Bugün aracımı bmw yetkili servise götürdüm. Servisteki ustayla bir tur attık ancak nedense sunrooftaki gürültüğü pek farkedemedi. Dedim ki ön fitille arasında boşluk var hatta şişeyle su dökünce içerden gözüküyor bile , direkt içine akıyor (içindeki su kanalları). Usta bunun normal olduğunu söyledi. Öylece kaldım yani. Sunroof camıyla fitil arasında boşluk varsa ne anlamı var bu fitillerin?. Sizlerden ricam bunu deneyebilecek var mıdır? Sunroofun en önündeki fitillere su dökünce sizde de direkt içine alıyor mu?. İçine aldığını 2 türlü anlaşılabilir. 1.si arka koltuktan bakınca şapır şapır aktığı gözüküyor. Bİr de suyu döktükten sonra camı silip sunroofu açtığınızda, kanalların ıslak olduğu anlaşılıyor. Ben kesinlikle normal olduğunu düşünmüyorum bunun. Hadi su girmesi normalmişmiş ise ses girmesi de mi normal?. Hayır neden fitiller 2 mm daha büyük olmasın ki içine su alsın bu mantığı anlayamadım. |
Bmw 2 serisi Active Tourer (F45) (91. sayfa)
-
-
Yarin gunduz sizin için fotoğraflarım. Ama sunroof'un nasil oturduğunu biliyorum. Herhangi bir boşluk yok. İçerisindeki su kanalları , ufak tefek sizintilar/ sunroof acikken akan suyu toplamak için yapılmış. Oyle şapır şapır su akması normalin yakınından bile geçmiyor. Maalesef bahsettiginiz "usta" diye hürmet gösterdiğiniz şahıslar heryerde karşımıza çıkabiliyor. Baska bir servise gitmenizi tavsiye ederim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Kol dayama bende de acayip gıcırdıyor. Kolunu koymasan bile araba sarsılınca gıcırdıyor. Üst ve alt kısımların birbirine değdiği yerler oynayınca sürtünmeden ses çıkarıyor sanırım. Hangi sprey sıkıldığını biliyor musunuz acaba. Ben de kendim yapıp kurtulayım şu gıcırtıdan
Bugun bi camcıya baktırdım. Sunroofun önünü aşağı çekti. Yukarda kaldığı için rüzgar vuruyordur dedi. Henüz 100kmnin üstüne çıkıp deneyemedim ama 100kmye kadar iyi gibi geldi. Yalnız su dökünce hala direkt içeri alıyor. Bu standart bir şey olabilir. Ben yine de sunroof camının önüne ince bir lastik daha çekmeyi düşünüyorum. Bu sayede fitile tam otursun ki yüksek hızlarda hiç ses almasın.
-
Bu araçlarda arka koltuk yatmıyor mu anlamadım? 2014 model sportlineda bir türlü bulamadım tuşunu
Arkadaslar saglikli gunler hepinize. Son dakika aksiligi olmazsa ay sonu arabami takasa verecegim. Nasipse x1'e geçiyoruz. Simdiden hepinize kazasiz ve sıkıntısız seyirler dilerim. Ara ara buraya uğrayıp bildiklerimi paylaşmaya devam ederim . Active tourer üzülerek teslim edeceğimiz bir araba olacak. Özellikle hanim oldukca baglanmisti. Bir imkan doğdu ufak bir değişiklik yapalım dedik. Daha iyileri size nasip olsun.
2 sezon kullandigim kislik jant ve lastik setim satilik. Borusan'dan 2018 yılında alınmıştı. Lastikler darbesiz ve hic tamir gormedi. Jantlar ise bir iki hafif cizik haricinde cok iyi durumda . İlgilenen olursa asagida ilan numarasi bulunmakta. Saglicakla.
871953704
-
Merhaba,
Araç uzun zamandır otoparktta yatıyor. Pandemi nedeniyle, eşim de ben de evden çalışıyoruz.
Arabayı ara ara çalıştırdığımda, sol arka lastik basınç hatası veriyor, sanırım lastikte problem var.
