Şimdi Ara

Bmw 1 mi Audi A3 mü? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
7.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dizel zor olabilir fakat 3.20i cok rahat bulunur. Yakiti asiri cok degil. Tabi butceye gore degisir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • A3

• A3 malzeme kalitesi genişlik trim sesi yalıtım olarak bmw 1 serisinden öndedir. Tek eksiği dsg masrafları ve önden çekiş olması.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Akp'li değilim ama diye başlayanlar gibi, 118i kullandığım için demiyorum ama A3 ile F20 arasında resmen sınıf farkı var. Evet resmi olarak A3 ile aynı sınıftalar da, aradaki farkların tamamı teknik bazdan uzak, BMW 1 serisine bir Polo'nun da avantaj gösterebileceği konular. Arka diz mesafesi, baş mesafesi, genel ferahlık, arka iniş biniş kolaylığı, kısmen büyük bagaj vb.

1 serisi'nin tek tek ayırmaya lüzum yok, bütün yol tepkileri-dinamikleri, ZF8 şanzımanın kalitesi, oturma pozisyonu (yüksek şanzıman tüneli, ince yapılı konsol, resmen yerde koltuklar) genel aldığın gidiş hissi, 3 serisi, C serisi, Giulia gibi premium sedanlar ayarında. Yani arkada bagaj uzantısı yok, biraz daha fazla yol sesi var o kadar. A3'ün farkını gösterdiği konu işçilik, trim malzeme kalitesi. Yani A3'den daha başarılıdır demiyorum dikkat edin, çoğu kişi Audi'den daha fazla memnun kalacaktır büyük ihtimal. Ancak BMW daha sofistike olan alet tek demek istediğim bu. Artık bu durumu ne kadar anlarsınız veya koşullarınız gereği ne kadar önemserseniz orası size kalmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcohol06 -- 2 Ağustos 2019; 17:47:5 >

• Tesekkur ettim, her ikisinide test surusu edip fikir edinecegim

• bence bmw 1 serisi audi nin içi çok sade geldi bana
  • 1 serisi almak icin ZF yeterli. s tronic(dsg) arızası yaşadığında o kadar pişman olacaksın ki anlarsın o zaman ne demek istediğimi. Para kolay kazanıyorum 8-10 bin masraflar beni sarsmaz dersen al derim. Malzeme kalitesi daha iyidir ve hacmi daha fazla. Cevremdekilerin masraflarını görünce otomatik vag grubu hayatta almam aldırmam manuel alabilirsiniz. saygılar
    Not: 2017 c180 kullanıcısıyim.

• BMW alın kafanız rahat etsin. 150bine araba alıpta yolda kalsam, üstüne de tamir için para isteseler sinir küpü olurdum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SayınOzi -- 2 Ağustos 2019; 20:38:38 >
  • Bence bmw 1 ile audi a3 arasında kalan biri ne istediğini bilmiyordur çünkü birbirinden çok çok farklı karakterlerde araçlar

• Bmw f20 2014 model sahibiyim. Aracımdan da gayet memnunum ara hızlanmaları ivmelenmesi gerçekten beni çok ama çok memnun ediyor. Normalde agresif sürücü değilimdir ama resmen araba tahrik ediyor insanı :) Işıklarda spor mod'a alıp kalkış yaptım yanda ki aracın isteği üzerine 3. vitese geçişte bile hafif poposunu sallaması ve kendiliğinden toparlaması bile bu aracı insana aldırtır. Benim aracım füme zenon sunroof var ve dikkat çekme noktasında da başarılı bakan bir daha bakıyor angel farları araca agresif bakışlar veriyor , içerisinde ki malzeme kaliteside bana yeterli geliyor , ince bir detay bazılarının dikkatini çekmeyebilir fakat araç bilgisayarından yağ seviyesi kontrol etme S.O.S vs bunlarda beni cezbeden özellikler. Otomatik 8 ileri şanzımanını zaten anlatmaya gerek yok DSG için kötü konuşmuyorum bence DSG kötü değil. A3'de çok yakın bir tanıdığımda var dizel ve ilk sahipleri 2012'den beri bildiğimiz , bindiğimiz bir araç pek teknik bilgim yok araç hakkında ama çanakkale'ye gitmiştik 1 hafta boyunca kullanma şansım olmuştu oda güzel bir araç bana göre tek fark spor sürüş ve görünüm gibi geliyor. İş bu noktaya geldiğinde ise kişinin zevki ön plana çıkar BMW spor görünümlü ve spor sürüş özellikleri taşıyan bir araç A3 ise BMW'ye nazaran daha yalın ve sakin çirkin demiyorum. DSG için şunu söyleyebilirim 10.000 km'de aldığımız Amarok DSG'li ve hiç bir problem yaşatmadı bize araç 70.000'e geldi hala taş gibi hala sorunsuzca ilerliyor , çok laf etmişleri 60.000'de kavrama değiştirirsin vs diye ama maşallahı var aracın sorunsuz gayet. İnşallah faydalı olabilmişimdir :)

