< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Bmw 2 serisi Active Tourer (F45) (90. sayfa)
-
-
-
Merhabalar 2014 model 218i ile aranıza katılmak üzereyim, yarın sabah teslim alıcam inşallah. Şuan en çok merak ettiğim şey, sonrada katlanır aynaya çevirebilme ihtimalimiz var mıdır? Katlanır ayna gerçekten çok önemli benim için ama araçta yokmuş. -
benimkinde (2016 2.16d) yan camın altında bir tuş var ona basınca aynayı katlıyor.. sizde olmadığına emin misiniz.. bir sorun satan kişiye..hayırlı olsun bu arada..
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Katlanır ayna opsiyonel bir donanımdı. Ben de acaba sonradan yapılabilir mi diye bakmıştım ama oldukça pahalıya malolacak bir uğraş. O nedenle vazgeçmiştim. -
Sportline modelinde bulunuyor.
Ben 2 senede bir hava ve polen filtresini değiştiriyorum. Megaparca sitesinden aldım en son, serviste taktırdım.
Hava filtresi:
Mann c 22018
Polen filtresi dediğiniz gibi aktif karbon olan.
Mann cuk 23005
Başka muadil ürünler de var ama bunlar orijinali sanırım, araçtan ilk çıkanlar da mann idi.
Benim alacağım araç da sportline. Şase kodundan donanımlarına baksaydım ortaya çıkardı aslında. Yarın öğleden önce noter işlemlerini halledicez inş.
Bir soru daha sorayım o zaman. Elektrikli bagaj var ama sanırım ayakla açılmıyor. Ayakla açılması için yaptırılabilecek bi işlem var mıdır sizce? -
Hayırlı olsun şimdiden. "Autotrunk" isimli bir site var. Uzun zamandır elektrikli bagaj kapağı dönüşümü yapıyorlar. Mevcuta ayak sensörü uyarlayabileceklerini pek sanmıyorum ama yeni bir sistem düşünebilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Siz pek km.yapmiyorsunuz galiba. 2 sene ülkemiz koşullarında uzun bir sure bence.
Benim 2016 2.16d. Demek ki yıla göre değişiklik olmuş gibi. Bagaj kapağı da anahtarsız giriş opsiyonu ile gelmişti diye hatırlıyorum, sonradan bir opsiyon olarak duymadım onu.
Yılda 10000km en fazla. Kullanılan ortam, klima kullanım sıklığı ve toz da etkili sanırım. Servis de 2 bakımda bir demişti, çıkanlar da çok kirli gözükmüyordu.
Merhabalar, 218i aldım bugun 2014 model. Yalnız bir tuhaflık var. 100lü hızlara çıkınca sanki son kademe klima açıkmış gibi rüzgar sesi geliyor. Önden geliyormuş gibi duruyor ama tam da anlayamadım. Bu kadar rüzgar sesi gelmesi normal mi sizce
Edit: sunrooftan geliyor ama sanki azcık açık kalmış gibi. Baya büyük bi gürültü geliyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi valorank -- 2 Ekim 2020; 23:29:23 >
Fitillerde deformasyon olabilirmi? Bizim arabalar çok sessiz degil ama sunroof'dan ses geldiğinide pek duymadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sierre34 -- 3 Ekim 2020; 17:4:3 >
Hayırlı olsun aracınız. Rahatsız edici rüzgar sesi gelmesi normal birşey değil. Araç oldukça sessiz bir araç. Kesin bir yerlerde bir problem vardır. Gözle muayene etmeyi deneyin servise danışmadan önce. Kendiniz bile tespit edebilirsiniz muhtemelen.
-
Kendimiz tespit ettik sonunda. Sunroof kapalıyken önündeki fitille arasında boşluk var. Su dökünce bile aradan akıyor. Kağıt sokup gezirebiliyorsunuz arasında. O araya klasik don lastiği sıkıştırdım ve ses halloldu. Pazartesi baktırcaz artık. Bi de sunroofun ön ve arka tarafın birleştiği orta yer çatır çatır plastik sesi çıkarıyor. Sunroof açıkken çıkmıyor o ses. İki camın birleştiği yerde de bi problem var.
Bir de başka sorularım var. Lastikler runflat , konfora etkisi sizce ne kadardır. 16inç janta rağmen aşırı sert araba. Bi de büyük ihtimal 6 yıllık lastikler. Normal lastiğe geçsek konfora ne kadar faydası olur.
Başka bi sorum daha var. Arabada anahtarsız çalıştırma var ama anahtarsız giriş bulamadım. Kapı kolunda yapılması gereken bişi ni var yoksa bu özellik yok mu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi valorank -- 4 Ekim 2020; 0:33:16 >
Runflat lastikler yapısı gereği sert. Birde eskiyse pek konfor beklememek lazım. Normal lastiğe geçmek sizin tercihiniz. Güvenlik ve konfor arasında seçim yapacaksınız.
Anahtarsiz giriş olduğunu zannetmiyorum. Varsa nadir araçlardan birini almışsınız. Kapi kolu üzerindeki centiklerden olup olmadigi anlaşılabilir. Anahtarsiz giriş ile birlikte ayak hareketi ile açılan bagaj kapagida var diye biliyorum.
Ses sorununu tespit ettiğinize sevindim. Aracın sertliğine gelince: bu araç kesinlikle yumuşak bir araç değil, BMW olduğunu hatırlatmak için sanırım gayet sportif yapılmış. Aynı şeyi direksiyonda da göreceksiniz. Sert ve keskin yönlendrmeye sahip bir direksiyonu var. Kullanımı keyifli bir araç ve yumuşak değil, sportif.
Öte yandan 6 yıllık lastik her araçta oldukça konforsuz hale geliyor. Size tavsiyem runfaltten şaşmamak fakat daha sessiz bir lastik ile lastikleri yenilemek. Benim tavsiyem Good Year Efficient Grip Runflat olur. Etiket değerleri şaşırtıcı derecede sessiz görünüyor.
Anahtarsız giriş var mı, yok mu anlamanın bir başka yolu da bagaj kapağının iç tarafındaki elektrikli bagaj açma kapama düğmesine bakmak. Tek düğme ise anahtarsız giriş yoktur araçta. Yanyana iki küçük düğme var ise anahtarsız giriş vardır.
-
Anahtarsız giriş yokmuş yani. Anahtarsız çalıştırmayla nasıl bağımsız satılmış aklım almıyor. 2008 subaru aracımızda bile anahtarsız giriş çalıştırma var.
Ön kol dayamadan da aşırı trim sesi geliyor. Sanırım forumda bundan bahsedenler olmuş. Ben de trim seslerine katlanamıyorum. Bmwde olmaması gereken saçma sapan trim sesleri var. Mesela arka kapılardaki kilit çubukları ses yapıyor. İçeri giren o kilit çubukları kendi yuvasında baya bi boşta duruyor. Taşlı yola girince de direkt ses yapıyor
Premium sınıf saçma bir şekilde anahtarsız çalıştırmayı standart olarak koyuyor fakat beraberinde anahtarsız giriş yok. Audi'de de aynı problem var. Ben bu aracı alırken özellikle anahtarsız girişli olanını aramıştım. Çok nadir getiriyorlardı. Zar zor denk gelmişti. Bazı modellerde ise hiç getirmiyorlar. Örneğin X3'te anahtarsız giriş isteseniz de getirilmiyor. Bu donanımı standart yapmaları lazım bence de. Aksi halde anahtar elimde araca girip düğmeye basarak aracı çalıştırmak bana saçma geliyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X