Runflat Lastik öneriniz var mı ? Teşekkürler
-
Soğuktan dolayı basınç azalması olabilir. Aracı biraz hareket ettirmek de faydalıdır. Lastik basınçlarını sıfırlayıp durum kontrolü yapmanızı öneririm.
Nerede yaşıyorsunuz? Kışlık lastik mi yoksa normal lastik önerisi mi istiyorsunuz?
Ya açıkcası 3-4 kere yaşadım bunu :) her seferinde öteledim, bugün tekrardan bakacağım. 2-3 haftadır hareket etmedi araç.
İstanbuldayım, normal lastik bakıyorum, iki sene önce ön lastikleri değiştirmiştim. Runflat bakıyorum uygun bir model bakıyorum
-
Genellikle lastikte küçük bir çivi oluyor ve neredeyse farkedilemeyecek kadar az miktarda hava kaçırdığı için uzun süre uyarı vermiyor. Belli bir basınca gerileyince uyarıyı veriyor. Aynı durum başıma gelmişti. Lastiği tamir ettirene kadar uzun bir süre 2-3 ayda bir uyarı verdikçe havasını tamamlayıp idare etmiştim. Çok küçük bir çivi vardı lastikte. Sebebi oymuş.
Runflat lastik değişimi için sessizlik nedeniyle önerim Goodyear EfficientGrip Performance olur. 67 dB gürültü değeri vaadediyor. Üzerindeki Continental lastiklerin gürültü değeri ise 71 dB. Bariz fark anlamına geliyor. Yakın zamanda benim de ihtiyacım olacağı için tercihim bu yönde olacak.
-
Kol dayamadaki trim sesini kesmek için würth silikon sprey kullandım ancak hiçbir faydası olmadı. Dokunduğun an gacır gucur edip duruyor. Bu sorunu yaşayıp çözebilen var mı?
Basınç değerlerine ekrandan bakın, bence de havalar soğuduğundan düşmüş ve uyarı vermiş olabilir. Her sene kış gelince bende de uyarı veriyor, lastik değiştirme vakti geldiğini anlıyorum.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Merhabalar,
Fren balataları ile ilgili ilginç bir bilgi öğrendim geçen. Maliyetli de oldu. Bir süredir ön tekerlerden frende ve dönüşler sırasında ses geliyordu. Ben de sensör var zaten diye sorun yoktur demiştim. Ama ses artınca özel bir servise gittim ve sağ öndekinin bitip diske zarar verdiğini öğrendim.
Meğersem sadece sol ön ve sağ arkada sensör varmış. Bir şekilde sağ taraf daha önce bitmiş. Gerçi 22000km kullanmışım,15000km sonrası kontrol ettirin bir dahakine dediler.
Bilginiz olsun.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
-
Tekrar selam, araci bugün kullanma sansim oldu. Sol arka lastik yine basinc hatasi verdi. Yakinda opet var hava basıp devam ettim. Sanırım artik Lastikciye gitmem gerekli 😂 Lastik tavsiyesi icin teşekkürler.
Aracla güneşli-atasehir-gunesli yaptım.
Yağmurlu hava kopru trafigi değerler asagidaki gibidir.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
Run flat'in en güzel tarafı lastikçiye gitmeyi zamana yayabilmek galiba:)
Bu arada telefon ekran görüntüsündeki yakıt tüketimini gösteren uygulama hangisi? Connected drive sonlandırılmıştı diye hatırlıyorum?
-
kesinlike :) bakalım ne zamana değiştireceğim.
apple store'ın bölgesini ayarlarından "amerika" yapıp indirdim bu sekilde en azından ekranda bilgileri gösteriyor. Apple watchda da görünüyor eskiden ne güzel saatten ac kapat yapabiliyordum... umarım bu olay en kısa zamanda çözülür.
connected drive ile su an kullandığım 2 program var.
1) Spotify(Turkcell Fizy'yi daha cok kullanıyorum, album kapakları ekranda daha güzel görünüyor)
2) LapTimer - aracın sürüş esnasındaki tepkilerini kaydetiyor.
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X