Şimdi Ara

BMW 3.16 i E30 1986 m10 motor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 2 yıldır aşkla bindiğim ve gerek motor gerek elektrik gerekse kaporta aksamı olsun her zerresini kendi ellerimle topladığım restore ettiğim bir E30 aracım var şuan ve şuana kadar olduğu gibi orjinal stok hâliyle bindim ve şimdi biraz değişiklik yapmak istiyorum motoru güçlendirmek istiyorum netten baktım kimi orjinal motora turbo intercooler vs ekleme yapmış kimi olduğu gibi m50 m54 motor takmış herkes kafasına göre birşey yapmış işe girişmeden önce buraya yazıp bilgi almak enine boyuna konuşmak tartışmak istedim akıl akıldan üstündür elbet bilen biri vardır mantıklı güzel şeyler gelir diyerek yazdım araç 1986 model ve A dan Z ye orjinal şuan bir iki küçük eklenti dışında birşey yok bu satten sonra olacak biiznillah siz değerli dostlardan fikir ve önerilerinizi sabırsızlıkla bekliyorum saygılar

RotasıZ_KaptaN37

BMW 3.16 i E30 1986 m10 motor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RotasıZ_KaptaN37 -- 1 Mart 2020; 23:4:10 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

BMW 3.16i E30: M10 Motorun Gücü

BMW'nin ikonik E30 modeli, 1986 yılında piyasaya sürüldüğünde, kalbinde M10 motor yatıyordu. Bu motor, BMW'nin 1960'lardan beri ürettiği güvenilir ve dayanıklı bir dört silindirli motordu.

M10 Motor Özellikleri:

• 1,573 cc hacim
    • 90 beygir güç
    • 121 Nm tork

M10 motor, BMW 3.16i E30'a etkileyici performans kazandırıyordu. Araç, 0'dan 100 km/s hıza sadece 12,3 saniyede ulaşabiliyordu. Dört silindirli düzeni sayesinde motor, mükemmel yakıt ekonomisi sağlıyordu.

BMW E30 M10 Motor Nasıl Çalışır?

M10 motor, silindir başına iki valfe ve tek eksantrik miline sahip basit ama etkili bir tasarıma sahiptir. Karbüratörlü bir besleme sistemi kullanır ve ateşleme, kontak açık konumunda yerleştirilen bir ateşleme bobini ile sağlanır.

M10 Motorun Avantajları:

• Güvenilirlik
    • Dayanıklılık
    • Basit bakım
    • Yakıt verimliliği

M10 Motorun Dezavantajları:

• Nispeten düşük güç
    • Yüksek devirlerde gürültülü çalışma
    • Modern motorlara kıyasla daha yüksek emisyonlar

Eğer BMW 3.16i E30'unuzda M10 motor varsa, güvenilir ve dayanıklı bir güce sahip olduğunuza güvenebilirsiniz. Uygun bakım ile bu motor uzun yıllar boyunca hizmetinize devam edecektir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Selam reis. Ben de e30 alacağım bu hafta sanırım. Çok kilometre yapmıyorum gün içinde. Yakıtı düşünmüyorum. Temiz bi e30 alacağım. İnternette hep yorumlarda sanayiden cıkamazsın, çok sorun çıkarır gibi yorumlar var. Ama bi sonu olmalı diye düşünüyorum. sonuçta tüm parçalar değişirse, bi yerde son bulmalı bu olay diye düşünüyorum. Temiz e30 lar buldum 18~25 lira arasında. Sanayide mekanikçi ustalarımız var. Biz sorun da olmaz diye düşünüyorum. Sizden bir yorum alabilirmiyim? Haliyle bu arada bir yandan motor swap vs. işlerine de bakıyorum. Yapacağımdan değil de işte belki ilerde bir gün :) tecrübelerinizi paylaşırmısınız acaba?
  • Aleyküm selam usta onu diyenlere hiç aldırma ben almadan öncede bir iş arkadaşım öyle bir anlatıyordu ki arabayı sanırsın dünyanın en dandik arabası korkmaya başladım açıkçası bir alman aracı nasıl bu kadar kötü olabilir alman olduğu için haliyle parça pahalı olur altından nasıl kalkarım gece gündüz bu gibi şeyler düşünmeye başladım ama sana şu kadar diyim onu diyen halt etmiş kendi arabamdan örnek vereyim net bir bilgim yok sormadım ama gördüğüm kadarıyla benden önceki sahibinden belki 3 4 belki 5 yıl yatmış bir makineydi o fotodaki makine kapıyı açtım örümcek ağından içine giremedim motor desen toz toprak pislikten görünmüyordu 4 lastik oturmuş lastikler çamurun içinde kaderine terkedilmiş bir makineydi açıkçası şuan beyaz gördüğün yerler griydi 😊 inan çalıştırıp sesini duyma gereği duymadım ne çıkarsa bahtıma dedim 😂 aldım devrini satıcıya kullandirip kapıya getirdim aracı şükür ne motorda ne yürüyende en ufak bir sorun çıkmadı o kadar yatmaya rağmen ha sorun vardı sadece siboplar vuruyordu kaportada 3 5 yerde avuç içi kadar çürükler vardı bir tane az daha büyüktü cesetken kendi ellerimle bu hale getirdim sanayi hala görmedi bu makine demek istediğimi sen anla ben tamirci değil tır soforuyum ben bile sanayi görmeden yapabiliyorsam 😉 ikinci bir güzel yanı ise öyle arıza vs çıkarmıyor şeytan kulağına kurşun 2 yıldır bende ne bir arıza ne bir parça kırma ne bir ses değişimi canavar gibi geçen yaz ellerimle motor attım test etmeden aileyi doldurup tekirdaga yola çıktım var hesabını sen yap gardasim neresi kötü bu arabanın Tofaş parasına Avrupa konforu kalitesi güvenliği daha ne olsun

Saygılar

RotasıZ_KaptaN37

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• RotasıZ_KaptaN37 kullanıcısına yanıt
    Yorumun için teşekkürler reis. Ben de adamla konuştum. Çok temiz bi e30 buldum, onu alacağım çarşamba bilemedin perşembe. Hayırlısı. Çok heves ediyorum. Sana da kaza bela vermesin, yolun açık olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Archamanel

Yorumun için teşekkürler reis. Ben de adamla konuştum. Çok temiz bi e30 buldum, onu alacağım çarşamba bilemedin perşembe. Hayırlısı. Çok heves ediyorum. Sana da kaza bela vermesin, yolun açık olsun.
    Rica ederim ve şunu da diyeyim yukarıda yazıyor ama hatırlatmak istedim benim makine m10 motor bildiğin mekanik bir motor var Tofaş gibi düşün ama m40 motor için yada m20 motor için herhangi bir şey söyleyemem bilgim yok ben araştırma yaparken m40 koy diyen oldu m20 koy diyen oldu m20 6 silindir bir motor çok daha güçlü m10 a göre ama muayene vs bir çok yerde engel çıkıyor ve hücrede abartılı bir fark olmuyor benim istediğim ayağı gaza dokundurunca o gücü hissedebilmek ne çok abartılı nede çok sıradan hissettirsin yeter bana sende alacağın aracın motoruna dikkat et ona göre araştırma yap m40 elektronik bir motor mesela ama nasıldır bilmem

Saygılar

RotasıZ_KaptaN37

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RotasıZ_KaptaN37 -- 2 Mart 2020; 18:43:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.