Şimdi Ara

BMW 3 SERİSİ E90 (781. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.713
Cevap
103
Favori
1.302.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 779780781782783
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçmiş yillarda donanim haber de konu olmuş.sizin icin kopyaladim.Şoyle;

mekatu

1 Şubat 2017 Çarşamba 11:04:53 (324 mesaj)

Bu kayıt akü değişiminin, IBS denilen Akıllı Akü Yönetimi isimli bir sistem olan BMW araçlarda araca kaydedilerek araca tanıtılması. IBS sistemi akünün akım, voltaj, sıcaklık vs değerlerini ve alternatör şarj değerlerini sürekli olarak kontrol edip buna göre motor elektroniği ile haberleştiren ve gerekli ayarları ona göre yapan bir sistem. Akü değişiminde bu kayıt işlemi yapılmadığı takdirde araç yeni aküyü halen eski akü olarak algılayıp kendisini yeni değerlere adapte edemiyor. Bu nedenle bazı elektronik ekipmanların yanlış çalışması veya hata vermesi ortaya çıkabiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• JN008 J kullanıcısına yanıt
    Paylaşım için teşekkürler. Yanlış yönlendirmiş olmayayım sizleri. Tecrübemi paylaştım. Çıkardığım orjinal akü 12 yıllıktı ve 70 Ah akü 80 Ah AGM akü olarak kodlanmıştı. Aracı aldığım son 4 yıl boyunca bu şekilde kullanmışım. Daha öncesini bilmiyorum.

Ben yeni aküyü doğru şekilde kodladım. Bimmercode ve bimmerlink ikilisini kullandım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahbecan -- 5 Ocak 2021; 3:58:21 >
  • Düşünenler için aracım satılıktır.
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-acil-1-haftalik-fiyat-boyasiz-hatasiz-891607392/detay

• Merhaba arkadaşlar

araçta elektrik sorunu var

arabayı parka alıyorum stop edip anahtarı cekınce tüm elektrik gidiyor.

Kumanda çalışmıyor kapılar acılmıyor.

Araç içinde kaçkez mahsur kaldım 15-20dk sonra elektrik geliyor.

Ayda 1-2 defa basıma geliyor

benzer sorunu yaşayan var mı acaba?

• MrPinkFloyd kullanıcısına yanıt
    Hocam e90 Turkey facebook grubu daha aktif orada sorununuzu yazarsaniz hemen donus oluyor
    İlk şüpheli akü tabi ama daha önce forumda bir arkadaş buna benzer bir sorun yaşamıştı, özel mesajları çok aradım ama bulamadım. En sonunda e90 aracının şase numarasından kontrol ettiğimde global olarak bir geri çağırma bulmuştuk. Aküden torpido altındaki bir kontrol ünitesine giden ana kablonun bağlantı noktasında üretim hatası vardı, elektriği kafasına göre kesiyordu onun aracı da. Servise gidip geri çağırma dokümanını göstermesini tavsiye etmiştim ama sonuç ne oldu hiç hatırlamıyorum, baya eski bir olaydı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Do It Yourself D kullanıcısına yanıt
    Baya uzun bir iş sanırım. Kablo olayı mantıklı her 2 anahtarda aynı olay var. Kapıyı açtıktan sonra kapatıyorum arabayı.bir gün işe gittim kaldı bıraktım aracı 1 saat sonra geldiğimde elektrik gelmiş farlar açılmış öylece duruyordu.. çok sıkıcı bir durum..

