Şimdi Ara

Bmw 3.16i (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
4
Favori
151.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: şekocan
    Saygı duyarım ama şimdilerde o teknoloji hiç prim yapmaz ayrıca vw passat ve caravelle t5 lerde 1,6 lt 105 hp motor ile 2,0 lt 180 hp DSG şanzımanlar beraber sunulacakken değmez üstelik yeni passat dizelin şehir içi yakıtı 5,5 lt evet gerçekler bunlar dünyanın en az yakan yeşil motoru (1,6 lt 105 hp)
    quote:

Orijinalden alıntı: valerio

valla yarın alıyorum 25 bin kmde 2006 hatasız sunrooflu falan full bir e90 3.16i . lpg de takıcam 1-2 sene binecem. 2009 207 pejo rc aracımı sattım 175 hp idi gidiyordu ama basınca o ortalamalardaki 7.1 lt fln yalan oluyordu deli gibi içiyordu :D 47 ye anlastık 55 60 verip 80 90 binde 3.20i veya 3.20d alıcam da nolacak şehir içi trafikte nerde ne basabiliyoruz 68 hp fiesta tdci da aynı zamanda aynı yere gidiyor 280 hp subaru impreza sti da... her yer cevirme her yer radar... dizel yüksek km alıp o kadar fark verip bakımı verigisi ugrasacagıma 1.6 alır lpg takar gezerim... bu arada bundan önceki araçlarımdan bazıları 2006 a3 1.6 98 a3 1.8t 2004 honda s2000 2009 207 rc ....

Bmw 3.16i

Bmw 3.16i

Bmw 3.16i

Bmw 3.16i

Bmw 3.16i

Bmw 3.16i

Şaka mı? Şehir içi 5.5lt. O 7 ya da 7.5lt olmasın

• quote:

Orijinalden alıntı: mercedesci_cocuk

bence al premium sonuçta bende 500sec var millet 0 mı aldın diyo

altı ay oldu işte..memnunum gerçekten de benzinde kullanıyorum 35 kuruş falan yakıyor km de..
  • o kadarda dramatik bir durumda değil 316i
    toyotanın vvt-i i gibi vanus teknolojisi var
    eski 316 lar vasattı ama 2005 2006 sonrası üretilenler çift vanuslu
    ha
    aile arabası olur ama başka da birşey olmaz
  • quote:

Çok paraya az kalite almayın gidin dsg ve 1,4 lt motoru deneyin üstelik vergisi çok cazip süper 245 km (düz yolda) azami hız "passat 1,4 lt 122 bg 7 ileri dsg" tıkır tıkır vites atıyor yakıt 8 litre (şehir içi) motor o performansa uyum içinde şanzıman yürüyen akşam ve motor kaliteyle donatılmış ısı dayanımı bile yüksek hacimli motorlardan çok daha mukavemetli,uzatmaya gerek yok herşey gönlünüzce olsun.

Düz yolda azami hızı 201 km olan bir araba için sallamışken düz 300 deseydin bari... 3.16i nin bile azami hızı passat 1.4 tsi dsg den fazla...

• Ne kesicisi ?
  • quote:

Sayın X15
    Kesici yok onu söylemeyi unuttum bmw de kesici olayı yok o yüzden hafif meyil aşağı 230 km yapıyormuş.
    Passatın torku çok fazla hafif rampa yukarı 245 yapıyor kime istersen sor kesiciyi iptal etmek çok kolay.. saygılar

Kesiciyle alakası yok..Son hızı 206 olan 3.16i yokuş aşağı 230 yapar..Passatta yaklaşık o kadar yapar ama tsi 122 hp nin eğer oynama yoksa (chip vs) 245 eğimli yolda dahi yapması mümkün değil..Düz yolda tsi 160-170 likte yapamaz..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: x15

quote:

Sayın X15
    Kesici yok onu söylemeyi unuttum bmw de kesici olayı yok o yüzden hafif meyil aşağı 230 km yapıyormuş.
    Passatın torku çok fazla hafif rampa yukarı 245 yapıyor kime istersen sor kesiciyi iptal etmek çok kolay.. saygılar

Kesiciyle alakası yok..Son hızı 206 olan 3.16i yokuş aşağı 230 yapar..Passatta yaklaşık o kadar yapar ama tsi 122 hp nin eğer oynama yoksa (chip vs) 245 eğimli yolda dahi yapması mümkün değil..Düz yolda tsi 160-170 likte yapamaz..

