Şimdi Ara

Bmw 1.16 alıcağım ama... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
7.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

0 km araç bedeli: 78 bin tl
    sabit yatırım tutarı: 78 bin tl
    piyasa taşıt kredisi faiz oran ortalaması: %1.19
    vade: 36

ARAÇ GİDERLERİ: (3 yıl için toplam değerler, her yılı teker teker yazmıyorum)
    faiz gideri (maaliyeti): 20.851 tl
    Lastik bedeli : 3.280 tl
    Bakım maliyeti: 6.490 tl
    Trafik sigortası: 1200 tl
    Kasko: 5.250 tl
    MTV: 2.304 tl

Toplam giderler: 118.297 tl
    2.el satış geliri: 50.250 tl
    Satın alma toplam maaliyeti: 68.047 tl

Kiralama:
    aylık taşıt kirası: 1035 tl
    toplam kira maaliyeti 37.260 tl
    Kazanç: (68-37=31 bin tl)

2. el satış fiyatı, aracın kaza yapmadığı durumlar içindir falan filan...

Bu 30 bin tl kar tabii ki doğru değil, çok abartılı araç giderleri var, ben 20-25 bin tl arası olur görüşündeydim.
    Bu arada evet kira bedeli de şirket gideri olarak gösterilecek...

• donanımlar nasıl ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1 HiT u DowN

donanımlar nasıl ?

Ya urban ya da sport line olacak, en yüksek donanım ikisi de, biri spor görünümlü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hep-Yek

quote:

Orijinalden alıntı: 1 HiT u DowN

donanımlar nasıl ?

Ya urban ya da sport line olacak, en yüksek donanım ikisi de, biri spor görünümlü.

opsiyonel olan donanımlar da var mı acaba? mesela hk ses sistemi falan?
  • Maalesef yok, araç sonuçta kiralama olacağı için ellerindekini veriyorlar.
  • quote:

Maalesef yok, araç sonuçta kiralama olacağı için ellerindekini veriyorlar.

anladım teşekkürler
  • 3 yıldan kısa süreliğine kiralaya biliyor musunuz?
  • Konuyu merakla takip ediyorum hocam alırsanız kesin tüm işlemleri yazarsanız sevinirim.
  • Euro fırlamazsa mantıklı gibi
  • Ben bu kiralama işine pek sıcak bakmıyorum..

Ne olursa olsun onların kazancı daha yüksek olmazsa size böyle bir hizmet sunmazlar.

Mutlaka bu işin içinde bir oyun var.

İyi düşünün derim.. Bence kendinize ait bir aracınızın olması,sıkıştığınız zaman satabiliceğiniz bir menkulünüz olması her zaman daha iyidir.

Araba bir sermaye sonuçta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdor

3 yıldan kısa süreliğine kiralaya biliyor musunuz?

Evet, ancak fiyatta değişiklikler oluyor. Daha kısa süreli kiralamaların fiyatları hakkında bilgim yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

Ben bu kiralama işine pek sıcak bakmıyorum..

Ne olursa olsun onların kazancı daha yüksek olmazsa size böyle bir hizmet sunmazlar.

Mutlaka bu işin içinde bir oyun var.

İyi düşünün derim.. Bence kendinize ait bir aracınızın olması,sıkıştığınız zaman satabiliceğiniz bir menkulünüz olması her zaman daha iyidir.

Araba bir sermaye sonuçta.

Haklısınız, bana da öyle geliyordu hatta hala geliyor, ancak borusan bunu her şirkete yapıyor. Bana söylediklerine göre bu kiralama yöntemiyle alan bir sürü şirket varmış. Hazır 1.16 lar da kısa süreliğine iyi bir inidirime girmişken kaçırmamak istedim. Sonuçta hesap ortada, her türlü karda çıkıyorum, tek kötü yanı dediğiniz gibi ihtiyacım olduğunda satabileceğim bir araba olmayacak. Gerçi ben bir araç da satın alsam bir yerde şirketin arabası olucak ve istediğim zaman satamıycam.

• Dikkat ettiysenız tes suruşu ramba aşaği gozukuyor bide kardeş 116i alma derim piyasa yok internetde bak 30 bine kadar dustu ama 318 baktınmı 35 aşaği yok bmw 1.6 motor yaramazz
  • Arkadaslar iyi hos diyorsunuz da siz 70-80 bin tl yi 3 yil bankaya yatirdiginizdA. Para deyer kaybeder bu olay pek mantikli gelmedi õrn:70 bin tl ye simdi 2 daire aliyorsaniz ayni paraya 3 yil sonra 1 tane ancak alabilirsiniz tmm faiz beles para ama faizle is yurumez oyle olsa koc sabanci parasini faize yatirir para basar oturdugu yerden bi para ne kadar faizle yada bankada kalirsa okadar deyer kaybeder
  • quote:

