Şimdi Ara

Bmw 2 serisi Active Tourer (F45) (84. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.052
Cevap
57
Favori
168.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    BMW’ler ile ilgili birkaç başlığı takip ediyorum. Diğer başlıklarda da yeri gelmişken yazmıştım. Bridgestone markası son derece sert, konforsuz ve gürültülü lastikler üretiyor. Aracım Bridgestone ile gelmişti, mecburen eskiyene kadar kullandım. Ancak para verip Bridgestone alacağımı sanmıyorum.

Yeni nesil “Driveguard” serisi lastikleri beğendiğini söyleyen forumdaşlar vardı. Onları kullanan bir araca binmişliğim yok. O modeller iyi de olsa önyargılıyım bu markaya.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdknt

BMW’ler ile ilgili birkaç başlığı takip ediyorum. Diğer başlıklarda da yeri gelmişken yazmıştım. Bridgestone markası son derece sert, konforsuz ve gürültülü lastikler üretiyor. Aracım Bridgestone ile gelmişti, mecburen eskiyene kadar kullandım. Ancak para verip Bridgestone alacağımı sanmıyorum.

Yeni nesil “Driveguard” serisi lastikleri beğendiğini söyleyen forumdaşlar vardı. Onları kullanan bir araca binmişliğim yok. O modeller iyi de olsa önyargılıyım bu markaya.
    Sizin önerebileceğiniz bir lastik varmı?

• Sierre34 kullanıcısına yanıt
    Michelin ve Good Year yumuşak hamura sahip lastikler. Sessiz ve konforlu. Ancak asfalt dışına çıkıyorsanız çabuk deforme olabilir.
    Ben lastik almadan öncewww.tyrereviews.co.uk sitesine bakıyorum. Ebatına ve rft olup olmamasına bağlı olarak puanlamalar oluyor. Oraya bakmanızı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdknt -- 25 Ekim 2019; 14:45:5 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdknt

Michelin ve Good Year yumuşak hamura sahip lastikler. Sessiz ve konforlu. Ancak asfalt dışına çıkıyorsanız çabuk deforme olabilir.
    Ben lastik almadan öncewww.tyrereviews.co.uk sitesine bakıyorum. Ebatına ve rft olup olmamasına bağlı olarak puanlamalar oluyor. Oraya bakmanızı öneririm.
    Teşekkürler. Goodyear'i önceki arabamda kullanmıştım. Pek güven vermemişti bana. O yüzden hiç tekrar bakmadım. Bahsettiğiniz siteyi incelemiştim. Güzel yönlendirmeleri var. Bakalım aklımda michelin ps4 var şimdilik. Rft ve ara ölçü olduğundan fazla seçenek yok maalesef .

• Merhaba arkadaşlar ,

Bugün borusan otodan ikinci el bir 2.18i active tourer için anlaşma yaptım. Araç 26.000 km de panoromik sunrooflu kumaş koltuklu spor direksiyonlu 2014 modeldi. Kazasından ötürü 21.000 trameri var sağ far değişmiş ve sağ kapılar kaput boyalı. eski sahibi bayan. 125.000 TL ye anlaştım yorumunuz nedir fazlamı vermişim sizce çünkü full dolu değil araç ?
     Bmw 2 serisi Active Tourer (F45)

• quote:

Orijinalden alıntı: kalfatt

Merhaba arkadaşlar ,

Bugün borusan otodan ikinci el bir 2.18i active tourer için anlaşma yaptım. Araç 26.000 km de panoromik sunrooflu kumaş koltuklu spor direksiyonlu 2014 modeldi. Kazasından ötürü 21.000 trameri var sağ far değişmiş ve sağ kapılar kaput boyalı. eski sahibi bayan. 125.000 TL ye anlaştım yorumunuz nedir fazlamı vermişim sizce çünkü full dolu değil araç ?
    Bahsettiğiniz aracın en öne çıkan özelliği düşük kilometresi. Eğer bu sizin için ana kriterse verdiğiniz para bence normal. Diğer konular (modeli, paketi ve kaza durumu) dikkate alınırsa biraz fazla olduğu söylenebilir fiyatının. Bence gönül rahatlığıyla binin mevcut piyasa şartlarında iyi bir araca binmiş olacaksınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: dpete

Bahsettiğiniz aracın en öne çıkan özelliği düşük kilometresi. Eğer bu sizin için ana kriterse verdiğiniz para bence normal. Diğer konular (modeli, paketi ve kaza durumu) dikkate alınırsa biraz fazla olduğu söylenebilir fiyatının. Bence gönül rahatlığıyla binin mevcut piyasa şartlarında iyi bir araca binmiş olacaksınız.