Tamam işte ne güzel anlamışsınız olayı. Yazılıma gerek kalmadan kesiciyi iptal ederseniz Passat 1,4 tfsi 122 bg ,rampa aşağı değil ,hatta hafif rampa yukarı 245 km yi görüyor.
    Normal kesici iptal değilse ozaman passatın son hızı bmw dende az 210 km rampa aşağı yada düzde farketmez.
    Yazılım yaptırırda bg gücünü artırırsanız motoru elinize alırsınız ama yazılım yapanlar var ozaman araba deliriyor 260 son hızı görüyormuş.
    BMW olayına gelince kesiciyi iptal etseniz dahi 230 km yi rampa aşağı olsada üzgünüm ama zorluyor. Benim için hızlanma önemli değil ben uzunyolda kullanacağım derseniz saygı duyarım passatın kalkış toparlama performansı çok güzel hele birde DSG varsa uzunyolda süper sollamalarda falan mükemmel aslında son hız işi karışıklığa neden oldu bence arabada çeviklik daha ön planda olmalı Örneğin c180 1,6 lt son hız 220 , ama güzel yanı hızlanmaların çok performanslı olması.

Arkadaşım sen şaka mısın? 1.4 lt motoru olan bir arabaya 260 km yapıyor diyen birine bişey izah etmeye, açıklamaya gerek yok. yolun açık olsun.

• senin 170 hp tiesay foksvagın'ınla atmosferik 170 hp lik 2 litrelik bmwyi açta izle.
    sanırım en büyük başarınız bir foksvagın sahibi olmanız. iyi geceler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phantoka -- 16 Mart 2010; 0:24:58 >
  • Passat 1.4 tsi 122 hp dsg hafif rampada 245 görmüşş , ziyaaaaaaaaaaaaaa derler adama kusura bakma arkadaşım , bende golf tsi dsg var araç 140 bg hem turbo hem komperesor var düz yolda 220 görüyo , sen aracına abt chip falan yaptırmadıysan böle bi performans yok , 245 km hızı hafif rampada golf gti ile yaptım desen olur dicem....
  • yinemi bmw konusuna vw girdi
    niye hemen sid.ik yarıştırmaya çalışıyorsunuzki
    170lik jetta m3 tokatlıyor diyen çocukları forumda gördükten sonra, 122lik passatın rampa yukarı 245 görmesi oldukca normal karşılamak lazım aslında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetuEs -- 17 Mart 2010; 11:06:35 >
  • Yaw Focus Rs bile 260' zar zor yapıyo 122 lik passat nasıl 245 yapıyor???
  • 2005 sanırım, 316i kullandım şehirlerarası-içi yolda, beğenmedim. volvo s40 1.6'dan sadece 0-40 ve 140-180 hızlanmasında fark var. o da psikopat gibi dikkat etmezsen kalkıştaki fark çok hissedilmiyor. kırmızıdan sakin sakin kalktığım, 140ı da fazla geçmediğim için benim için pek anlamı olmadı şahsen. ayrıca direksiyonun rahatsızlığı ve ön kısım (konsol) hoşuma gitmiyor. rahat değil. koltuğa sığmıyorum. 1.75-1.80 arası olmak lazım zevkine varmak için.

tabi 320'ye geçince motordaki farkı hissediyorsun doğal olarak.
  • Ben 3,16 kullandığımda bütün heyecanım yerle bir olmuştu. BMW BMW BMW bu muydu yani! demiştim. Motoru felçli bir ihtiyar gibi, asla gitmiyor. Ayıp derecede hantal. Sessiz bir araba hepsi bu. Gidip vectra 1.6 alın daha süper.
  • arkadaşlar merhaba,
    şimdi burada "benim babam senin babanı döver" tarzı çocukca tartışmlara girmeye gerek yok.bahsedilen araç 3.16i ve adı üzerinde 1600cc lik 105 hp lik veya yeni modellerede 115hp lik bir araç. "yerinden kalkmıyor", "gitmiyor", "rezalet".... demeye gerek de yok. şundan dolayı bunu söylüyorum bu araba zaten spor bir araba ve spor bir model değil. bmw nin eski modellerinde var olan bir motor bmw tarafından göz ardı edilmeden bu günü kadar gelmiş. e30 ları düşünürsek zaten bu motor o araç için gayet ideal duruyor. çünkü aracın ağırlığı belli boyutları belli. ama adamlar bu modele dahi performans serisi olarak 3.25i koymuslar. işte onun da yanına yakşamıyosunuz. sonrasında e36 sında devam etmiş e46 sında devam etmiş ... ee bu zamana kadar da gelmiş almam demeyen de olmamış.
    adam benim bmw arabam olsun ama ben zaten günde 20 30 km yol giderim işten eve evden işe giderim veya hfta sonu binerim veya az da karizmam olsun diye tercih ediyor bu modeli.ekonomi sınıfı bi model belli ki. tabiki biraz kalkışları yavaş gibi ama ağırlıı da diğer kendi sınıfına göre ortada. ayrıca sen o torku verebilecek devri sunabiliyorsan bmw arabası elimden geleni de yapan bi araba.(teknik verilerini doğruluyor). ama bu model için anladığım kadarıyla biraz hakkı yeniyor. hem 1.6 motor olsun hem bana kimse yetişemesin hem sıfır çizsin hem az yaksın gibi bir yaklaşım var. sonuçta bu araba bmw ama uzay teknolojisiyle üretilmiyor.sonuçta lüx ve kaliteli bir aile otomobili. ama derseniz ki motor küüçük olsun ama tozuma boğulsun millet alırsn küçük hacimli bi araç (örn 1.4) basarsın modifiyeyi olur sana performans (ki o deneilen 1.4 ama 170 hp falan bi şekilde fabrikasyon modifiyeli extreme model araçlardır.)
    kısacası bmw yi performans karizma ve lüx için tercih edeceksiniz neden 320 sini 330 u veya m3 nü tercih etmiyorsunuz. 316 ya çamur atmaya gerek kalmaz.
    hos ben de tercih etmiyorum şimdi ama rezalet felaket falan demiyorum. arabanın eti belli budu belli. gitmesi gereken kadar giden bir araç.
    saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: toca

