Şimdi Ara

bmw 1.16 mı yoksa honda civic 1.8 hatcback mı yorumlarınızı beklıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
0
Favori
4.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhaba.. ben bu ıkı arabayıda cok begenıyorum.. ama karar veremıyrum hangısını alacagım konusunda. butcem maksımum 35000 tl. honda cıvıcler 30 - 35 cıvarı 1.8 140 hp 2007 2008 modellerı bmw ıse bu paralara 2005 2006 modelleri oluyor ışık paketlisi terchım tabıkı.. ıkı aracta donanım olarak denk gıbı hondanın avantajı bmvnın avantajı veya dezavantajlarını kullanıcı arkadaşların yorumlarıyla kıyaslamak ıstıyorum.. yorumlarınızı beklıyorum

• manuel olacaksa
     bmw 1.16 mı yoksa honda civic 1.8 hatcback mı yorumlarınızı beklıyorum
  • Honda daha performanslı bir arac gorunus olarakta (sahsı fıkrım) daha guzel bir arac benim tercihim Honda dan yana olurdu
  • BMW dedim. Madem her kes Honda diyor...Sildim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 3 Mart 2012; 14:48:53 >
  • Honda hem daha yeni hemde daha sorunsuz bir araç performans olarakta ilerde gözüküyor teknik verilerde ben tercihimi honda dan yana kullanırdım
  • Bu karşılaştırmada tabiki honda.
  • İki aracı da kullandım, bir zamanlar i-shift civic kullanıyorduk; neyse, bana sorarsan ben her halikarda bmw derim. Civic güzel, oldukça göz boyayan bir otomobil. Ama ben bazı konularda takıntılıyım. Yol gürültüsü çok fazla bu otomobilde, lastik uğultusu hiç kesilmiyor. BMW çok daha sessiz, ama performans olarak da sakin bir otomobil, i-shift ile hiç yapmamam gerekmesine rağmen Ordu-Fatsa arasındaki otoyolda kadranda 236km hız görmüştüm. 116 daha kaliteli, daha sessiz bir otomobil. Donanım olarak civic daha üstün olabilir ama dediğim gibi, göz boyamadan ibaret. Civic kötü mü? Hayır kesinlikle, hatta motoru o kadar iyi ki, tüketiminin 116dan daha düşük olacağından eminim. 116nın kötü yanı yok mu, var: kapı iç döşemeleri bence çok dandik, direksiyon gereksiz şekilde ağır; sanki hidrolik değil gibi ağır kalıyor park manevrası sırasında(kas yapmaya birebir), gitmiyor, ama düz yolda ve virajlarda gidişi çok güven verici. İç mekanı ayrıca çok küçük. Sonuç olarak, bana sorarsanız BMW derim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Peugeot 3008 1.2 alınır mı?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • manuelse honda
  • ben de aynı tercihler arasındayım 2 haftadır.

hatta bir de A3 1.6 FSI ve Auris 1.6 VVTI var seçeneklerim arasında :)

Uygun fiyatlı 1.18 bulsam mesele kalmayacak esasen
  • konu dışı olabilir ama yeni 116 olsa, şakamı yapıorsunuz derdim.. araç gercekten cok keyifli..

Karşılşatırmada, eğer performan arıyorsan Civic... diğer bütün konularda bmw diyebilirim (eski 116).. tüketim konusundada Civic bmw den fazla yakmaz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onur NET

ben de aynı tercihler arasındayım 2 haftadır.

Burada beklentiler ön plandadır.Arabayı aile kullanacaksa,arada 3 4 kişi binilecekse hondayı tek geçin derim.Ayrıca tasarımı da iç mekanı da performansı da çok iyi.Yollarda her köşe başında rastlanmayacak güzel bir alet.Süspansiyonu biraz sert,olacak o kadar.
    Eğer kendinize prestijli bir araç alacaksanız o zaman da BMW ye yönelirsiniz.
    İki aracın da ortak özellikleri keyifli olması,2. ellerinin sorunsuz olması,ve tüketimlerinin fazla olmaması sayılabilir.
    Yani biraz elma armut kel mahmut karşılaştırması olmuş ama bu araçların arasında karar vermek bence zor değil.

• Hiz ve daha genis ic mekan istiyorsan Honda derim fakat ben fazla hiz meraklisi degilim,konfor ve yol tutus benim icin onemli dersen Bmw.Ha bana sorsan Hondayi alirdim.Cunku isiklarda 20 milyarlik eralarin seni tokat manyagi yaptigi zaman, benim soylediklerime hak verirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhan_05 -- 4 Mart 2012; 10:25:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Burada beklentiler ön plandadır.Arabayı aile kullanacaksa,arada 3 4 kişi binilecekse hondayı tek geçin derim.Ayrıca tasarımı da iç mekanı da performansı da çok iyi.Yollarda her köşe başında rastlanmayacak güzel bir alet.Süspansiyonu biraz sert,olacak o kadar.
    İki aracın da ortak özellikleri keyifli olması,2. ellerinin sorunsuz olması,ve tüketimlerinin fazla olmaması sayılabilir.
    Yani biraz elma armut kel mahmut karşılaştırması olmuş ama bu araçların arasında karar vermek bence zor değil.

