Şimdi Ara

Bmw 3.28i / 3.20i / 3.20d

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
9.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oncelikle bu konuyu henuz araclari detayli olarak incelemeden actigimi belirteyim. Bu yaz ilk aracimi alacagim. Oncelikli tercihim bmw 3 serisi. Yilda 10-12 bin km den fazla yapacagimi dusunmuyorum. Yakit tuketimi acisindan 3.28i / 3.20i de ucurum denebilecek kadar fark olur mu?

10bin den az yapacak kulllanici icin 3.20d secip o guzel sesten ve performanstan mahrum kalmaya deger mi?

Yardimlarinizi bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: batu11

Oncelikle bu konuyu henuz araclari detayli olarak incelemeden actigimi belirteyim. Bu yaz ilk aracimi alacagim. Oncelikli tercihim bmw 3 serisi. Yilda 10-12 bin km den fazla yapacagimi dusunmuyorum. Yakit tuketimi acisindan 3.28i / 3.20i de ucurum denebilecek kadar fark olur mu?

10bin den az yapacak kulllanici icin 3.20d secip o guzel sesten ve performanstan mahrum kalmaya deger mi?

Çok sıkışık trafikte vakit geçirmiyorsanız, en az 3-4 sene de kullanacaksanız, 328 alın bence ikinci el, 2012 model.
    İkinci elde ne kadar değer kaybı olacağını ise kestirmek zor şu an.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erciftci

quote:

Oncelikle bu konuyu henuz araclari detayli olarak incelemeden actigimi belirteyim. Bu yaz ilk aracimi alacagim. Oncelikli tercihim bmw 3 serisi. Yilda 10-12 bin km den fazla yapacagimi dusunmuyorum. Yakit tuketimi acisindan 3.28i / 3.20i de ucurum denebilecek kadar fark olur mu?

Çok sıkışık trafikte vakit geçirmiyorsanız, en az 3-4 sene de kullanacaksanız, 328 alın bence ikinci el, 2012 model.
    İkinci elde ne kadar değer kaybı olacağını ise kestirmek zor şu an.
    328 ve 320i lerin malesef ikinci elleri ölü durumda. sahibinden.com daki 320i ve özellikle 328ler öylece aylardır duruyor. Benimde bir arkadaşımda 328 var,satmak için uğraştı ama resmen ölü paralar teklif edildiği için vazgeçti. Bende sizin gibi 328 ve 320d arasında kalmıştım sonra 320d nin daha mantıklı olduğuna karar verdim.Çünkü 320d çok kolay satılıyor,gerçekten çok az yakıyor ve performansı malum. Şimdi de acaba ikinci el F10 520d mi alsam diye düşünüyorum.Araba işi böyle,3-5 daha veriyim şunumu alıyım derken işin sonu gelmiyor....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w.antilles -- 18 Nisan 2013; 15:17:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: w.antilles

328 ve 320i lerin malesef ikinci elleri ölü durumda. sahibinden.com daki 320i ve özellikle 328ler öylece aylardır duruyor. Benimde bir arkadaşımda 328 var,satmak için uğraştı ama resmen ölü paralar teklif edildiği için vazgeçti. Bende sizin gibi 328 ve 320d arasında kalmıştım sonra 320d nin daha mantıklı olduğuna karar verdim.Çünkü 320d çok kolay satılıyor,gerçekten çok az yakıyor ve performansı malum. Şimdi de acaba ikinci el F10 520d mi alsam diye düşünüyorum.Araba işi böyle,3-5 daha veriyim şunumu alıyım derken işin sonu gelmiyor....

