kumlanma olaı ile ilgili özet fikirlerim şöyle;

Saygılar,

fifth elementh filmi remastered versiyonu mu? Çünkü onun ilk baskısını düzeltip tekrar çıkarttılar.
  • evet dostum o daha yeni aldım zaten eskisi yok artık stoklarda
  • yeni BLU-RAY filmlerim

• karayip korsanlarında tr alt yazı varmı
  • Hayır yok, bunlar amreika dan geldi,
    hatta DESCENT in arka kapağında resmen eski dvd lerinki gibi bölge kodu 1 yazıyor ama benim BDP-300 GAYET RAHAT OYNATTI
    Görüntü kalitesi de gayet güzel

quote:

Orjinalden alıntı: spider7

karayip korsanlarında tr alt yazı varmı
  • UP
  • quote:

Orjinalden alıntı: Thai-Fun

UP

Thai-Fun selam,

Karayip korsanları görüntü nasıl sence?
  • Oldukça güzel görüntü, kumlanma yok diyemem ama, özellikle aramayınca dikkat çekmeyebilir.
    sesde çok sağlam 2 diskli bir set bu ama daha 2. diski inceleyemedim.
    ambalajı da çok şık kabartma ve parlak renklerle süslü
  • Selam arkadaşlar
    tv almak tan vazgeçtiğim için hiç izlemediğim "Apocalypto" ve "300" blu ray filmlerini 40 ar ytl den satıyorum.İlgilenenler pm atabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CANOZ -- 5 Kasım 2007; 12:33:45 >
  • tr altyazı yok bu arada değil mi??
  • slm,
    kerim1974 arkadaşımızdan filmleri aldım.
    Ancak enteresan olan ve daha önce de belirtilen bölge olarak uygun
    olmamasına rağmen benim ps3 pal tr makinada çalıştı.
    Film yorumlarımı seyrettikten sonra buradan paylaşacağım.
  • amazondan gelen filmler öyle bendede aynı oldu bölge kodu abc olanı ps3 oynatmadı esas olan satın alırken amazondaki bilgiler eğer pal sistem kullanıyorsanız bölge kodu bilinmiyenlere yaklaşmayın 1. bölge çıkıyor region free lerde sorun yok yani blu-ray filimin arkasındaki kapaktaki bilgi doğru çıkmıyor
  • 300

Filmin orjinali bildiğiniz gibi kumlu ve sepia tonlarla çekilmiş bir film. Ancak detay oldukç yüksek. Renkler sınırlı olmasına rağmen etkileyici. Kumlanma eski bir hava katmış filme. Özellikle savaş sahneleri etkileyici. Ses mükemmele yakın özellikle pcm 5.1 harika.

konu:3/5
    görüntü:4/5
    ses:4,5/5

apocalypto

Film malumunuz oldukça heyecanlı ve değişik bir anlatım tarzına sahip. Bir yudum da seyrediverdim en ufak bir sıkılma olmadan.
    Renkler, doğal güzellikler mükemmele yakın bazı karanlık sahnelerde kumlanma gözüküyor ama geneli temiz, net detaylı bir film.

konu:4/5
    görüntü:4,5/5
    ses:3,5/5
  • Arkadaşlar blu-ray filmlerde ses formatı 5.1 mi yoksa 7.1 mi?Amfi almayı düşünüyorum 5.1 veya 7.1 karar veremedim?Eğer filmer 7.1 ise ilersi için 7.1 amfi iyi olacaktır.
  • Dostum tabiiki bu saatten sonra 7.1 alabiliyorsan 5.1 e hiç yaklaşma,
    filmler bazen 7.1 desteklemeyebiliyor bu HD-DVD veya BLU-RAY formatından değil disklerde hepsine yer var maaşallah.
  • quote:

Orjinalden alıntı: n1ghtfall
    Arkadaşlar blu-ray filmlerde ses formatı 5.1 mi yoksa 7.1 mi?Amfi almayı düşünüyorum 5.1 veya 7.1 karar veremedim?Eğer filmer 7.1 ise ilersi için 7.1 amfi iyi olacaktır.

Genel olarak 5.1 PCM ama 7.1 PCM olanları da artmaya başladı ve devam edecektir. 7.1 AV Reciever seçeneğinden önce, 7 adet hoparlörü koyacağın mekanın olup/olmadığı önemli. Eğer bu konu sorun teşkil etmiyorsa, yeni model AV Receiver'ların hemen hepsi 7.1 destekli zaten, sorun olmaz.
    Selamlar...
    Düzenleme: Yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kursad_75 -- 8 Kasım 2007; 11:19:17 >
  • Birkaç dk önce teslim aldığım 2 adet BLU-RAY film

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thai-Fun -- 14 Kasım 2007; 11:29:34 >
  • Thai fun arkadaşım Terminator'ün görüntü ve ses kalitesi nasıl?
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.