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafatrkoz34

Bmw f20 2014 model sahibiyim. Aracımdan da gayet memnunum ara hızlanmaları ivmelenmesi gerçekten beni çok ama çok memnun ediyor. Normalde agresif sürücü değilimdir ama resmen araba tahrik ediyor insanı :) Işıklarda spor mod'a alıp kalkış yaptım yanda ki aracın isteği üzerine 3. vitese geçişte bile hafif poposunu sallaması ve kendiliğinden toparlaması bile bu aracı insana aldırtır. Benim aracım füme zenon sunroof var ve dikkat çekme noktasında da başarılı bakan bir daha bakıyor angel farları araca agresif bakışlar veriyor , içerisinde ki malzeme kaliteside bana yeterli geliyor , ince bir detay bazılarının dikkatini çekmeyebilir fakat araç bilgisayarından yağ seviyesi kontrol etme S.O.S vs bunlarda beni cezbeden özellikler. Otomatik 8 ileri şanzımanını zaten anlatmaya gerek yok DSG için kötü konuşmuyorum bence DSG kötü değil. A3'de çok yakın bir tanıdığımda var dizel ve ilk sahipleri 2012'den beri bildiğimiz , bindiğimiz bir araç pek teknik bilgim yok araç hakkında ama çanakkale'ye gitmiştik 1 hafta boyunca kullanma şansım olmuştu oda güzel bir araç bana göre tek fark spor sürüş ve görünüm gibi geliyor. İş bu noktaya geldiğinde ise kişinin zevki ön plana çıkar BMW spor görünümlü ve spor sürüş özellikleri taşıyan bir araç A3 ise BMW'ye nazaran daha yalın ve sakin çirkin demiyorum. DSG için şunu söyleyebilirim 10.000 km'de aldığımız Amarok DSG'li ve hiç bir problem yaşatmadı bize araç 70.000'e geldi hala taş gibi hala sorunsuzca ilerliyor , çok laf etmişleri 60.000'de kavrama değiştirirsin vs diye ama maşallahı var aracın sorunsuz gayet. İnşallah faydalı olabilmişimdir :)
    Amarok 8 ileri tam otomatik değilmiydi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 1 serisi derim hem arkadan itiş şu a3leri hiç sevemedim içini özellikle

• A3 DSG pimi çekilmiş bomba o riske girmezdim ben.
    Bmw 1 içi çok dar ve basık.

Premium C segment biraz üzer, ya D segment bakın ya da premium olmayan C segment.

• Panthér kullanıcısına yanıt
    1.6tdi 1.4tsi vb küçük hacimde kullanılan DSG ler sıkıntılı.
    Amarok ve Passat 2.0TDi de kullanılan dsg problem yok.

• Melikşah_38 M kullanıcısına yanıt
    “1.50 üstündeki insanları basıyor.” derken :)

Gelin şunu 1.20 yapalım. Ne dersiniz ? Şaka gibi. Neyse.

Konu sahibi arkadaş için :

BMW 1 serisi aracım var. A3 kullanmışlığım da var. Konu dahilinde BMW kullanıcılarının ve Audi önerenlerinin yorumlarını kıyaslarsanız, (kimler hangi argümanlar kullanmış) fark bir nebze ortaya çıkacaktır. Her iki araba ile küçük bir test sürüşü yapar nihai kararınız verirsiniz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: 17Scorpion

“1.50 üstündeki insanları basıyor.” derken :)

Gelin şunu 1.20 yapalım. Ne dersiniz ? Şaka gibi. Neyse.

Konu sahibi arkadaş için :

BMW 1 serisi aracım var. A3 kullanmışlığım da var. Konu dahilinde BMW kullanıcılarının ve Audi önerenlerinin yorumlarını kıyaslarsanız, (kimler hangi argümanlar kullanmış) fark bir nebze ortaya çıkacaktır. Her iki araba ile küçük bir test sürüşü yapar nihai kararınız verirsiniz :)
    Arkaya ancak pigmeler oturabiliyor .

* Orta Afrika'nın ilk sakinlerinden biri olarak kabul edilen Pigmeler, günümüzde Papua Yeni Gine ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde de yaşayan ve genelde 1.5 metreyi aşmayan boylarıyla hatırlanan yerli bir kabiledir. Büyüme hormonunun az salgılanması sonucu meydana gelmektedir

• Aracı kullanırken, yanlamayıp, viraj kasmayacaksanız her türlü A3 derim. BMW 1 serisi oyuncak gibidir. Kullanması zevklidir o kadar.
  • Panthér kullanıcısına yanıt
    Bir rivayete göre “a3 arka tarafı 2.10’luk insanları basmıyormuş” :)

Gerçekten 1.50’lik ifadesi çok talihsizce olmuş. Bilmeden, görmeden ve daha önemlisi basit bir matematik bilgisinden yoksun tutulmuş bir ifadeden öteye gidemez.

Etrafımda ne kadar 1.50 ve altında insan varmış da haberim yokmuş. Belki de ben de 1.50’yimdir ama haberim yoktur :) .

• showroomda test ettim arka tarafını 2 kişi gayette yeterli, 3 kişi sıkıntı sadece, test aracı yoktu randevu alıp test edecegım en kısa zamanda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 17Scorpion

Bir rivayete göre “a3 arka tarafı 2.10’luk insanları basmıyormuş” :)

Gerçekten 1.50’lik ifadesi çok talihsizce olmuş. Bilmeden, görmeden ve daha önemlisi basit bir matematik bilgisinden yoksun tutulmuş bir ifadeden öteye gidemez.

Etrafımda ne kadar 1.50 ve altında insan varmış da haberim yokmuş. Belki de ben de 1.50’yimdir ama haberim yoktur :) .
    Şimdi İstanbul’dayım kardeşimin A180 AMG si var, bende BMW1. İkisini de kullanıyorum -+ aynı.

Araç alacağım zaman A3 e de baktım, kullandım/test ettim/çok düşündüm(fiyatının uygunluğu yüzünden). Sayılara rakamlara bakmaksızın, A3 BMW1 den yada A180 den daha geniş ve ferah diyen adam “bence” araba kıyaslama durumunda noksandır.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.