Alıntıları Göster
    merhaba

aracı hobi olarak ve gerçekten keyifle kullanmak istiyorsanız 328 alın, öncelikle aklınızda satarken ne kadar zarar ederim düşüncesi varsa 320d alın
    ikinci el 328 aldığınızda zaten dip fiyattan alacaksınız ve satarken zararınız sıfır 328 almış kadar olmaz.
    bende 328 var ort tüketim ş.içi antalya olarak 8-9lt arası değişiyor, sport+ ve comfort mod karışık kullanımda, 320inin yakıt olarak bir avantajı olacağını sanmam. bence max 0,3 0,4 lt daha az yakar.

cüzdanı düşünüyorsanız 320d
    keyfi düşünüyorsanız 328i

diyerek fikrimi belirtiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: _accord_

Ikinci el durumunu dusunmuyor degilim. Ama zaten 3.28 olursa 0 almayi dusunmuyorum. Dediginiz gibi bende takip ediyorum sahibenden deki araclar hep ayni. Satisi ileride zor olacak. Fikirlerin icin tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: zelom

merhaba

aracı hobi olarak ve gerçekten keyifle kullanmak istiyorsanız 328 alın, öncelikle aklınızda satarken ne kadar zarar ederim düşüncesi varsa 320d alın
    ikinci el 328 aldığınızda zaten dip fiyattan alacaksınız ve satarken zararınız sıfır 328 almış kadar olmaz.
    bende 328 var ort tüketim ş.içi antalya olarak 8-9lt arası değişiyor, sport+ ve comfort mod karışık kullanımda, 320inin yakıt olarak bir avantajı olacağını sanmam. bence max 0,3 0,4 lt daha az yakar.

Sehir ici trafikte cok fazla bulunmadigimdan dolayi 9-10 lt yi gececegimi dusunmuyorum pek. Zaten beygirli arabalarda cok basmadigin surece yakit sarfiyati cok fark etmiyor diye biliyorum sonucta 2000 motor. 328 ikinci el olarakta siyah renk hic gormedim henuz. Bakalim borusan a gittigim zaman ne diyecekler bu konuda. Fikirlerin icin tesekkur ederim

• quote:

quote:

merhaba

Sehir ici trafikte cok fazla bulunmadigimdan dolayi 9-10 lt yi gececegimi dusunmuyorum pek. Zaten beygirli arabalarda cok basmadigin surece yakit sarfiyati cok fark etmiyor diye biliyorum sonucta 2000 motor. 328 ikinci el olarakta siyah renk hic gormedim henuz. Bakalim borusan a gittigim zaman ne diyecekler bu konuda. Fikirlerin icin tesekkur ederim

328i siyah turbofsi forumunda bir arkadaşta var. Epeydir satılık durumda ve dolu bir araç. düşünürseniz b ağlantıya geçin derim. 328i nin ikinci elini birazda borusan bitirdi. Aracın ithalatını durdurdu malesef. Bu konuda en iyisi doğuş audi grubu. A4 2.0 tfsi quattronun dan satışı çok azalmış ama yinede ithalat durmadı ve hala stoklarında 1-2 tane mevcut.

Yani işin özü performans istiyorum derseniz 328i çok iyi bir seçim ama 1-2 sene biner satarım diyorsanız hiç bulaşmayın. 325d nin ithal edilme durumunda olabilirmiş. zaten 325d gelirse 328i tamamen biter. 325d yi de düşünebilirsiniz

• quote:

quote:

quote:

merhaba

328i siyah turbofsi forumunda bir arkadaşta var. Epeydir satılık durumda ve dolu bir araç. düşünürseniz b ağlantıya geçin derim. 328i nin ikinci elini birazda borusan bitirdi. Aracın ithalatını durdurdu malesef. Bu konuda en iyisi doğuş audi grubu. A4 2.0 tfsi quattronun dan satışı çok azalmış ama yinede ithalat durmadı ve hala stoklarında 1-2 tane mevcut.

Yani işin özü performans istiyorum derseniz 328i çok iyi bir seçim ama 1-2 sene biner satarım diyorsanız hiç bulaşmayın. 325d nin ithal edilme durumunda olabilirmiş. zaten 325d gelirse 328i tamamen biter. 325d yi de düşünebilirsiniz

Dedigim gibi araci yaz aylarinda alacagim. Eger karar verirsem arkadasla baglantiya gecerim.