arkadaşlar merhaba,
    şimdi burada "benim babam senin babanı döver" tarzı çocukca tartışmlara girmeye gerek yok.bahsedilen araç 3.16i ve adı üzerinde 1600cc lik 105 hp lik veya yeni modellerede 115hp lik bir araç. "yerinden kalkmıyor", "gitmiyor", "rezalet".... demeye gerek de yok. şundan dolayı bunu söylüyorum bu araba zaten spor bir araba ve spor bir model değil. bmw nin eski modellerinde var olan bir motor bmw tarafından göz ardı edilmeden bu günü kadar gelmiş. e30 ları düşünürsek zaten bu motor o araç için gayet ideal duruyor. çünkü aracın ağırlığı belli boyutları belli. ama adamlar bu modele dahi performans serisi olarak 3.25i koymuslar. işte onun da yanına yakşamıyosunuz. sonrasında e36 sında devam etmiş e46 sında devam etmiş ... ee bu zamana kadar da gelmiş almam demeyen de olmamış.
    adam benim bmw arabam olsun ama ben zaten günde 20 30 km yol giderim işten eve evden işe giderim veya hfta sonu binerim veya az da karizmam olsun diye tercih ediyor bu modeli.ekonomi sınıfı bi model belli ki. tabiki biraz kalkışları yavaş gibi ama ağırlıı da diğer kendi sınıfına göre ortada. ayrıca sen o torku verebilecek devri sunabiliyorsan bmw arabası elimden geleni de yapan bi araba.(teknik verilerini doğruluyor). ama bu model için anladığım kadarıyla biraz hakkı yeniyor. hem 1.6 motor olsun hem bana kimse yetişemesin hem sıfır çizsin hem az yaksın gibi bir yaklaşım var. sonuçta bu araba bmw ama uzay teknolojisiyle üretilmiyor.sonuçta lüx ve kaliteli bir aile otomobili. ama derseniz ki motor küüçük olsun ama tozuma boğulsun millet alırsn küçük hacimli bi araç (örn 1.4) basarsın modifiyeyi olur sana performans (ki o deneilen 1.4 ama 170 hp falan bi şekilde fabrikasyon modifiyeli extreme model araçlardır.)
    kısacası bmw yi performans karizma ve lüx için tercih edeceksiniz neden 320 sini 330 u veya m3 nü tercih etmiyorsunuz. 316 ya çamur atmaya gerek kalmaz.
    hos ben de tercih etmiyorum şimdi ama rezalet felaket falan demiyorum. arabanın eti belli budu belli. gitmesi gereken kadar giden bir araç.
    saygılar...

Mantıklı bir yaklaşım. 1.6 motor bir araba alıp, adı bmw diye çok şey (performans anlamında) vaad etmesi gerekmediğinden dolayı, rezalet motoru demek pek uygun değil.
    M6 alan adam enayii değil ya düşündüğünüz gibi 3.16 canavar olsaydı, herhalde 3.16'nın değeri kadar yıllık vergi vermezdi.

