Şimdi Ara

bluray player coaxiel bağlantı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bluray playera dts hd master audio ses formatı olan bir filmi taktığımda çihazın coaxiel çıkısından dts decoderi olan bir receiver e bağlantı yapsam.dts ses alabilirmiyim.
    bu konuyla ilgili biyerde bu şekilde dts ses alınabildiği yönünde bi yazı okumuştum.bana pek gerçekçi gelmedi.ama yinede bi soruyım dedim.

• DTS alabilirsin ama DTS master ses alamazsın. Optic ve coax bağlantılar yeni nesil ses formatlarını taşıyamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JakX

DTS alabilirsin ama DTS master ses alamazsın. Optic ve coax bağlantılar yeni nesil ses formatlarını taşıyamaz.

aynen doğru,DTS HD MA yada TRUE HD ses alabilmek için hdmi kablodan başka seçenek yok
  • dts alınıyosa sorun yok.dts master audio yu dts e downmix mi ediyo player.bu şekildemi oluyo peki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aragorn22

dts alınıyosa sorun yok.dts master audio yu dts e downmix mi ediyo player.bu şekildemi oluyo peki?

teknik olarak öyle gözüküyor ama denemk lazım bence,ben hep orjinal sesi dinlemek isterim ve bu bahsettiğin durum beni sıkar.
  • dediğin gibi bi denemek lazım.ama eğer fark belirgin değilse yeni nesil ses formatlarını çözen cihazlara abuk subuk meblağlalarda para harcamak saçmalik olucak biraz
  • Fark belirgin değil maalesef.
  • Yeni nesil avr almak istemiyor fakat yeni nesil ses formatlarından yararlanmak istiyorsan analog 5.1 çıkışı olan BD player almanı tavsiye ederim, yeni nesil seslerden faydalanmanın en ekonomik yolu. BD player sesi kendisi çözüyor ve her kanal için avr.ye tek tek yolluyor avr.ye sadece sesi yükseltmek kalıyor. ben bu şekilde kullanıyorum ve çok memnunum.
  • Elimde panasonic in 7.1 analog çıkışlı bdp10ae modeli vardı japon malı üstelik. Arkasındaki analog çıkıştan tek tek kabloyla avr ye bağladım ancak true hd de aldığım ses dolby digitalden hem ses şiddeti hem de detayları açısından belirgin derecede eksik kaldı. Belki de ben bağlantılarda hata yaptım veya analog iletimde kablo çok önemli benim kablolarda iş yoktu (gerçi sadece kablodan bu kadar fark edeceğini de sanmıyorum) Sonuçta panasonici yok parasına 180 tl ye sattım, şimdi elimde kalsaydı diye üzülüyorum dvd oynatıcı olarak bile kullanabilirdim, daha garantisi de devam ediyordu. Şimdi elimde çin malı pioneer var HD sesleri avr de çözdürüyorum ve ekranında tüm hd ses formatlarını gördüm ancak birkaç yerde de anlattım, ille HD ses duymak istiyorum diye çabalamak bu aşamada gereksiz çünkü pek bi fark göremedim ben.

• valla ekranda yazıcak diyede para harcamam.
  • Arkadaşlar zaten cevaplamışlar. Bende üzerinden gerek özetliyim..

HD sesleri HDMI 1.3 ve üzeri bağlantı ile taşıyabilirsiniz. optik ve coax bağlantı sadece DD, DTS ve PCM ses taşıyabiliyor. Eğer playerınızın downmix yetisi varsa HD sesleri downmix ederek te size duyurabilir.

Playerinizin analog çıkışları varsa burdada kulandığınız analog kablolar oldukça önemli. Malüm analogta ses kaybı gibi bir dezavantaj doğabilir, bunun için kalitesini kanıtlamış analog kablolar kullanmak bir nebze olsun kayıplarda avantaj sağlayabilir.

