Şimdi Ara

bmw 116i - mazda 3 - megane coupe hangisi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mrenace

quote:

Orijinalden alıntı: byatunga

Şimdi bu araçlar içinde en performanslısı megane. En sorunsuzu mazda. En zevklisi bmw. Gel gelelim senin tam olarak ne beklediğine bağlı. Eğer 1.16 nın performansı sana yetiyorsa bence direkt babanın arabasına el koy. Hem sonuçta bmwnin bu serisi de çok sorunsuz. E performansı da sana yetiyor. Üstüne üstlük içlerinde en çok sürüş bakımından bundan zevk alırsın. Bence babanın aracına el koy. O da kendine gitsin bir mazda 6 falan alsın. Ya da ne bileyim başka birşey de alabilir. O babana kalmış tabi. Bu arada golfte düşün derim. Dsgli bir golf seni memnun eder.

dsg ne fark yaratıyo ki? ayrıca golf fiyat olarak biraz pahalıya kaçar sanırım.

@alisbeyali hocam zaten mazdaya çeken tek şey sorunsuz olması ve tasarımı ama atik bir araba deil. megane 3 e daha çok aklım gidiyo diyebilirim.

Şimdi hem dsgli golfü hem de 1.16 ile aynı şanzımanlı bir bmw kullanmış biri olarak şunu söyliyebilirim ki dsg çok başarılı bir şanzıman ve bmwnin şanzımanından daha hızlı. He bmwnin şanzımanı çoğu markanınkine göre başarılı ama dsg çok daha hızlı bir şanzıman ve manuelden daha az yakıyor, manuelden daha performanslı. Emin olun sizi pişman etmez. Diğer yandan golfte o kadar pahalıya kaçacağını sanmıyorum. Bütçenizi öğrenebilirsem net, bir kaç öneride bulunabilirim. Mazdaya gelince bmw ile öyle aralarında çok fark yok diye biliyorum. Bmwnin tek avantajı arkadan itişli olması. Dediğim gibi bütçenizi tam öğrenebilirsem öneri de bulunabilirim.

• bence bu üçünün yerine vw scirocco tercih ederim.
  • quote:

quote:

quote:

Şimdi bu araçlar içinde en performanslısı megane. En sorunsuzu mazda. En zevklisi bmw. Gel gelelim senin tam olarak ne beklediğine bağlı. Eğer 1.16 nın performansı sana yetiyorsa bence direkt babanın arabasına el koy. Hem sonuçta bmwnin bu serisi de çok sorunsuz. E performansı da sana yetiyor. Üstüne üstlük içlerinde en çok sürüş bakımından bundan zevk alırsın. Bence babanın aracına el koy. O da kendine gitsin bir mazda 6 falan alsın. Ya da ne bileyim başka birşey de alabilir. O babana kalmış tabi. Bu arada golfte düşün derim. Dsgli bir golf seni memnun eder.

@alisbeyali hocam zaten mazdaya çeken tek şey sorunsuz olması ve tasarımı ama atik bir araba deil. megane 3 e daha çok aklım gidiyo diyebilirim.

Şimdi hem dsgli golfü hem de 1.16 ile aynı şanzımanlı bir bmw kullanmış biri olarak şunu söyliyebilirim ki dsg çok başarılı bir şanzıman ve bmwnin şanzımanından daha hızlı. He bmwnin şanzımanı çoğu markanınkine göre başarılı ama dsg çok daha hızlı bir şanzıman ve manuelden daha az yakıyor, manuelden daha performanslı. Emin olun sizi pişman etmez. Diğer yandan golfte o kadar pahalıya kaçacağını sanmıyorum. Bütçenizi öğrenebilirsem net, bir kaç öneride bulunabilirim. Mazdaya gelince bmw ile öyle aralarında çok fark yok diye biliyorum. Bmwnin tek avantajı arkadan itişli olması. Dediğim gibi bütçenizi tam öğrenebilirsem öneri de bulunabilirim.

çok yüksek bütçem yok sorun da o. en yüksek alabileceğim sanırım megane coupe 1.4 tce yani yaklaşık 47.000 kadar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

çok yüksek bütçem yok sorun da o. en yüksek alabileceğim sanırım megane coupe 1.4 tce yani yaklaşık 47.000 kadar.

Biraz pazarlıkla 1.4 tsi dsg 122hp comfortline 48 - 49 civarına alabilirsiniz. Yani memnun kalacağınızı düşünüyorum. Benzer fiyata lancia delta 1.4t alabilirsin. Bence çok daha hoş araba. Tabi seçim gene de sana kalmış ama golf ve lanciayı iyice araştır. Zaten lancia segmentinin üstünde bir araç.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

delta hoş ama hiç düşünmedim düşünmüyorum da. 122hp golf süper olur sanırım ama bütçeye bağlı eğer zorlayabilirsem olabilir olmazsa zaten 1.4 tce alırız :) o da gayet süper aslında ama golfün adı var tabiki.

bütçe 40 milyar olsa ne önerirdiniz?