Orijinalden alıntı: gacra

Dikkat ettiysenız tes suruşu ramba aşaği gozukuyor bide kardeş 116i alma derim piyasa yok internetde bak 30 bine kadar dustu ama 318 baktınmı 35 aşaği yok bmw 1.6 motor yaramazz

Dikkat ettiyseniz video da bir A bölgesinden B bölgesine, sonra B bölgesinden A bölgesine test yapılıp ortalaması alınıyor. 30 bin tl ye ancak eski kasa 2005 model çok km li bir 1.16 alınıyor. Bu eski kasanın motoru 122 ya da 116 hp, gerçekten aşırı hantal ve bir bmw ye yakışmıyor. Benim alacağım ise yeni kasa 1.16, 1.6 motor ve 136 hp twinturbo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hep-Yek -- 12 Şubat 2012; 21:31:48 >
  • quote:

Evet, detaylar şu şekilde ;

Kiralama:

Bu 30 bin tl kar tabii ki doğru değil, çok abartılı araç giderleri var, ben 20-25 bin tl arası olur görüşündeydim.

Leasing bedeli öderken KDV'yi hesaba katmıyorsunuz nasılsa şirket üzerine alınacak diye... Peki aracı leasingsiz satın alsaydınız oluşacak fiyattan neden KDV'yi çıkarmıyorsunuz ?

Bence biraz taraflı düşünüyor gibisiniz, umarım kendinizi kandırmıyorsunuzdur. O yazılan masraflar gerçekdışı.

• masraflari biraz abartmislar tabi iyi gostermek icin ama bence asil onemli soru su siz bu araci sifir alsaniz 3 yil sonra gercekten ikinci el olarak satacak misiniz? Eger satmayacaksiniz tum hesap degisir cunku kiralayinca 3 yil sonra yeni yeni bir araba kiralayacaksiniz ya da sifir araba alacaksiniz.

Eger ben uc yilda bir araba degistirmek istiyorum derseniz kiralama bu fiyatlarla hakkaten mantikli.
  • quote:

Evet, detaylar şu şekilde ;

Kiralama:

finansal hesap olarak kötü ama pazarlama olarak güzel bir hesap olmuş.

otomobil leasinginde kiracının esas karı arabanın bakımı, şusu busu vsye kafa yormaması, ciddi arıza vs çıkarsa araçsız kalmaması, iş gücünü oraya kanalize etmemesidir, işlerin aksamaması,

finansal olarak bir tek normalde mtv'yi gider gösteremezken bu modelde mtv aylık ödemelerin içine yedirildiği için dolaylı olarak gider gösterilebilme avantajı var,

yönetimsel olarak kaynakları kendi faaliyetlerine kullanma avantajı sağlar, daha önemlisi de yönetim açısından ileriyi görmeyi, bütçe, yatırım vs planlamasını kolaylaştırır.

onun dışında böyle 80 bin tllik bir arabadan 3 senede 20 bin tl avantaj sağlanıyor olsaydı şu an türkiyede başka türlü araç ticareti olmazdı.

bu arada bu hesap kaç bin km için

ve başka bir bayiiden aynı araç için fiyat teklif aldınız mı?

• Ortada kar filan yok

78 bin lira gösterilmiş aracın 0 değeri

116 nın baz donanımı 68 bin lira zaten otomatik vitesli olan, manüel viteslisi 60 bin lira

3 yıl için 36 bin lira ödeyeceksiniz

Peşin alsanız bu aracı zaten 70 bine, 3 yıl sonra en kötü 50 bine okutursunuz ölmüş eşek fiyatından

yani 20 bin lira aracın değer kaybı olur. Bakımmları zaten fazla tutmaz ilk 3 yıl :)))

Şirket karlı bir şirket ise gider gösteririrsiniz kardan düşersiniz o zaman işe yarayabilir..
  • Herkese iyi günler;
    Dediklerinizde haklısınız ancak şu da var ki bu aracı şirket 2 kişiye alıyor, şirket öyle büyük bir şirket olmadığı için 150 milyar para çıkartmaktansa böyle bir kiralama yoluna başvuruyor. Hatta 3 yıl olarak anlaştığımız kiralama 2 yıla düştü. Fiyat 500 eu. 2 yıl sonunda araba satın alıcaz. 2 yıl olması tabii ki pek içime oturmadı ama yapacak birşey yok. Zaten sadece kendi paramla alıyor olsam böyle bir yol izlemem. Aracı inşallah 2-3 hafta içinde almış olucam. Bmw showroom a gittim ve urbanline ve premium paketlerini inceledim. Eğer 17 jant ve bir kaç renk kombinasyonu yoksa urbanline hiç de iyi durmuyor. Kiralanıcak araçların 17 jant olma ihtimali de yokmuş. Ya sportline ya premium almayı düşünüyorum. Renk konusunda da kararsızım. Diğer alıcak arkadaşla aynı renk olsun da istemiyoruz. Bu arada 2 yıl sonunda araç 40 bin km yi geçerse fiyat artıyormuş ama ben 2 yılda 20 bin km yi bile geçiceğimi zannetmiyorum.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.