Şimdi Ara

BMW 2 Serisi Yeni Active Tourer (U06) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: umacar
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
46
Cevap
7
Favori
1.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tesekkurler.

• Bu arada, ön silecekleri servise gitmeden değiştirmek isteyenler için Valeo Parça kodu:

Valeo - 577962. (Peugeot 508 silecekleri).

Ben alıp değiştirdim. Online Yedek Parça sitesinden satın aldım. Karton silindir içerisinde, orjinal kutusuyla korunmuş olarak çok güzel paketlenmiş. Valeo Silencio serisi silecekler.

Sanırım BMW de Valeo'ya yaptırıyor. Tasarımı, uzunluğu birebir aynı. Sadece BMW'nin orjinal sileceğinde üzerinde fazladan iki tane daha ara basma klipsi var. Eskisinden çıkarılıp yenisine takılabiliyor.

• Sierre34 kullanıcısına yanıt

Merhaba. Cevabımı düzeltiyorum. Az önce aradılar yetkili servisten, fren servosu gelmiş, değişimi için tekrar çağırdılar. Demek ki doğruymuş duyduğunuz.

• mekatu M kullanıcısına yanıt

Selamlar. Teşekkürler dönüsünüz için.Bende iki gün önce görüştüm tekrar cağrı olmadığını söylediler. Ne kolpacı tipler bunlar anlamadım. Samandıra'ya gidiyorum ben devamlı. Siz? Bu gönüllü geri çağırma sayfasına baktığınızda birşey gözüküyor mu? Ben de gözükmüyor doğrusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sierre34 -- 3 Ekim 2024; 13:34:35 >

Ben Bursa Teknik Oto'ya götürüyorum. Şimdi kontrol ettim, uygulamada halen geri çağırma görünmüyor.

Bu fren geri çağırma meselesi epey karışık bir şey haline geldi anladığım kadarıyla. Aşağıdaki linkten kontrol ettiğimde ise orada geri çağırma görünüyor.

Öte yandan BMW'de teknik konularda sağlıklı bilgiye ulaşmak neredeyse imkansız. Bilgi doğru mu, yanlış mı, eksik mi emin olmak mümkün olmuyor ve genelde yanlış veya eksik bilgiye ulaşıyorsunuz.

Connected Drive da muamma oldu aynı şekilde. Kimse bilmiyor ne olacağını.

Tekrar teşekkürler. Buradan bakınca fren ile ilgili cağrı gözüküyor. Şunlarla bir daha görüşeyim. Saglıcakla. ¹

Selamlar. Dikkat çektiğiniz gibi bizim araba için de tekrar cağrı var. Sayenizde öğrenmiş oldum. Teşekkürler ve saygılar.

Servis fren servosu parça değişimini ikinci kez yaptı. vehiclerecall.bmwgroup.com linkinden sonrasında kontrol ettim. Geri çağırma görünmüyor artık. Demek ki o link Türkiye için de doğru çalışıyor. Bilginize.

Selamlar. Sizin Bursa servisi maşallah çok etkili ve hızlı çalışıyor. Borusan Samandıra yeni yıldan önce çağırırsa şaşırırım doğrusu. Teşekkürler bilgi için. Sağlıcakla.

Açıkçası Bursa'daki servisten memnunum. İşlerini iyi yapıyorlar ve ilgililer. Sanırım sorun İstanbul'daki servislerde. Orası başka bir dünya.

• Hangi yıl veya seri üretimli araçları kapsıyor bilmiyorum ama bir geri çağırma daha gelmis 1 hafta kadar önce. Bagaj kapağinin orada bir parça varmış onu kontrol ediyorlar. Su izolasyonu açısından sıkıntı yaratabiliyormus. Bende birşey çıkmadı hatta servisteki çocuk henüz hiç bir araçta bir sıkıntı görmedik dedi. Ben fren için gitmiştim ona da baktılar. Fren için de bir parça değişimi yapmadılar, yazılım uyarı verirse gelin dediler.

Merhaba, cevabınız için teşekkürler, biraz geç gördüm kusuruma bakmayın. Ben İstanbul'dayım. WIN decoder ile bakınca aracımda 9QT koltuk ısıtma özelliği görünüyor. Connected Drive aktif olmadığı için bu özelliği açtıramıyorum, ayrıca Borusan'da "connected drive aktif olsa bile TR'de koltuk ısıtma özelliğini aktif etme hizmeti vermiyoruz" dediler. Acaba kodlama ile filan açtırabilir miyim diye araştıracağım.