3.25 d olayini duymamistim. Eger gelirse 3.28in anlami kalmaz zaten. Insallah ben alana kadar gelir.

Ithalati durdurmalari hata olmus dediginiz gibi bu konuda Dogus grubunu ornek alabilirlermis. Hic degilse elinde 3.28 olan kisileri kendilerinden sogutmazlardi diye dusunuyorum.

• Benim konu acilmista haberim yok :))

@accord
    Hocam 325d haberini nerden aldiniz?asli astari nedir??

Arkadaslar ben bu aralar bir de 525xd dusunur oldum sahibinden de siki pazarlikla 70e alinacak comfort paketli ama donanimli araclar mevcut. Borusandan 65e 320d almaktansa bence 525xd ye 70 vermek cok daha mantikli.

328i ye gelince, satmam diye diye geciyor aklimdan ama ya satmam icabederse muhtemelen 130lara aldigim bi araci 105e anca veribilecegim. Bu da insani sogutuyor aractan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sepulturgay -- 18 Nisan 2013; 20:53:20 >
  • Bence 328i alın satmayı dusunmeyeceginiz icin sorun olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: sepulturgay

Benim konu acilmista haberim yok :))

@accord

Arkadaslar ben bu aralar bir de 525xd dusunur oldum sahibinden de siki pazarlikla 70e alinacak comfort paketli ama donanimli araclar mevcut. Borusandan 65e 320d almaktansa bence 525xd ye 70 vermek cok daha mantikli.

328i ye gelince, satmam diye diye geciyor aklimdan ama ya satmam icabederse muhtemelen 130lara aldigim bi araci 105e anca veribilecegim. Bu da insani sogutuyor aractan.

Hocam geçen bayideyken ithalatı konusunda gelişme olabilir abi dediler. Nerden duydunuz dedim? Bayiler toplantısında dile getirilmiş. Ama kesin birşey yok dediler. Keşke gelse süper olur benim gibiler için,hem performans hem de az tüketim.

525xd konusuna gelince benim de aklımı çelen konu bu zaten. 65.000 320 d ye vereceğime temiz 1 yaşında 525xd alıyım diyorum. Ama ikinci el korkutuyor işte. Bu arada bmw yetkili servisleri 2el expertiz yapmıyor diyorlar. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varmıdır?

525xd dan da beni uzaklaştıran nokta ; Araç 200 km den sonra çok nazlanıyor diyorlar ve max. 230 yapıyor diyorlar. Halbuki fabrika verisi 234 km/h. gerçekten de youtube videoları da hep böyle....

• quote:

Benim konu acilmista haberim yok :))

@accord

Hosgeldiniz konuya oncelikle :))

Hocam oncelikle 5.25xd ile benim kafayi allak bullak ettiniz :) araci alirken 0 alicak olsam kesinlikle dediginiz gibi 5.25 dusunurum fiyat yakinligindan dolayi. Ancak 3.28 alsam ikinci el olacak sizde diyorsunuz 100-110 bin lira olacak.

Imkanlari zorlamaya calisacagim henuz vaktim bol
    yaza kadar bakarsiniz ikinci ele daha guzel araclar duser.

3.25 olayi olursa zaten konu kilit deriz direk :))

• Kulaktan dolma olacak ama 525xd nin 520d ye göre birkaç litre fazla yaktığını duymuştum.
  • Sanirim bu konudaki herkes ikilem hatta daha fazlasini yasayanlar :))

Bu arada benim bahsettigim 525xd 0 km grey market bi arac. Aracta navi genis ekran hifi surround gorunum gibi guzel ozellikler mevcut etiket fiyati 75k.

325d yi ( ya da xdrive olur emin degilim) konusunda da bence fiyat yuksek tutulur gibi. Msport, tech, comf, sr... derken fiyati cok rahat 75leri gorur.

