Şimdi Ara

Bmw 2 serisi Active Tourer (F45) (89. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.052
Cevap
57
Favori
168.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sierre34

Aldiginiz rakam gayet iyi. O rakamlara piyasasi var diye uyduruktan arabalar satıyor millet. Hayırlı olsun.
    Tesekkur ederim, katiliyorum ben de almadan satmayi dusunmeyi hicbir zaman anlamam. o kadar butce ayirip kullandigimiz arabalar sonucta ondan piyasasi nispeten daha az olan arabalara sempatim var. zaten 0 alinmadigi surece o deger kaybini da ucuza alarak cikartmis oluyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar, daha önce de konuşuldu ama RFT yaz lastiği olarak önerisi olan var mıdır?

Araç üzerinde gelen Bridgestone Turanza 205/55 R17. RFT olarak bu ölçülerde bir Pirelli Cinturato var bir dr en son Michelin Primacy 3 gördüm. Sert olmayan lastik istesem hangisi Bridgestone'a göre yumuşaktır? Daha önce RFT olmayan lastik önerileri olmuş hep.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BMW Araçlara Nasıl Carplay Yapılır ile İlgili Bir Konu açtım.

Konu hakkında fikirlerinizi belirtirseniz memnuniyet duyarım.

Aklınızdaki soruları cevaplamaya çalışacağım.

TIKLAYINIZ
    https://forum.donanimhaber.com/carlinkit-andream-vs-mmi-kutusu-kablosuz-carplay-ve-android-auto-ana-konu--144810039

BMW Aracıma Nasıl Carplay Yaptım?

• 1000kmden fazla yol yaptim aracla git gel ve gezmelerle cogunlugu istanbul - izmir arasi yeni otoyolda bayagi keyifliydi yolculuk. Benim de araci iyice tanimam icin guzel oldu. 64800 civarinda almistim suan 67000 i gordu :)

Totalde 115km ortalama hiz ve 7.5lt/100 km gosterdi ekran, ama sifir tasarruf full klima acik surdum, herhalde tasarruflu bir surusle sehir disinda 6 litre gorulebilir.
    Yol sesi bence fazla aliyor arac ozellikle yuksek hizlarda, ama uzun yol bayagi keyif verdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi upower -- 4 Ağustos 2020; 13:46:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SanalNot

Selamlar, daha önce de konuşuldu ama RFT yaz lastiği olarak önerisi olan var mıdır?

Araç üzerinde gelen Bridgestone Turanza 205/55 R17. RFT olarak bu ölçülerde bir Pirelli Cinturato var bir dr en son Michelin Primacy 3 gördüm. Sert olmayan lastik istesem hangisi Bridgestone'a göre yumuşaktır? Daha önce RFT olmayan lastik önerileri olmuş hep.
    Selamlar. Bende bugünlerde yazlik lastik bakıyorum. Goodyear'in asymmetry ve efficient grip lastikleri etiket degeri olarak çok iyiler. Çoğunlukla da kullananlar beğenmiş. Aklinizda olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: upower

1000kmden fazla yol yaptim aracla git gel ve gezmelerle cogunlugu istanbul - izmir arasi yeni otoyolda bayagi keyifliydi yolculuk. Benim de araci iyice tanimam icin guzel oldu. 64800 civarinda almistim suan 67000 i gordu :)

Totalde 115km ortalama hiz ve 7.5lt/100 km gosterdi ekran, ama sifir tasarruf full klima acik surdum, herhalde tasarruflu bir surusle sehir disinda 6 litre gorulebilir.
    Yol sesi bence fazla aliyor arac ozellikle yuksek hizlarda, ama uzun yol bayagi keyif verdi.
    Son 15 gun içerisinde 2'ser defa Istanbul-Ayvalik git gel yaptım. Dediğiniz gibi gürültüden biraz şikayetçi oldum bende. Bunda o günlerdeki şiddetli rüzgarın ciddi etkisinin yanininda artik eskiyen lastiklerinde payı var. Sonucda arabamiz Bmw'nin giriş modellerinden biri. Bu malzemeyle çıkan köfte yine de lezzetli