Biraz pazarlıkla 1.4 tsi dsg 122hp comfortline 48 - 49 civarına alabilirsiniz. Yani memnun kalacağınızı düşünüyorum. Benzer fiyata lancia delta 1.4t alabilirsin. Bence çok daha hoş araba. Tabi seçim gene de sana kalmış ama golf ve lanciayı iyice araştır. Zaten lancia segmentinin üstünde bir araç.

• ağustosta alfa'nın guiuletta'sı geliyor , fiyatlarıda gayet uygun olacak. değerlendirmenizi tavsiye ederim.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

delta hoş ama hiç düşünmedim düşünmüyorum da. 122hp golf süper olur sanırım ama bütçeye bağlı eğer zorlayabilirsem olabilir olmazsa zaten 1.4 tce alırız :) o da gayet süper aslında ama golfün adı var tabiki.

bütçe 40 milyar olsa ne önerirdiniz?

Hocam alıntı yapmışsın ama galiba mesajı yazmayı unutmuşsun Neyse haberin olsun diye söyledim.

• quote:

Orijinalden alıntı: fottili

1.6 105 hp 145 nm torklu araçtan behsediyoruz neyin performansından bahsediyorsun.Toyota gibi gizli beygirler varsa orasını bilemem.Hurda yığını filan olayına takılmıyorum.Belliki ön yargılarından dolayı sana laf anlatmanında imkanı yok. Bu arada coupe görünce ağzınıda kapatmayı da unutma.

eet ancak eger kullandıysan anlarsın ve renault gercekten bir hurda yıgını söyle düşün allah korusun 100 le gidiyorsun ve o anda karsıdan araba geliyor o anda mazdadamı olmak istersin renaultta mı? ki af edersiniz ki burası türkiye kaç yapcaksın ki performans isityorsun mazda 3 km de 230 lira yakıyor magane ise 328 lira neredeyse 100 lira bi fark var ...
  • mazda 3
  • Orijinalden alıntı: musch-lee

Orijinalden alıntı: fottili

1.6 105 hp 145 nm torklu araçtan behsediyoruz neyin performansından bahsediyorsun.Toyota gibi gizli beygirler varsa orasını bilemem.Hurda yığını filan olayına takılmıyorum.Belliki ön yargılarından dolayı sana laf anlatmanında imkanı yok. Bu arada coupe görünce ağzınıda kapatmayı da unutma.

eet ancak eger kullandıysan anlarsın ve renault gercekten bir hurda yıgını söyle düşün allah korusun 100 le gidiyorsun ve o anda karsıdan araba geliyor o anda mazdadamı olmak istersin renaultta mı? ki af edersiniz ki burası türkiye kaç yapcaksın ki performans isityorsun mazda 3 km de 230 lira yakıyor magane ise 328 lira neredeyse 100 lira bi fark var ...

100 ile gidiyorsam tabiki Megane'nın içinde olmayı tercih ederim.Sonuçta sınıfında ilk 5 yıldız almış otomobil Megane II 2002 yılında .Mazda'3 ün ilk kasası 2006 yılında 4 yıldız almış.Megane III ise 37 puan üstünden 37 tam puan alan tek otomobil Ncap testinde.Yani senin söylediklerin tamamıyla afaki şeyler.Bilmesek yutturacan ama Megane 1.6 16 v ile Mazda'nın motorları birbirlerine çok yakın motorlardır.Arada 100 kuruş lira olmasına imkan yok.Fabrika verilerine de zahmet edip bak.
    Bunlarda çarpışma testi verileri.
    http://www.euroncap.com/tests/renault_megane_2002/146.aspx
    http://www.euroncap.com/tests/renault_megane_2008/337.aspx
    http://www.euroncap.com/tests/mazda_3_2006/265.aspx
    http://www.euroncap.com/results/mazda/3/2009/382.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fottili -- 15 Haziran 2010; 22:25:31 >

