Şimdi Ara

BMW 3.16TI COMPACT NASIL ARABA? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
0
Favori
69.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • valla 30 binden aşağı temiz zor bulursun
  • yok canım naptın nette bakıyorum 24 25 e çok güzel araçlar var ki biraz daha iner o fiyatlar yanii

• şimdi baktım bende .arka koltuklara pek ihtiyaç duymuyorsan güzel seçim alınabilir .ama deri direksiyon ve dijital klimalı olanlara bak bence
  • arka koltuk beni ilgilendirmiyor o oturanın sorun u
    zaten sunroof , dijital klima ve katlanan ayna olmassa almam benim araçtan bi farkı kalmaz yoksa
  • kimse den yorum gelmemiş heralde pek tanınmayan ve tutulmayan bi araç oluyor kendileri. bu araç arkadan itişli değil mi bu arada ?
  • tekrardan bir şansımı deniyim yukarııııı....
  • Temiz bulabiliyorsan al ve bulabileceğine de inanıyorum.Hanım arabasını sattım diye hala kafamın etini yer durur.Bizim hiç bir şikayetimiz olmamıştı.İkinci el olarak 2005 senesiydi herhalde 32500 tl ye mal olmuştu,31500 e de satmıştım.
  • ya benim işte istediğim bana problem çıkarmasın sanayi yi aşındırmıyım bu fiesta gibi birde arka taraf a 1.75 boylarında biri için yeterli mi dir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fasher

ya benim işte istediğim bana problem çıkarmasın sanayi yi aşındırmıyım bu fiesta gibi birde arka taraf a 1.75 boylarında biri için yeterli mi dir ?

Temiz 30-40 binde araba bulursan niye çıkarsın ki? Motor sonuçta halen 316 larda kullanılan motor.Arka tarafın girip çıkması problem yoksa 1.75 birisi arkaya oturduktuktan sonra hiçbir problem olmaz
  • Aga 316 Tİ Compact alıyorsan 3 kollu spor deri direksiyon dijital klima mutlak surette olmalı diye düşünüyorum
  • Ben beğeniyorum Compact E46 kasaları. İç-dış M paket varsa hele tadından yenmez. Ancak arabayı almadan önce bazı kriterlerim olurdu.

Aracın sahibi abidik gubidik bir tip olmamalı. Konuşmayı bilmeyen, zevk sahibi olmayan adamın sattığı BMW aracı alınmaz.

Mümkün olduğunca lüks semtlerden alınmalı. Cebinde doğru düzgün parası olmayan adamın sattığı BMW aracı alınmaz.

Mümkün olduğunca yüksek donanımlısı tercih edilmeli. İlerde satarken ancak meraklısına satılabileceği için potansiyel alıcılar aracın olabildiğince dolu olmasına dikkat eder.
  • zaten donanımsızını asla almam araç hakkında merak ettiğim bir sürü şey var. acaba netten bir ilan sahibiyle görüşüp aracı incelemeye gitsemmi diye kararsız kaldım pederle de konuştum 2 kapı araba almam sana diyo arkaya kimse oturamaz vs... bişeyler sıraladı aslında onu ben bu arabaya bir kere bindirsem fikri değişir gibime geliyor da bakalım
  • Arkadaşlar 2 sayfa kaç yıl olmuş daha 1 kişi 3.16ti nin 1.8 lt valvetronic motora sahip olduğunu bile yazmamış .

Hep 1.6 da takılı kalmışlar.Bu araç 1.8 115hp 175 nm torka sahip ve gaz kelebeği kullanılmaya bir motora sahiptir.
    Yani kelebeğin direnci yoktur .
  • Compact serisinde 1.6 var hatta 2000 dizel bile var gördüğümde çok şaşırdım sahibinden de 3 tane ilanı bile var. Sonuçta bekar ve ya çocuksuz bir aile için ideal. Bu boyutlarda ve miktarlarda alınabilecek arabaların hiçbirinde arkadan itiş yok, en büyük artısı bu ve sağladığı rahatlık diye düşünüyorum. Focus dizel almıştım şu an ki compact fiyatlarına yakıt olayını düşünmeseydim(lpg den çok çekmiş insan olarak) alırdım compact
  • Geçen hafta 2003 model 86,000 kmde ki compactımı sattım, verdiğin ilanlardaki araçların hepsinin donanımları boş. Kesinlikle iyi araştırmalısın ve münkünse M technic olanlarına bak.
  • Merhabalar,

3.16 ti ,a3 ve belki tipi hosuma gitmesede golf arasinda kaldim. Araci alirken biraz borca girecegim. Mumkun oldugunca temiz olacak arac. 1 senede ortalama 10k ve uzeri yol yapiyorum.
    Aklima geldigi kadariyla yukaridaki kriterlere uygun cok fazla masraf cikartmayan, bakimlari, yakisi cok fazla zorlamayacak bir araci tercih etmeyi dusunuyorum. 3.16 ti veya a3 2004 model olacaklar. Fiyatlara neredeyse kafa kafaya. Hatta a3 ler biraz daha pahali bile. Yorumlari okudum genel cogunluk sanirim tipinden dolayi alma diyor. Ama birde BMW ismi var.. 3.16ti yerine 3.16i de olabilir. a3 hakkinda da fazla yorum yapilmamis.

Bugun 3.16ti veya 3.16i alsam basima gelecekler nelerdir. (km de 450 yakar, yillik sadece bakim masrafa 500tl vergisi vs. vs. mumkun oldugunca net rakamlar ile)
    Veya a3 te neler gelecek. Son en düşük ihtimal golf için nelerdir. Kullananlar ve gerçekten iyi bilenler net bilgiler ile aydınlatabilirse sevinirim.

İlgi ve alakanıza şimdiden teşekkürler..