Çok büyük ihtimalle akudendir.Ilk stop sirasinda araç kalorifer sistemindeki flapleri falan kapatiyor o sirada enerji yetmiyor olabilir.Siz bir akucüye gidip denemek icin bir akü taktirin ,orada hemen kotrol edin duzelmezse ayrintiya daha sonra bakılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: JN008

Çok büyük ihtimalle akudendir.Ilk stop sirasinda araç kalorifer sistemindeki flapleri falan kapatiyor o sirada enerji yetmiyor olabilir.Siz bir akucüye gidip denemek icin bir akü taktirin ,orada hemen kotrol edin duzelmezse ayrintiya daha sonra bakılır.

sürekli olan birşey degil taksamda aylarca denemem gerekiyor. Geçen sene 4-5kez yaptı bi daha olmadı bu ay 2 defa yaptı

• Aracım 200bin km gelmek üzere ve zincir değiştirmek istiyorum

febi marka 900tl buldum ama ben bmw ne marka kullanıyor ise zinciri ondan kullanmak istiyorum. Önerebiliceğiniz markalar varmı birde alt üst zincir takımı dışında motor inmişken başka neleri değiştirmek gerekebilir

• Dün elektrik sıkıntısı baya sorun yaşattı.

yolda hareket halınde giderken elektrigi kesti arac durdu sol seritte ve içinde 40dk mahsur kaldım.

kumanda ve kapı kilitleri çalışmadı arac tamamen ceset gibiydi.

İşin kötüsü karanlık caddede sol seritte ışıksız kaldım herhan birisi arkadan vurabilirdi.

çilingirle halettik. sigorta kutusuna elle dokunca geldi elektrik.

ustaya sordum beyin sigorta kutu tamamen değişirse parça 3500tl artı işçilik tabi hatanın sebebi net belli degil

daha once benzer bi olay başına gelen varmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

Aracım 200bin km gelmek üzere ve zincir değiştirmek istiyorum

febi marka 900tl buldum ama ben bmw ne marka kullanıyor ise zinciri ondan kullanmak istiyorum. Önerebiliceğiniz markalar varmı birde alt üst zincir takımı dışında motor inmişken başka neleri değiştirmek gerekebilir

iwis iyidir. orginal iwis kullanıyolar diye biliyorum

Hangi sigorta kutusuna dokununc geldi elektrik? Torpido kısmındaki mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    ECU'ya bağlanıp bir hata kodu veriyor mu, baktınız mı?
  • Arkadaşlar herkese merhaba 2009 320i E90 aracımda marşa bastım şanzıman arıza lambası yandı araç hiçbir şekilde marşa basmıyor vites de P konumundan başka bir şeye gelmiyor bilgisayarla şanzıman giremiyorlar marş basmıyor çalışmıyor kısacası elektrikçi şanzımancı çözemedi mekaniğinde bir sıkıntı olmadığını söylüyorlar daha önce başına gelen var mı yardımcı olan olursa çok sevinirim .

• Ahmet3852 A kullanıcısına yanıt
    bilgisayarla şanzıman giremiyorlar... demişsiniz. Tam anlaşılmıyor. Hata kodunu silip tekrar çalıştırmayı denediniz mi?
  • ahbecan kullanıcısına yanıt
    Araç bilgisayarla şanzımanın içerisine girmediğini söylüyorlar
  • Ahmet3852 A kullanıcısına yanıt
    Hata kodunu hatırlıyor musunuz? Sizde bluetooth adaptörü varsa kendiniz de bakabilirsiniz.
  • ahbecan kullanıcısına yanıt
    Adaptörüm yok maalesef şanzıman tork 186 lı iletim falan diye bir şey hatırlıyorum galiba hızlı test de söylemiş onu da cihaz şanzımanın içerisine girmiyormuş araç hiç marş almıyor şanzıman hatasından hiç çalışmama gibi bir şey Yapar mı onu da bilmiyorum .
  • Fotodakine benzer kodlar olmalı. Muhtemelen başka arıza kodları da mevcuttur. PC yada telefonla bağlanıp hata kodu silinirse araç belki çalışabilir. Şanzımanda daha önce bir tuhaflık var mıydı? Ses, vites geçişlerinde zorluk, sallantı?  BMW 3 SERİSİ E90

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahbecan -- 28 Ocak 2021; 22:25:39 >
  • 
Sayfa: önceki 779780781782783
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.