• fabrika verileri hep yalandır havasız agırlıksız ortmda motor calıstır bu denemdigimiz bir sey meganeler hep cok yakar servisleri pahalıdır ve hurda yıgınlarıdır türkiyede insanlar ne hakla bu araca para verdiklerini anlamak cok zor ,mazda 3 ün 2010 kasasından bassediyoruz ve euro cap testlerinden 5 yıldızı rahtca aldı
    İngilterenin en prestij otomobil dergisi ''whatcar'' 200.000 araç üstünde yaptıgı araştırmaya göre en az sikayet edilen araçlar;
    2009;
    1. Mazda %17 .......
    2. Mercedes %25
    3. Toyota %26
    4. Honda %27.
    5.Mitsubishi %29
    6. Volvo %30
    7.jaguar %31
    8. Nissan %33
    9. infiniti %34
    10. Audi %35
    11.Ford %36
    12.Subaru %37
    13.Land Rover %37
    14.BMW %37
    15.Hyundai %38
    16.seat %39
    17.Volkswagen %40
    18.Opel %43
    19.Hyudaı%43
    20.suzuki %44
    21.mini %45
    22.Renault %48......
    23.Saab %48
    24.chevrolet %49
    25.Citroen %50
    26.fiat % 52
    27.Peugeot%53
    28.Alfa Romeo %54
    29.kıa%58

buyur sen hala bu aracımı savunuyorsun bana , eger araç yapılıcaksa japonlar ve almanların dısındakiler sadece onları izler ve onların yaptıgı güzel seyleri calmaya calısırlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: musch-lee

fabrika verileri hep yalandır havasız agırlıksız ortmda motor calıstır bu denemdigimiz bir sey meganeler hep cok yakar servisleri pahalıdır ve hurda yıgınlarıdır türkiyede insanlar ne hakla bu araca para verdiklerini anlamak cok zor ,mazda 3 ün 2010 kasasından bassediyoruz ve euro cap testlerinden 5 yıldızı rahtca aldı
    İngilterenin en prestij otomobil dergisi ''whatcar'' 200.000 araç üstünde yaptıgı araştırmaya göre en az sikayet edilen araçlar;
    2009;
    1. Mazda %17 .......
    2. Mercedes %25
    3. Toyota %26
    4. Honda %27.
    5.Mitsubishi %29
    6. Volvo %30
    7.jaguar %31
    8. Nissan %33
    9. infiniti %34
    10. Audi %35
    11.Ford %36
    12.Subaru %37
    13.Land Rover %37
    14.BMW %37
    15.Hyundai %38
    16.seat %39
    17.Volkswagen %40
    18.Opel %43
    19.Hyudaı%43
    20.suzuki %44
    21.mini %45
    22.Renault %48......
    23.Saab %48
    24.chevrolet %49
    25.Citroen %50
    26.fiat % 52
    27.Peugeot%53
    28.Alfa Romeo %54
    29.kıa%58

buyur sen hala bu aracımı savunuyorsun bana , eger araç yapılıcaksa japonlar ve almanların dısındakiler sadece onları izler ve onların yaptıgı güzel seyleri calmaya calısırlar...

Zaten bu veri olmasa tutacak dalınız yok ayrıca bu veri 2009 yılına ait değil.Kaç senedir aynı şeyi koyup duruyorsunuz ben sana güncel arıza istatistiklerini koyuyorum.Gördüğün gibi 2004 ve 2005 yılında sınıfta kalmış Megane nasıl iyileşme göstermiş.Son iki yılda yani Megane III çıktıktan sonra markanın işleri iyice yoluna koyduğunu görüyorsun.2006 dan itibaren Renault Nissan beraber çalışıyor .Yani Japon kanı bulaşmış.Kafanızdaki tabular birer birer yıkılacak ama biraz daha zaman lazım.

bmw 116i - mazda 3 - megane coupe   hangisi?

bmw 116i - mazda 3 - megane coupe   hangisi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fottili -- 15 Haziran 2010; 23:11:16 >

• arkadasım megane 2 ler gercekten cok sorunlu arabalar 1 yıl kullandıgım için biliyorum. megane 3 üncü nesil nasıldır bilmiyorum direk kötülememin sebebi eski nesilin bu denli olması bana güven vermiyorum artı dediğim gibi megane şu anda yeni nesil cıkan arabalar içinde en yakısıklılardan biri ancak ilerleyen zamanda cok sorun yaratacagına inanıyorum ama sunuda ilave edeyim 3 cü nesil magane ve mazda 2 ci nesil e baktım mazda megane göre cok daha fazla kaliteli mazeme kullanmıs... insallah ben yanılırım 3cü nesil maganeler sorunsuz dikkat cekici bir araba olur...
  • fottili gözünü seviyim abi ne laf anlatmaya çalışıyorsun....
    arkadaşın yorumları forum kurallarına bile aykırı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

fottili gözünü seviyim abi ne laf anlatmaya çalışıyorsun....

nasıl böyle bir kanıya vardın arkadasım...
  • quote:

katılıyorum
  • quote:

quote:

Forum kurallarını okursanız hiç bir markaya ne olursa olsun Hurda v.b. gibi tabirleri kullanmak yasaktır...
    Forumda bu araçların sahipleri ve markaya sempati duyan insanlar oluyor. Bu tarz tabirler dalga geçmek, ve kavgaya devetten başka bir şey değildir...
    Üstüne üstlük bahsettiğiniz marka da hani çin malı falan olsa nispeten (genede kural kuraldır aslında da) ancak güvenlik konusunda bir çok markadan önce 5 yıldız almaya başlamış bir marka.... savunduğunuz kötülediğiniz düşünceninde içi boş maalesef...