• Tek kelimeyle mükemmel bir araba.

Almadan önce 8 ay araştırdım ince eledim sık dokudum. En az 15 araca baktım. En sonunda şu andaki aracımı aldım.

2004 model 80 000 kmde komple m paket ve olabilecek en fazla donanıma sahip (kablosuz araç telefonundan katlanır aynalara dijital klimasından ısıtmalı koltuklarına kadar) bir aracım var.

Almadan önce bana "naapacaksın onu yaa tipsiz o araç kullanışsız bişeye benzemiyor" diyen arkadaşlarım aracımı gördüklerinde kendilerinden geçtiler.

Yukarıda da belirtildiği gibi her compact alınmaz. Orta sınıf bir arac donanımında olanlar var bir opelden renaulttan farkı yok. Dümdüz araç.

Bence kesinlikle almak isteyen arkadaşlar m paket alsınlar.

Ben şahsen 1 yıldır biniyorum hiç bir arızası olmadı vergisi düşük, bakımları uygun, performansı da yeterli. Ama asıl özelliği yol tutuşu bizzat denedim. (170 le viraja girerek)

Alacak arkadaşlara tek bir olumsuz şey söyleyebilirim. Araç 2 kapılı olduğu için bazı sıkıntılar yaşabiliyorsunuz. Her inen ve binende sizinde inmeniz gibi.

Ama arka koltuğun darlığı gibi bir sorun yok. 190 boyunda 120 kilo arkadaşım bu aracın arkası ne kadar rahat dedi :)

Ben şimdi evlendiğim ve yakında da bebek beklediğimiz için üzülerek satışa çıkardım. Ama şunu söyleyebilirim ki bekar yada çocuksuz olsam 5 yıl daha

binerdim.

İlgilenenler için msn adresim farukilgeri@hotmail.com.

• 2002 model fabrika çıkış m paket bir 3.16 compact ile 3. yılıma girdim 130.000de aldım, 150.000'e geldim servise sadece ve sadece yağ su değişimi için gittim, aracın motor sesi ilk günki formunda.

Bazı arkadaşlar golf, focus vs ile kıyaslamış, kıyaslanmamalı. hatta bence a3 ile bile kıyaslanamaz. a3 sürmenin polo sürmekten farkı yok, ikisini de bir süre kullanmış bir insan olarak söylüyorum. Arkadan itişin tadını hiç bir şey vermez. Aracı yoldan çıkarmak imkansız gibi, savrulma sıfır.. ASC en korkulu anlarda direk devrede. Bunu yanısıra zevke geldiğinizde ASCyi kapatarak araçla oynamaya başlayabilirsiniz.

Herşeyin yanısıra şunu da göz önüne almakta fayda var, compact alırken ilk başta fiyatı uygun olabilir en azından m paket olmayanlar için ancak servis ve yedek parça masrafları bakımından bir 3.30 e46 sahibiyle aynı muameleyi göreceksiniz. Her ne kadar şimdiye dek parça masrafı yapmasam da bütçe hazır bulundurulmalı. Yani ucu ucuna para denkleştirerek bmw ye bulaşma adamı üzecektir..

Şunu da unutmayın kıç tarafı olmayan önü uzun bir araç alıyorsunuz, asfatlı yararak ilerleyen tekneden farksız.. Bu zevk ancak z3 ve z4 ve sayamayacağım üst sınıf spor araçlarda var..

Düşünmeden alınması gereken bir araç ancak alırken dikkat, tamponlarının m oluşuna kanıp m paket diye atlamamak gerekir zira fabrika çıkış m paket ise fonksiyonel direksiyon, recaro koltuklar, dijital klima olmalıdır ve tabiki m tamponlar olmalıdır. Çok kıllandıysanız mümkünse aracın ilk alım faturasını isteyin orada m paket donanımı yazılı olacaktır. Bir de alır almaz motorda hatalı üretimden kaynaklanan e46 compact ilk serilerde sanırım egzantirikteki bir parça vardı, servisler bunu bilecektir, takılı olup olmadığını kontrol ettirmekte fayda var. Takılı değilse hemen 200 TL gibi bir fiyata taktırın yoksa motoru yiyebilirsiniz.

Aracın tek kötü yanı o da gerçekten problemse eğer üzerindeki cd player mp3 çalma özelliği yoktur, track cdlerde ise takılma yapar, bunu söktürüp bir pioneer takıp konsol görüntüsünü bozmayı da deli gönül istemez, o yüzden trt radyo dinleyerek gezersiniz.

Saygı, sevgi..

• öncelikle çok çok güzel bir araba ,buna bmw değil diyen halt ediyordur.e46 kasasını soyluyorum tabiki de. aracın arka tarafı bildiğiniz yayladır. motoru on numaradır. çok güzel hızlanır. tabiki kıyasladığınız bmw motoru 2 2,5 sa birsey diyemem. benim kullandığım m paket siyah on numara bir aletti. bakımı ucuz kısmına katılmıyorum orijinal yaptırmak isterseniz asla ucuz değil.ayrıca o bir bmw ve her yerde bmw ye biniyorsun para muhabbeti yapma olayıyla karsılaşırsınız. virajlarda mukemmeldir. yakıt tuketimi benim görüşüm berbat. gercekten yakıyor.şehir içi 12 lt /100 km. daha altı bence çok zor ve trafiksiz yolda ancak mumkundur. araba ağır tokluk hissi verir. hazzı çok yuksektir. alacaksanız mutlaka m paket alın. açık yazacağım kusura bakmayın bu aracı opel astra ile kıyaslayanlar tam bir cahildir.ya da ust model bmwsi vardır size takılmak için yapıyordur.

2003 bmw 3.16ti compact 70.000 km.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.