Aslına bakarsanız karşılaştırmalar çok da alakasız değil, nedenine gelirsek;

- Hepsi hatchback ve evli bile olsa genç birisi için güzel araçlar.
    - Honda 140, Auris 124, 1.16 115, A3 FSI 115 beygire sahip. Yani Honda dışında beygirler çok yakın.
    - Yakıt tüketimleri yine yakın sayılır birbirlerine.
    - 0-100 konusunda Honda önde, ama 100-0 konusunda bence BMW daha iyidir (eski 3.16'ımdan dolayı böyle düşünüyorum)
    - Hepsinin 2006-2007 modelleri 3 aşağı 5 yukarı aynı civarda.

vs. vs. :)

• pekı ıkınci el konusunda arıza bakım konusunda ne dusunuyorsunuz?? bmw her gecen gun deger kaybeden bır otomobılmıs gıbı gelıyor bana. eskı 3 aracım honda cıvıc vtec ıes ve euro cıvıctı.. bır kez olsun arıza yaptıklarını bılmem. bmvler ıcın sorunludur altından kalkmamazsın dıyorlar kullananlar arkadaşlar brde bı konulara deginirlerse cok sevnırım.
  • quote:

bende a3u dusunmustum ama fsı motorlara tup takılamıyor malum benzın 5 lıraya yanastı 1.6 102 bglık motoruda eskı teknolojı bıldım bılelı pololarda golflerde hatta boralarda kullanılan motor 1.4 tsısıne lafım yok onada param yetmez aurıs ıse tıpı ıtıbarıyle aklımdan bıle gecmeyen br otomobıldı :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ftr35

quote:

bende a3u dusunmustum ama fsı motorlara tup takılamıyor malum benzın 5 lıraya yanastı 1.6 102 bglık motoruda eskı teknolojı bıldım bılelı pololarda golflerde hatta boralarda kullanılan motor 1.4 tsısıne lafım yok onada param yetmez aurıs ıse tıpı ıtıbarıyle aklımdan bıle gecmeyen br otomobıldı :)

hah valla tam benim düşüncelerim bunlar :)

A3 konusunda da Auris konusunda da mantığımız aynı. Auris'in tek güzel yanı, en full'ü bile diğer seçeneklerden uygun fiyatlı. 2008 Civic parasına 2011 full Auris bulunabiliniyor.

Yani fiyat denklemi olarak;

2006 A3 = 2006 1.16 = 2008 Civic = 2011 Auris

• Bahsedilen ses sorunları yalıtımla aşılabilir.Civic tercihim olur
  • Yaklaşık 3 ay kadar önce 1.18, A3, Civic 1.8 arasında kalıp Civic tercih etmiştim. Kararımdan son derece memnunum. Aynı karşılaştırma için görüşler var yardımcı olur belki.
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=53774628&key=
  • kaç model sizin Civic ?

1.18 ler 1900 cc oldukları için vergileri çok, 1.16'ların da ne yazık ki motoru zayıf.

merak ettiğim şey, 1.16 yol tutuşu ve civic arasındaki yol tutuş farkı; bir de iç mekan ve dış kaporta arasındaki kalite farkı.

diğer konularda Civic zaten önde (yakıt tüketimi, beygir, tork, son hız, ara hızlanma vs.)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Aslına bakarsanız karşılaştırmalar çok da alakasız değil, nedenine gelirsek;

- Hepsi hatchback ve evli bile olsa genç birisi için güzel araçlar.
    - Honda 140, Auris 124, 1.16 115, A3 FSI 115 beygire sahip. Yani Honda dışında beygirler çok yakın.
    - Yakıt tüketimleri yine yakın sayılır birbirlerine.
    - 0-100 konusunda Honda önde, ama 100-0 konusunda bence BMW daha iyidir (eski 3.16'ımdan dolayı böyle düşünüyorum)
    - Hepsinin 2006-2007 modelleri 3 aşağı 5 yukarı aynı civarda.

vs. vs. :)

aurisi geç bu tarz araçları konuşanın bineceği araba değil açık söyleyeyim toyotanın da en beğenmediğim modeli.
    Audi fsi adıyla bile kaybeder bu karşılaştırmada.
    1 serisi iyidir hoştur ama DAR bir araçtır.1 veya 2 kişiye daha iyi hizmet eder.
    O açıdan herkesin ortak görüşü honda ya zaten

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.