"

"otomobil bölümü kural ihlali ile ilgili biraz açıklama yapmak istiyorum.

Bazen öyle durumlar oluyordu ki bu durumlarda uyarı nedeni olarak bir durum bulamıyorduk, üyeler aldıkları uyarılara karşı çıkıyor, nedenin yaptıklarıyla uymadığını belirtiyorlardı. Sonra üst yönetime bir öneri sunduk, kabul edildi ve uygulamaya geçtik. Şimdi onunla ilgili kafalarda bazı soru şikayetleri olduğunu hissettiğimden bu topiği açma gereği hissettim.

Otomobil bölümü kural ihlali ;

-Fanatiklik yapan üyelere,

-Marka kötüleyen üyelere,

-Bir marka veya model hakkında ''döküntü-teneke-o da araba mı'' gibi cümleler kuran üyelere,

-Kullandığı marka veya modelden dolayı herhangi bir üyeye hakaret eden,dalga geçen,rahatsız eden üyelere,""

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whisper911 -- 16 Haziran 2010; 17:43:55 >

• quote:

renault diyenlere hayetle karsılıyorum mazda ve bmw gibi bir sirketle renault u nasıl kıyaslarsınız anlamıyorum, renault bir hurda yıgını istedigi kadar yakısıklı olsun bmw 1 kasası hosuma gitmiyor o yüzden mazda diyorum oldukca teknolojik bir araba yakısıklı performans konusundada binmeyenler yorum yapmasın o zaman 1.6 105 ph dan cok daha güçlü bir araba...

Renault u hala toros olarak görüyorsun ama Renault=Toros değil bir çok modeli var ve gayet güzel araçlar yapıyor.

Konuya gelirsek senin yerinde olsam mazda 3 ü geçerim, 116 ve magane coupe yi iyice test eder kararımı veririm.
  • quote:

quote:

quote:

Forum kurallarını okursanız hiç bir markaya ne olursa olsun Hurda v.b. gibi tabirleri kullanmak yasaktır...
    Forumda bu araçların sahipleri ve markaya sempati duyan insanlar oluyor. Bu tarz tabirler dalga geçmek, ve kavgaya devetten başka bir şey değildir...
    Üstüne üstlük bahsettiğiniz marka da hani çin malı falan olsa nispeten (genede kural kuraldır aslında da) ancak güvenlik konusunda bir çok markadan önce 5 yıldız almaya başlamış bir marka.... savunduğunuz kötülediğiniz düşünceninde içi boş maalesef...

"

"otomobil bölümü kural ihlali ile ilgili biraz açıklama yapmak istiyorum.

Bazen öyle durumlar oluyordu ki bu durumlarda uyarı nedeni olarak bir durum bulamıyorduk, üyeler aldıkları uyarılara karşı çıkıyor, nedenin yaptıklarıyla uymadığını belirtiyorlardı. Sonra üst yönetime bir öneri sunduk, kabul edildi ve uygulamaya geçtik. Şimdi onunla ilgili kafalarda bazı soru şikayetleri olduğunu hissettiğimden bu topiği açma gereği hissettim.

Otomobil bölümü kural ihlali ;

-Fanatiklik yapan üyelere,

-Marka kötüleyen üyelere,

-Bir marka veya model hakkında ''döküntü-teneke-o da araba mı'' gibi cümleler kuran üyelere,

-Kullandığı marka veya modelden dolayı herhangi bir üyeye hakaret eden,dalga geçen,rahatsız eden üyelere,""

haklısın arkadasım bir cok renault kullanan var bundan sonra daha dikkatli cümleler kullanırım:)

• quote:

Orijinalden alıntı: hakonek

ağustosta alfa'nın guiuletta'sı geliyor , fiyatlarıda gayet uygun olacak. değerlendirmenizi tavsiye ederim.

baktım fakat forumda biraz gezdikten sonra malzeme kalitesizlikleri ile ilgili bir çok şey söylenmiş. tasarım olarak çok hoş fakat...
    biraz dolaşınca audi a1 in temmuzda türkiyeye geleceğini öğrendim aslında fiyatları uygun olursa o da olabilir. bu konuda bilgisi olan var mı?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.