• Merhaba ,
    F45 memnuniyetimizden sonra yeni 2 At ye geçiyoruz

2023 model 2.20İ M sport sipariş verdik

Borusandan premium selection bir araç buldum

Bu kasaya yabancıyım , var mı dikkat etmemiz gereken şeyler..

Birde iki sorum var..

Şanzıman 8 ileri mi 7 ileri mi
    Islak çift kavrama mı?

Sürüş asistanı pro var , trafikte dur kalk yapıyor mu?

Lastikler rft mi?

Teşekkürler…
  • guvenxoca kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun. Çok doğru bir karar vermişsiniz. Aynı yolu izleyen biri olarak biz çok memnunuz. 8 yıl F45 AT kullandık ve 1,5 yıldır da U06 Yeni AT kullanıyoruz. Yenisi eskisine göre çağ atlamış. Kullanmaya başladıkça ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Dikkat etmeniz gereken bir şey yok aslında. Sadece BMW'nin genel fren geri çağırması alacağınız araçta da var ise servise uğrayıp parça değişimi yapmayı ihmal etmeyin. Şu linkten kontrol edebilirsiniz geri çağırma var mı diye.

Bir de Türkiye'de Connected Drive kapalı olduğu için, aracın yazılım güncellemesi için servise uğramak gerekiyor. Aldığınız araçta hiç güncelleme yapılmamış da olabilir bir ihtimal. Anladığım kadarıyla servisler bunu siz talep etmeden veya geri çağırma olmadığı zaman durduk yere yapmıyor.

Sorularınıza gelince: Şanzıman çift kavrama ve 7 ileri. Sanıyorum ıslak çift kavrama. Lastikler ise maalesef RFT değil. Bizim eksikliğini hissettiğimiz belki de tek şey eski kasaya göre. Öte yandan ilk lastik değişiminde RFT lastiğe geçmeyi düşünüyorum.

Sürüş asistanı pro ise bence altın değerinde. Çünkü artık isteseniz de aracı bu donanım ile sipariş edemiyorsunuz.

Trafikte dur kalk yapabiliyor ve belli durumlarda direksiyona müdahale de istemiyor. Direksiyon müdahalesi ise aslında sadece direksiyona dokunmaktan ibaret. Sıkışık trafikte ve otoyol sürüşlerinde harika bir şey Sürüş Asistanı Professional.

• akkansua A kullanıcısına yanıt

benim aracimda connected drive var ama magaza turkiyede aktif degil o yuzden hic bir yazilimsal eklenti yapilamiyor su anda araclara.

Cevabınız için teşekkür ederim.
    Gelsin bir inceleme yazısıda ben yazayım..

Şu an bence bmw nin en f/p aracı …
    Ama bizim ülke tabi biraz cins olduğundan değerini bilmiyorlar

Bakalım inşallah iyi çıkar
  • Arkadaşlar selam
    Araç geldi , ilk izlenimim çook iyi

Ama iki sorum var

1.) start stopu nereden kapatıcaz

2.) sesli komut çok kötü var mı bir ayarı

hayirli olsun :) sesli komut gercekten berbat. keske google asistan veya alexa gibi bir alternatif olsaydi.

start stop cok iyi calisiyor bence ben kapatma ihtiyaci bile hissetmedim, cogu zaman ne zaman motoru kapattigini ne zaman actigini anlamiyorum.

Maalesef start stop kapanmıyor. Tek yolu vitesi D'den L'ye almak ve yüksek devir çevirmesine izin vermek aracın. O zaman devre dışı kalıyor. Ama ben de açıkçası çok başarılı bulduğum için start-stopu, kapatma ihtiyacı hissetmiyorum. Sesli komut konusunda ise haklısınız. Türkçe dil nedeniyle sanırım bazen çok anlayışsız olabiliyor :) Fakat nadiren kullanılan bir özellik aslında.

• Selam
    Araba trafik lambası, ana yol tabelası gibi şeyleri algılıyor kadranda gösteriyor ama hız tabelasını okuma göstermiyor,acaba yok mu?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.