Şimdi Ara

Bmw 2 serisi Active Tourer (F45) (83. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.055
Cevap
57
Favori
169.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Leo-Nidas

Teşekkür ediyorum sportline koltuk jant tasarımı filan daha hoşuma gitti gibi bakalım. Saolun
    Hayırlısı olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sahibindn.com da sadece 8 tane 2. el 2.16d AT kalmış 1.16d ile kıyaslanınca fiyatları uygun daha fonksiyonel bence bu yüzden temizini bulan kapıyor sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: taqua

Sahibindn.com da sadece 8 tane 2. el 2.16d AT kalmış 1.16d ile kıyaslanınca fiyatları uygun daha fonksiyonel bence bu yüzden temizini bulan kapıyor sanırım.
    Bizim modelin sifir olarak zamanında da pek satmamasindan olabilir. Değeri bilinmiyor bu arabaların.
    Yeni modelleri indirimli 295 den başlıyor. O paraları ancak fabrikatör veya armatör'ler kızları veya eşleri için verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sierre34 -- 21 Ağustos 2019; 12:27:8 >
  • benzinlisinden 24 tane var satışta dizeli 8 tane kalmış. Ayrıca x1 60.000 tl daha pahalı ve çok satıyor, aslında aynı teknolojide ve konforda olduğundan 60.000 tl daha fazla vermeye gerek yok bence 216d at fiyat/kazanç oranı iyi bir hisse senedi gibi (nacizane benim düşüncem tabii ki herkes faklı düşünebilir). Bu arada sonradan baktım x1 1.6D olandan 55 tane var 2. el hepside 2018 nedense...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taqua -- 21 Ağustos 2019; 14:11:46 >
  • Arkadaslar BMW 218i modeli icin dört mevsim run-flat lastik var mi acaba ? Ben mi bulamiyorum bu ölcülere göre tam anlayamadim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eDDiè

Arkadaslar BMW 218i modeli icin dört mevsim run-flat lastik var mi acaba ? Ben mi bulamiyorum bu ölcülere göre tam anlayamadim.
    Ben de geçen sene aramış bulamamıştım.

• eDDiè kullanıcısına yanıt
    4 mevsim lastik olarak Michelin Cross-climate öne çıkıyor ama RFT’si yoktu ne yazık ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sierre34

Ben de geçen sene aramış bulamamıştım.

Alıntıları Göster
    Türkiyede var mi bilmiyorum ancak continentalde buldum.

Continental TS 815 (Seal XL) 205/60 R16 96V (Dört mevsim, Run-Flat)
  • Selamlar Beyler. Bugün arabayı vale ile Borusan'a gönderdim. 15 Eylul'e kadar uzatılmış garanti'de %50 indirim varmış. Uygunluğunu kontrol edip haber verecekler. Bu sıkıntılı ortam nedeniyke 2021'e kadar arabamızı kullanmayı planliyoruz. Önceden yaşadığım masraflı tamiratlar nedeniyle uzatayım dedim. 3 seneligi 5200tl civarı. 2 seneligide 400TL daha düşükmüş. Aklınızda olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sierre34 -- 13 Eylül 2019; 16:18:23 >
  • Merhabalar,

1 aylık 2 serisi active tourer deneyimimi aktarmak istiyorum.

-Aracım benzinliydi ve yakıt tüketimi oldukça yüksekti. Dikkatli kullanımda 7.0 litre civarı basmadan dikkatsiz kullanımda ise 10.5 litreyi buldu. Belki makul görünebilir ama forumlarda anlatıldığı gibi olmadığını gördüm.
    -Koltuklarım standart idi. Ve cidden dardı, rahatsızdı. Görüntü olarakta oldukça basitti.
    - Göstergeler, direksiyonu hangi ayara getirirsem getireyim bir türlü tamamına hakim olamadım. Ya üstünü ya altını mutlaka göremiyorsunuz. Biraz aceleye gelmiş havası vardı.
    -Yol bilgisayarı ekranı çok demode ve küçüktü. Bilgiyi görmek için baya menü atlamanız gerekiyor.
    -Orta ekranda bir sürü menü var ama hangisi fonksiyonel derseniz hepsi karmaşıktı.
    -Titreşim, defalarca servise gittim geldim ama çözülemedi. Bilhassa durmaya yakın artan titreşim aşırı rahatsız ediciydi. Ve 1.5 motorda 3 silindirden dolayı böyle olduğu söylendi serviste.
    -Trim sesleri ise servis ne yaptıysa çözemedi.

+ Süspansiyonlar rf lastiklere rağmen yumuşak kalmayı başarıyor.
    +Yalıtım cidden iyiydi. Bilhassa yol sesi başarılı yalıtılmış.
    +Bagaj çift parçalı ve elektrikli olmasından dolayı kullanışlıydı.
    +Farlar gece oldukça iyi aydınlatıyordu.
    +Aisin şanzıman ZF kadar olmasada bence iyiydi.

Sonuç olarak aracı sattım. Bende iyi intiba bırakmadı. Belki bana kızanlar olacaktır ama BMW bu araca çokta çalışmamış gibi. Bir bütün haline getirememiş. Parça parça güzel detaylar var ama bütün haline gelince hayal kırıklığı yaratıyor.

Herkese iyi günler dilerim.