• Sierre34 kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar benim aracım da 70bine geldi lastik konusunda ne karar verdin.. benimkinin üstünde primacy 91w diyor fiyatlar uçmuş..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • zukauskas Z kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Benim arabada 68bin km'ye geldi. Yaklasik 60 bin'i sizinkisiyle ayni lastikle geçti. Etiket değerleri ve kullanıcı tavsiyeleri uzerine goodyear efficient grip'de karar kalmıştım. Fakat lastikcim daha gideri var deyince kafam karıştı şimdilik beklemeye aldim. Ölçüsünden dolayi (18inch) toplamda 4200tl tutuyor. Kalitesiz asfaltta ses yapmasi dışında pek şikayetim yok. Goodyear'in bu modeli oldukça begeniliyor. Aklinizda bulunsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sierre34 -- 15 Ağustos 2020; 22:5:6 >
  • Merhaba arkadaslar, ilk defa bende epyce uzun yol yaptim. gidis gelis toplam 4000 km yol gectim Almanya-Bulgaristan arasi. Valla ben cok memnun kaldim, hic yorgunluk hissetirmedi bana.

Ancak dönüs yolunda ön cama bir cisim geldi ve Allahtan sag tarafa geldi yoksa kaza olma ihtimali vardi Allah korusun. Sag seritte gidiyordum muhtemelen bir kamyondan yada TIRdan kopan bir parca carpti. Kaskodan yeniledim cami, neyse cana gelecegine mala gelsin.

Bmw 2 serisi Active Tourer (F45)

Bmw 2 serisi Active Tourer (F45)

• eDDiè kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. Cok ucuz atlatmışsınız.

• eDDiè kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun :)
  • Herkese Merhabalar,

Yine bir arızayla karşınızdayım. İstanbul'dan Fethiye'ye giderken akşam 20:30 gibi tam da Muğla'da Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin olduğu rampada bir anda arabada bir tekleme hissettim. Gaza basarken bir sarsıntı oldu ve sallanmaya başladı. Devamında ise hemen ekranda eklediğim yazı çıktı. Açamayanlar için "Tam tahrik gücü ile kullanım mümkün değil. Sürüşe devam edilebilir."

Kenara çek, motoru kapat, servisi ara derken tekrar yola çıktık. Servisin (Bostancı Analiz Oto) söylediği büyük ihtimal ateşleme sisteminde (buji-bobin) sorun olabileceğiydi. Ama yola devam edebilirsin, sorun yok dediler. Ara hızlanmalarda ve yokuşlarda aynı sarsıntı ve hata devam etti. Arkada sürekli ağlayan 16 aylık bir bebekle çok zor bir yolculukla Fethiye'ye vardık. Ertesi sabah da sanayideki tek özel BMW servisi olan Erdinç Oto'ya götürdüm. Kendi servisimle de konuşturmak suretiyle arızayı bulmaya çalıştık. Hata tespit cihazında çıkan başlık "3. Silindirde sorun" şeklindeydi. Resmi ekledim. Usta önce bir korkuttu beni (motor komple inecek, yapılacak etc.) ama devamında en kötü arızaların testini yaptık. Onlarda sorun çıkmayınca bobin-buji ya da enjektör olabileceği ihtimaline bakıldı.

Sonuç: 3 Buji (NGK) 2 Bobin (Bosch) toplamda 1850 TL'ye sorun çözüldü. Arabamdan her ne kadar memnun olsam da her arızada (daha önce de Krank kasnağı arızlanmıştı 2800TL) daha önce uzun süre sıfır sorunla kullandığım Honda ve Toyota'nın kulaklarını çınlatıyorum.