Alıntıları Göster
    Cevabınız için teşekkür ederim. Kaza dahil bütün bakım ve onarım işlemlerinin borusanda yapılması ve km'nin düşüklüğü cezbetti beni. Hayırlısıyla alıcam inşaAllah. Bu arada bu araca yaşlı işi deniliyor fakat ben bir genç olarak duruşu ve işlevselliği nediniyle 1 ve 3 serisine tercih ettim bu aracı.

• quote:

Orijinalden alıntı: kalfatt

Cevabınız için teşekkür ederim. Kaza dahil bütün bakım ve onarım işlemlerinin borusanda yapılması ve km'nin düşüklüğü cezbetti beni. Hayırlısıyla alıcam inşaAllah. Bu arada bu araca yaşlı işi deniliyor fakat ben bir genç olarak duruşu ve işlevselliği nediniyle 1 ve 3 serisine tercih ettim bu aracı.

Alıntıları Göster
    Araç yaşlı aracından ziyade aile aracı formatında. Tabii ki 1 veya 3 serisi kadar spor görünümlü değil ama diğer C-MPV'lere (CMAX, C4 Picasso, Mercedes B, eski kasa 3008 vb) kıyasla oldukça iyi bir görünümü sahip olduğunu düşünüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yakın zamanda 2 serisi AT alacağım. Malum sitedekileri inceledim. Temiz, mantıklı fiyatı olan, çok yüksek km yapmamış araç arayışındayım. Satmayı düşünenlerle görüşebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HakanOn -- 31 Ekim 2019; 11:39:19 >
  • Arkadaşlar selamlar. Bir kac gün önce yetkili serviste on fren balatalarını ve uyari fişlerini degistirttim. 1500 kusur Tl tuttu bilginiz olsun.
    Sene sonu Bmw'de uygun kredi kampanyalari olduğu için hoşumuza giden makyajlı x1 icin benim arabaya ne kadar takas değeri biceceklerini merak ettim. 157.5 Bin Tl teklif ettiler. Sonra aklıma etrafta reklamları dönen "vava cars"geldi. Maltepe şubelerine gittim. Ilgi ,alaka ve sohbetleri gayet güzeldi. Onlarda 160bin teklif ettiler. Güzel tarafı karar verirseniz birkaç saat içerisinde paranıza kavuşuyorsunuz. Arabanın degerin çok öldürürler diye düşünmüştüm korktuğum gibi çıkmadı. Neyse şimdilik üste 200bin vermek mantıklı gelmedi. Hele 2020 bir gelsin. Selâmetler.

• Sierre34 kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar, sigorta bağlantı kısmını biraz detaylandırır mısınız? Nerede, hangi boş sokete? gibi.
  • nightseason kullanıcısına yanıt
    Kamerayı kastettiniz herhalde. Ben devamlı çekim yapsin diye akü'ye bağlamadım. Ölçüm yaparak ,gecikmeli kapanan bir sigorta buldum. Ona kamera seti ile istedigim sigorta çoklayıcı ile monte ettim. Hangisi olduğunu hatırlayamadım simdi. Ihtiyaciniz varsa bakarım.

• Merhaba

Bende de 2015 model BMW 2.18i Active tourer var. Eşime aldık aracı. şu an km 39.000'de.
    Servis olarak öneriniz var mı ?
    Bi de ekranda Ya kasım yada 2900 km diyor servis icin. sizce ne yapmalıyım ? yetkili serviste indirim var mıdır ?
    Bi de silecekler tıkandı su gelmiyor.
    tahmini ne kadara yaparlar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmtkyl

Merhaba

Bende de 2015 model BMW 2.18i Active tourer var. Eşime aldık aracı. şu an km 39.000'de.
    Bi de ekranda Ya kasım yada 2900 km diyor servis icin. sizce ne yapmalıyım ? yetkili serviste indirim var mıdır ?
    Selamlar. Özel servis bilmiyorum. Lastik işi hariç pek gittiğim ortamlar değil. Yetkili isterseniz Borusan Avcilar'i tavsiye ederim. Ilk günden beri arabamla ilgilenen ustam orada. Düzgün ve özenli bir arkadaş. Ilgilenirseniz iletişim bilgilerini veririm.
    Bakım zamani için aracınız hala yetkili servis bakımliysa tarihe uymanız menfaatinize olacaktır. Iyi niyet göstermeleri için başlıca kıstasları o.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sierre34 -- 25 Kasım 2019; 20:11:0 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sierre34

Kamerayı kastettiniz herhalde. Ben devamlı çekim yapsin diye akü'ye bağlamadım. Ölçüm yaparak ,gecikmeli kapanan bir sigorta buldum. Ona kamera seti ile istedigim sigorta çoklayıcı ile monte ettim. Hangisi olduğunu hatırlayamadım simdi. Ihtiyaciniz varsa bakarım.
    Evet, aynen, kameradan bahsediyorum. Bende kamera taktım fakat şimdilik çakmaklık girişinden kullanıyorum. Bilgi verebilirseniz sevinirim. Selamlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmtkyl

Merhaba

Merhabalar, hayırlı olsun. Sakıncası yoksa ne kadara/hangi paket aldığınızı öğrenebilir miyim? Özel mesajda atabilirsiniz.
  • Merhabalar,

Geçen hafta yaşadığım bir arızayı sizlerle paylaşayım. Maslak'tan eve doğru geçmek için köprü yolundaydım ve tam da köprü girişinde sırasıyla ekteki arıza mesajlarını aldım. Önce akünün şarj edilemediği, devamında ise motorun aşırı ısındığı uyarısı geldi. Herhalde bir saattir dur kalk yapmaktan motor ısındı ve hararet yaptı diye düşündüm ama akü mesajını anlayamadım. Bu şekilde köprüye girmek istemediğim için Gayrettepe tarafına çektim aracı ve bakımlar için gittiğim özel servisimi aradım (Bostancı Analiz BMW > tavsiye isteyen arkadaşa da şiddetle öneririm) Biraz bekleyip kaputu açtığımda ciddi bir buhar yükseldi. Sol ön tampon altında da su birikintisi vardı. Servisteki ustam motoru kesinlikle çalıştırmamamı ve kaskoyla arabayı servise çektirmemi önerdi. Ben de dediğini yaparak arabayı Bostancı'ya çektirdim. Ertesi gün de arızanın ne olduğunu öğrendim. Krank Kasnağının yıpranması ve çatlaması. Bu sebeple de krank mili dönerken enerji üretemiyor ve aküyü tekrar şarj edemiyor (neden akü uyarısı verdiği çözüldü) devamında motor soğutma suyu sızdırma yapıyor ve aşırı ısınma. Orijinal BMW parçasıyla değiştirildi. İşçilik dahil 2850 TL ödedim. Daha sonrasında kıyaslama yapmak için 2 adet yetkili servisi aradım. Verdikleri fiyat birinde 2.5 katı diğerinde ise 3 katıydı. Bunu da buraya not düşmek isterim.

Krank kasnağı arızasının BMW'lerde kronik bir sorun olduğunu da kısa bir web araştırmasıyla öğrendim :) sikayetvar.com'a biraz bakmanız yeterli. Herkese güvenli ve keyifli sürüşler dilerim.

Bmw 2 serisi Active Tourer (F45) Bmw 2 serisi Active Tourer (F45) Bmw 2 serisi Active Tourer (F45)

• Cihangir G C kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. Daha önceden farkettiginiz/şüphelendiğiniz ses vb.belirtiler varmıydı? Arabanız dizel galiba?

• Cihangir G C kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkürler aracınız 2015 218 AT Sport Line yaklaşık 130000 km de falan olmalı değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taqua -- 28 Kasım 2019; 11:18:57 >
  • nightseason kullanıcısına yanıt
    Selamlar.Elimden geldigince cizerek gostermeye calistim.Umarin yardimci olur.Oncelikle cakmaklik yerine direkt sigorta kutusuna baglanti kablosunu (son resimdeki,dashcam hardware kit diye geciyor) almis olmaniz lazim.Bu kabloyu(veya bendeki gibi arka kameraniniz varsa kablolari) dikiz aynasi plastigi altindan, tavan kaplamasinin on cam ile birlesim noktasina tasiyorsunuz.Orada birkac cm`lik bosluk var. Kabloyu elinizle ittirdiginizde iceri giriyor ve saglam duruyor. Daha sonra a sutununa ulastiginizda, sutunu orten plastigin altindan(hafifce cekerseniz kolayca cikiyor) kapi fitiline ulasiyorsunuz. Kapi fitilinin altindan ucuncu resimdeki, torpidonun sagindaki kapaga iniyorsunuz. O kapak da cekerek kolayca cikiyor. Bizim arabalardaki sigorta kutusu torpidonun icinde. Bu bahsettigim kapagin arkasindan,sigorta kutusuna kirmizi guc kablosunu(+uc) uzatiyorsunuz (kilavuz ya da kalin bir kelepce ile daha kolay olur). Bu kabloyu yine kit icerisinden cikan sigorta coklayici ile birlestirip(uclari disi erkek seklinde oldugundan lehime falan gerek yok) uygun bir sigorta buluyorsunuz. Ben gecikmeli kapanan bir sigorta sectim. Kablonun siyah(-)ucunu ise govde`de ciplak bir noktaya baglamaniz lazim.Torpidonun altinda,polen filtresini degistirmek icin kullanilan bir kapak var.Ben onun ciplak vidasina bagladim. Hepsi bu kadar.Biraz ugrasirsaniz kolayca yapabilirsiniz.
    Selametler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sierre34 -- 28 Kasım 2019; 23:28:30 >

• 
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.