Bu arada biraz daha kafa karistirici bir gelisme yasaniyor: 4 serisi
    Reklamlari dolanmaya basladi haziran- agustos arasi gelir muhtemelen. İste asil siz o zaman gorun kafa karisikligini :)))
  • quote:

Sanirim bu konudaki herkes ikilem hatta daha fazlasini yasayanlar :))

Bu arada benim bahsettigim 525xd 0 km grey market bi arac. Aracta navi genis ekran hifi surround gorunum gibi guzel ozellikler mevcut etiket fiyati 75k.

325d yi ( ya da xdrive olur emin degilim) konusunda da bence fiyat yuksek tutulur gibi. Msport, tech, comf, sr... derken fiyati cok rahat 75leri gorur.

Reklamlari dolanmaya basladi haziran- agustos arasi gelir muhtemelen. İste asil siz o zaman gorun kafa karisikligini :)))

Bir dahaki mesajimda yazacaktim bunu. Siparis alinmaya baslayacakmis mayis sonu demisti bir arkadasim onun yalancisiyim. 4 serisini gordukce insanin ici gidiyor 5 ya da 3 kasa almak mantiksiz bir is olur motor ozelligi ne olursa olsun. 4 ile ilgili kesin bilgi edinebilirsek cok guzel olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: ridleyscott

Kulaktan dolma olacak ama 525xd nin 520d ye göre birkaç litre fazla yaktığını duymuştum.

Evet bo kunuyu bende duydum ama objektif bir veri yok. Forumlarda da kullanıcılardan bu konuda bir bildirim okumadım. performanstada pek yok diye devamlı yazılıyor.
  • quote:

quote:

Kulaktan dolma olacak ama 525xd nin 520d ye göre birkaç litre fazla yaktığını duymuştum.

Evet bo kunuyu bende duydum ama objektif bir veri yok. Forumlarda da kullanıcılardan bu konuda bir bildirim okumadım. performanstada pek yok diye devamlı yazılıyor.

0-100'de 1 saniyeden fazla fark olmalı,o da az değil. xDrive nedeniyle fazla yakacak biraz, ondan kaçış yok.

7.5 vs. 8.5 saniyelik araçları denediğmizde nasıl bir fark olduğunu arkadaşlar biliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erciftci -- 19 Nisan 2013; 12:45:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: erciftci

quote:

quote:

0-100'de 1 saniyeden fazla fark olmalı,o da az değil. xDrive nedeniyle fazla yakacak biraz, ondan kaçış yok.

7.5 vs. 8.5 saniyelik araçları denediğmizde nasıl bir fark olduğunu arkadaşlar biliyor

Alıntıları Göster
    5.25xdrive lar fazla yakar evet doğru.

bmw servisleri expertiz olayını bıraktılar 2 sene önce. anca tanıdık vasıtası ile yapıyorlar. zamanında onay verdikleri araçlarda sorun çıkınca başları çok ağrıdı o yüzden bıraktılar expertiz işini. sadece kendileri araç alırken yapıyorlar.

• quote:

quote:

Bir dahaki mesajimda yazacaktim bunu. Siparis alinmaya baslayacakmis mayis sonu demisti bir arkadasim onun yalancisiyim. 4 serisini gordukce insanin ici gidiyor 5 ya da 3 kasa almak mantiksiz bir is olur motor ozelligi ne olursa olsun. 4 ile ilgili kesin bilgi edinebilirsek cok guzel olacak

Cok guzel bir haber bu bence.
    Acikcasi 70 altina guzel bir donanim alinabilecekse ben girerim kafadan.
    Tabi kur abarti olmadikca :)

• quote:

quote:

quote:

Cok guzel bir haber bu bence.
    Acikcasi 70 altina guzel bir donanim alinabilecekse ben girerim kafadan.
    Tabi kur abarti olmadikca :)

Alıntıları Göster
    4 serisinin 4 kapılı versiyonu ne zaman piyasaya çıkacak arkadaşlar?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.