Herkese güvenli sürüşler, sağlıklı günler dilerim.  Bmw 2 serisi Active Tourer (F45) Bmw 2 serisi Active Tourer (F45)

• Cihangir G C kullanıcısına yanıt
    Gecmis olsun. Tatil esnasında başınıza gelmesi en büyük kabus olmuş. Bmw'nin 3 silindirli benzinli motorlarinda buna benzer arizalar yogun yaşanıyor galiba. Sizin km neydi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sierre34 -- 31 Ağustos 2020; 14:50:42 >
  • Çok teşekkürler. 66.000'de. Son bakımı 60.000'de yaptırdım. Pandemi etc derken araba bu sene yattı. Tatil dönüşü 2.000 km daha ekleyip 68.000 civarı bakımı yaptırırım dedim ama arabanın keyfi öyle istemedi anlaşılan.
  • Merhaba herkese,

Benim de lastik değişim zamanı geldi. 66000 km'dir Goodyear Efficientgrip Performance 205 55 R17 91W lastikler mevcut.

Burada seçeneklerimi 2'ye indirdim (zaten çok az seçenek var :))

-Goodyear Efficientgrip Performance
    -Michelin Primacy 3

Goodyear'da 2018 üretimi var fiyat yaklaşık 750 TL, yeni üretimler 1000 TL civarı. Michelin genelde yeni üretim ve fiyat 1100 TL civarı. Sessizlik ve konfor açısından ne tavsiye edersiniz?

Bir de araç üzerinde 225 45 18R lastiğin de uyumlu olduğu yazıyor. Bu türe geçiş yapsam seçenekler sanki daha çok artıyor. Buna geçiş yapsam konfor anlamında bir rahatlama ya da rahatsızlık yaşar mıyım?
  • Merhaba,

Benim arac nadiren de olsa elektronik el freni arizali en yakin servise goturun uyarisi veriyor (suana kadar iki kez basima geldi) Ardindan da araci tekrar drive'a alip tekrar el freni cektigimde hicbir sorun yokmus gibi duzeliyor acaba daha onceden boyle bir sorunla karsilasan oldu mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: upower

Merhaba,

Benim arac nadiren de olsa elektronik el freni arizali en yakin servise goturun uyarisi veriyor (suana kadar iki kez basima geldi) Ardindan da araci tekrar drive'a alip tekrar el freni cektigimde hicbir sorun yokmus gibi duzeliyor acaba daha onceden boyle bir sorunla karsilasan oldu mu?
    Eski aracimda benzer arızayı vermişti. Sag arka tekerin el freni teli, tekere yakin bir noktadan koptuğu için bu hatayı verdiğini tespit etmistim. Benzer bir hasar olabilir

• Joseph Writer kullanıcısına yanıt
    Keşke benim de sizin ebatlara düşme sansim olsa. Bahsettiğiniz olcu fabrikasyon var bizim arabada. Şekli , çift renk olması falan pek güzel ama hem rft hem de ince yanak bizim tarla gibi yollarda çekilmiyor. Üzerindeki lastikler primacy 3. Ben de geçen yaz degistirecektim şimdilik öteledim. Guven veren bir lastik ama gürültülü. Effficient grip'i onceki arabamda kullanmıştım. Yumusak ve dolayisiylada daha sessiz idi. Tekrar onu almayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sierre34 -- 21 Eylül 2020; 14:6:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sierre34

Eski aracimda benzer arızayı vermişti. Sag arka tekerin el freni teli, tekere yakin bir noktadan koptuğu için bu hatayı verdiğini tespit etmistim. Benzer bir hasar olabilir

Alıntıları Göster
    Sonradan hicbir sorun yokmus gibi el freni cekmesi normal mi ama ya. Zaten periyodik bakima goturecegim gelecek ay da. Kafami kurcaladi acikcasi biraz. Gecen ay uzun yol oncesi yeni aldigimdan da acil bir isi var mi diye yola cikmadan servise kisa bir baktirmistim. Acele bir isi yok, yola cikin dondugunuzde bakima getirebilirsiniz demislerdi.

• Sierre34 kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi bende de efficientgrip performance mevcut, memnunum aslında ama karşılaştırabileceğim bir ölçüt olmadığı için pek yorum yapamıyorum. eg performance'ta 66 db ses var, primacy 3'te 71. o kadar fark eder mi acaba? oturduğum bölge lastikçi bölgesi. orada soruşturduğumda michelin'i önerdiler genel olarak. zor bir karar.
  • 
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.