Bu arada DTS HD MA yı test etme şansım olmadı ama cidden True HD de DD ye göre çok bariz ve üstün bir ses farkı yok. Belkide bu farkı duyabilmek için sesin hakkını verebilecek ve detayları duyurabilecek bir hop. takımına ihtiyaç var.

Eğer amfi ekranında ses logolarını görme takıntınız yoksa HD sesleri downmix yapabilen bir amfi yada player işinizi (en azından sesleri duyabilmeniz adına) görecektir.

• bu olayı en kısa zamanda test edicem.acaba ne kadar fark var.yada varmı.
  • fark var bence,ama bu fark hassas kulaklar tarafından algılanıyor,çoğu normal kullanıcı arada fark yok diyebilir ama
    ben farkı hissediyorum kesinlikle,özellikle de konser yada müzik bd lerinde dvd ye oranla ses anlamlı derecede değişiyor.
    sting in konser bd sini izlemiştim,sting gitarı sanki benim salonda çalıyor gibiydi,üstelik ses formatı true hd idi.film izlerken
    sanırım aradaki farkı anlamak daha zorlaşıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tamerege
    fark var bence,ama bu fark hassas kulaklar tarafından algılanıyor,çoğu normal kullanıcı arada fark yok diyebilir ama
    ben farkı hissediyorum kesinlikle,özellikle de konser yada müzik bd lerinde dvd ye oranla ses anlamlı derecede değişiyor.
    sting in konser bd sini izlemiştim,sting gitarı sanki benim salonda çalıyor gibiydi,üstelik ses formatı true hd idi.film izlerken
    sanırım aradaki farkı anlamak daha zorlaşıyor...

** Sayın tamerege, sağolasın pekçok konuda yardımcı oldun. Bir yerden bulup Stingi dinlemem lazım, istersen takas da edebiliriz, hangi bd si tam isim verirsen veya farkı anlayabileceğim başka bd ler varsa paylaşırsan sevinirim. Aslında bu konuyu ayrı bir başlıkta açmak lazım. HD sesin alt gruptan farkları diye. Az önce D&R dan aldığım changelling bd sini seyrettim. İngilizce 5.1 dts ma hd ile Türkçe 5.1 DD arasında aynı sayfayı defalarca izleyip dinledim. Yani ses sıralamasının en altıyla en üstünü. Filmde gelen seslerdeki ayrıntılarda fark yok, bulamadım. Konuşmaları, arkadan geçen arabaları ,k,s,nde de duyabiliyorum. Kin-kong bd sinde de aynı şekilde. Ormanın içinde ilerlerken havada uçan böceklerin sesi vs.vs. fark bulamadım. Ses sistemim fena değil, imzadakiler geçerli. İlla farkı duyabilmek için high-end ürünlere gerek olduğunu sanmıyorum. Belki de müzik bd lerinde fark olabilir bu yüzden dinlemek isterim gerçekten.

• Fark olmadığını kimse idda etmiyor zaten. Muhakkak fark var, olmalıda..
    Ama abartıldığı gibi değil. herşeyden önce en büyük fark sıkıştırılmamış yada daha az sıkıştırılmış HD seslerin çözünürlülüğünde. Ses sinyallerinin alt ve üst frekans noktaları daha geniş, cutoff olmuyorlar.

Sevgili sıradan olmayan kullanıcı arkadaşım tamerege
    Sting konser BD inde DD kayıtta varsa DD ve D True HD yi arasında geçiş yaptığında sting bir sizin odaya girip gitarı yanında çalıyor, bir odadan çıkıp dışardamı çalıyor

Mümkünse aynı kayıt üzerinde test yapmak lazım. Aynı kayıdın bir HD sini birde normalini değerlendirmek lazım. Aradaki farkın %10 dan fazla olduğunu idda ediyorsunuz bende bu işi bırakıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oronra -- 21 Şubat 2010; 17:22:33 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.