Şimdi Ara

BMW 1.20i e87 n46 valvetronik arıza (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
20.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: İskars.

Aynı sıkıntı bende de var ancak çekişten düşmedi araç. Kesin olarak valveteonik mi değişmeli acaba? Ankara’da gösterebileceğim bir yer var mı?

Sorunu tam olarak açıkladığım link burada yardımcı olursanız çok sevinirim.
    https://forum.donanimhaber.com/bmw-120i-yarim-motor-arizasi-ve-ariza-kodlari-yardim--139996120

Alıntıları Göster
    Hocam ankara da hg elektronik var şaşmazda. Benim problemi orası çözdü. Beyinden kaynaklıymış.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ProfXavier

Hocam ankara da hg elektronik var şaşmazda. Benim problemi orası çözdü. Beyinden kaynaklıymış.

Alıntıları Göster
    Beyinden kaynaklı dediğiniz tam olarak nasıl bir işlem yaptılar değişim onarım veya yazılımla mı hallettiler? Ayrıca ne kadar tuttu maliyeti?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: İskars.

Beyinden kaynaklı dediğiniz tam olarak nasıl bir işlem yaptılar değişim onarım veya yazılımla mı hallettiler? Ayrıca ne kadar tuttu maliyeti?

Alıntıları Göster
    yazılım ile çözüldü. 400 tl ücret aldılar. araç ısındığında kendini korumaya alıyordu. yazılımsal olarak ısıyla ilgili birşeyler yaptılar diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProfXavier

yazılım ile çözüldü. 400 tl ücret aldılar. araç ısındığında kendini korumaya alıyordu. yazılımsal olarak ısıyla ilgili birşeyler yaptılar diye düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    2a61 valvetronic pozisyonu okunamamasıymış. Sorunun olası sebepleri.

1. Valvetronic servo motoru ya da valvetronic pozisyon sensörü ile ilgili bir onarım yapıldıysa, beyine valvetronic servo motorun yeni konumu için (başlangıç ve bitiş noktaları hafızasına kayıt edilmeli) adaptasyon yapılması gerekiyor.

2. Valvetronic ya da valvetronic sensörü arızalı ise (genelde sensör arızası yaşanabiliyormuş) değişim ve akabinde adaptasyon gerekiyor.

Muhtemelen sizin araca valvetronic adaptasyonu yaptılar bilgisayar ile ama o da çok basit 5-6 dakikalık bir iş, 400 liralık bir şey değil ve sorunun kaynağı çözülmediği taktirde bir sonuç vermesi düşük bir ihtimal (tekrarlaması gerekir). Yani bu fiyata valvetronic sensörü gibi bir şeyleri değiştirmiş olmaları lazım. Emin misiniz onarım yapılmadığına?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Do It Yourself

2a61 valvetronic pozisyonu okunamamasıymış. Sorunun olası sebepleri.

1. Valvetronic servo motoru ya da valvetronic pozisyon sensörü ile ilgili bir onarım yapıldıysa, beyine valvetronic servo motorun yeni konumu için (başlangıç ve bitiş noktaları hafızasına kayıt edilmeli) adaptasyon yapılması gerekiyor.

2. Valvetronic ya da valvetronic sensörü arızalı ise (genelde sensör arızası yaşanabiliyormuş) değişim ve akabinde adaptasyon gerekiyor.

Muhtemelen sizin araca valvetronic adaptasyonu yaptılar bilgisayar ile ama o da çok basit 5-6 dakikalık bir iş, 400 liralık bir şey değil ve sorunun kaynağı çözülmediği taktirde bir sonuç vermesi düşük bir ihtimal (tekrarlaması gerekir). Yani bu fiyata valvetronic sensörü gibi bir şeyleri değiştirmiş olmaları lazım. Emin misiniz onarım yapılmadığına?

Alıntıları Göster
    Ben bugün Özcan bmw ye gittim Ankara’da sağolsun çok ilgiliydiler. Usta bilgisayara bağlayıp yazılımı güncelledi ancak bir saat sonra yine aynı lamba yandı. Tekrar gittim yine adaptasyonu yaptı ve tüp ayarlarını düzelt tekrar olursa valvetronic motor değişmemiz lazım dedi. Tüpün filtrelerini değiştirdik tüp ayarlarını yaptık Şu an bir sorun görünmüyor ileride aynı sıkıntı olursa tekrar yazarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim aracımda da motordan farklı bi ses geliyor ve araç titriyordu aynı zamanda çekişten de düşmüştü baya. Ustaya götürdüm vanos dişlisi ve triger değişecek dedi. 7 bin tl masraf çıkardı,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.