• Saygıyla karşılıyorum 150.000 tl lik diğer arabaların ne verdiğine de bakmak lazım, tabi satış fiyatın buysa. Ben memnunum çünkü kilom fazla değil koltuk yeterli geliyor, büyük ekrandan herşeye baktığımdan küçük ekrana pek ihtiyacım olmuyor. Tek dokunuşla tavan açılıyor veya aynalar kapanıyor yada bagaj açılıyor, yüksek oturum nedeniyle yola hakimsin bacakların oldukça rahat, kalkışta ivmelenmesi güçlü viraj hakimiyeti güzel.. benim aradığım özellikler var (izmirden konyaya gün içi 5 saatte gidip 5 saatte geliyorum hiç yormuyor ve ortalama 6 litre diesel yakıyor).
  • Leo-Nidas L kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Herkesin tercihleri farklı olabiliyor tabii ama bence bu sınıftaki muadili araçlarla kıyaslayınca hala daha iyi buluyorum. Keyifli, konforlu ve rahat bir araç. Hatta kalkış ivmelenmesi çok hoş...

Bende sport line, dizel, 2016 model vites (hangisi bilmiyorum ama çift kavrama olmadığı için memnunum), sürüş yardımı, anahtarsız giriş, vs mevcut.

Daha önce de eksilerini belirtmiştim ama dur-kalk sırasında çalışma anındaki titreşim dışında diğer hususlar benim için pek sorun olmadı.

Benzinli araç için belirttiğiniz değerler bence normal (eski aracımla da kıyaslıyorum bu daha düşükmüş benzinde). Bu tabii kullanımla da ilgili ama daha düşük değerler çok zor, özellikle de fabrika değerleri. Dizelde dolu depo ile Ankara'dan istediğim yerlere tekrar yakıt almadan gidebiliyorum sonuçta...

Göstergeler daha önce de yazıldı, ben de belirtmiştim; belki ayar veya boyla ilgili ama ölü nokta bende hiç olmuyor.
    Menüleri çevirmeli ayar tuşu ile kullanmaya bir süre sonra alışılıyor, keşke dokunmatik olsa daha iyiymiş ama.

Ben aracı aldıktan sonra dijital kokpitli araçlar çıkmaya başlamıştı, misal Peugeot 3008'in i-cockpit ve motor-vites uyumu (önceki 2tronic idi galibai felaketti) gerçekten çok iyi ve dur-kalkta sarsıntı yok. Bu açılardan tercih edilebilir ama diğer açılardan da kıyaslamak lazım.

Sonuç olarak bu sınıfta bence BMW muadillere göre çok daha iyi iş çıkarmış, özellikle dış görünüş olarak da kıyaslayınca dönüp dolaşıp bu sonuca varıyorum hep. :)

• mrb arkadaşlar. 2016 model 216 d AT aracım var. 65000 km de hala ilk lastikleri mevcut. Aracın lastiklerini değiştirmrk istiyorum. Sizce üstünde bulunan continental premium contact 5 205/60r16 92v runflat lastikten ( internette tek teker 850 tl ) mi alamalıyım? Bu konuda tecrübelerinizi paylaşır mısınız? teşekkürler
  • hdervisoglu H kullanıcısına yanıt
    Baharda ben de yazlık lastiklerimi değiştireceğim. Rft olunca çok fazla seçenek yok maalesef. Michelin pilot sport 4'u rft olsun veya olmasın çok övüyorlar.

• Sierre34 kullanıcısına yanıt
    Benim kriterim sessizlik olurdu. Seçenekleri kıyaslayıp en sessiz olanını alırdım. Ses değerleri lastik etiketlerinde yazıyor. 1 db'lik değer bile az da olsa fark edecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mekatu

Benim kriterim sessizlik olurdu. Seçenekleri kıyaslayıp en sessiz olanını alırdım. Ses değerleri lastik etiketlerinde yazıyor. 1 db'lik değer bile az da olsa fark edecektir.
    Haklisiniz sessizlik önemli . Maalesef rft'ler arasında pek sessiz lastik yok.

Şimdi tekrar baktımda nokian'in epey sessiz bir lastiği var. Onun da tüketimi epey yüksek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sierre34 -- 15 Ekim 2019; 12:19:43 >
  • Sierre34 kullanıcısına yanıt
    AT için uygun RFT Pilot Sport ebatı var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: erdknt

AT için uygun RFT Pilot Sport ebatı var mı?
    Benim arabamda 225 45 18 ebatında lastik var. Ona uygun pilot sport rft var. Maalesef en pahalı model aynı zamanda .

• hdervisoglu H kullanıcısına yanıt
    Selamlar. Ağustos ayı başında lastikleri değiştirdim. Arabamda orijinal lastikleri olan Goodyear Efficientgrip Performance vardı. Ben de uzun süre bir araştırma yaptıktan sonra yine aynı lastikte karar kıldım. Ses olarak oldukça memnunum. Lastikleri de Kızıltoprak Unsal Oto'dan (GY Bayii) aldım, tanesi 750₺'ydi. Bu konuda tek söyleyebileceğim Bridgestone bayisi bile "evet BS'ler biraz ses yapar demiş olması" aklınızda olsun.
  • 2015 model 2.18i luxury aracımı satıyorum. Araç 102bin km'de, yetkili servis bakımlı. Son bakımı geçen ay yapıldı ve lastikleri yeni. Forumdan ilgilenen olursa diye buraya da yazmak istedim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.