• valla arkadaslar ben hollandada yasiyorum bmw 316i var bende ve 1.6 motor degil isteyen bana ulassin kanitlayim ;) ve 126 pk benim arabam ve bu yil turkiyeye gelirken avusturya otobaninda 237 ile radara dustum madem bu araba gitmiyor ben 237 ile radara nasil dusuyorum bi aciklamasi varmi ;);)
  • quote:

Orijinalden alıntı: meliksah

en az benzin yakan bmw modeli 3.16 i miydi arkadaşlar?

hayır dışarıdan bakan herkes 1.6 motor olması sebebiyle daha az yakacağını düşünür.Ama durum öyle değildir arkadaş 2006 üstü demiş yani e90 veya e92 kasa alıcak 3.16i'lerde şöyle bi durum vardır yakıt açısından motor kasaya ufak gelir ve daha fazla efor sarf eder bu sebeple daha çok yakar...
  • Arkadaşlar şimdi bahsettiğiniz araba 1.6 bmw ve senin bu segmentte karşısına koyabileceğin bir arabA varsa o da astra focus golf jetta falandır.Diyeim 2005 model bir bmw alsam 37500 bence diğerlerinden çok daha iyi olur çünkü buda b sınıfı bir araba ve işciliği donanımı ortada sağlamlığı kaportası ortada motorda bunlara eşdeğerdir.)Haa bazıları diyebilirki sen 2005 model alıyorsun diğerleri 2009 model oluyor diye fakat bmw deki donanımı diğer araçlarda ararsanız tabi o zaman ben görürüm fiyatları)
    Bir arabanın markası bmw diye uçması gerekmez demi zaten bmw arabalarını sağlamlığı ve karizması için satan bir firma ferrari gibi hızı öne çıkaran bir firma değiL
    Eğer hız yapmak milleti toza boğmak istiyorsanız cabrio bir araba alın bavullarıda kargoya verin gitceğiniz yere arkadan gelir sizde milleti toza boğduk diye haaa haaa dersiniz.Yok ben kargo parasına vergi veririm diyorsanız hem büyük hemde 2500 motor bir araç alırsınız ihtiyacınızı görür
    Ben bir aile babası olarak aile arabası almam gerekir ve alabileceğim en güzel arabalardan biridir.
    SAYGILARIMLAAAA.....

• Bizde de 1.16i var tamamen aynı motor.

Genel olarak motorun karakterini inceleyecek olursak;

- Motor dediğiniz gibi alt devirlerde zayıf. Bu yüzden kalkışlardaki performansı kötü gibi geliyor.

- Ancak üst devirlerde gerçekten 115 beygirin hakkını veriyor. Yeter ki redline yapın.

- Yakıtı tüketimi evet fazla, motor alt devirlerde yeterli torku üretemediği için daha fazla devir çevirmek zorundasınız. Daha fazla devir çevirdiğiniz içinde daha fazla yakıt tüketiyorsunuz.

- Ancak motora yürümüyor, kalkmıyor diyen haksızlık ediyor.

Bakınız: http://www.bmw.com.tr/tr/en/newvehicles/3series/sedan/2008/allfacts/engines/engine_data.html

* Azami hız (km/sa) 203

* Hızlanma 0 - 100 km/sa (sn) 13,4(otomatik araçta) Edit: ARACIN BOŞ AĞIRLIĞI: 1455kg

Alt devirler zayıf olduğu için ve otomatik vitesle adam gibi kalkış yapılamadığı için 13,4 saniyede 100km hıza ulaşıyor.

Ancak son hıza bakacak olursak 203km/h.

İnceleyin atmosferik motorlu 1.600 hacimli hangi aracın son hızı 203km/h.

Ayrıca aracın viraj kabiliyetini, direksiyonun size verdiği hisleri, frenin size verdiği güveni hangi araçtan alacaksınız ?

Hyundai Accent sizi sollarken, iş viraja geldiğinde o 90km/h ile virajı dönerken siz onun yanından geçeceksiniz.

Birde prestijinizi düşünün derim.

Adam gibi kullanıldığında öyle gitmeyen bir araç değil. Biraz araştırarak konuşalım. Öyle alt devirde gaza basıyorsunuz, dizel performansı bekliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekozim123 -- 6 Mart 2011; 21:53:26 >

• Araba gitmiyormuşmuş bmw alan herkez hız için mi alıyor ? Araba 10 numara kullanıp yolda bastıgım zaman araba deliriyor tabiki 320 330 gibi olamaz ama gitmiyor demeyin ayıp 2011 bmw var şuan 73.000 e satılıyor bu fiyata madem arabayı kötülüyorsunuz 2000 motor passat alın bmw 316 gene tozunu yutturur passata
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.